Mužov brat dal deťom malý dar na krst
Chcela by som sa opýtať, ako by ste to videli vy? Mužov brat robí 10 rokov v Nemecku, stále sa chváli koľko tam zarobí, a že za tieto platy tu sa na SK nevráti. Krstili sme dvojčatá, urobili sme pre rodinu oslavu v reštaurácii. Pritom s deťmi a ja na rodičáku si tiež nemôžeme moc vyskakovať ale mama povedala, že oslava sa patrí. Mužov brat dal deťom 50 eur dokopy dar. 25 na dieťa a nič navyše, žiadnu hračku ani pod. Ešte sa manželovi chválil, že dostal nejaké odmeny a ostal mu liter voľný tento mesiac. Na oslave spotreboval doslova najviac. Stále si objednával poldecáky pomedzi to pivá. Veď ja som ho nijak neobmedzobala ale dotklo sa ma to. Keď mal v apríli sviatok tak oslavu zaplatila ich mama (bola to väčšia oslava ako náš krst)a dali sme mu do obálky dar 250 euro. Manžel vravel, že stačí aj 100 ale mal jubileum tak som mala pocit, že sa patrí viac. Teraz som prekvapená , že sa dá dať vlastný ujo deťom ani 30 euro ku krstu. Švagor nemá žiadnu nehnuteľnosť ani deti. Ešte aj na auto mu požičali rodičia. Asi mi napíšete, že je to moja chyba, že som veľa dala a veľa čakala. Lenže sa tvári ako veľa zarába a v ich rodine dávali na svadbe väčšie dary ale to asi len tety a ujovia od svokry.
@lucia_089 No prepáč, ale ty si smiešna. Ty nemáš chrbtovú kosť alebo žijete s deťmi u matky, že ju počúvaš na slovo? Ak mama kázala, mala mama aj zorganizovať a zaplatiť (už teda, keď sa nevieš vzoprieť voči tomu, aby nejaká oslava bola). Pokiaľ viem, krst sa robí z náboženských dôvodov a úplne postačí byť prítomný v kostole s dieťaťom, rodičia, krstný rodič alebo rodičia a kňaz. Nič viac vám tam netreba. Samotný krst je zdarma, zo slušnosti sa dá na farnosť nejaká tá koruna. vás to nemuselo stáť ani cent. dobre ti tak. toľko ku mame.
a čo sa týka švagra, aj keby vozil z nemecka plné koče zlata a nedal by vám ani fuka, tiež ti to môže byť jedno. je to jeho život, jeho práca, jeho rozhadzovanie.
ty ako dospelá osoba si sa mala zariadiť tak, aby si žila na úrovni so svojou rodinou. načo tu teraz špiníš človeka, ktorý možno ani nevie o tom, že ho tu rozoberáš?
A od nas chces co? Mame ti doplatit peniaze za svagra? Mame nadavat na svagra? Dam ti jednu radu. Ked si nemozete vyskakovat s peniazmi ako pises. Vzdy davaj dar v hodnote penazi, aby ti nechybali a zaroven ta potesi, ze si dala darcek. A nie dat 250 eur, ked si na rodicovskom a ocakavat vratenie pri dalsej oslave ako tieto krstiny.
@lucia_089 hodnotis ho ze aj tak pekne zarobi tak preco nemoze dat viac...zato..
ked niekoho pozvem na oslavu, nerobim to zato ze budem pocitat kolko prejedol ci prepil. Ak viem ze ma problem s alkoholom, tak alkohol neriesim. Všetko sa da aj v restauracii.
Vyslovene pises ze si cakala viac ked sa prejedol a prepil kopec penazi...takeho chlapa nezaujima kolko sa patri dat pri narodeni. Za mna si vela ocakavala, ved má, tak preco neda? Len teraz sa ti to tazko číta..
@katkaseiner tak oni mu dali 250 na sviatok mozno cakala ze tolko vrati . Alebo skor 250 x2 kedze deti su 2. No prerátali sa vsetci. Autorka: ty nevies ze pred oslavou sa da prist za uctujucim casnikom majitelom a povedat ze nech nikomu nic nad to co je dojednane nedavaju pripadne im povedia ze vsetko nad si každý hradi sam hned. Kde zijes?
