Môžem ísť na svadbu v krátkych bielych šatách?
Ahojte žienky. Robim maly prieskum. Je podla vas veľký problem ist na svadbu v kratkych bielych šatách? Nie som nevesta ani nikto nejako specialne dolezity na danej svadbe. Co sa tyka topanok a týchto veci tak bud cervene alebo cierne. Co myslite? Budú tam ukazovat na mna prstom? Davam to sem este raz lebo som to omylom dala ako otazku a neda sa mi uz odpovedat. 🙂
@evelynm myslim ze janja2502 narazala na ine dievcata skor. 🙂
@simuska910 ked je takato debata, nie vzdy sa nazory zhodnu. A aj tie opacne mozu byt poucne. Verim, ze ti to pomohlo. A paci sa mi, ze sa snazis viest diskusiu slusne.
@janja2502 dakujem krasne. 🙂 uvidim pre ktore sa na koniec rozhodnem. kazdopadne do soboty je este daleko :D
@evelynm ano pomohlo mi to. zistila som ze je vela zien, ktore sa na to pozeraju uplne inak ako ja. 🙂 co sa tyka tej slusnosti.... clovek sa od ostatnych cicavcov odlisuje prave tym ze vie pouzivat mozog a na to by sme nemali nikdy zabudat 😉
@simuska910 suhlasim s tebou 🙂
ja som nasla toto
Svadba
Áno, aj relatívne uzavretá spoločenská udalosť, akou je svadba, si vyžaduje dress code. V prvom rade treba brať do úvahy informácie uvedené na pozvánke. Dnes nie sú výnimkou retro alebo inak tematická svadba a vy ako hosť musíte dodržať želanie nastávajúcich. Pri výbere oblečenia zvážte aj ročné obdobie a počasie. Ak mladomanželia nemajú nijaké zvláštne požiadavky na oblečenie, máte slobodu výberu, no i tá nie je celkom bez hraníc.
Dámy, ktoré budú na svadbe figurovať ako družičky, by sa mali dohodnúť buď na štýle a farbe, alebo rovno na modeli šiat, ktoré budú mať oblečené. Budú tak pôsobiť jednoliato a vkusne. Ak družičkou nebudete, pravidlá sú jednoduché. Nevhodné sú biele a čierne šaty, príliš vyzývavý strih či akékoľvek iné šaty, ktoré môžu pozornosť strhávať na vás a nie na nevestu. Prípustné sú aj elegantné nohavice s vkusným topom.
Páni to majú jednoduchšie. Klasikou je čierny oblek a biela košeľa, prípadne vesta, samozrejmosťou kravata alebo motýlik. Originálnejší páni môžu siahnuť aj po tmavomodrom či ešte výraznejšom obleku, v každom prípade by však mali ladiť s oblečením svojej partnerky - či už farbou oblečenia, kravaty alebo manžetových gombíkov.
niektore tu pisali, ze v nohaviciach nie, takze tu sa pise, ze aj nohavice su pripustne, a dokonca nevhodne mozu posobit akekolvek saty, ktore putaju pozornost na dotycnu damu viac ako an nevestu
ja v tyhc bielych satach nic take nevidim, kludne by som si ich s farebnymi doplnakmi dala, mozno este nejaku hodvabnu stolu cez rameno inej farby a vybavene
@simuska910 ked nemas cas behat po obchodoch, daj si tie saty, co mas doma v skrini. Napokon, zeny sa uz davno nevydavaju len v bielych satach, ale aj v ciernych a v podstate v kadecom.
Ja viem tak, že nemajú byť biele, čierne ani červené. A bola som na svadbe, kde zo všetkých žien len štyri sme nemali čierne šaty. Bolo to ako na pohrebe.
...ale dievčence...v dnešnej dobe, keď často ani nevesta nedodržiava tradície a pokojne sa vydáva v smotanových, či zlatých, strieborných, ružových šatách, nahodí si červené lodičky, farebný venček na hlavu idete riešiť farbu šiat hosťa ? Dobre...keby išlo o dlhé biele šaty, možno by som sa nad ich vhodnosťou trošku zamyslela, ale tieto letné, krátke šatôčky sú úžasné a určite v nich bude majiteľka vyzerať a cítiť sa skvelo.
Podstatnejšie je, aby sa autorka témy cítila dobre, bola usmiata, priniesla na svadbu so sebou kopec pozitívnej energie a dobrej nálady 🙂 .
ak by som bola nevesta ja, bolo by mi to uplne sumafuk ake saty si das, nahodou by bolo pekne, keby prisli aj vsetci v bielom ak by sa im chcelo.. pri type ktory si nafotila by bolo myslim kazdemu jasne ze nevesta nie si ty, ale ta druha v bielom.. ale ja vela tradicii nechapem a nepoznam, takze ja som vlastne taka cierna ovca spolocnosti..
teraz dokonca citam, ze aj to co som mala ja na poslednej svadbe co som absolvovala som mat nemala - mala som cierne saty a cervene topanky.. 😅
to co za otazku ?
na svadbu v bielych satach....
budes nevesta? tak ich ber ked nie tak naco ?
