icon

Môžem robiť v piatok oslavu pre 9 deti?

lucik1412
14. okt 2020

Ahojte, ak by som chcela v piatok zorganizovať teda nezrušit už plánovanú oslavu pre 9 detí vo veku 10-11 rokov, môžem? Je to po škole a na takých 5 hodín. Mám to zrušiť alebo rozdeliť na 2 dni? Mamičky sú s tým ok. Ďakujem za vaše názory.

evaachesa
14. okt 2020

@lucik1412 pravidlá nie sú na to, aby sa porušovali. Ak kolegyňa niečo porušila, tak je blbá a bola udaná právom ... Chceš sa k nej zaradiť? Len tak ďalej a dúfam že máš v okolí viac rozumných ľudí ako v rodine a medzi rodičmi tých detí a nájde sa niekto, kto udá aj teba ... Nič iné sa k tomu povedať nedá....

sono2
14. okt 2020

@mondolina Tak to je už úplne na hlavu pretože to sme boli tri rozdielne rodiny s rozdielnych kútov sveta a prišla ďalšia aj keď rodina ale to je ok.
Ja mam na to svoj názor. Hygienu dodržiavam, ruky umývam, chorí sme neboli, na kúpalisko chodili aj do kutikov. Oslavy robiť nezvyknem

lenka2710
14. okt 2020

@lucik1412 vieš čo, ja ti to poviem takto! V lete polovica koňa riešila dovolenku a z toho polovica ich ani za toho Boha nechcela zrušiť, lebo veď to majú zaplatené a argument bol, že veď nakaziť sa môžem aj v obchode, tak prečo neísť k moru, nie??? Ja som sa cely čas co to vypuklo, od marca tuším, nestretavala ani len s vlastnými rodičmi a trvala doma a načo to bolo dobre všetko?? Všetko sa zatvorilo, ľudí zavreli doma, nemohli sa stretávať a prečo??? V nádeji že vírus sa zbali a pôjde preč??? Dnes som bola v cukrárni a len pri jednom stole sedelo 7 ľudí plus dieťa v kočíku 🤷‍♀️🤷‍♀️ cez vikend sme boli u krstných, prišla jedna sesterka s deťmi, druhá, bolo nás tam zhruba 12 a teraz co??? Mala som sa postaviť a v panike utekať?? Každý si urobi ako mu pasuje, ja mam tiez teraz 30 rokov aj mala ma narodky a oslavu plánujem tiež, pretože tam budu ľudia, s ktorými sa minimálne raz do týždňa stretnem tak ci tak!
Len ci aj tí čo nám majú ísť akože vzorom sa správajú ako treba, ale o tom pochybujem! Ale to sa hovorí : Vodu kazem a víno pijem
Mier

lucik1412
autor
14. okt 2020

@miriam11 to si.mohla napisat ked sa pytali na svadby. Z inych okresov/statov od septembra. Necitas co pisem ze ani neuvazujem dalej???? Naco sa zapajas do diskusie aby si sirila paniku ako alebo co? Zodpovedne som sa opytala a 90 prispevkov? Preboha a kde su ti co sa nepytaju a konaju? Troska sebareflexie by vam nezaskodilo.

sono2
14. okt 2020

@h2 ja teraz nejdem žiadnu oslavu presadzovať ale fakt tomu veríš, že deti v škole ochráni rúško, ktorého sa za celú dobu v škole nedotknu a sedia od seba dva metre? A nemajú hlavy pri sebe? Za celých 8 hodín? Ja tomu neverím. A poctivo si umývajú ruky? Idú jesť. Dajú nové rúško? Lebo to ak by bol niekto chorý je už v podstate infikovane nie?
Ja neverím