Baby ona nekrstila kvôli darom, to jej verim. Ju serie ako každý s ňou vydrbe….mama ju donúti urobiť oslavu, švagor prechlasta kopec peňazí a boji sa otvoriť si ústa pred svokrom, potom zisti, že muž mal svätú pravdu
Proste vydrbava s ňou každý kto ide okolo
Mas ponaucenie do buducna, ze kto aky je. A riad sa podla seba a nie mami, aj keby sa odula do smrti. Naco ti je takyto clovek v zivote?
"Pritom s deťmi a ja na rodičáku si tiež nemôžeme moc vyskakovať ale mama povedala, že oslava sa patrí". Obciansky mas ci ti ho mama zadrziava?
Autorka, ja ti uplne rozumiem a absolutne nechapem, ze preco sa tu vacsina zien do teba pustila. Pre mna je nepochopitelne, ako moze dospely chlap, ktory od vas (rodiny s jednym prijmom!) dostal 250 eur na narodeniny, dat na krst dvojciat 50 eur. Vobec tu nejde o to, ze by krstili koli darom, ide o zakladnu slusnost. Ja by som uz navzdy mala na dotycnu osobu svoj nazor. Je mozne ze svoje prijmy zvelicil (alebo proste peniaze pominal), ale v tom pripade mal na narodeniny povedat "Fero/Zuza, nehnevajte sa, ale tych 250 eur je vela, nechcem aby sme si takto vysoko nastavili ocakavania na vysku darov, dohodnime da ze sa budeme obdarovavat v hodnote okolo 50 eur" a vybavene. Nue ze on dostane 250 eur, na oslave na svoju spotrebu minie 100 eur, a sam da dar za 50 eur. Pre mna uplny buran, a uplne chapem autorkino sklamanie (nie z tej sumy, ale z toho ako sa zachoval). Nuz, uz sa s tym nic robit neda, ale mas ponaucenie do buducna.
Podľa mňa ten chlap vôbec nemá peniaze. Tí, ktorí sa najviac chvália a dookola omieľajú, koľko majú, nemajú nič.
Ja Ti verím, že Tebe tu nejde o dar, ale pozastavila sa nad niečím iným. Dať 50 bratovým dvojičkám je čistý grc.
Ešteže sa dobre natlačil, keďže asi v tom Nemecku hladuje.
Na chlast a iné blbosti idú peniaze veľmi ľahko.
@lucia_089 Vezmi to z tej stránky, že si prišla na to, aký je. No a keď bude mať sviatok on, tiez budeš v budúcnosti vedieť ako sa k tomu postaviť. Das mu 10e a vybavene. Rozumiem, že si nahnevaná, ale výšku jeho daru už ovplyvniť nemôžeš ty a ani my.
Baby ona nekrstila kvôli darom, to jej verim. Ju serie ako každý s ňou vydrbe….mama ju donúti urobiť oslavu, švagor prechlasta kopec peňazí a boji sa otvoriť si ústa pred svokrom, potom zisti, že muž mal svätú pravdu
Proste vydrbava s ňou každý kto ide okolo
@pribinak .čo.mi,. osadenstvo kona?.jej chlap nemá.gule.na.to aby upratal vlastného brata, ona.nesvojpravna aby.povedala mama ja som už dospelá viem sa sama rozhodnúť?(Ako tá ktorej mama zaplatí svadbu a ona si ani nemôže vybrať koho pozve, či bude čepcenie, kto bude starejsí).
Treba sa z toho ponaučiť. Na budúce buď nerobíť ,,veľkolepé,, oslavy ale vopred objednať každému rovnaké plus jedno alko/nealko kafé a padla.
