icon

Môžem ísť na oblátku v kostole, keď som 2x po sebe vynechala svätú omšu?

satanca
8. aug 2021

Môžem ísť na oblátku v kostole keď som 2x po sebe vynechala svätú omšu? Bez príčiny.

enka81
8. aug 2021

@ptmt1011 nie zakopať ale upália ju ako čarodejnicu. Niekedy sa mi tu rozum zastavuje.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nevenka
8. aug 2021

@ptmt1011 co utocis, povedala som, ako sa veci maju, nikoho nejdem ukrizovat, to si kde vyhrabala? Napomenutie nie je ukrizovanie. Katolik, ktory chodi na oblatku, je co za katolika? Spomeniem si aj o polnoci. A nestrapnujem sa na fore. Aj Ty mas zly den ci co?

nevenka
8. aug 2021

Vidite, tema je tu na to, aby si zenske zase mohli do veriacich kopnut, na nic ine.

mamamasama
8. aug 2021

@matqa411211 ona nie je veriaca.. ona je vygumovana…

katarinka289
8. aug 2021

@ptmt1011
@elementisaa to nie je fanatizmus,ale uplne zakladne veci,co sa ucia male deti pred prvym sv.prijimanim.Mame to cerstvo za sebou 😉

amanta5
Autor odpoveď zmazal
sickynickyobsadene
8. aug 2021

Toto ak čítam mi normálne klesá IQ ....chvála Bohu že som ateista.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
katarinka289
8. aug 2021

Tak za prve. V ziadnom pripade sa nepovazujem za fanatika.Tiez obcas vynecham,ohovaran,zavidim,nadavam.Nemyslim si,ze preto,ze mam vsetky sviatosti a vediem k tomu deti mi zarucuje spasu... Nikto nie je bezchybny 😉 A za druhe, su to zakladne vedomosti,ktore ovláda kazdy,dokonca snad aj neveriaci.Dievcata,ak nemate doma katechizmus,postaci aj wikipedia https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Ťažký_hriech

katarinka289
8. aug 2021

@zuzanka.zuzu spachala si svatokradez a to je smrtelny hriech.Odpovedala si si sama

mamamasama
8. aug 2021

@katarinka289 veriaci krestan vie, co je tazky(cize smrtelny) hriech a co nie.. neucast na nedelnej sv. omsi je smrtelny hriech, tak si nic nerob z toho, ze sa nam tu ateisti vysmievaju… takisto nie som ziadna fanaticka,ale aspon viem kedy pacham hriech, preto chodievam k sv. spovedi… a preto nechodim v stave tazkeho hriechu na sv. prijimanie, nakolko je to svatokradez a pachala by som len a len dalsi hriech.. som rada, ze je nas este stale celkom dost, ktori vieme co je a co nie je hriech a mame silnu vieru … nech ta Pan Boh žehna a ochraňuje celu tvoju rodinu.. my mame to, čo iní nemajú +

julka828
8. aug 2021

@chrumka120 ona v jednej diskusii pisala vraj to ma byt Šatanka ako fanusicka šatana

angel993
8. aug 2021

@amanta5 smrteľný hriech má ten, kto vedome a dobrovoľne prestúpi Božie prikázanie. Potom je otázka, aké svedomie má konkrétny človek. Napríklad niekto kradne v práci a povie si že to nič nie je, iný si nedovolí ano kancelársky papier zobrať z prace.

kulumulu123
8. aug 2021

@katarinka289 nič v zlom ale keby najväčšie hriechy sveta boli vynechané sväté omše to by sme mali raj na zemi.... Ale to len tak na okraj témy nehodlám tu rozpútat žiadny boj....

ivuska027
8. aug 2021

Fu-ha 😆😆😆😆😆😆, dobrý matroš 😂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
osky
8. aug 2021

