Mužov brat dal deťom malý dar na krst
Chcela by som sa opýtať, ako by ste to videli vy? Mužov brat robí 10 rokov v Nemecku, stále sa chváli koľko tam zarobí, a že za tieto platy tu sa na SK nevráti. Krstili sme dvojčatá, urobili sme pre rodinu oslavu v reštaurácii. Pritom s deťmi a ja na rodičáku si tiež nemôžeme moc vyskakovať ale mama povedala, že oslava sa patrí. Mužov brat dal deťom 50 eur dokopy dar. 25 na dieťa a nič navyše, žiadnu hračku ani pod. Ešte sa manželovi chválil, že dostal nejaké odmeny a ostal mu liter voľný tento mesiac. Na oslave spotreboval doslova najviac. Stále si objednával poldecáky pomedzi to pivá. Veď ja som ho nijak neobmedzobala ale dotklo sa ma to. Keď mal v apríli sviatok tak oslavu zaplatila ich mama (bola to väčšia oslava ako náš krst)a dali sme mu do obálky dar 250 euro. Manžel vravel, že stačí aj 100 ale mal jubileum tak som mala pocit, že sa patrí viac. Teraz som prekvapená , že sa dá dať vlastný ujo deťom ani 30 euro ku krstu. Švagor nemá žiadnu nehnuteľnosť ani deti. Ešte aj na auto mu požičali rodičia. Asi mi napíšete, že je to moja chyba, že som veľa dala a veľa čakala. Lenže sa tvári ako veľa zarába a v ich rodine dávali na svadbe väčšie dary ale to asi len tety a ujovia od svokry.
@lucia_089 trapko jeden to je, este decko snad, ani by som ho uz nikde nepozvala ani neriesila max pozdravila a caw ked dospejes tak sa ozvi
@lucia_089 ved sama pises, ze svagor ma vecne len dlzoby. Tak nerozumiem, preco ste cakali, ze da stedry dar.
@lucia_089 a prečo sa prispôsonuješ? že sa mama urazí? No tak sa aj odrazí. Keď si nemôžete na rodičáku vyskakovať, tak si mala švagrobi dať 100 eur, ako chcel tvoj muž a vybavené. Mali ste pokrstiť, vy, tvoji a manželovi rodičia, krstní rodičia detí ísť na obed, príípitok, zákusok alebo torta, káva a domov. Kým sa budeš prisplsobovať, spokojná nebudeš. V kľude si to mohla mame vysvetliť, ak by si to vysvetliť nedala, tak je to už jej problém, nie tvoj.
Mas ponaucenie do buducna, ze kto aky je. A riad sa podla seba a nie mami, aj keby sa odula do smrti. Naco ti je takyto clovek v zivote?
@hederamonstera mám ju rada a má vážne zdravotné problémy. Nechcem sa s ňou hádať.
@lucia_089 to znamená, že s mužom nežiješ spolu rok a jeho brata nepoznáš rok. už ste krstili 2 deti predtým. rovnako predpokladám, že žijete sami, pri 4 deťoch sa to už predpokladá. fakt nechápem, prečo počúvaš mamu a podporuješ švagra, keď už musíš vedieť za tie roky, aký je hňup.
@lucia_089 tak to zmeň !!
Jednoduchá sama sebe povedz a dosť !
Mama chce byt urazena? Tak nech je ! Svokor je sprostý? Treba ho poslať do riti zdravo a rýchlo !
Švagor na najbližšej oslave dostane hovno a hotovo !
Radšej mát v rodine 2-3 normálnych ľudí a snímok dobre vzťahy ako sa tváriť že sme všetci jedna velka rodina a pritom s tebou vydrbe každý kto ide okolo
@anonym_0de4f0 Ďakujem pekne. Presne si to vystihla. 🙏👍
@lucia_089 autorka niečo ti poviem. Ja žijem tiež v zahraničí, sice pred 20 rokmi som tak dobre nezarábala ako teraz ale tiež mám dve netere. Furt, furt keď som chodila domov dom im kupovala všetko čo si popriali. Moja sestra ani ma narodeniny ani na vianoce žiadny darček nekúpila " že by to nejak vrátila ". Mám sa teraz z toho po toto? Neriešim.
@lucia_089 vieš, keď na to nemám, nerobím oslavy a keď už, tak každý má predjedlo, aperitiv, hlavne jedlo, zákusok a koniec, nejaké vody a alkohol na stôl a to je všetko. Žiadne objednávanie pri bare. Čašníčke zaplatiť za oslavu a povedať jej, že každému nech osobne zaúčtuje to, čo si objedná naviac. Evidentne je švagor nenažranec, lebo vedel, že má zadarmo, tak to zneužil. Neboj sa, keby pri prvom pive od neho čašníčka zapýtala 2 €, hneď by ho chuť na ďalších 9 pív prešla. Toľko ku rodinným oslavám. No, ja tiež nerozumiem dávať 250€ niekomu na narodeniny, veď to je veľa. Keď na to máš, tak daj, ale keď máš potom sa zlostiť, že sa ti to nevráti, tak načo. Ja by som mu dala Max. 100€. Tak nabudúce žiadne reštiky, domov zavolať na kávu a upeč koláč, žiaden alkohol, keď budeš kávu dávať, tak povedz, že máte deti, tak im šetrite a nie na honosné oslavy. ☝️
Muž svojho brata dobre pozná a keď hovoril, že dať mu k sviatku 100€, tak to je celkom slušná suma a bolo treba dať na jeho názor.
Netreba si myslieť, že ak niekto robí v Nemecku a dobre zarába je zároveň aj ako človek na úrovni a má v sebe nejaký zmysel pre rovnováhu v dávani a braní, ako vidieť má skôr sklon popíjať a takí ľudia dary pre príbuzných ktovieako neriešia.
Ale nie je slušné teraz sa sťažovať, že dal malý dar, to už treba nechať tak a dobudúcna k nemu pristupovať tiež s minimálnymi darčekami.
Tento problém by vôbec nevznikol, keby si sa od začiatku riadila sama sebou a nie tým, čo sa patrí a čo chce mama. Robili ste oslavu, ktorú ste vlastne ani robiť nechceli, alebo aspoň nie v takom rozsahu, lebo nemôžete vyskakovať. Pozvete na ňu ľudí a čakáte, že donesú také dary, aby si aspoň zaplatili, čo pojedli a popili, dokonca sledujete, kto toho strovil najviac. No neviem, z toho trčí lazníčina na každú stranu.
@hederamonstera mám ju rada a má vážne zdravotné problémy. Nechcem sa s ňou hádať.
@lucia_089 ma zdravotné problemy ale manipuluje tá jedna radosť
Ty sama sa necháš vydierať. Smutne.
@lucia_089 vieš, keď na to nemám, nerobím oslavy a keď už, tak každý má predjedlo, aperitiv, hlavne jedlo, zákusok a koniec, nejaké vody a alkohol na stôl a to je všetko. Žiadne objednávanie pri bare. Čašníčke zaplatiť za oslavu a povedať jej, že každému nech osobne zaúčtuje to, čo si objedná naviac. Evidentne je švagor nenažranec, lebo vedel, že má zadarmo, tak to zneužil. Neboj sa, keby pri prvom pive od neho čašníčka zapýtala 2 €, hneď by ho chuť na ďalších 9 pív prešla. Toľko ku rodinným oslavám. No, ja tiež nerozumiem dávať 250€ niekomu na narodeniny, veď to je veľa. Keď na to máš, tak daj, ale keď máš potom sa zlostiť, že sa ti to nevráti, tak načo. Ja by som mu dala Max. 100€. Tak nabudúce žiadne reštiky, domov zavolať na kávu a upeč koláč, žiaden alkohol, keď budeš kávu dávať, tak povedz, že máte deti, tak im šetrite a nie na honosné oslavy. ☝️
@anonym_e440c1 presne. Na kare po babkinom pohrebe sa jedna mamina sesternica urazene ozvala, že kde je alkohol. Tak bolo povedané, že každý pije za vlastné a bolo.
Prestan prosim riesit veci, ktore nemozes ovplyvnit. A tiez je dobre nemat ziadne ocakavania. Na Slovensku je to stale o tom, ze komu co,kolko, co sa patri a co sa nepatri a pripadne co je ocakavane. Ano, mohol by dat viac, ked zaraba tisice EUR. Ale nedal a tym to konci. Zariadte sa tak, ze on od vas tiez nebude dostavat nic alebo len nieco v symbolickej hodnote. Neries to vobec, lebo toto riesenie podla mna nema.
@lucia_089 ste dospeli, s vlastnou rodinou, krst sa da odbavit aj bez oslavy, najma ak krstis pre ten duchovny rozmer. Ostatne su vyhovorky. Ked vies, ze nemate na rozhadzovanie, tak sa podla toho zariadim. Normalny clovek si pamata, kolko dostal a tolko vrati. Jeho reci o zarobkoch su bohuzial len reci. Tu to ale nevyriesis. Treba to povedat jemu a zariadit sa do buducna, ked sa zas nechas nahovorit pre pokoj v rodine na nejaku trapnu oslavu.
@lucia_089 si dospelá žena a matka tak sa tak začni správať! Áno, švagor je idiot o tom potom, dúfam, že si to zapamätáš a nabudúce mu daruješ maximálne šampón za tri eurá. Ale ty sa správaš ako nesvojprávna pritom je riešenie veľmi jednoduché.
Tak to bude asi lakomec, sú takí ľudia, čo ťažko púšťajú peniaze, ja osobne by som sa hanbila dat len po 25 euro,keď mi to je tak blízka rodina. Tak sa teraz uz zariad tiež. Keď bude mať narodeniny,tak banbonieru a hotovo
Áno , máš pravdu , aj mňa by sa to dotklo. Keď frajer , ktorí robi v nemecku , zarába mesačne 3tisic , dá svojim neterem 25eur , môže sa hanbiť. A ešte sa tým chváli !!! Mohol dať aspoň každej po 100eur , myslím, žeby mu tie peniaze určite na konci mesiaca nechýbali. Už nič , nerieš , kto sa takto správa dá vždy najmenej a ten čo ma malo dá vždy viac , je to o ľuďoch ❤️ Už s tým nič nespravíš , je proste taký , do budúcna netreba od neho očakavať nič väčšie. Tešte sa s krasnych dvojičiek , oni si to aj tak pamatať nebudu 🙂
@anonym_0de4f0 3000 isto nezaraba, mozno tak brutto. Netto jedine ak by mal nejaku "lepsiu" poziciu
Chapem ti, ze ta to serie, ale prestan riesit pre pokoj v sirsej rodine. Potom bude sice za kravu 3x do roka, ale budes mat pokoj
@lucia_089 proste ty a tvoj muž ste takí dvaja puťkovci, ktorí držia huby a každý s vami zametá. Buď dospejete a začnete byť asertívni, alebo do konca života robte to čo od vás každý očakáva, držte huby, suchajte nozickami a majte nervy ako s vami každý vydrbe, len aby bolo dobre.
@lucia_089 vieš už keď ma potrebu hovoriť o tom ako dobre zarába asi to nebude uňho také ružové- mame v blízkej rodine 2 ľudí na vysokých manažérskych pozíciách, ktorí majú určite platy nadštandardne vysoké a to vidieť aj na ich životnom style, ale nikdy sa o tom nemali potrebu baviť, alebo sa dokonca vystatovať. Chápem, že to zabolelo, ale za mna je tvoj švagor primitívny sedlak, čo netuší čo sa patrí a tým by som to ukončila- ty to musíš rozdýchať- zbytočne škodíš len sebe, keď sa tým budeš zožierať- vieš týmto pádom čo od neho môžeš čakať a podľa toho sa do buducna treba zariadiť.

Áno , máš pravdu , aj mňa by sa to dotklo. Keď frajer , ktorí robi v nemecku , zarába mesačne 3tisic , dá svojim neterem 25eur , môže sa hanbiť. A ešte sa tým chváli !!! Mohol dať aspoň každej po 100eur , myslím, žeby mu tie peniaze určite na konci mesiaca nechýbali. Už nič , nerieš , kto sa takto správa dá vždy najmenej a ten čo ma malo dá vždy viac , je to o ľuďoch ❤️ Už s tým nič nespravíš , je proste taký , do budúcna netreba od neho očakavať nič väčšie. Tešte sa s krasnych dvojičiek , oni si to aj tak pamatať nebudu 🙂
@anonym_0de4f0 Ďakujem pekne. Presne si to vystihla. 🙏👍