Mimochodom ťažko veriť že tvoj muž nepozná vlastného brata
ja osobne si myslim že je to táraj
nezarába tolko kolko tvrdí a v tom Nemecku určite nežije nad svoje pomery
podla toho čo pišeš nemá žiadnu nehnutelnosť to akože kde dal peniaze ked robil mimo SK tak dlho
pride mi to až smiešne ale to je typické pre tento druh ludi 🤣
Váž si, z emas zdravé deti, nerieš kraviny, ako peniaze, atď. Keď si sa cítila nekomfortne ohľadom peňazí, mala si sa vykašľať na oslavu v reštaurácii a nepočúvat mamu. Čo si malé dieťa?
Toto je to typické slovenské "patrí sa"
Nie nič take sa nepatrí
On sa správa ako sedlák a vy navonok akože nie ale máte presne také zmýšľanie. Takže ste si kvit.
@lucia_089 veď mi dopraj v Nemecku zije niekde v zapadakove na ubytovni a struha frajera a nezere.
Viac by mi vadilo, že na oslave sa pije na váš účet pri deťoch.Kazdy mal dostať kávu a nealko a všetko ostatné si platiť sám.Usetrit 1000 eur mesačne to moc veľký plát nemá
Ty si mala spraviť takú oslavu ako ty chces mama povedala, švagor typický chruno a ty platíš sorry to je tvoja chyba.
@pribinak .čo.mi,. osadenstvo kona?.jej chlap nemá.gule.na.to aby upratal vlastného brata, ona.nesvojpravna aby.povedala mama ja som už dospelá viem sa sama rozhodnúť?(Ako tá ktorej mama zaplatí svadbu a ona si ani nemôže vybrať koho pozve, či bude čepcenie, kto bude starejsí).
Treba sa z toho ponaučiť. Na budúce buď nerobíť ,,veľkolepé,, oslavy ale vopred objednať každému rovnaké plus jedno alko/nealko kafé a padla.
@anonym_b49eda snáď je ponaučena do budúcna 🍀🍀
@lucia_089 / Ale tak aby otočil 10 poldeci a 10 pív a všetko zjedol sám /
Tvoj švagor nie je kresťan? Načo si ho vôbec volala na náboženskú oslavu?
Áno , máš pravdu , aj mňa by sa to dotklo. Keď frajer , ktorí robi v nemecku , zarába mesačne 3tisic , dá svojim neterem 25eur , môže sa hanbiť. A ešte sa tým chváli !!! Mohol dať aspoň každej po 100eur , myslím, žeby mu tie peniaze určite na konci mesiaca nechýbali. Už nič , nerieš , kto sa takto správa dá vždy najmenej a ten čo ma malo dá vždy viac , je to o ľuďoch ❤️ Už s tým nič nespravíš , je proste taký , do budúcna netreba od neho očakavať nič väčšie. Tešte sa s krasnych dvojičiek , oni si to aj tak pamatať nebudu 🙂
No tak vies do buducna ze na jeho sviatok mu nemas davat tolko vela. Uz nic nenarobis ale ked Ta to serie natolko ze pises na kona, mozes mu to aj povedat. Podla mna inak on ani netusi kolko sa dava
@lucia_089 Krstili ste z nabozenskych dovodov a ta zboznost z Teba priam srsi😉
aai by si si mala uvedomit ze on s peniazmi ktore sam v zahranici zarobi, ma vlastne plany. Nie plany pchať ich tebe na deti...a to sa ani nehnevaj.
Moja sesternica porodila dvojičky v case ked som zila v UK. K narodeniu som jej priniesla 2 plysakov ( zarabali sme pekne ale všetko išlo ma stavbu). Ona sa vyjadrila ze si myslela ze ju zasobim detskymi vecičkami, ved to vsetko je v uk lacne. Skoro som okoktavela....
Akoze ja neplanujem podporovat nikoho nadštandard...ja som ja, s muzom tvorime rodinu a ja nikoho nebudem financovať okrem mojich deti. A ty sa to tiež nauč. Nic necakaj a nebudes sklamana 😉
@katkaseiner citila by som za trapne aj za vas, kokos keby ja zarobim vela a idem k rodine co sa im narodili decka tak donesem aj neviem co, keby si mozem dovolit, toto zas ja nepochopim..

Ty si krstila kvôli darom?
Oslavu kázala urobiť mama?
No budeš to mať ešte ťažké.