Mužov brat dal deťom malý dar na krst
Chcela by som sa opýtať, ako by ste to videli vy? Mužov brat robí 10 rokov v Nemecku, stále sa chváli koľko tam zarobí, a že za tieto platy tu sa na SK nevráti. Krstili sme dvojčatá, urobili sme pre rodinu oslavu v reštaurácii. Pritom s deťmi a ja na rodičáku si tiež nemôžeme moc vyskakovať ale mama povedala, že oslava sa patrí. Mužov brat dal deťom 50 eur dokopy dar. 25 na dieťa a nič navyše, žiadnu hračku ani pod. Ešte sa manželovi chválil, že dostal nejaké odmeny a ostal mu liter voľný tento mesiac. Na oslave spotreboval doslova najviac. Stále si objednával poldecáky pomedzi to pivá. Veď ja som ho nijak neobmedzobala ale dotklo sa ma to. Keď mal v apríli sviatok tak oslavu zaplatila ich mama (bola to väčšia oslava ako náš krst)a dali sme mu do obálky dar 250 euro. Manžel vravel, že stačí aj 100 ale mal jubileum tak som mala pocit, že sa patrí viac. Teraz som prekvapená , že sa dá dať vlastný ujo deťom ani 30 euro ku krstu. Švagor nemá žiadnu nehnuteľnosť ani deti. Ešte aj na auto mu požičali rodičia. Asi mi napíšete, že je to moja chyba, že som veľa dala a veľa čakala. Lenže sa tvári ako veľa zarába a v ich rodine dávali na svadbe väčšie dary ale to asi len tety a ujovia od svokry.
Byť tebou už mu peniaze na sviatok nedávam žiadne. Fľaša max k nej ešte káva alebo čokoláda a už žiadne peniaze. Sám má dosť. On podľa mňa ani nevie koľko ste mu vy na tej oslave dali. Mozno hneď po oslave vysypal obálky ani nečítal a pocital. Ak mal aj vypite podľa mňa on vôbec netuší kto mu koľko dal. To skôr ženy si na také pamätajú. On keď je sám nerieši
Áno , máš pravdu , aj mňa by sa to dotklo. Keď frajer , ktorí robi v nemecku , zarába mesačne 3tisic , dá svojim neterem 25eur , môže sa hanbiť. A ešte sa tým chváli !!! Mohol dať aspoň každej po 100eur , myslím, žeby mu tie peniaze určite na konci mesiaca nechýbali. Už nič , nerieš , kto sa takto správa dá vždy najmenej a ten čo ma malo dá vždy viac , je to o ľuďoch ❤️ Už s tým nič nespravíš , je proste taký , do budúcna netreba od neho očakavať nič väčšie. Tešte sa s krasnych dvojičiek , oni si to aj tak pamatať nebudu 🙂
@anonym_0de4f0 ako vies že zarába 3000€
@lucia_089 "... Ešte sa manželovi chválil, že dostal nejaké odmeny a ostal mu liter voľný tento mesiac..." No ja by som ten liter chcela, ved mu zavolaj ze to nie je normalne ze si ho len tak nechal, a este aj najviac popil na krstinach, hadam sa uvedomi, lakomec jeden.
A ked neda tak.pytaj tych 250 spat. Sak nebudete na nom prerabat
Baba ja som sa na tebe dobre zasmiala,čakáš niečo od niekoho on to nespraví a je zly a ešte aj robis čo nechceš
Vlastne ta žerie,že tvoj zivot nejde ako by si chcela ,aspoň v určitých veciach
@lucia_089 Stále nechápem načo pozývaš na náboženskú oslavu niekoho kto s tvojím náboženstvom nemá nič spoločné? A potom ťa irituje jeho správanie?
Úplne chápem, ako sa cítiš. Ale jednoducho s tým nič neurobíš a nabudúce nič nečakaj a aj ty jemu daj, ako uznáš za vhodné, resp.toľko, aby vás to nebolelo.
Ja to tak mám so svokrovcami. Ich príjmy radšej nebudem písať, ale zarábajú tak, že chodia každý mesiac mimo SK, 2x ročne na plavby a do exotiky. A keď chcela ich vnučka (naša dcéra) v obchode , do ktorého ju oni sami zobrali, ponožky, tak jej povedali, že nemajú teraz peniažky. Keď má narodeniny, meniny, Vianoce, majú limit na darček 30€. Raz som ich prosila, aby jej kúpili gaťky(akurát sa odplienkovávala a neodhadla som počet), lebo u nás už bola vypredaná veľkosť, doniesli mi ich aj s bločkom, na preplatenie. Nemala som ich v pláne zdierať z peňazí, ale aj moj muž už len trhne plecom a povie, že čo už s nimi.
Úplne chápem, ako sa cítiš. Ale jednoducho s tým nič neurobíš a nabudúce nič nečakaj a aj ty jemu daj, ako uznáš za vhodné, resp.toľko, aby vás to nebolelo.
