icon

Na Silvestra každý sám

25. nov 2019

Chcem sa spýtať ako by ste Vy reagovali. Mám priateľa s ktorým som od februára tohto roku. Ja mám dcérku a on je bezdetný, žijeme spolu od augusta a všetko klape na 100%.

Len riešime teraz Silvestra. Ja som sa tešila, že budeme spolu aj dcérkou. Priateľov kamarát, ktorý žije dlho v Nórsku je na Silvestra na SK a pozval nás na chatu. No je problém že tam by nemohla ísť s nami dcérka, lebo tam bude kopec dospelákov, žiadne deti a viem ako to na takýchto chatách chodí. Veľa chlastu a hurhaj do rána. Jednoducho nie vhodné prostredie pre dieťa. Tak ja som mu povedala, že to nie je vhodné pre dcéru a tak ja nepôjdem a budem s ňou doma. On je sklamaný, lebo sa tešil, že tam pôjdem s ním. Ja som mu na jednej strane povedal, že ak chce (lebo viem, že kamarát mu chýba) nech tam teda ide sám, k čomu sa zatiaľ nevyjadril, no na druhej strane, že budem smutná ak budeme bez neho. Neviem ako sa rozhodne, no mňa to trápi. Nechcem aby mal pocit, že ho dusím, na druhej strane chcem aby sme boli spolu. Čo by ste spravili vy? Ako toto vyriešiť?

Ešte chcem dodať, že dcérka je pre mňa na prvom mieste. Niekam ju odložiť a ísť bez nej nie je pre mňa riešenie. Ako nemám s tým bežne problém, naši ju radi postrážia no nie na Silvestra.

panelacikova
25. nov 2019

Ahoj, koľko tam bude ľudí? A aké zloženie? Len muži? Alebo nebodaj aj ženy? Slobodné, či z dlhodobých vzťahov? Toto všetko sú veci, ktoré by si si mala zvážiť, ak ho "pustíš" samého. Ja osobne veľmi dobre viem, ako to chodí na takých chatách. Môjho bývalého kolegyňa tam prejebala celý kolektív... Takže aj toto by som trošku premýšľala, že aká partia sa tam zíde a čo tam (okrem chlastu) plánujú ešte robiť... či len sedieť na chate - chlapi, alebo sa tam zabávať so ženami, alebo chcú ísť niekam na diskotéku... Plus, ak pôjde bez teba, premýšľaj, čo bude nabudúce. Urobí to znovu a zas a zas bez teba. o rok, o päť, o desať, aj keby ste mali vlastné deti. ja tieto veci vnímam veľmi citlivo, ale, samozrejme, to je tvoja osobná vec. ja sa napríklad riadim pravidlom, že nebudem robiť veci iným (a už vôbec nie životnému partnerovi), ktoré nechcem, aby robili oni mne. Ale očakávam také isté chovanie od nich.

panelacikova
25. nov 2019

no a ešte čítam diskusiu ďalej a vidím, že "mali ste ísť na chatu s priateľmi a ich deťmi", tak kde sa stala chyba? kedy sa zmenili plány? mali ste ísť spolu? prečo on zrazu nechce? nuž, pre mňa by bola len jedna odpoveď: nie ste prvoradé...🙄

mondolina
25. nov 2019

@panelacikova
Treba čítať poriadne.

1gabriela13
25. nov 2019

Samozrejme ze dcérka má byť na prvom mieste. On nech ide keď chce a vy si spravte program samé dve tam kde je to vhodné aj pre ňu. Ja osobne by som tan tiež dieťa nebrala.

panelacikova
25. nov 2019

@mondolina prepáč, nerozumiem celkom teraz.... kde som nečítala poriadne?

ibrunova
25. nov 2019

@panelacikova nepreháňaj

guava1989
25. nov 2019

@panelacikova si to trocha vyhrotila nie?

panelacikova
25. nov 2019

@guava1989 prečo? píšem len z vlastných skúseností ako mojich, tak i môjho okolia. A čím mladší chlap, tým skôr to platí... Skôr by som verila môjmu súčasnému manželovi, ktorý má už čo-to za sebou a úctyhodný vek, než mlaďasovi, s ktorým som tiež kedysi žila a klamal na každom rohu... Mám také skúsenosti, tak som autorke napísala svoj názor, je to zlé? Je to zakázané? Je to nemožné iba preto, lebo všetky máte voľné vzťahy? 🙂 Tak to hádam nie 🙂

mondolina
25. nov 2019

@panelacikova
Čo znamenajú voľné vzťahy? Že nepustím muža na chatu, lebo mu neverím?

