Môžem ísť na svadbu v krátkych bielych šatách?
Ahojte žienky. Robim maly prieskum. Je podla vas veľký problem ist na svadbu v kratkych bielych šatách? Nie som nevesta ani nikto nejako specialne dolezity na danej svadbe. Co sa tyka topanok a týchto veci tak bud cervene alebo cierne. Co myslite? Budú tam ukazovat na mna prstom? Davam to sem este raz lebo som to omylom dala ako otazku a neda sa mi uz odpovedat. 🙂
@zazu99 mila pani. ked uz si date tu namahu a oznacujete ma za "blbku" co si dokazuje a podobne skuste si dat aj taku namahu ze si precitate aj vsetky moje komentare.... Dakujem pekne 🙂 kam sa podela slusnost a ucta voci inym ludom....
mne sa najviac rátala tá pripomienka z diskusie, , že podla tradície v bielych šatách na svadbu má ísť len nevesta panna... týmto keby sa všetci riadili, aké by to bolo milé 😵
@jana_eyre ja som bola svedkom aj riesenia zavoja nevesty, ktora ma dieta. :D nastastie nie u nas v rodine. Keby sa ludia radsej viac starali o seba ako o druhych hned by bol svet krajsi. Potom by sme sa napr aj na svadbach vyhli takym "preslapom" ako su silonky v sandalkach a topankach s otvorennou spickou a podobne ;)
@fra Ja som tú "blbku" dala do úvodzoviek pretože poväčšine sa tá dáma snaží prísť oblečená čo najvhodnejšie (verím, že máloktorá to robí s úmyslom ublížiť neveste) a nakoniec to nedopadne len kvôli tej nešťastnej farbe. A ak sa už mám vyjadriť úplne na vašu adresu, je úplne vaša vec čo si na svadbu oblečiete, dúfam, že aspoň mladomanželský pár poznáte natoľko, aby ste dokázala posúdiť či im bude vaša voľba prekážať, alebo im je to jedno. Krásny dník a vydarenú svadbu.
@simuska910 ja by som si ich pokojne dala. Kým nie sú široké, dlhé tak kľudne. Bola som na x svadbách a baby tam pobehovali v bielych šatách dokonca aj svadobné matky - fuu trapas 😂😂 takže za mňa áno.
Ja mam svadbu o necele tri tyzdne, nie som zo ziadneho zapadakova a tiez dufam, ze sa tam nedostavi nejaka krasotinka v bielych/kremovych satach. Povazujem to za samozrejmost, ale clovek nikdy nevie.. mna by to nenastvalo v pravom slova zmysle, skor by som si o nej pomyslela svoje..
Budem uz v 6. mesiaci, saty nemam vobec korzetove, len take lahke anticke, a teda ak by si dala nejaka ina jednoduche spolocenske biele saty, mohli by sme vyzerat podobne.
Tiez by som bola rada, keby si nedali cierne a cervene saty, ale to uz skor cakam, ze niektora takuto farbu mat bude a nemam s tym problem, to skor jaza seba by som tieto farby nevolila inemu na svadbu a ani sa podla mna nehodia.
@koniarova :D dakujem 🙂
Take saty, ako si si chcela dat proste nie, su volne, idealne pre nevestu s bruskom, preco si ich chces silou mocou dat? Vela neviest sa rlave do taych siat prezlieka. Mne biele saty nevadia, ak nie su cisto biele a strihovo neposobia ako svadobne a popolnocne. A to, ze je to pre niekoho trapne a skostnatele, nech sa paci, dokazuju, ake su netolerantne a potrebuju sa ukazovat. S nevestou nie si ani v kontakte, tak naco sa trepes na svadbu, ked nevies, co sa patri? Ci sa chces tak silou mocou vydavat, ze si potrebujes dokazat svoju dolezitost?
@simuska910 biele šaty nie sú proti etikete, je to len taký náš lokálny zvyk, že nevesta má byť jediná v bielom. Osobne to považujem za absurdné. Problém ale je, že tieto šaty sa na svadbu absolútne nehodia. To nie sú spoločenské šaty, ale letné šaty do plážového baru, alebo na prechádzku po promenáde.
@girlie_konik A komentáre typu, tehotná a biele šaty ti nevadia? Čo keď si o tebe hostia "pomyslia svoje"?
