Môžem ísť za krstnú mamu, keď som tehotná?
lebo stare babky mi hovorili ze neze pojdem abudem drzat dieta, pretoze potom jedno z deti zomrie. pocul uz niekto nieco o tom?
Jejdaaaaa, dalsia sialena povera. Snad tomu neverite? Akoze na zaklade coho by malo to jedno z deti zomriet? to je predsa choreeee.....
počujem toto prvý krát,bála by som sa ti poviem pravdu rovnako ako ty ,aj keď si myslím,že je to hlúposť....
na tvojom mieste by som na krst išla a bábo nechala držať krstnému tatovi a ja by som len ruku položila na perinku....veď máš už asi aj veľké bruško a bábätko s perinkou čo to váži 😉
aj tak väčšiu časť obradu držia dieťatko v rukách rodičia-aspoň u nás to tak bolo
stare babky toho povediaaaaaaaaaaaaa..ach jaj..a keby sme vsetkemu uverili, tak asi tu uz ani nie sme 😅 ..kludne chod, nic sa ti nestane a ani dietatku,..tehotenstvo nie je choroba 😉
jeminenky, este som nikdy o tom nepocula 😕 co uz ludia nevymyslia..ved krstom sa dietatko stava Bozim dietatom, preco by malo jedno zomriet? take reci ani nepocuvaj 😉 a ked uz ide o to... ty nemusis drzat dietatko, aby si si netlacila brusko..mozu ho drzat rodicia 🙂
v posledni dobe tu panuje "cary -mary - fuk".. 😠 😠 😠 😠
Kde je zdravy rozum? Vsak jen on vitezi!!!
V posledni dobe jsou tu zakladatelky podobnych tem dobrovolne "porazene pohadkama" se spatnym koncem..
Proc si ublizujete?
Proc se opirate o "nadprirozene"? Nemate dostatek realnych bodu ve svem zivote?
p.s. Neupinejte se na pohadky 😉
Ked chces byt krstnou mamou, tak dufam, ze nielen formalne, ale z presvedcenia a preto ludi nepocuvaj, radsej si pozri, co pise KKC (Katechizmus katolickej cirkvi). 🙂 😉
tak toto uz len co za blbost, ze to tie babky vobec napadne. to ako teraz by si odmietla ist za krstnu mamu, koli nejakej povere?
Išli sme s manželom za krstných, keď som bola v 8. mesiaci tehotenstva. U nás drží dieťatko pri krste rodič, ja som držala iba sviečku. Obe naše detičky - krsniatko i náš Miško - sú zdravé a krásne rastú. Pokojne choď a vychutnaj si radosť z tohto obradu 🙂
ked som ja mala babo tak moja kmotra mi odmietla pre takuto poveru pokrstit dieta...ze ona mne krstit ist nemoze lebo je v tom a bla...bla.... bla... moja sestra krstila svoje krsna vo 4.mesiaci ,alebo v piatom.... a dieta jej nezomrelo....to je taka somarina ,ako ked na mna svokra vyskocila ,ze ci som normalna ist dietatom na cintorin ,ked ma menej ako rok...lebo stari ludia hovoria,ze mrtvi mozu bezbranne detske duse k sebe povolat...alebo ,ked som tri dni po prichode z porodnice sla na nakup... tiez vyskakovala,lebo zena s dietatom nema ist von z domu az kym dieta nepokrstia,lebo ze ho mozu urieknut....
ja verim,ze nieco medzi zemou a nebou je,ze je tam sila dobra aj nenavisti... ale kazdy je v prvom rade zodpovedny sam za seba...tak nech sa kazdy stara sam o seba.... aj babky co veria na take sproste povery
ja som počula že v rimskokatolickom kostole v pohode ale v gregokatolickom nemože byť krsnou mamou tehotná 😒
ty nato veris?ak ano tak nechod,negativne myslienky pritahuju negativne diania...ja osobne na take veci neverim...povercivost je cierna magia...nie je od Boha...ja by som isla za krstnu v pohode...
ja som niesla dieta ku krstu a bola som tehotna,obe deti to v zdravi prezili 😀 ach jaj,dalsie hlupe povery 😠
@vierkasteffi niečo na tom bude,bola som v gr.kat. kostole za krstnú a moju "funkciu" zastala švagriná /nekrstná/,ja som len bola zapísaná v papieroch ako krstná,lenže ak si dobre pamätám,tak krstná aj držala dieťa a to by som ja s tým brušiskom nezvládla,takže asi preto p.farár bral na to ohľad 😉
vsetky povery su len na to, aby strasili cloveka. som sa este nestretla s tym, aby dakedy fungovali. kludne chod, snad to babky preziju :D
😅 .. lebo babky hovorili ... no babky toho vedia nahovorit veru.. aj ja som bola za zlu, lebo som chodila s malym von a nebol este pokrsteny.. 😀 katastrofa strasna... ani sa tymto nezaoberaj. povercivost nie je dobra vlastnost 😉
..nepočula som to ešte.. 😕 ,ktovie o čo im ide ježibabám a teraz aj keď pôjdeš,vkuse sa Ti to bude hnať hlavou,čo ak nedajbože... 😒 ..tam by sa mali pomodliť za zdravý rozum a menej uchrchlaných v kostole,lebo len epidémie sa odtiaľ šíria a nie naháňať strach budúcej mamičke.. 😝
no neviem či je taká povera, ale ja som bola krstiť 3mesiace pred pôrodom a syn sa mi narodil zdravý 😉 ale tuším krstniatko držal manžel 🙂
Takisto som bola v rovnakej situacii. Sestra chcela aby som isla dcere za krstnu s muzom a v tom case som bola uz tehotna, myslim v poslednom trimestri. takisto jej toto niekto povedal a ona najprv hlavu v smutku ale vyriesili sme to tak, ze za krstnu som bola avsak malu cely krst drzala ona alebo svagor alebo moj muz. Dokonca som ju nemala na rukach ani po obrade ked sme sa fotili. Moj nazor za krstnu urcite ist mozes, babetku ani jednemu sa tym urcite nic nestane a pre pokoj v rodine krstniatko nedrz pocas obradu na rukach.
ak si veriaca- čo asi si,predpokladám,že sa jedná o krst v kostole- mala by si bezvýhradne dôverovať Bohu 🙂
on sám káže,že nesmieš veriť v iných bohov- a povery patria do tej "inej" skupiny. nejakej vymyslenej fantázie.
ak veríš Bohu, vieš, že má s každým svoje plány a my to neovplyvníme. takže povera je pasé.
a inak- poverčiví ľudia musia žiť v neskutočnom strese, oklieštení, stále v strehu-sledujúci udalosti v svojom živote a hľadanie súvisu s nejakou "zaručenou pravdou".
no- takýto život v kŕči nie je bohviečo 😝

😕 😕 urcite podla mna mozes ist.....a o nicom takom som este doposial nepocula a som viac nez len prekvapena a sokovana 😖 😒 🙄 😕