panelacikova
25. nov 2019

@ibrunova nepreháňam. fakt prejebala celý kolektív. V ich skupine (mimochodom slávny závod KIA) v tom čase robila iba ona sama ženská a 7 chalanov (z toho jeden bol ten môj), nepustila som ho. potom mi povedal, časom, že ona už trtkala so všetkými ostatnými 6. Pekne postupne, pomaličky.... a hlavne na chatách... mimochodom, bola vydatá za super muža, ktorý nemal ani poňatia. kurvička jedna... takže nie, nepreháňam, viem z vlastných skúseností. a navyše, množstvo ľudí, ktorí tam robili, tak sa im časom porozpadávali vzťahy, pretože si našli na pracovisku bokovky, či nové "lásky".... všetko to bolo v tom čase vo vekovej kategórii 24-30 rokov... preto naozaj viem, o čom píšem 🙂

panelacikova
25. nov 2019

@mondolina no zrejme nerozumieš slovu "voľný"... ak ho nepustíš, lebo mu neveríš, asi to nie je voľný vzťah. voľný vzťah u mňa znamená, že si robí každý čo chce. vrátane samostatne trávených dovoleniek napríklad. aj takých poznám. priamo z rodiny... baba šla na dovolenku (vzťah super krásny, 2-ročný, svadba na obzore), chalan ostal doma, mal ísť neskôr so svojou partiou. z dovolenky mu poslal iný chalan, ktorý tam bol s tou jeho "ženou" foto, ako sa oblizuje z ich ďalším kamarátom. krásavica keď dorazila domov, mala kufre pred dverami. nesral sa s ňou. Pri nasledujúcej známosti už ju nikam samu nepustil a ani on už nechodil sám... podotýkam, že to nebola žiadna mladá žaba, ale baba, ktorá mala za sebou vzťah a 6-ročnú dcéru. a stalo sa. skrátka ochutnávala cudzie lízatká... u mňa je to neprípustné, aby som šla niekam bez manžela a stretla som muža (môjho manžela), pre ktorého je takisto neprípustné, aby som šla niekam sama ja. (mám na mysli teraz párty, víkend, proste nocľah mimo domu). a obaja sme rovnakí. ani jednému z nás to nevadí a obaja máme rovnaký názor na túto vec, čiže nám to vyhovuje. a tu som písala len a len reálne skúseností ľudí, ktorých poznám, či moje vlastné 🙂 takže ma nemusíte kameňovať, či?

veronikaszabova
25. nov 2019

@panelacikova ked ma nejaka tvoja kamaratka oslavu narodenin napr v klube, muza beries so sebou? 😳

mondolina
25. nov 2019

@panelacikova
Takže si neveríte navzájom, veď to si mala hneď povedať.

moniquer
25. nov 2019

Silvester je pre mňa len prelom rokov, nejedenkrát sme s mojim nemohli byť spolu a neprežívali sme to vôbec tragicky. Spojili sme sa aspoň cez fon o polnoci a potom si to vynahradili v iné dni. Zbytočne to neprežívaj ťažko, skús aj jeho pochopiť, nepridávajte si navzájom kvôli takýmto malichernostiam starosti a zbytočné výčitky...

ibrunova
25. nov 2019

@panelacikova preháňaš v niečom celkom inom.. Riešiť či niekoho pustiť či nie, akokeby bol 5 ročné decko.. Keby si niekto chcel fiknúť vedľa, má na to xy príležitostí a to nemusí chodiť ani sám na chatu.

mondolina
25. nov 2019

@panelacikova
Ja idem zhodou okolnosti zajtra na 2 noci z domu, na wellnes, pracovná záležitosť, kde budeme aj ocenení za istý skutok, bude tam asi 5 % žien a 90% mužov🤔. Musím sa opýtať muža či ma pustí.👍😉

stanulienkat
25. nov 2019

Ved ho normalne pusti. Ved je to len Silvester.

maminuska
25. nov 2019

@panelacikova vernosť je otázkou rozhodnutia, nie či niekoho pustíš , nepustíš , či je mlaďas alebo muž v rokoch ako tvoj manžel , či s ním budeš chodiť alebo nebudeš , alebo nocovat mimo domu .
Ja nocujem mimo domu dosť často , som vydatá a mám deti . Aj môj muž je dosť často po služobkách . To keby som sa mala zamýšľať nad takýmito vecami , tak ma asi vystrie.