Ja keď som sa vydávala, bolo mi jedno, kto si čo oblečie. Moja najlepšia kamoška mala nachystané veľmi pekné krátke biele šaty, no trochu schudla a tak ich nemohla mať. Ja som mala pekné dlhé šaty a komornú svadbu, nikto by si ma s nikým iným nepomýlil. Doležité pre mňa bolo, že prišli všetcí, ktorých ľúbim a ktorí tam mali byť, aj keby došli v teniskách a roztrhaných džínsoch.
No aj tak, ak je to väčšia svadba, možno zvol iné šaty. Vieš, niektoré nevesty sú na to háklivé a biele šatičky na svadbe sú dosť kontroverzná téma. Možno by sa nevesta potešila, možno by jej to nevadilo, a možno by bola nahnevaná. Prípadne by ti došiel dať "ceres" niekto zo svadobných hostí, kto by si už troška pripil... Nestojí to za to.
@moni244 :D :D :D :D :D prepac ale neviem na tento komentar inak reagovat. ukaz mi jednu vetu kde si ich chcem silou mocou dat? kde som napisala ze si ich chcem dat a hotovo? myslim ze som viac ako v jednom komente napisala ze zvolim teda variantu puzdrovych. a to s tym ze naco sa trepem na svadbu? to co je za otazku? je to snad moja vec a ked uz tu operujes tradiciami a tolerantnostou a podobne tak by si mala vediet tiez aj to ze ked ta niekto pozve na udalost ako je svadba je neslusne odmietnut..... Ja som sa tu nomralne slusne popytala dievcat o nazor.... cela diskusia prebieha slusnou formou a nikto tu nikoho neosocuje tak si vyprosim aby si na moju osobu pouzivala slova typu na co sa tam trepes.... chces si dokazovat dolezitost a podobne.... ved sme preboha dospele zeny takze by sme uz mohli vediet komunikovat aj na urovni bez osocovania inych. myslim ze nazor sa da vyjadrit verejne aj inym sposobom. dakujem pekne a pekny den 🙂
@koniarova Hej hej, podme tu do absurdit 🙄
Nemam potrebu sa obhajovat a vysvetlovat cudzim zenam z fora, proste tak to je, po 9 rokov, 1 dietatu a 2. dietati na ceste sme sa konecne dostali k tomu sa zobrat a obaja sa z toho tesime.
Vsetci nasi svadobni hostia sa tesia s nami, nepozyvam nikoho, kto by mal potrebu nas sudit 😉
To, ze si niekto okrem nevesty da na svadbu biele saty, je proste trapne a pre mne nepochopitelne. Existuje milion inych farieb a proste takto to je v nasich koncinach zauzivane. Tak ako sa na pohreb nosi cierna, a to myslim nikto namietat nebude. Ty to proste necitis, ze nevesta by mala byt ta jedina "kralovna" v bielom na svojej vlastnej svadbe? Ze je to take zvlastne a nie prilis vhodne? Na co na seba zbytocne upriamovat pozornost v den, kedy by sa malo oslavovat stastie a laska niekoho ineho, kedy niekto iny je tam najdolezitejsi? Nerozumiem tomu proste..
@simuska910 prosim ta, daj si na seba nieco v com sa budes citit ty dobre a ostatne neries... 🙂 🙂 🙂 Ja som ani nevedela, ze sa v bielom nemoze ist na svadbu 😀 😀 😀
Ked som sa vydavala tiez som nevedela, ze v bielom mam byt iba ja 😝 ...ja som sa tesila, ze si ludia urobili cas a prisli na svadbu, to bolo pre mna dolezitejsie ako to co maju na sebe... Podla mna vacsina neviest rozmysla rovnako...
A potesim ta, mne sa tie saty zdaju celkom fajn...ak bude vonku horuco tak budes rada, ze ich mas na sebe. Jedine co z tej fotky nie je jasne ake dlhe su, lebo ak su nejake extra mini dlzka tak to by bola jedina vec co by mi vadila a nezobrala by som si ich. Ak su po kolena, trosku nad kolena nemala by som problem. Cervene topanky, doplny, nechty...super...
Druha vec je, ze ked bude zle pocko tak mas problem, lebo toto bude vyzerat divne ak vonku bude 5 stupnov...
@girlie_konik Ale no, veď sa nehnevaj. 🙂 Želám ti krásnu svadbu.
