Môžem ísť na svadbu v krátkych bielych šatách?
Ahojte žienky. Robim maly prieskum. Je podla vas veľký problem ist na svadbu v kratkych bielych šatách? Nie som nevesta ani nikto nejako specialne dolezity na danej svadbe. Co sa tyka topanok a týchto veci tak bud cervene alebo cierne. Co myslite? Budú tam ukazovat na mna prstom? Davam to sem este raz lebo som to omylom dala ako otazku a neda sa mi uz odpovedat. 🙂
@simuska910, vies kolko zien je na tom tak, ze si na svadbu ani nema co obliect? Ze maju z toho stresy, lebo potrebuju peniaze na dolezitejsie veci? Ako zaklad je prist slusne oblecena, cista, elegantna a tam to konci, nepojdes v rifliach. Daj si to, v com sa citis dobre. Keby bola nevesta tucna skrata, zatieni ju aj pekna baba v teplakoch.
@katka1981 😀 😀 😀 Nebožtíkovi to asi bola jedno a aj väčšine ľudí na pohrebe, ale to neznamená že si nevšimli. Inak podľa mňa to čo si človek oblečie na rôzne príležitosti je každého osobná vizitka a podľa toho by sa mal rozhodovať. Na verejnosti reprezentujeme sami seba. Ak nám je jedno aký obraz o sebe vytvárame tak neriešme. Ak nám to však jedno nie je, riaďme sa pravidlami a bude všetko OK.
ja som sa vydávala pred rokom a ak mám povedať pravdu, vôbec si nepamätám čo mali hostia - presnejšie ženy na sebe 😀 riešila som iné veci ako nevesta než módu na mojej svadbe 🙂 mne by vôbec nevadilo keby si mala na sebe tie šaty čo si tu dala foto 🙂 ale záleží asi dosť aj na tom či ide o svadbu dedinskú alebo mestskú aspoň môj názor 🙂 🙂
@simuska910 tak ja neviem mne osobne nesedí tento look alá víla Amálka a šifon velmi nemusim...ale proti gustu ziaden dišputát, kazda máme svoj vkus a moznosti. Ani tie tyrkysove čo tu ina kočka ukazala....no ...take ,,postelové satenove,,..tiež u mna ee ale vo vysledku to moze vyzerat fajn s doplnkami, topankami atd. kto vie, kazdopadne tie konkretne šaty naozaj nikoho nezatienia.
@sardinka335 kazdemu sa paci nieco ine. Ja osobne zasa nemam rada preexponovane veci kde je na malom kusku vsetko. Netvrdim ze tie saty su total bomba, ale prave preto ze su take jednoduche sa da s nimi pekne vyhrat a po zvoleni vhodnych doplnkov mozes byt look ala vila amalka ale aj anticka "bohyna". Uz len typ topanok ake si k tomu obujes uplne vie zmenit celkovy dojem z oblecenia. A teda mojim cielom nie je sokovat ani nikoho zatienovat. Nie som vobec ten typ co potrebuje byt stredobodom pozornosti. O to mi vobec neslo ani na sekundu. 🙂
biela by na svadbe mala byt domenou nevesty
@simuska910 a šak mne je to jasne ze ciel nie je šokovat a doplnky mozu naozaj velmi vyrazne pomoct oblečeniu, nejaky nahrdelnik, naramok...ak je pekny spoločensky učes tak celkovy dojem moze byt fajn, prečo nie. To skor mne sa stal na svadbe trapas.....obula som si topanky, ktore som nemala na nohách dlhší čas - lezali ladom v krabici v botniku a čakali na svoju prílezitost...ked sa mi počas obradu v kostole začala podražka doslova rozpadavat, tak som vedela, ze mám problém ...hrozilo mi ze zvyšok svadby budem bosá 😀 😀 😀 našťastie ma zachranili a zviezli domov prezuť...takze tak stava sa všeličo.
@katka1981 Toto si vystihla úplne presne. Je určite veľa žien, čo tú skriňu otvoria a sú v nej naozaj len jedny šaty. Keď si pozvaná na svadbu, musíš obliecť aj muža, deti, nejaký dar, poprípade kvety a torta. Nemá každý toľko peňazí, aby si mohol kúpiť drahé šaty zodpovedajúce bontónu /podľa vás/. Základ je prísť včas, čisto oblečení a v dobrej nálade. A také kraviny riešiť, je smiešne. A predstave si, že sú ženy, čo majú len jedny topánky na celú sezónu. A sú tu.