missdiva
25. nov 2019

No sla by som sama s dcerou na tu druhu chatu kde budu deti, pises,ze buduci rok bude dcera u otca tak to mozes byt sama s priatelom. Ved jeden vecer bez neho snad vydrzis, nebudes sama ale s dcerou.

martinajurkechova
25. nov 2019

Zakladateľka tohto príspevku určite ani vo sne netušila čo sa z tohto nakoniec vykľuje 😂😂😂.

panelacikova
25. nov 2019

@veronikaszabova nechodím do nejakých klubov, naozaj už nemám 20, ani 30, ba ani 40 🙂 sme už "starší" párik, ktorý tieto veci jednak neuznáva a ani nepotrebuje. ak má niekto známy narodeniny, či iný sviatok, väčšinou nás pozve domov, alebo spoločne ako pár nás pozve na danú oslavu a ideme spolu. pokladáme to za samozrejmé, nie za nedôveru, ale to niekto ako si ty
@mondolina toto nepochopí. nepochopí to niekto, kto je doslova zvyknutý žiť takýmto spôsobom života. my s manželom sme boli vychovaní inak, vo vzájomnej úcte a láske voči tomu druhému a takéto veci ani nepotrebujeme riešiť osve a ani nechceme. a nie preto, žeby som ja jeho nepustila, alebo on mňa, ale jednoducho preto, že ja nechcem ísť bez neho a on nechce ísť bezo mňa. ale toto ty nikdy nepochopíš 🙂
@ibrunova a nie, ani nefikáme vedľa, ako to ty píšeš 🙂 ale predpokladám, dievky, že máte všetky tak okolo 30 tesne plus mínus, tak sa nečudujem, že ma tu idete zožrať, ste už úplne iná generácia, než sme my dvaja...

a nepleť súkromnú vec s vecou pracovnou
@mondolina pretože aj môj muž odišiel mnohokrát dokonca na víkend pracovne, keď mávali rôzne prezentácie a podobne, i ja som odišla pracovne na týždeň preč, to je samozrejmé, toto neriešime teraz. ísť pracovne, či ísť hýriť a ožierať sa s cudzími ľuďmi (s cudzími pre svojho partnera-partnerku). a nerobila som žiadne scény ani nič podobné, vedela som a videla na ňom, že sa mu ani na ten pracovný víkend nechcelo. ani mne sa nechcelo. ale povinnosti boli povinnosti, to je niečo iné.
@maminuska pozri odsek nad týmto riadkom, tam vysvetľujem služobky. a nikde neuvádzam, že vernosť je o "pustení" či nepustení. zle čítate, baby... píšem o tom, že príležitosť robí zlodeja a čím mladší človek, tým horšie odoláva týmto nástrahám. a opakujem, je rozdiel pracovná povinnosť a rozdiel v tom, že autorka tejto diskusie bola s priateľom dohodnutá už predtým, že ide na silvestra so známymi a ich rodinami a bolo to asi OK. a zrazu príde kamarát a pozve ho na svoju chatu a chalanisko už nemá záujem ísť s priateľkou a jej dcérou na chatu, ale chce ísť radšej na chatu kamaráta. toto mi príde od neho ako od "chlapa" voči nej nedôstojné. keď už raz boli dohodnutí na silvestri, mal sa zachovať ako chlap a ísť na dohodnutý silvester s ňou. Ale špekuluje, z čoho mi vyplýva, že mu je šumafuk, že ona s dcérou by sa lepšie cítila na tej "prvej" chate...

mondolina
25. nov 2019

@panelacikova
Ja si svojho muža vážim a on mňa takisto a preto si vzájomne dôverujeme . Sme dve svojprávne dospelé osoby, ktoré žijú spoločenský život a niekedy aj zvlášť.