@simuska910 kludne chod----mne samej boli sestrernice v bielych satach a vobec mi nenapadlo riesit to=doslo mi to az po rokoch,pri jednej podobnej teme...
nevesta bude nevestou stale´
to je jej den=resp.den novomanzelov
biele saty nevestu nevestou nerobia
ved mozno ani v bielych sama nebude
No ja som bola na svadbe kde to nevesta neriešila, ale riešili to hostia. Dotyčnej to bolo neprijemne.sama si zvas či ti to za to stojí. Uz teraz máš chrobáka v hlave. Držím palce aby sa svadba vydarila a aby si si tam oddýchla od stresu a školských povinnosti
@simuska910 drzim prsty pri statniciach 🙂
Mna ako nevesty sa jedna baba pytala, ci moze prist v bielom s modrymi doplnkami. Povedalasom, jasne, neni problem. Preco by mi to malo vadit?
Ale ti poviem, ze ked som ju uvidela v inych satach, spadol mi obrovsky balvan zo srdca. Ano, svadba je o inom, je o laske dvoch ludi. Ale mas ju iba raz a ibanraz mas "pravo" dat si biele...
Dalsia kocka prisla v dlhych smotanovych satach. Kedze aj ja som mala svetlunkosmotanove.. nesla som sa preto zrutit, ale ta kocka sa aj strasne predvadzala...90% hosti mi povedalo, aby som si z nej nic nerobila, a to som mala celkom tolerantnych hosti.
Tak sa moze kludne stat, ze tii hostia budu krutit hlavami nad tebou..
Keď ti príde trubica v bielych šatách na svadbu a ešte sa aj predvádza treba poprosiť nejakú kamosku, aby ju "nechtiac" obliala červeným vínom a je to 😉
@simuska910 nerieš, ja si dávam tieto🙂)) a tiež niesom dôležitý človek na svadbe, len taký hosť s dvoma deťmi🙂)
Bolo by mi šumafuk, či si v bielom. Absolútne by som to neriešila. A čudujem sa vôbec, že sa niekto nad takou banalitou zamyslí.
Inak presne pre taketo veci nemam rada svadby, kazdy nieco nepodstatne riesi, co ma kto na sebe, kto dal aky dar, ci kolko penazi, ako kto vyzera alebo ci jedlo je take ci onake.. Pride mi to take povrchne, kazdy tvrdi aka to je oslava vztahu ale v konecnom dosledku tam vacsina ludi ide iba kritizovat a ocakavat bohvie co..
@chovancova27 tie su kraaaaasne. odkial? 🙂
@stevvvka dakujem velmi pekne 🙂
@simuska910 nextdirect
@simuska910 ja som sa vydávala minulý rok a viem že mne osobne vadila predstava žeby mala niektorá ešte biele šaty 🙂 ale v ten deň svadby mi to bolo úplne jedno, mali tam baby aj biele kratke aj smotanové, a v ten deň mi to neprišlo nijako dôležité, užívala som si svoj svadobný deň a neriešila ako nevesta kto má čo oblečené 🙂 veď kto si zamení nevestu s niekým iným nie? :D :D iné by bolo kebyže si chceš dať dlhé biele šaty, ako niektoré ešte zvyknú si dávať pomalinky celé roby, ale tieto šaty, ktoré máš vybraté sú pekné a podľa mňa si ich môžeš pokojne dať 🙂 🙂 a držím palce na štátnice 🙂
za mna je to nevhodne. Ak by si nevesta priamo zelala, aby vsetci prisli v bielom, na pozvanke by to bolo napisane. Je to spolocenska udalost a presne tak, ako nikto na pohreb si neda cervenu, na svadbu je biela vyhradena pre nevestu. Ja si nemyslim, ze niekto si na tom riesi komplexy. Ten den je predsa o neveste a zenichovi, je to ICH den. Urcite by som sa snazila im ho sprijemnit po vsetkych strankach a nie strhovat na seba pozornost oblecenim 😒 Moje druzicky boli v letnych pastelovych farbach a ked ostala bezova, kazda ju odmietla a museli sme hladat inu.
tak za seba ti mozem povedat , ze by som si tie biele saty kludne obliekla. Ja nevidim nic na nich nevhodne alebo dokonca urazajuce pre spolocnost , ktora by si mala na mna ukazovat prstom...si slusne oblecena? Si....za to, ze udajne nesplnaju skostnatene kriteria nasej konzervativnej spolocnosti, ti moze byt ukradnite...
Myslim,ze nevesta bude mat uplne ine problemy ako riestit tvoje saty,to skor budu riesit pozvani hostia,ale kvoli nim si predsa na tu svatbu neprisla...ja som na svatbe videla uplne obycajne oblecenie, skor vhodne na bezny den i honosne roby ako z divadelneho predstavenia,...za mna ano... drzim palce na statnice 🙂
Biela proste nie. Som rada ze naa moju svadbu nikto v bielom neprisiel. Nepovedala by som jej nič ale mrzelo ma to. Je vela farieb na vyber tak preco prave biela? Skor tie co si ju daju a nie su nevesty si riesia komplexy. A je jedno ci su kratke alebo s kvietkami alebo s červenými lodickami. Je vela neviest ktore sa po polnoci prezliekajú prave do lahkych kratkych bielych šiat. Nechajte nevestam ich deň.

Opytaj sa nevesty či jej to nebude vadiť.Nedavno som bola na svadbe a chcela som si tiež dať smotanové šaty a keď som ich ukázala neveste tak ma skoro ukameňovala.Tak som musela voliť iné.