kate_cs
14. okt 2020

@lucik1412 ja som už komentár písala, ale ešte raz. Ty máš ísť svojim deťom vzorom, že pravidlá sa dodržujú.
Je to oslava. Len oslava a mala by si si s deťmi radšej sadnúť a pohovoriť si s nimi o tom, že je jednoducho takto situácia a zachováte sa rozumne.
Mám pocit, ako by si len hľadala zdôvodnenie, prečo a ako obísť pravidlá.
Potom sa čudujeme, že veľa ľudí všeobecne obchádza pravidlá, keď tie deti takto vychovávame.
Prepáč, ak sa ťa to náhodou dotkne, ale toto si o tom myslím a nie som prepnutá matka na rodičovskej a ani mi z vírusu nehrabe. Len nechápem, čo čakáš, keď väčšina z nás tu píše, že zrušiť.

sono2
14. okt 2020

@lucik1412 presne. Akoby bol ten dámsky magazín nejaký dôležitý. A vysielajú ho a pritom sa tam môžu ľudia od seba nakaziť tiež. No nie?

lucik1412
autor
14. okt 2020

@evaachesa jej muz bol na sluzobke v Nemecku a ona bola v robote. Kolega bol v Milane na zajazde a prisiel do roboty. Ja sedim doma odkedy je korona a som za blbu? Ze sa opytam?

h2
14. okt 2020

@sono2 Tak v každom prípade verím tomu, že dieťa má oveľa väčšiu šancu nakaziť sa, ak by bolo 5 hodín na oslave s nakazeným človekom, než keby s ním bolo v škole. Bohužiaľ, nedá sa zaručiť, že rúško každého na 100% ochráni. Ide o minimalizovanie rizika, keď už sa nedá úplne vylúčiť.

lucik1412
autor
14. okt 2020

@kate_cs neviem preco sa opakujes ale ja som to pochopila ze aj keby som mala co i len jednu myslienku po tejto diskusii som dostatocne poucena ze nie ist prikladom ale pripojit sa k vseobecnej panike. Keby moja sestra v Taliansku rozmyslala ako ty tak by uz bola na psychiatrii. Nikdy som nespochybnovala nariadenia a to uz nam 2x zrusili prve svate prijmanie a mala bola z toho ovela viac sklamana ako z nejakej oslavy. Aspon ze viera nam zostava ked uz nie "zdravy" usudok.

lucik1412
autor
14. okt 2020

@h2 prepac ale mam za sebou preventivnu prehliadku a test na protilatky. To akoze vazne????

h2
14. okt 2020

@lucik1412 Jáááj, tak Ty máš za sebou prehliadku a test, no ale to som nevedela! Tak potom je, samozrejme, všetko v poriadku a môžeš robiť oslavu! 🙄🤦🏻‍♀️

solange7
14. okt 2020

@h2 ako to z nej vypadava po castiach, ze? Caka az jej to tu vsetci schvalia. 😁 Alibistka. Ale tu adresu som si uz pytala 2x a nenapisala mi ju. 😁

h2
14. okt 2020

@solange7 Najhoršie je, že ona si tú oslavu aj tak urobí. Môžeme sa tu aj rozkrájať. Akurát sa utvrdí v tom, že my sme "prepnuté" a ona má pravdu. A adresu Ti určite nenapíše.

lucik1412
autor
Autor odpoveď zmazal
mjk40
14. okt 2020

Momentálne je oslava alebo stretnutie takého počtu osôb zakázané. No, ale čo všetko nie je dovolené a robí sa a určite aj oveľa horšie veci.

solange7
14. okt 2020

@h2 pre hlupáka každý hlúpy. Určite si ostatné ženské pozvaných detí budú medzi sebou klopkať na čelo. 😁 Extrémne nevyhnutná oslava.

h2
14. okt 2020

@lucik1412 Tak si sa aj pochválila, super, môžeš robiť oslavu, keď si si zarobila na pokutu.

mjk40
14. okt 2020

Takže ak oslavu urobí tak urobí, ale pokiaľ majú pozvaní hostia trošku rozumu tak maximálne poďakujú za pozvanie.

