icon

Mužov brat dal deťom malý dar na krst

lucia_089
18. okt 2025

Chcela by som sa opýtať, ako by ste to videli vy? Mužov brat robí 10 rokov v Nemecku, stále sa chváli koľko tam zarobí, a že za tieto platy tu sa na SK nevráti. Krstili sme dvojčatá, urobili sme pre rodinu oslavu v reštaurácii. Pritom s deťmi a ja na rodičáku si tiež nemôžeme moc vyskakovať ale mama povedala, že oslava sa patrí. Mužov brat dal deťom 50 eur dokopy dar. 25 na dieťa a nič navyše, žiadnu hračku ani pod. Ešte sa manželovi chválil, že dostal nejaké odmeny a ostal mu liter voľný tento mesiac. Na oslave spotreboval doslova najviac. Stále si objednával poldecáky pomedzi to pivá. Veď ja som ho nijak neobmedzobala ale dotklo sa ma to. Keď mal v apríli sviatok tak oslavu zaplatila ich mama (bola to väčšia oslava ako náš krst)a dali sme mu do obálky dar 250 euro. Manžel vravel, že stačí aj 100 ale mal jubileum tak som mala pocit, že sa patrí viac. Teraz som prekvapená , že sa dá dať vlastný ujo deťom ani 30 euro ku krstu. Švagor nemá žiadnu nehnuteľnosť ani deti. Ešte aj na auto mu požičali rodičia. Asi mi napíšete, že je to moja chyba, že som veľa dala a veľa čakala. Lenže sa tvári ako veľa zarába a v ich rodine dávali na svadbe väčšie dary ale to asi len tety a ujovia od svokry.

zmrzlinka2021
18. okt 2025
@binarypete
Odpoveď bola zmazaná

@binarypete ale oni si to tak nastavili. Pre mňa sedlactvo je čakať peniaze v obálke. Preto vždy kúpime darček.

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 ake navrhy padali?

anonym_672db6
18. okt 2025

@lucia_089 zeny ako prepacte ale dobre čítam? 25euro dat niekomu na krst no pre mna je to ozaj hanba a áno nekrstime preto ale ze mu to sprosté neni ....do budúcna by som ho ani nevolala alebo volala domov na možno parok s rozkom a nie obed .

ketrin1984
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089
Je to sedliak bez debaty tym ako sa chova...Ale este mi napadlo,ze on uz musel preratavat kolko ho stala cesta z Nemecka.Ze vlastne ake mal naklady celkovo.Preto dal do obalky malo.Ono je rozdiel,ci niekto byva blizko a niekto cestuje stovky km.K tomu si prirataj,ze si musi vybavit dovolenku,lebo to trva aj s cestovanim späť min.3-4 dni.Pride o hodiny,ktore by odrobil.A to sa este neobliekol....Ono ked niekto byva blizko,odskoci si na par hodin na oslavu nema ani zdaleka take naklady.Tymto ho neospravedlnujem.Ale treba prihliadnut aj na tuto stranku.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
anonym_1db393
18. okt 2025

@lucia_089 No tak toto je hnusne! Každý dá koľko uzná za vhodné. Mne keby nedaki nič som spokojná a nežiadam od i ných. To je jeho dobrá vôľa a to by som nikdy nepovedala koľko zje a vypije.A do zahraničia mohol aj tvoj muž.

anonym_1db393
18. okt 2025
@anna777115

Tak, pokiaĺ nebol krstny otec, tak je pekne od neho ze drobcom niečo dal. Veď dar na krštiny dávaju len krstny rodicia ostatny pozvany, len nejaku symbolicku drobnosť. Ked, oslavoval moj brat 50-tku, tak pozvana rodinná znama mu dala knižku s napisaným venovanim a nikomu nenapadlo, že je to maly dar.

@anna777115 Nepáči sa mi ,priam nenávidím keď čakajú ľudia len prachy a sú taký chamtivý fuj.
@anna777115

mamutka
18. okt 2025

Ved sa vraj ani so staršími deťmi moc nestyka, dal im maximálne tak omaľovánky. Takže viete aký je, majetky nerozdáva. Sú aj taki ľudia a nemenia sa. Nerozumiem tomu čudovaniu sa, že pustil len 50€ a dobre sa najedol a napil, keď celý život viete aký je. My máme v rodine ťažkého milionára a nikdy nám nič nedoniesol. Ked príde, zje čo dáme, nakrmime mu deti, neda nám to a vždy deťom niečo kúpime a on nikdy nič. Máme v pohode vzťahy, proste vieme, že on nevie dávať, nevie pustiť euro, nie len na darčeky, ani na seba neda. Je v tomto divný a určite to nezmení. Nemozes od takých ľudí nič čakať. Ty sa prispôsob a nabudúce mu daj menší dar a neumožni mu objednávať si do nemoty

denithestrange1993
18. okt 2025

@lucia_089 prepac,ale robit oslavu len pre to ze mi to nakaze mama? Mohla by sa aj na 100rokov urazit,urobim si ako chcem. Pozri to ze svagor dal kolko dal je jeho vec, rovnako ako bola tvoja vec mu dat 250 do obalky. Nabuduce uz mozno budes mudrejsia a usporiadas oslavu z ktorej nebudes mat trpky pocit. Otvoreny bar na krstinach som inak este nevidela 😂

anonym_f728ed
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@binarypete ale oni si to tak nastavili. Pre mňa sedlactvo je čakať peniaze v obálke. Preto vždy kúpime darček.