@simuska910 cely cas si hudies svoje, ze tie su najlepsie, ze sice si das puzdrove, ale tie nie su podla teba slavnostne, hlavna vec, ze tu riesis, ako nemas cas ist do obchodu, ked sa musis ucit a uz tu cele hodiny pises, tak to s tim ucenim az take hrr nebude a mas dost casu kupit ine saty, ale to nechces, z toho mi vyplyva, ze aj tak si das nakoniec tie biele. A nechapem ludi, co idu na svadbu a ani sa nevedia nevesty opytat, ci take saty mozu byt, lebo s nevestou nie su v kontakte. Preto je pre mna nepochopitelne ist na taku svadbu
@moni244 tak podla mna su tie saty dost kratke pre zeny s bruchom - ak by som si take obliekla ja, tak mi uz vidno nohavicky vpredu 😀 takze podla mna by si maloktora tehotna zena dala take saty, aj ked mozno by sa nasla nejaka odvazna 😀 podla mojho usudku ani z daleka neposobia ako svadobne..
inak ani ja som nemala svadobne saty, ale dlhe biele spolocenske.. dlhe podla mna posobia viac "svadobne"
@moni244 som rada ze tu mame jasnovidky ktore vedia co niekto urobi este skor ako on sam. klobuk dolu skutocne ;) a ano tie biele su materialovo vhodnejsie lebo su slavnostnejsie a to nie je ze si hudiem svoje ale to je fakt. A este sa mi paci ako si vycitala z toho ze som povedala ze sa vztahy zmenili od detstva ze nie sme vobec v kontakte. Vec sa ma tak ze nevesta sa tiez uci na statnice nakolko 2 pred svadbou statnicuje a pridem mi totalne trapne ju otravovat s takou hovadinou ked ma teraz toho viac nez dost. Rozhodla som sa ze si dam ine takze tvoje komentare, su uplne bezpredmetne. tak ak ta mozem poprosit nestracaj tu uz viac casu 🙂
@jana_eyre nemyslela som, ze si nevesta oblecenie presne tieto, ale je dost podobnych stylov, dlhsich, co si nevesty obliekaju 😉 a kedze je to letna svadba, co ak aj nevesta bude mat kratsie saty? A ak tie su naozaj take kratke ako posobia, tak sa uz duplovane nehodia na svadbu, aj keby boli inej farby
@simuska910 neboj nic, mam lepsie veci na praci ako stracat tu cas s tebou 😉
@koniarova tak neryp 😉 🙂
@moni244 som ti vdacna ze si napokon ukazala troska rozumu. 🙂 dakujem za tvoje nazory a pekny den prajem.
Ja som síce na svadbách vždy farebná, ale vôbec by mi nevadilo, keby mal niekto biele šaty. Veď každé šaty od svadobných sú iné, ani som nikdy svadobčanov ako nevesta neobzerala, čo majú oblečené to sa možno robí na dedinách😀😀. Obleč si čo chceš, takéto veci sa tu pýtať, neviem načo.
@koniarova a dakujem 🙂
@lenka_21 dakujem krasne 🙂 mam ich tesne nad koleno takze urcite nie su nejake extra mini. Svadba je teraz v sobotu a ma byt 25 stupnov 🙂
@simuska910
straca sa vyznam tejto diskusie. 100 ludi 100 chuti. Tiez mam pocit, ze si ich tu potrebujes obhajit. Ale preco? Kvoli ostatnym ludom?Takze ak sa v tych satach budes citit dobre, oblec si ich 😀
Vacsina ti svoj nazor vyjadrila. Proste existuje "nepisana etiketa" a stredobodom pozornosti maju byt v tento den ini ludia. Ja si myslim, ze je to aj o "cite" co vhodne je a co nie. “Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá dôvod.”

Ja skutočne nechápem, že sa na každej svadbe nájde nejaká "blbka" ktorá si potrebuje dokázať ako je nad skostnatenými konvenciami a dorazí v bielej (smotanovej...). To je naozaj tak málo farieb na svete, že skutočne iná neexistuje? Pokiaľ nie ste nevesta, na túto farbu v jej deň nemáte nárok! (a vyžadovalo si to výkričník, aj na mojej svadbe bola dáma v dlhých bielych šatách, ja som si pomyslela svoje a ostatné zúčastnené dámy tiež)