Môžu byť rôzni krstní rodičia pre súrodencov?
máte niekto skúsenosť s rôznymi krstnými rodičmi pre súrodencov??? konkrétne, našu dcéru krstila sestra môjho manžela, a syna by som chcela aby krstil môj brat....
Môžu samozrejme.
Ja som tiež chcela môjho brata ale zároveň aj manželovu sestru a tak sme obom deťom dali OBOCH. Podotýkam nie sú manželia - každý z nich bol už v čase krstu ženatý/vydatá. A mám po probléme 😀 😀 😀
tak byva to, ze deti maju rozdielnych krstnych rodicov, ale naco to je dobre? chaos je v tom
Ja mam tri deti a kazde z nich ma inych krstnych rodicov🙂
my sme 4 súrodenci, 6 detí (zatiaľ) aj keď sú súrodenci, tak majú rôznych krstných rodičov, aj naše druhé dieťatko bude mať iných krstných ako prvá dcérka. My ako súrodenci sa v tomto striedame, ideme pekne do kolečka 🙂 nie je v tom žiadny problém
Ja plne súhlasím s andreah25. Krstný rodič má byť ten, kto vám je veľmi blízky a viete, že ak by sa vám niečo stalo, o vaše dieťa sa postará ako o vlastné. My máme moju najlepšiu kamošku a manžel nemal žiadne výhrady, lebo vie, že je to 100% spoľahlivá a milujúca osoba. Ja aj manžel máme slobodných bratov, ale na nich by sme sa spoľahnúť nemohli. Naši rodičia sa síce netvárili nadšene, ale myslím, že potom pochopili, že sme sa rozhodli správne. My neľutujeme. V každom prípade, či vaše deti budú mať rovnakých alebo rozdielnych krstných rodičov, je len na vašom rozhodnutí. Ak sú to dobrí a spoľahliví ľudia, nie je čo riešiť 🙂
Tak sa zapojim aj ja... kedze tu citam vselico... 😉
Pri krste predsa nejde o darceky, ide o pozehnanie, o to, aby sa krstny rodic v pripade nejakych problemov (napr. smrt rodica) o krstne dieta postaral... ma mu ist prikladom svojim zivotom, teda davat mu vzor... preto treba zvolit niekoho, komu rodicia doveruju...
Ale teda, ked uz je rec o darcekoch, tak... neviem si predstavit, ze ked nie som krstna svagrininim dcerkam (lebo sme sa s manzelom este ani nepoznali pri ich prvej dcerke 😀 ), len synovi, ze by som doniesla na Vianoce (narodeniny, meniny, Mikulasa atd.) darcek len jemu... ved je to blbost... ved su to nasa rodina - deti manzelovej sestry - rovnako dievcata, ako chlapec - ved manzelova sestra je ich mama rovnako, ci sme ich drzali alebo nedrzali na rukach pri krste... ci sa mylim??? 😕 😅 😀
OK, ak nie je krstny rodic z rodiny, tak nejaku drobnost doniest obom detom este nikomu fyzicky ani mentalne neublizilo... 😀 Mne by to nedalo - krstna nekrstna - ist na navstevu a doniest len jednemu dietatu nieco... 😕
síce je to už staršia téma.. ale my máme zase takýto problém.. ja aj partner sme neveriaci, partnerovqa sestra sa vydávala v kostole a chce dieťa pokrstiť. jej manžel ale chce, aby krstná mama bola jeho sestra a partnerova sestra chce, aby aj jej brat bol krstný (takže môj partner).. príde mi to divné, zbytočné rozbroje v rodine.. moc dobre si neviem predstaviť, ako to bude fungovať.. a keď by sa aj niečo stalo, kto sa bude o dieťa starať? raz ona a raz partner?
Moja sestra ma 3 deti. Prvy syn ma krstnu nasu najmladsiu sestru a svagrovho najlepsieho kamarata. Prostrednej som krstna ja a krstny je rovnaky a najmladsej su svagrovi surodenci.

my mame rozdielnych krstnych. moja sestra a mm brat su dvom starsim, ale kedze sa inak nedalo, tak posledna ma moju sestru a sestru mojho muza. a je to celkom fajn. a co sa tyka darcekov, tak my sme zvolili ludi blizikych nasim detom. darceky ma nikdy predtym nenapadli, ale nasi krstni to riesia tak, ze vsetci nosia darceky vsetkym detom. neda im doniest jednemu a druhym nie. lubia ich rovnako, ci su na papieri tak napisani, alebo nie.