icon

Musíme byť zosobášení, keď chceme pokrstiť dieťa?

nikolabulkova
18. sep 2015

Je potrebne byt zosobaseni ked chceme maleho pokrstit?

Strana
z3
mima4
20. sep 2015

@stastenka42 fungovanie mimo manzelstva je hriech. Ak farar tuto vec zlahcuje, asi je mu prednejsie pacit sa ludom, ako Bohu.

Krestania by sa nemali pripodobnovat tomuto svetu - zit vo volnych zvazkoch. A farar by mal pracovat aj s tym parom, viest ich k pokaniu...ale ked oni o to nemaju zaujem, vyhovuje im svetsky styl uvazovania a zitia... tak nech nechaju dieta na vlastne rozhodnutie sa v krste. Je vela mladych ludi, co sa dali pokrstit ako takmer dospeli, a maju neveriacich rodicov, sice nie vo volnom zvazku, tam sa 99 % parov bud vezme alebo rozide.

worker_falcon
20. sep 2015

@stastenka42 ano, vsetci su rovni - vsetci su hriesni. A vsetci maju rovnaku moznost - robit pokanie a prosit o odpustenie hriechov skrze krv Pana Jezisa Krista. Lebo inak tito vsetci "rovni" budu musiet byt raz odsudeni spravodlivym Bohom, ked pred Neho pridu so svojimi hriechmi.

leleh
20. sep 2015

@danavdana tak to je fajn farar, u nas bol nepristupny a z toho dovodu musela ist za krstnu moja vlastna mama, ktora (okrem mna) ma jedina z mojej rodiny birmovku a brata sme zapisali pridruzene akoze krstneho a tvarime sa ze krstny je teda brat.....bolo mi z fararov na grc....

anik56
20. sep 2015

@stastenka42 Sviatosť manželstva naozaj nič nezaručuje, ale je tam ten pocit bezpečia z požehnania, s ktorým sa všetko zvláda ľahšie. Ver mi, viem, o čom hovorím, z vlastnej skúsenosti. To máš ako s poistením. Keď zaplatíš havarijné poistenie, nezaručí ti to, že nikdy nebudeš mať haváriu. Ale keď ju budeš mať, máš istotu, že niekto ti pomôže. 😉

nicoll212
20. sep 2015

zobrati byt nemusite.. krstni rodicia musia mat vsetky tri sviatosti... aj ked ja sa tomu nerozumiem, ale vraj je to tak.. 🙂

marica61
13. okt 2015

Pripadá mi divné, že rodičia dieťaťa nemusia byť zosobášení, pritom oni a ich dieťa sú hlavnými aktérmi krstín a krstní rodičia, čo je väčšinou formálna záležitosť, tak oni majú mať všetky sviatosti . Tá cirkev už nevie, ako skompllikovať ľuďom život.

marcah
13. okt 2015

@marica61 no, tu mi neda trochu oponovat, ale myslim ze hlavnymi aktermi krstu su krstni rodicia a dieta. Aj ked v zivote to potom uz nie vzdy tak byva a niektori ani nevedia mozno, kto je ich krstnym rodicom....
Inac, ak by bolo podmienkou, ze rodicia musia byt sobaseni tak potom napriklad ja a moj manzel, ktory je rozvedeny, by sme uz nase deti nemohli dat nikdy pokrstit....

Strana
z3