@zmrzlinka2021 ja som sa zase desila darčekov. To sa ti potom doma nakopí somarín, čo nepotrebuješ, plienky veľkosti a značky, ktorá ti je k ničomu, dve chodítka, ktoré vieš, že nikdy nepoužijeľ, metrový medveď, ktorý v dvojizbovom byte zavadzia, zlatá retiazka, ktorú bude mať dieťa roky v krabičke a pod. U nás sa našťastie pýtali, čo by sme uvítali, alebo dali peniaze. A neočakávala som nič, rodinu som pozvala, lebo som chcela, aby pr tejto významnej udalosti boli.

minutka
19. okt 2025

Mna by hanba fackovala, dat 2 detom 50€. Viac by odo mna dar nedostal. A ked mama kazala robit oslavu, hadam ju aj zaplatila. Inak nechapem preco dospeli ludia skacu ako mamicka piska. Mohla by sa zduvat kolko chce…

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
aurora33
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 jasne, teraz už budeš pisat čokoľvek, len aby vyznel ešte horšie. Som zvedava čo sa dočítame o pár strán ďalej….

kalifka
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 máš poučenie do budúcna, keď na niečo nemám tak nerobím oslavu. Si na rodičovskom dobrovoľne a tak kľudne si mohla urobiť oslavu doma a bolo by po probléme...

drahomirrra
19. okt 2025

Tak toto je iny trapas. Prezrat 150€ a dat 50. A trapne ste aj vy vsetky, co tu skacete do autorky, normalny clovek vie, ako sa zachovat na oslave.

aurora33
19. okt 2025
@drahomirrra

Tak toto je iny trapas. Prezrat 150€ a dat 50. A trapne ste aj vy vsetky, co tu skacete do autorky, normalny clovek vie, ako sa zachovat na oslave.

@drahomirrra normálny človek nerobí oslavu preto lebo ,,mama povedala”

minenkaa
19. okt 2025
@drahomirrra

@drahomirrra ano ale normálny človek keď vie ,že niekto je alkoholik a vie ako sa chová ,tak ho nebudem pozivat
A tak isto normálny človek neočakáva dary ,normálny človek ,keď niekoho pozve ,neočakáva od pozvaných,že si preplatia čo skonzumujú ,normálny človek vie povedať v restike ,že mimo už objednaného sa neobjednava extra
A hlavne nirmalni človek neočakáva od inych nič ,ale vie povedať čo chce

kremlicka250
19. okt 2025
@drahomirrra

@drahomirrra nikto tu do autorky neskace, kazdy jej napisal svoj pohlad na vec. Za mna je osobne trapne ratat kto kolko na oslave zjedol, prepil ( i je velmi zvlastne mat otvoreny bar na krste). Ja osobne ked sa sa nemozem oslavy zucastnit ,stale poslem dar a nepytam si doniest obcerstvenie domov preto, lebo som si "darom predplatila" konzumne. Z mojho pohladu je mimo na krste pit napriklad...

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_f728ed

@zmrzlinka2021 ja som sa zase desila darčekov. To sa ti potom doma nakopí somarín, čo nepotrebuješ, plienky veľkosti a značky, ktorá ti je k ničomu, dve chodítka, ktoré vieš, že nikdy nepoužijeľ, metrový medveď, ktorý v dvojizbovom byte zavadzia, zlatá retiazka, ktorú bude mať dieťa roky v krabičke a pod. U nás sa našťastie pýtali, čo by sme uvítali, alebo dali peniaze. A neočakávala som nič, rodinu som pozvala, lebo som chcela, aby pr tejto významnej udalosti boli.