lucia147852
14. okt 2020

@lucik1412 Taliani to teraz už pochopili. Na jar mali zákaz vychádzania istý čas. Tak tu nepíš dve na tri. Kamoska má teraz koronu. Mladá baba. 24 rokov. Zdravá. Vieš ako jej je? Má pocit že ide jej posledná hodina. Ťažko sa jej dýcha, má záchvaty kašlú. Do toho sedí na záchode a vracia. Horúčku nevie zraziť. Aj sa nepolepši alebo zhorší ide do nemocky. Kamoskinu svagrinu testujú dnes. Zo 4 je 3 tiež takto zle. Vrátane syna ktorý chodí na ZŠ. Chceš v takomto stave vidieť svoju dcéru, seba alebo sa o to postarať inej rodine? Tak rob oslavu 🤦🏽‍♀️ Pretože to nie je len o starých s chorých. Kľudne aj mladi ľudia môžu mat veľmi zlý priebeh.

ivapiva11
14. okt 2020

ja by som to urcite zrusila.....

solange7
14. okt 2020

@lucik1412 ježis ja sa teraz uplne hanbím za teba. 😁 Na mňa nemusíš ísť cudzími peniazmi, ja mám svojich vlastných dosť. Ale vieš čo ti chýba viac ako pritakávanie vo fórach? Rozum. Keby si bola inteligentná, nenapíšeš takýto hlúpy dotaz.

lucik1412
autor
14. okt 2020

@lucia147852 nepochopili teraz mam sestru na linke a je to tam desive teda na severe ale tam kde su oni to nie je take zle teda kazdy chori je zle ale bohuzial teraz sa vybera medzi katastrofou a zlym. Ja nespochybnujem ochorenie!!!!! Kde to citas? Prajem skore uzdravenie vsetkym co ochoreli. Osobne nikoho nepoznam chvalabohu. Alebo aj hej? Kto vie?

solange7
14. okt 2020

@lucik1412 a čo tá adresa? Pošleš mi ju teda? Dva krát si tu vyzývala ľudí, že im pošleš kľudne svoju adresu.

marion09
14. okt 2020

My sme mali pred 10dnami oslavu pre 15ludi,teraz by som už nerobila

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lucik1412
autor
14. okt 2020

@solange7 no tebe iste takychto prepnutych ludi by mali zatvarat do bezpecnych izieb kde by preckali koronu alebo aj zivot. Do obchodu chodis alebo ti robia donasku? Nevies nic a ides viest diskusiu. Nie si nahodou rodina so Sulikom? Tym co mi napisali sukromnu spravu a nebolo ich malo som odpisala lebo vies co? Ludia sa popri takych ako si ty aj boja povedat nahlas vlastny nazor. Taku dobu zijeme.

danim
14. okt 2020

Je to zakázané, preto to zrus. Pre dobro a zdravie ľudí. Bez oslavy isto vydržite... rozhodni sa mudro a zodpovedne.

peti7891
14. okt 2020

Ja by som na vasom mieste určite nerobila. Sestra robila dcerke túto sobotu co bola a v nedeľu sa dozvedela, ze jedneho dievčatka otec dostal v nedeľu pozitivne výsledky na koronu. Takze v sobotu bol na testovani a oni jej tam aj tak dovolili ist. Teraz vsetkych 10 deti je v karantene aj celá sestrina rodina taktiez.

lucik1412
autor
14. okt 2020

@miriam11 tvoje deti nechodia do skoly? Neporusujes zakaz ked ty ides do kanclu kde je okrem teba 11 ludi? Nenajes sa tam. Nevypijes vodu? O com hovorime? Alebo ked niekto nevyperie latkove a nezahodi jednorazove rusko po puziti? Ja ze stresujem? Ano lebo ucitelia v skole nemaju sancu kontrolovat deti ci si dokladne umyvaju ruky aspon pred jedlom ked uz vedla seba jedia v jedalni a na desiatu. A to je v poriadku? 20 deti pokope bez ruska? Neviem kde je pravda ...