icon

Môže niekto zastúpiť krstnú mamu pri krste?

patik114
22. jan 2014

lebo ide prec do zahranicia a nemoze vtedy prist da sa zeby ju niekto zastupil ??

luba28
22. jan 2014

@patik114 dalo sa pred 20 rokmi 🙂 ,ale neviem ci sa este da,...

sedmobodko
22. jan 2014

My sme mali tiez ten problem. Nam ochorela krstna. Knaz nam navrhol aby ju niekto zastupil. Tak bola svokra a v krstnom liste ostala zapisana nasa krstna. Myslim, ze je to na dohode s knazom. Tak skuzte sa dohodnjt.

jamelia
22. jan 2014

Krstili sme skoro rok dozadu druhe dieta - pamatam si, ze knaz nam este na nauke hovoril, ze krstny rodic sa da zastupit. Len asi treba k tomu nejake splnomocnenie. To uz nie som si ista, ale da sa to.

patik114
autor
22. jan 2014

dakujem 🙂

janinah
22. jan 2014

môže,ale dopredu sa dohodnite s kňazom

marcelka932
22. jan 2014

Ahoj aj ja som mala ten isty problem moju segru za krstnu no bola v zahranici a nemohla dojst knaza som sa na to pitala ale zial nie krstnu mamu nemoze zastupit nikto birmovnu vraj moze zastupit ..moja skusenost ale kto vie mozno iny knaz pokrsti aj ked bude nahradna 🙂 drzim palce ale aj tak najistejsie mas ked sa spitas knaza

ninarigova
23. jan 2014

No ja som si zvolila svoju krsnu dcerku za krsnu,nema vsak byrmovku tak moze byt krsny svedok syncekovy.Vraj to moze byt hoci kdo-farar tvrdi ze je to ako obyst formality.Moj brat teda stryko bude tiez krsny svedok-lebo je rozvedeni.Inych nechcem. 🙂

bzdocha
23. jan 2014

ale ja si nepamatam, ze by sa pri krste predkladala obcianka??? sak pride kto pride a on odkial vie kto to je :D :D :D

bianca
23. jan 2014

akoze a potom to je o com?Krst pro forma?Ved je to prave o dietati a krstnych rodicoch.Na svadbe tiez nikto nedojde zastupit nevestu.Ci uz sa to moze alebo nie je to DIVNE.Mat krstnu mamu ktora vlastne pri mojom krste nebola to uz je akoze co ak nie cirkus na oko?

martul
23. jan 2014

My sme krstili nedávno, v papieroch, ktoré vypĺňa farár napísal, že v ,,zastúpení,, a napísal tam meno mojej mami, lebo krstná bola v UK, ale v krstnom liste je krstná mama.

alojzova
15. júl 2020

@jamelia ahoj nevieš mi poradiť čo sa deje na nauke o krste