maminuska
25. nov 2019

@panelacikova neviem aký je rozdiel sa rozhodnúť mladý a ako starý , vždy je to len rozhodnutie ... budem verný .
Nevzťahuj to mladosti ani k chlapovi v rokoch , ktorého ja osobne považujem ešte za nebezpečnejšieho ak takéto rozhodnutie vnútorne neprijme. Lebo ešte si chce užiť , ešte si chce dokázať že je chlap , lebo ešte ....sa blíži andropauza a za chvíľu nemá čo stáť. Preto mnohí 50 + vyhľadávajú mladšie ženy , lebo sa chcú ukázať akí sú borci a ešte nepatria do starého železa.
Ja napríkald chodím pracovne na školenia celoslovenské , kde je to tak 75 % mužov a 25 % žien , a áno niektorí sa tam pária ako diví , všetci o tom vieme , len oni si myslia akí sú nenápadní , ale ten kto sa rozhodne že toto nie , tak toto nie, na izbu odchádza sám . Jednoducho po školení je večera , večierok , alkohol , mnohí majú stopku a idú na izbu . A tí čo nemajú stopku , tak tí tam majú aj grupáč.

nefertiti5843
25. nov 2019

@h2 A čo by podľa teba robilo 9 ročné dieťa s tuctom ožratých dospelých?

panelacikova
25. nov 2019

@mondolina ak vám to obom vyhovuje, je to OK. my si tiež vážime jeden druhého a obom nám vyhovuje, že chceme tieto akcie absolvovať spolu... ale z autorky mám pocit, že jej to trošku vadí, na druhú stranu mu nechce robiť problémy a držať ho. ale v kútiku duše možno dúfala, že bude chcieť byť s ňou a dieťaťom... a on nechce. mne to takto pripadá

panelacikova
25. nov 2019

@maminuska

presne tak. mnohí majú stopku. a z tých, čo majú tú stopku, má podľa mojej mienky túto stopku možno 70% tých, ktorí ju majú sami v sebe. zvyšných 30% sú tí, ktorým to nakázala polovička, ktorá ostala doma. a nech akokoľvek vyzniem, podotýkam, aby som predišla zase nejakým náletom na moju osobu, že ja s mužom patríme k tým, čo majú túto stopku v sebe 🙂 mne to však stále rozum neberie, že ak chalan nemusí ísť a dokonca mal ísť pôvodne na iného silvestra, a zrazu robí drahoty... no nič, to je ich problém 🙂 len som napísala svoje názory a skúsenosti 😉

ibrunova
25. nov 2019

@mondolina mňa možno ani do roboty nepustí.. Ja som tam jediná žena 😂😂

modrykoniicek
25. nov 2019

Dcéra má 9 rokov a ty bez nej nechceš ísť.
Niekedy mám pocit, že ženy stratili svoj osobný život niekde pri materskom mlieku.
Ako nič v zlom ale slečna je už veľká.
A nepije sa o život na každej chate.Poniektorí ľudia sa vedia baviť aj bez toho.Vezmite ju so sebou alebo nech ide sám.To, že ty máš dieťa a chceš ho mať deň čo deň pri sebe je tvoje rozhodnutie.
Naši známy nás prídu pozrieť.A to majú 2 mesačné dieťa.Predstavte si... na chatu medzi bezdetné páry aspoň na pár hodín.
A čo teraz.Majú dieťa .. to je koniec kamáratov, zábavy.Do 18stky sedieť doma s dieťaťom pred telkou?
O rok pôjdu s nami aj deti.Áno na chatu...

Niekedy ma tieto vaše diskusie strašia.
Ako keby dieťa bola dajaká guľa na nohe a od kedy je žena matkou tak už ženou vlastne nie je.

Neviem ako u vás ale my sa vieme na chate správať kultivovane.A je nám každému jasné, že keď tam budú deti tak sa nič nezmení :D
Je to len o ľuďoch.

autor
26. nov 2019

@modrykoniicek veľmi sa mýliš..... ja nemám problém byť bez dcéry, nie je malá. V lete sme boli s priateľom 3 týždne v Barcelóne bez nej a bolo to v pohode. Ale jednoducho na silvestra sa tešíme celý rok ako si ho spolu užijeme, preto chcem byť s ňou a neviem prečo máte niektoré potrebu to odsudzovať. Neznamená to to, že sme ako dva cecky. Jednoducho pre nás to nie je obyčajný deň. To je všetko......

autor
26. nov 2019

z niektorých žien tu mi je fakt zle, z ich názorov. Vedela som presne prečo som roky na koňovi nebola. Myslela som, že s odstupom času sa to tu zmenilo. A veru zmenilo, ešte k horšiemu....... idem odtiaľto ta het..... vy sa tu pekne zožierajte a urážajte navzájom..... je mi z toho zle......