@anonym_f728ed

A čo teda navrhujes? Vymieňať si bankovky?

ketrin1984
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089
Neviem ako si so sesternicou delili naklady na cestu ale neverim,ze vsetko platila ona a on to mal uplne zadarmo.Takisto uvolnit sa z roboty na par dni tak to tiez ide do minusu.Ono pre mna je nepochopitelne,aby sa take velke oslavy robili kvoli krstinam a ludia preto cestovali stovky km.On nevyzera zeby mal nejak blizko k detom.O chvilu su Vianoce,zrejme pride na Slovensko.Ja na jeho mieste sa netrepem na ziadne krstiny ale radsej dam detom do obalky 300€,ktore teraz zbytocne precestoval.Ono taketo akcie stoja jak hostitelov tak aj pozvanych nemalo penazi.Su ludia,ktori taketo akcie zboznuju ale su aj taki,ktori tam idu len lebo sa to patri...

anonym_8c9af4
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_f728ed

@zmrzlinka2021 vymienanie haraburd je lepsie ako bankoviek?🤔

lala123
19. okt 2025

@lucia_089 v prvom rade asi asi vôbec nepochopila o com je krst .......a prepac ale je každého osobná vec aký dar daruje....-

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_8c9af4

@zmrzlinka2021 vymienanie haraburd je lepsie ako bankoviek?🤔

@anonym_8c9af4 tak čo, ísť cestou nič nedávame?

anonym_3a9018
19. okt 2025

@lucia_089
Počkal by som na nejakú jeho oslavu a velkodušne by sme mu tiež doniesli 20€ ako dar 😂

anonym_8c9af4
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_8c9af4 tak čo, ísť cestou nič nedávame?

@zmrzlinka2021 nechaj kazdeho nech si dava co chce. Jednemu vyhovuju dary, inemu peniaze. Nepodsuvaj v kazdej diskusii to, ze vy nedavate peniaze. Koho to zaujima?

anonym_f728ed
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_f728ed

@zmrzlinka2021 a nie je to to isté, ako si vymieňať darčeky? Sestra dala mojej dcére k svadbe robotický vysávač, tak ja dám jej synovi tiež....brat mi dal k 40, zlatú retiazku, ja mu dám hodinky, síce ani jeden darček nie je celkom podľa predstáv obdarovaného, ale je to darček. Ku kršteniu zlaté náušničky aj keď dieťaťu nemienim dať prepichnúť uši a pod. To som opisovala fiktívne situácie, ale poznám pár, ktorý dostal na svadbu tri obedové súpravy...Súhlasím s príspevkom nado mnou, nechaj každého, nech si dáva čo chce. K Vianociam mojím najbližším viem, čo mám kúpiť, medávame si peniaze. Ale k takýmto rodinným oslavám som za to, aby sa dávali peniaze a nie dary, ktoré veľakrát končia v skrini na veľa rokov.
Ináč a systém nič si nedávame nie je zlý, ak sa jedná napr. o narodeniny, meniny, My to tak praktizujeme so súrodencami a ich partnermi. Na čo si lámať hlavu, čo dať švagrovi a,pod. Stretneme sa vždy na dobrej večeri, pokecáme, to, že sme spolu a že nám je spolu fajn, je darček.

motylik2559
19. okt 2025

@lucia_089 Mila autorka, keby sa ludia mali drzat toho, co vsetko sa patri a nepatri, tak by vyuzival kazdy kazdeho, lebo pre kazdeho sa patri a nepatri nieco ine🤦‍♀️🤷‍♀️ Uz len ked citam,ze niekto napise "lebo sa to patri" tak sa mi otacaju oci az na rit, lebo mama kazala, lebo sa to patri= drz hubu a krok🙆‍♀️😄🤦‍♀️ No a kedze si dospela, tak si kludne mohla povedat, ze spravis oslavu doma, co-to by ste teda s muzom nakupili, a ten tvoj svagor by tolko neprepil a neprejedol. No lenze kedze si ako poslusna puťka, ktora sa riadi "patri sa a nepatri sa=drz hubu a krok", tak potom ako som tu citala mala ozaj dat preplatit ucet alebo aspon polku tvojej mame, kedze ona trvala na restike. Druha vec, co sa tyka svagra, tak bud rada,ze im nieco dal. Ty nepoznas jeho skutocne pomery, mozno ozaj prifarbuje ako sa dobre ma a mozno neprifarbuje, ale spori si na nieco, co vam zrovna nevesia na nos, aj ked sa to nepatri😄 V podstate, aj keby nedal nic je jeho vec. Dolezite je, ze sa zucastnil a este raz, polku uctu si mala dat zaplatit mame skrz tomu,ze on zrovna vela prepil a prejedol, kludne si mala moznost to spravit u vas a nedopadlo by to tak. To, ze ty si dala 250€ na jeho jubileum je len tvoja debilita, lebo zas sa to patrilo😂😂😂🙆‍♀️🙆‍♀️😂 Vidis? mohla si na nom usetrit a nemusela si aspon ocakavat od neho na decka honosnejsiu sumu🥹 Autorka prepac, ale cely tento tvoj pribeh mi pride strasne vtipny, aj ked sa to nepatri😄 Prosim ta, zacni uvazovat ako dospela zena sama za seba a nie co nakaze mama, svokra, svokor, ci sesternica z 10kolena🙆‍♀️To musi byt peklo zit v style drz hubu a krok...ved sa vzchop preboha. Tento prispevok mi dosiel ako science fiction...bez urazky🤦‍♀️🙆‍♀️🙈😂

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal