Môžem ísť na svadbu v krátkych bielych šatách?
Ahojte žienky. Robim maly prieskum. Je podla vas veľký problem ist na svadbu v kratkych bielych šatách? Nie som nevesta ani nikto nejako specialne dolezity na danej svadbe. Co sa tyka topanok a týchto veci tak bud cervene alebo cierne. Co myslite? Budú tam ukazovat na mna prstom? Davam to sem este raz lebo som to omylom dala ako otazku a neda sa mi uz odpovedat. 🙂
Ahoj
Podľa mňa sa tie šaty na svadbu nehodia. Priam - ako bývalá nevesta ta prosim aby si si ich nedala... No a potom mi napadá, opýtaj sa nevesty, či jej to bude vadiť - to je najdôležitejšie.
@simuska910 tie saty nie su vhodne na svadbu, pre mna nielen farbou ale aj celkovo strihom, pre mna su to take na letne vecery do mesta...ak si chuda a nemas napr. tzv kriticke miesta ako velke prsia atd, ze ti nie vsetko sadne, saty nie je problem zohnat, ale zalezi na tom ci sa ti chce.... lebo ludia stihnu dalsich tisic veci statnice nestatnice....
ok, ale aj ked opomenieme farbu, nehodia sa mi na svadbu, sú príliš letné a nie slávnostné. Napíš nejakým kamarátkam či nemajú požičať, určite sa nejaká nájde 🙂 Ja čo som bola na posledy na svadbe, tak tam bola jedna v bielych, dokonca v dlhých, trapas to nebol, ale ja som sa cítila trápne aj za ňu.
Ked som sa učila na štátnice, tak som radšej robila všetko možné okrem učenia, hodinová prestávka na nákup šiat ťa o vedomosti nepripraví 😝
Zienky este raz Vam všetkým veľmi pekne dakujem za vase nazory a cas. Kazdy jeden si vazim. Kupovat saty urcite nepojdem lebo aj keď ma clovek velkost 36/38 a nie velke prsia nie je to jednoduche. Teda aspon u mna. 😀 vyriesim to tak ze si dam puzdrove saty. Aj ked material nie je taky slavnostny ako tých prvych verim ze to v nich vybavim. A ak tie budu niekomu vadit nech sa ide vypchat. 😉 este raz ďakujem
Počula som aj ja také, že na svadbe má byť v bielom len nevesta..... Ale nás na prednáške učili, že na svadbu sa nehodí prist v čiernej a červenej....a samozrejme hnedej, ale hnedá nieje spoločenská farba. Takže ak je to normálna moderná svadba a nie nejaká v hornej dolnej, kde sa už teraz tetky trasu vzrušením koho ohovoria, kludne si ich daj.
@simuska910 ak nie su biele tak nebudu. :-P
ci sa nieco hodi alebo nehodi, je to vzdy len niekoho nazor. Staci pozerat nakupne maniacky ako su ti dvaja dogabani. Treba si dat to, v co sa clovek citi dobre a je to podla jeho vkusu. A nie to, co si niekto mysli, co sa k comu hodi. To je ako s jedlom, kazdy mame ine chute. A robit z handier nejaku vedu..... ved nech si oblecie kazdy co chce. My sa mozeme na nom zasmiat, pobavit, pohorsit, ale stale je to jeho osobna vec. Pokial mu z oblecka netrci pohlavie, tak je vsetko ok.
@6mia6 zaklad je sice biely ale su cele ako keby pofrkane tmavo modrou takze v konecnom fosledku su viac modre. 😀
@evelynm No ale toto ma zaujíma, či je to naozaj sucast etikety alebo len zvyk niektorých regionov, lebo ja som sa v literatúre o ničom takom nedocitala , len že nesmie ísť o svadobné šaty..... A keď už sme pri tradícií, ako tu už bolo spomínané, do kostola by mala v bielom vkročiť iba nevesta panna....
@blevka http://www.svadbaonline.sk/clanky/o-svadbe/etik...
http://svadba-info.sk/svadobne-saty/nevhodne-ob...
etiketa a tradicie su dve rozdielne veci, hoci sa, samozrejme, mozu prelinat
No neviem... ako hovorím, nám protokolistka prednášala, že nevhodné farby sú čierna a červená.....ale aj to ma ešte dalsie výnimky.
@blevka a primtom cervene mava kazda druha zena co si všímam 🙂
@blevka Je to súčasť etikety. Zvyk regiónov je ísť v tom ktorom slávnostnom kroji, alebo nedeľných šatách. Biele šaty sú neskorší zvyk a viaže sa k nim aj tabu bielych šiat pre ostatných hostí. Biela bola v našej kultúre aj farbou smrti, biele šaty evokovali pohrebný mundúr (alebo spodné prádlo) a teda na svadbu, kde ide skôr o život a rodenie detí (ako naznačujú rôzne zvyky) fakt nehodí 😉. Tak to také malé etnografické okienko.
Inak svadba Kate & Wiliam, pamätáte si ako šaty mala Pippa? Pokiaľ s dobre pamätám tak biele, a ked uz na kráľovskej svadbe o takej etikete nič nepočuli......
ja som bola, no mala som cierne topanky aj doplnky
@neverendinglove to hostia nevedeli komu idu na svadbu ked si mysleli ze nevesta je niekto iny ? dost divne..
@janja2502 ja som sa rozhodovala medzi ciernymi a cervenymi doplnkami
@simuska910 super. ja som mala cierne sako, topanky, a pripnutu taku ruzu s pierkami 😵 😵
@janja2502 no len dievca ma tu niektore riadne zvozili tak uz neviem. :D a nevesty sa pytam nebudem lebo uz daaavno nie sme deti a nestretavame sa takze aj tie vztahy sa zmenili.
Ked si tak spatne premietnem svoju svadbu ani netusim ci mal niektora biele saty..a ak ano nepredpokladam ze by ma to nejako vzalo bo sme na svadbe riesili najblizsich aj ked ich nebolo malo ale predpokladam ze aj keby nas tam bolo 10 v bielych satach tak vsetci vedia kto svadbu ma..az tu niekedy zasnem nad tym co moze byt problemom
Mozes..ale podla bontonu by si nemala. Je to neslusne voci neveste.
No mne ako neveste bolo uplne fuk co mali baby o oblecene, az teraz som kukla na foto, ze dve mali biele satecky kratke- jedna tyrkysove a druha modre doplnky. Boli krasne takze tieto tzv. tradicie nech si nechaju
Teda myslim, ze by si sa mala opytat nevesty, ci s tym nema problem a budes si na jasnom
@simuska910 kasli na to, kto nema co robit, tak bude rypat stale. Urob si ako chces ty.

@simuska910 kde ta urazam? To, ze som napisala, ze si urobila hrubku? Ci, ze dat si biele saty na svadbu, ak nie si nevesta, je trapas?