@katarinka289 vynechanie sv.omse je SMRTELNY ?????????? hriech?
Mozes prosim pridat nejaky link...
Zijem v tom,ze je to hriech vsedny

osky
8. aug 2021

@katarinka289 10 bozich prikazani ok,ale vsetky nie su snrtelne!!!
Ci mi chces povedat,ze ked sa povadim s rodicmi,uz nemozem ist na sv.prijimanie?
A myslim,ze aj 2.prikazanie nie...pokial ozaj nehresim,vedome...
Nie som s tym stotoznena.
Samozrejme od 5.teho dalej uz je to ...ale vynechanie omse...to nie

osky
8. aug 2021

@zuzanka.zuzu znevazujes to,o com sa takto hlupo vyjadrujes!
Svädci to len o tvojej ubohosti!!!
A vies kto to vie?
Boh.
On vie,ze si spachala svätokradez a este sa tu tymaj chvalis...
Do kostola ani na prijimanie nechodime pre ludi.
Omsa nie je cirkus ani bar.
Chodime tam z vlastneho presvedcenia.
Mame svoju vieru.
Nezne azuj ju!
Ak neveris, tvoja vec.
To je tvoje rozhodnutie.
Nas veriacich nechaj zit to nase rozhodnutie.
A nevyjadruj sa o nasich veciach s takoz neuctou.
Keby si sa takto vyjadrovala o moslimskych zalezitostiach,mohla by si zle dopadnut...
Mas stastie,ze do katolikov si to dovolit mozes...😪

somtunovaa
8. aug 2021

Ženy prebuďte sa. Kostol a cirkev nie je pán Boh ani žiadne sväté oslobodzujúce miesto na zemi, uvedomte si že spoveď je len očistenie vo vašich hlavách. Treba žiť bez hriechov tak aby sme boli my a všetci okolo nás šťastný, treba konať dobro… návšteva kostola z teba lepšieho človeka nespraví. Keď spáchame hriech očistíme sa uvedomením a úprimným olutovanim nie vykecanim niekomu čo si mysli že je zástupcom boha na zemi. Boh je len jeden a žiadneho zástupcu nemá. Všetci sú len samozvaní.

osky
8. aug 2021

@lenkakravcova si trapna,ako vzdy so svojimi nazormi na rkc.

Prosim,nevyjadruj sa uz....vsetci ta tu uz pozname.
Zi si svoju vieru a daj nam pokoj!

osky
8. aug 2021

@sickynickyobsadene si ateista,tak akeho Boha chvalis,ked pises chvala Bohu...
Akosi ti to nemysli...

osky
8. aug 2021

@somtunovaa toto je ucenie nejakej sekty alebo inej cirkvi.
My riesime ucenie katolickej cirkvi!
Takze ano,treba sv.spoved,ktoru vykonas s knazom...nie s nejakym komu sa vykecas

A ucast v kostole je velmi nutna.
Nic vsak neosozi,ked si sadnes do lavice a to tam odospis...jasne.
Mas byt duchom pritomna,zapajat sa a prezivat to,co sa tam deje.
Vtedy aj pocjoöis o co ide a odides naplnena pozehnanim,Bozou milostou..

Je vel.i hlupe a najivne mysliet si,ze si budeme len tak zit,ako chceme a vsezci prideme do neba...
Boh je milosrdny.
Ale je aj spravodlivy.

A ludia ktori tu na nas znova utocia,sa ruhaju!
To nie je dobre.
Uz je znamych mnoho zjaveni.
Je mnoho dokazov,uplne hmatatelnych.
A predsa tolko ludi neveri,ba co viac,vysmieva sa...

Kto sa smeje naposledy,smeje sa najlepsie..sa hovori.

zafi
9. aug 2021

@satanca odporučila by som sa na túto tému porozprávať s kňazom, ten ti dá presnejšie informácie ako táto téma na koníkovi. Tu nastal akurát zmätok a hádky.

vanda323
9. aug 2021

@katarinka289 Ahoj, nechcem byť zlá ani nič také fakt ma to ale zaujíma, že kde v biblii sa presne píše že vynechanie sv. Omše je smrteľný hriech?

vanda323
9. aug 2021

@osky Nikto sa.nevysmieva. Kazdy veríme tomu čomu sme boli buď v detstve uceny, alebo k akej viere nás rodičia viedli...alebo v dospelosti sme uverili . Moja rodina je Evanjelického vierovyznania. No ja som presedlala na Apoštolskú cirkev. Podľa mňa má.najcistejsie učenie podľa biblie...bohužiaľ veľa cirkví alebo cirkev si už pridáva svoje veci ktoré v biblii vôbec nenájdeš

andreatytler
9. aug 2021

Co je to smrtelny hriech?