Ja to tak mám so svokrovcami. Ich príjmy radšej nebudem písať, ale zarábajú tak, že chodia každý mesiac mimo SK, 2x ročne na plavby a do exotiky. A keď chcela ich vnučka (naša dcéra) v obchode , do ktorého ju oni sami zobrali, ponožky, tak jej povedali, že nemajú teraz peniažky. Keď má narodeniny, meniny, Vianoce, majú limit na darček 30€. Raz som ich prosila, aby jej kúpili gaťky(akurát sa odplienkovávala a neodhadla som počet), lebo u nás už bola vypredaná veľkosť, doniesli mi ich aj s bločkom, na preplatenie. Nemala som ich v pláne zdierať z peňazí, ale aj moj muž už len trhne plecom a povie, že čo už s nimi.
@anonym_9e422c prečo ta hnevajú svokrovci ,že nedávajú viac peňazí na vnučku
Pozri, akokoľvek budeš teraz argumentovať, je to jedno, vyznieva to, že si to robila pre peniaze a očakávala si vysoké príspevky, ktoré zaplatia oslavu v reštike. Najprv píšeš, že finančne to nie je bohviečo, že si na rodičáku, potom píšeš ako úžasne sa muž stará, máte vlastný dom, dve autá a neviem čo. Proste to príjmi s úctou. Nabudúce, keď bude mať táto osoba nejaký sviatok, tak sa podľa toho zariaď a hotovo. Ďalšia vec je tá oslava,.keď nemám, tak ju nerobím. Mama kázala? Ok. Mami je to pekná myšlienka ale ja na to nemám. Bodka.
Mama povedala? Ty nevieš sama rozhodovat za seba, mne môže moja mama hovoriť čo chce, vždy si robím po svojom, podľa mňa deti dostali dosť, nemá to byť o daroch, strašne trápne od teba vôbec zakladať diskusiu a rozčuľovať sa
Preco sa navazate do autorky, ja tiez poznam zopar ludi co sa chvalia kolko zarabaju, ako oni za 2, 3, 4 litre ani nevstanu a ked idu na oslavu vlastnej rodine tak zgrlia na darceku. Ja by som tiez bola trosku prekvapena na autorkinom mieste, nie preto ze by som cakala, ze niekto bude dotovat moje deti, ale keby som vedela ake dary dostal on, kolko dostal od nej s muzom, a ako sa vyjadruje, tak by som tiez cakala o nieco viac. Je to predsa muzov brat a nikto nehovori ze ma mesacne posielat peniaze. A autorka, uz to tu odznelo, je to pravdepodovne ten typ, co "vyzerie" oslavu a najradsej by iba potriasol rukou.
Preco sa navazate do autorky, ja tiez poznam zopar ludi co sa chvalia kolko zarabaju, ako oni za 2, 3, 4 litre ani nevstanu a ked idu na oslavu vlastnej rodine tak zgrlia na darceku. Ja by som tiez bola trosku prekvapena na autorkinom mieste, nie preto ze by som cakala, ze niekto bude dotovat moje deti, ale keby som vedela ake dary dostal on, kolko dostal od nej s muzom, a ako sa vyjadruje, tak by som tiez cakala o nieco viac. Je to predsa muzov brat a nikto nehovori ze ma mesacne posielat peniaze. A autorka, uz to tu odznelo, je to pravdepodovne ten typ, co "vyzerie" oslavu a najradsej by iba potriasol rukou.
@som_realistka ... Autorka je žiaľ typický people pleaser a čaká, že každý je tiez
Ja napisem z vlastnej skusenosti. Poznam ludi, ktori maju skutocne nadstandarne prijmy a na roznych rodinnych oslavach davaju tak minimalne sumy, ze je to na zaplakanie. Podla mna su to zgrlosi a burani, co nevedia co sa patri. Oni si samozrejme velmi radi zoberu drahy alkohol, cigary a rozne ine darceky, ktorymi su obdarovani oni pri ich sviatkoch.
Mala som kamaratku, co zarabala skutocne nadstandardne, chodila 3-4 x rocne na drahe expedicne dovolenky a po sviatkoch chodila na cintorin vyberat kontajnery s kvetmi, co ludia odhodili, aby mala do zahrady. Ak sme niekde boli, tak pri plateni kavy sme sa napriklad striedali, ak to bolo drahsie ako len kava, tak sa islo na polovicku a presnu. Auto sice mala, ale ho nepouzivala, vsade chodila na bicykli. Darceky davat nevedela a mala problem ich aj prijimat. Lebo to nemala v povahe. Prisposobila som sa, OK, na sviatok malickost, ona vzdy mi dala nejaku cokoladu.
@lucia_089 druhý raz by som ti nedala ani cent
@katarinka963 tak hadam by si ani neprisla ci? zadarminko sa prist opit, naobjednavat si najdrahsie z menu a nic nedat?