@simuska910 mozno ani nejde o farbu, skôr o to, aby si "nesvietila" 😉 Každá nevesta by mala byť na svojej svadbe "za hviezdu". Takze nejaké decentné, napr. hladke puzdrové biele minišaty, s tenkým opaskom, pekný náhrdelník, červené lodičky.... si predstaviť viem 😉
Jedna znama bola na svadbe jej sestre. Sestrav v bielych jednoduchsich satach.. Znama v takych zelenkastych robustnych-ako keby svadobne keby boli biele... Tu nejde o farbu, ale aby tie saty fakt "nesvietili" .
@katka1981 no, presne tak. Koľko krát je na svadbe jedna aj viac neporovnateľne krajších žien, ktoré si každý (hlavne chlapi 😀 ), všíma viac, ako nevestu a je úplne jedno, akej farby majú šaty. A teraz čo? Ja žijem v tom, že svadba je oslava zväzku dvoch ľudí a nie nikde nekončiaca exhibícia nevesty. Taká pani by potom mala tento predsudok preformulovať. Nie len že žiadne biele, alebo krémové šaty, ale ani žiadne pekné šaty, ani pekné ženy, nedajbože make up, ktorý by zvýraznil ich krásu. Suma sumárum - ak ideš na svadbu snaž sa zohaviť čo najviac, veď treba byť ohľaduplný k neveste 😀 Toto naozaj nie je o etikete, vo svete je bežná biela aj na svadbách a nie len pre novomanželov. Toto je o potrebe byť absolútnym stredobodom pozornosti a nedajbože aby ju niekto zatienil.
Určite tie šaty nie, a viete co je zaujímavé že autirka nemá čas a už 2dni tu rozoberá či šaty ano alebo nie. Už dávno by som si niečo iné kupila. Keď vyše polovica povedala, že sa to nehodí. A nechce byt stredobodom pozornosti ale k bielym šatam si chce dať červené boty , rúž. To si ju určite nikdo nevšimne. 😉 skús ešte raz pozrieť do tvojho šatníku určite sa tam nájde aj niečo iné.
Inac, ja si spominam, ze mna sa par zien opytalo, ake budem mat saty, kedze vedeli, ze sa vydavam 2x. A kedze som mala kratke, aj ostatne damy sa prisposobili a prisli v koktejlkach, aj ked som o to neziadala a bolo mi to naozaj jedno.
@alaguema, ked sme my boli na poslednej svadbe, tak stredobom pozornosti bola nasa ani nie 3 rocna dcerka. Mala krasne ruzove saty, na tom kozusinove biele bolerko, kvet vo vlaskoch, biele topanocky na malom opatku a vedela, ze v takych topankach nesmie behat, tak chodila ako princezna, decentne papala a kazdy ju obdivoval, ine deti sa nahanali. Len co vosla do miestnosti, vsetci pozerali na nu 🙂 A nevesta bola prekrasna. Nik ju nezatienil. Niekedy moze byt na svadbe taka ohava, ze cloveku neda na nu nepozerat, len preto aka je skareda 🙂 A oci nechava od udivu len na nej. 🙂
@koniarova, presne tak, viem aky to bol vzdy stres pre moju mamu, este prosila vzdy potencialnu nevestu, (neterky), aby jej dali vcas vediet, mala z toho vzdy stresy. Aby mala co na seba, aj otec, plus deti, dary, cestovne na svadbu.... kto nezazije, nepochopi. Pre mna su toto uz malichernosti.
@sirinka no...ja som ostala minule uplne bez slov,ked mi kamoska povedala,ze na svadbu bez deti...
ja chapem,ze trebars sa kvoli poctu ludi neda pozvta cela rodina,skratka ked sa pekne vysvetli,kazdy to pochopi
ale toto bolo doslova,bez deti,nechcem,aby tam tancovali a uz vobec nechcem,aby tancovali so mnou
Skús sa spýtať nevesty, ak je to možné, že či jej to nebude vadiť. Záleží ako sa ku svadbe stavia ona. Či to bude klasická svadba a potom sa to ozaj nehodí, lebo že by si sa držala veľmi stranou 🙂 Alebo to bude taký ten free style a nevesta bude vo fialovom kostýmčeku a potom ok. Len pozor, aby si vás nezamenili a nevydala si sa omylom ty 😉 Hlavne nech je to fajn deň pre všetkých a neveste veľa šťastia!
@terezka1947 a čo? sú ženy, ktoré nie sú matersky založené, ani sa jej nečudujem, že nechcela, aby deti s ňou tancovali, keďže by jej mohli ľahko zašpiniť šaty 😉
@katka1981 co uz, co je pre jedneho zabava, pre druheho otrava
@terezka1947

@sardinka335 plazove a ala mileticka si zabudla dodat 😉 😀