icon

Mužov brat dal deťom malý dar na krst

lucia_089
18. okt 2025

Chcela by som sa opýtať, ako by ste to videli vy? Mužov brat robí 10 rokov v Nemecku, stále sa chváli koľko tam zarobí, a že za tieto platy tu sa na SK nevráti. Krstili sme dvojčatá, urobili sme pre rodinu oslavu v reštaurácii. Pritom s deťmi a ja na rodičáku si tiež nemôžeme moc vyskakovať ale mama povedala, že oslava sa patrí. Mužov brat dal deťom 50 eur dokopy dar. 25 na dieťa a nič navyše, žiadnu hračku ani pod. Ešte sa manželovi chválil, že dostal nejaké odmeny a ostal mu liter voľný tento mesiac. Na oslave spotreboval doslova najviac. Stále si objednával poldecáky pomedzi to pivá. Veď ja som ho nijak neobmedzobala ale dotklo sa ma to. Keď mal v apríli sviatok tak oslavu zaplatila ich mama (bola to väčšia oslava ako náš krst)a dali sme mu do obálky dar 250 euro. Manžel vravel, že stačí aj 100 ale mal jubileum tak som mala pocit, že sa patrí viac. Teraz som prekvapená , že sa dá dať vlastný ujo deťom ani 30 euro ku krstu. Švagor nemá žiadnu nehnuteľnosť ani deti. Ešte aj na auto mu požičali rodičia. Asi mi napíšete, že je to moja chyba, že som veľa dala a veľa čakala. Lenže sa tvári ako veľa zarába a v ich rodine dávali na svadbe väčšie dary ale to asi len tety a ujovia od svokry.

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_8c9af4

@zmrzlinka2021 nechaj kazdeho nech si dava co chce. Jednemu vyhovuju dary, inemu peniaze. Nepodsuvaj v kazdej diskusii to, ze vy nedavate peniaze. Koho to zaujima?

@anonym_8c9af4 čítaj s porozumením

katarinka963
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 tak sa nechval, že chlap zarába nadštandardne a že užívate aj 6 detí!!!!

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_f728ed

@zmrzlinka2021 a nie je to to isté, ako si vymieňať darčeky? Sestra dala mojej dcére k svadbe robotický vysávač, tak ja dám jej synovi tiež....brat mi dal k 40, zlatú retiazku, ja mu dám hodinky, síce ani jeden darček nie je celkom podľa predstáv obdarovaného, ale je to darček. Ku kršteniu zlaté náušničky aj keď dieťaťu nemienim dať prepichnúť uši a pod. To som opisovala fiktívne situácie, ale poznám pár, ktorý dostal na svadbu tri obedové súpravy...Súhlasím s príspevkom nado mnou, nechaj každého, nech si dáva čo chce. K Vianociam mojím najbližším viem, čo mám kúpiť, medávame si peniaze. Ale k takýmto rodinným oslavám som za to, aby sa dávali peniaze a nie dary, ktoré veľakrát končia v skrini na veľa rokov.
Ináč a systém nič si nedávame nie je zlý, ak sa jedná napr. o narodeniny, meniny, My to tak praktizujeme so súrodencami a ich partnermi. Na čo si lámať hlavu, čo dať švagrovi a,pod. Stretneme sa vždy na dobrej večeri, pokecáme, to, že sme spolu a že nám je spolu fajn, je darček.

@anonym_f728ed pýtam sa ťa preto, lebo vidíš, že ani s peniazmi nie sú ľudia spokojní.

Riešením je teda: suma od XX eur?

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 tak potom sa nestazuj

anonym_8c9af4
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_8c9af4 čítaj s porozumením

@zmrzlinka2021 oblubena mantra na mk "citaj s porozumenim" praveze citam aj s porozumenim, aj so sirsimi suvislostami a ty to dobre vies.

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzinka888
19. okt 2025

@lucia_089 to je tak- ako pises- iba sa chvali, a iba sa tvari. Ak dospely chlap co robi v zahranici nema peniaze na oslavu ci auto- asi je niekde chyba- vsetko utrati na stetky, ci budky( augomaty)

minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 nie nemôžeš pokiaľ pozivas človeka ktorý ti vadi

minenkaa
19. okt 2025
@minenkaa

@lucia_089 nie nemôžeš pokiaľ pozivas človeka ktorý ti vadi

@minenkaa pozývaš

anonym_25958c
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 lenže ty si písala, že keby si to neurobila, tak by bol problém a vieš to preto lebo už si to skúsila. Tak skus zo seba nerobit hrdinku obetujúcu sa pre starú chorú ženu a čítaj, čo ti ľudia píšu. Lebo ty si zatiaľ neprejavila v zásade žiadnu sebareflexiu .

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
scorpionflower1
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 prepac, ale naco robis oslavu, ked na nu nemas, ved je to ubohe, sa tu stazovat kolko vypil. Ja pri takychto prispevkoch iba dakujem, ze na toto fakt nie som odkazana - aby som cakala, kto z mojich pribuznych mi da nejake peniaze, ved je to hlupe. Dakujem sebe a svojmu muzovi, ze sme schopni si zabezpecit slusny zivot.
Mozno, keby si premyslala trochu "out of the box" a nielen nad tym, co sa patri a co musis, tak by si mala viac penazi a pokoja - nerobim oslavy, ked na ne nemam. Oslava nie je zivotny standard ani nutnost.

minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 tak sa potom ale nestazuj a nič nečakaj,keď niečo robíš ked to ty nechceš a nerieš ho ty keď jeho rodina ho berie tak aký je

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 prečo keď ti to vadí platíš to ,prečo si to neodmietla ,mužovi si povedala nech to zaplatí ten čo to prepil?

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 tak sa potom nestazuj a akceptuje to a akú máš úroveň keď sa sťažuješ na ľudí aj v iných témach,že nedávajú adekvátne darceky
Však keď dávam niekomu niečo asi za to nič necakam ,či ano?

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
ibatanecnica
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 keby ste krstili z nabozenskych dovodov tak ta toto netrapi

minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 ale ja ti rada práveže dopíšem a ukážem aj druhu stranu mince
Ty prečo niekomu niečo dávaš?

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_f728ed
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_f728ed pýtam sa ťa preto, lebo vidíš, že ani s peniazmi nie sú ľudia spokojní.

Riešením je teda: suma od XX eur?

@zmrzlinka2021 neviem, my takéto problémy v rodine nemáme, asi to bude všetko o komunikácii, lenže keď sa vm sume rozchádza aj muž so ženou, tak je to ťažké.

scorpionflower1
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 viem citat s porozumenim, dokazuju to roky mojej praxe a vzdelanie. Sama pises, ze si "nemozete vyskakovat". Radsej si mala kupit nieco pekne detom za tie peniaze, co si dala za oslavu.

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_8c9af4

@zmrzlinka2021 oblubena mantra na mk "citaj s porozumenim" praveze citam aj s porozumenim, aj so sirsimi suvislostami a ty to dobre vies.

@anonym_8c9af4 opakujem sa, nikde nepíšem ako to majú druhí robiť. Kladiem otázku. Už chápeš, či?

janulik2008
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 pozri je každého vec koľko dá. Inak toto je naše slovenské že ja dám 200 tak čakám že aj ja dostanem 200 alebo viac. Kvôli čomu ste dávali 250? Čakala si že Vám to "vráti"? Sú to jeho peniaze a že vy ste mu dali toľko, koľko ste dali bolo vaše rozhodnute.
A krst je o niečom inom ako o peniazoch.