Tato tema ma potencial. Som zvedava co sa este dozvieme. Tipujem to tak na 14 stran min.
@katarinka963 ale hádam by si neminala benzin, nedrala topanky a nemehla cas chodiť na nejakú oslavu. Doma na riti sed. Nikomu chýbať nebudeš
Tato tema ma potencial. Som zvedava co sa este dozvieme. Tipujem to tak na 14 stran min.
@really8 moj tip je 20, nebudeme sa tu predsa nejak na internete trocharit 🙂
@anonym_9e422c tak toto je naozaj veľmi smutné ☹
@katarinka963 tak hadam by si ani neprisla ci? zadarminko sa prist opit, naobjednavat si najdrahsie z menu a nic nedat?
@anonym_d0a9db zadarminko? To čo je za slovo?
@katarinka963 ale hádam by si neminala benzin, nedrala topanky a nemehla cas chodiť na nejakú oslavu. Doma na riti sed. Nikomu chýbať nebudeš
@anonym_0ccfff fakt? Na tvoj rozkaz? Vieš, mne mama nediktuje čo mám a nemám ako robiť. Na rozdiel od autorky sa riadim vlastným rozumom. Na oslavy volám ľudí, ktorých chcem a neočakávam, tisícové dary...ako ona
@really8 moj tip je 20, nebudeme sa tu predsa nejak na internete trocharit 🙂
@muchotrafka298 no musime sa aj my snazit a udrzovat to tu😂
Si mi pripomenula jedneho kuchara. On sice zarabal velmi pekne, ale mal taky zivotny styl, ze to vzdy minul. Samozrejme sa tym okazalo chvastal doma v cechach aky on je macher💪🏻. Ked siel domov bol schopny si v kulte kupit bundu za 700€ aby machroval a potom ju vratil, alebo splacal vyse roka. Zil jak zobrak na ubytovni ale domov bol schopny si pozicat audi Q5 len nech je tam za Rokefelera
Autorka do buducna bych ho uz ani nepozvala, ani keby sa rodina do kocky poskladala.
Ja som syna krstit nedala a nechci vediet akemu teroru som celila. Ale obhajila som si to! Proste ked poviem NIE tak NIE!!!
@anonym_0ccfff fakt? Na tvoj rozkaz? Vieš, mne mama nediktuje čo mám a nemám ako robiť. Na rozdiel od autorky sa riadim vlastným rozumom. Na oslavy volám ľudí, ktorých chcem a neočakávam, tisícové dary...ako ona
@katarinka963 len pekne sed doma na riti a neotravuj vzduch
@anonym_d0a9db zadarminko? To čo je za slovo?
@katarinka963 to je slovo pre zrglosa ako si ty co obhajuje ist na oslavu bez darceka a vyjest a vypit za troch
@lucia_089
Vies co, ono je to uhol pohladu. Chapem, ze ta to sklamalo a cakali si viac. Na druhej strane pises, ze sa chvali kolko zaraba... ano, urobila si chybu ze od druhych ocakavas to, co by si urobila ty sama. Ci on zaraba 500 ci 5000ti moze byt tebe uplne jedno. Zaratali si do jeho vydajov napr, dovolenku a cestu z Nemecka? To Mna napriklad na druhej strane zarazalo to, ze niektori ludia, ked som prisla na dovolenku zo zahranicia automaticky ocakavali, ze ucty platim ja. Cloveka, kt.som stretla po 10 rokoch si bez hanby pytal 10000 poziciat:D pekne som vyselektovala okruh priatelov:D ty si sa poucila a na buduce k sviatku kup cokoladu;) tak ako on nie je povinny darovat drahe, nie si ani ty. A inak nechapem, preco sa pri krste podava alkohol...ale to je ken moj osobny nazor...ze z kostola rovno do krcmi je zvlastne.

Musis sa naucit stat si za svojim. Aj u nas v rodine rodicia radi rozhoduju za nas a velmi radi nam rozkazuju,ale trvame si na svojom aj na ukor toho,ze sa urazia a zduju. Ale casom ich to prejde. Nijako s nimi nebojujeme,len si stojime za svojimi rozhodnutiami. Naposledy bola svokra zduta,ze sme na nase jubileum neusporiadali velkolepu oslavu v restauracii a nepozvali celu siroku rodinu. A vies co? Po par dnoch po oslave ju to preslo. Dobuducna sa spravaj tak ako citis a nie co sa od teba ocakava. Necakaj dary na oplatku,davaj nezistne. A ze je svagor grobian a sedlak to je jasne. Pride sa doslova nazrat a nachlastat,nevie sa spravat. Mozno ho to nemal kto naucit alebo zabudol na dobru vychovu. Mala by mu svokra dohovorit,co sa patri a nie ho sponzorovat a podporovat v nemoznom spravani.