icon

Najväčšie faux pas na svadbe: Čo by ste povedali vy?

papaya1234
7. jún 2024

Čo je podľa vás najväčšie faux pas na svadbe?

Všade vidím, čo už sa nerobí alebo čo už je trápne. Minule mi tak nabehlo na TikToku, že únos nevesty je už zabudnutá tradícia alebo že čepčenie sa už vôbec nerobí a bola som prekvapená, lebo u nás sú obe stále bežné.

Postrehla som tiež, že novým trendom sú svadby bez detí.

Strana
z3
nevenka
7. jún 2024

@hipuska svagrina mala ako svadobne saty tmavomodre a bola tam baba v maslovych dlhych satach. Ale tak bola nam jasne, kto je nevesta, len...🙃😅🤣

deti95060810
7. jún 2024

@tetapetra He - niekoĺkokrát a aj najväčšie zážitky, Po, Ke

tetapetra
7. jún 2024

@deti95060810 presne odtiaľ som 👀

bluka2
7. jún 2024

@vroni ja by som si myslela, ze sa beru manazeri teniskoveho obchodu

bluka2
7. jún 2024

@nevenka ja som zas raz bola na svadbe, kde sme mali dress code blede saty! Tak som si kupila biele maslove a bolo to fajn, aj ked odvtedy som ich nemala kde pouzit

vroni
7. jún 2024

@bluka2, no, oni to neboli tenisky jednej značky 🤣🤣🤣

oli18
7. jún 2024

@deti95060810 nezovseobecnuj, nie je to pravidlo 🙉

777januska777
7. jún 2024

@romi0310 presne toto. Akože fakt netuším co sa nevesty hnevajú na iné ženy ak majú saty aj s bielou, mne to na mojej svadbe vobec nevadilo, práveže by ma skôr nahnevalo keby niekto na mojej svadbe urobi to co tu písali o červenom víne a iných jemne bielych šatách.
Ved stredobod pozornosti by som bola tak ci tak, ved je to moja svadba a ak mam potrebu nenavidiet krajsie zeny, tak to skor svadci o mne.
A za ďalšie je malo žien, ktorým úplne dokonalo pasujú biele šaty, väčšine žien pasujú iné farby, takže áno iné baby na svadbe môžu vyzerať aj preto oveľa krajšie ako nevesta a nemusia vôbec mat biele šaty.

angel993
7. jún 2024

Na našu svadbu prišla mužova sesternica v dlhých snehovo bielych šatách. Biele doplnky aj kvety vo vlasoch. Na svadbe som to neriešila, ale fotografka musela orezavat fotky, naozaj to vyzeralo že sú 2 nevesty.

gabrm
7. jún 2024

@papaya1234
Ja som bol svedkom toho,keď na svadbe nerátali s jedlom pre DJ a inokedy pre fotografa-lebo "veď je v práci a má za to normálne zaplatené" 🤣. Aj tak bolo,že DJ asi po štyroch hodinách povedal,že nech sa nehnevajú,ale on potrebuje prestávku a išiel sa do mesta najesť.
A kedysi dávno,keď som bol ešte ako učeň, tak ženích našiel niekde nevestu s muzikantom. 😂

baboobchod
7. jún 2024

Svadba pod holým nebom v BA v botanickej záhrade. Milión komárov. Nejakí obetaví hostia odbehli nakúpiť repelenty, ktoré tam potom kolovali.

Svadba, kde mladomanželom (zrejme) personál ukradol všetky darované peniaze. Ženích ich mal v obálke v saku na stoličke 😌

evaachesa
7. jún 2024

@tomcimka tá fotka zo svadby, to vážne?? to je nejaká paródia? Blbý vtip? 😱😱😱🤦🏻‍♀️

evaachesa
7. jún 2024

Zo všetkých svadieb mám v podstate len pekné spomienky. Nikdy ale nezabudnem na fakt že dlhý a nekonečný obrad v kostole, keď tu farár zadrel veľmi dôrazne vetu "kto nemiluje boha, nemôže milovať ani blížneho svojho" 🤨 Kým som to v nemom úžase spracovavávala, pred očami mi niekto zaštrngal s košíkom s peniazmi, že príspevok pre kostol. Čože? Počas svadby? To vážne? 🤨 No čistá katastrofa...mala som sto chutí sa zdvihnúť a počkať svadobčanov pred kostolom. 🤦🏻‍♀️ Nie som veriaca a toto celé ma teda dosť šokovalo. 🤨

deti95060810
8. jún 2024

@oli18 🙄
neviem čo si myslela

deti95060810
8. jún 2024

@evaachesa práve preto že nie si veriaca tak si to nepochopila...
všade sa dávajú príspevky. Evanjelici majú cirkevnú daň napr.
a nikto nepretestuje.

terezka1947
8. jún 2024

@jaass na mojej svadbe bola tiež kopa žien v bielom a nevidela som a doteraz nevidím dôvod to riešiť,načo.
Vydávala som sa predsa ja.

terezka1947
8. jún 2024

@777januska777 úplný súhlas.
To potom okrem bieleho oblečenia mali ostať doma aj všetky pekné ženy. Aby sa nevesty necítili byť ohrozené.
Či prípadne,keď už prídu,tak zásadne vo vreci.
Veď nikto nemôže zatieniť ženícha a nevestu,to sa predsa nemá.
A každá žena predsa chce vyzerať na každej akcii pekne,no nie s vedomím,že chcem byť najkrajšia,krajšia ako nevesta.

muchotrafka298
8. jún 2024

Ja mam dve take veci zo svadieb co som bola.
1. Totalne opity VS ucitel, ktory sa pozvracal uz hodinu po zaciatku svadby (tej zabavy) myslim, lebo odkedy dosiel tak vodku brzdil cervenym vinom. Ano, pozvracal sa rovno pri stole, nastastie som bola prave na WC, ze ma "neohodil".
2. Kamaratkina sestra vzdy bola rada stredobodom pozornosti za akukolvek cenu. Na jej svadbu prisla oblecena ako nevesta(!!!!!). celu pozornost strhla na seba a dokonca niektori co ich dobre nepoznali si mysleli, ze nevesta je ona a nie moja kamaratka.

777januska777
8. jún 2024

@terezka1947 myslím si, ze ani to vrece nepomôže. Ja som nedávno videla babu v cope, teplákoch a dlhom tričku, ale teda ona bola taka pekná. Ja som na svojej svadbe mala ešte aj čašníčky krásne 😀
Osobne toto nevestam nezávidím, keď ešte aj na svadbe kde si berú svojho milovaného majú potrebu samé seba porovnávať, to musia mať obrovskú bolest v srdci a strach v hlave.

evaachesa
8. jún 2024

@deti95060810 ale ja som písala o tom výroku kňaza ktorý ma šokoval... tie peniaze to už bol len taký "doťuk". Viem že sa všade na každej omši vyberajú peniaze, ale na žiadnej inej svadbe (len tejto) som to nezažila. 🤷 To čo povedal kňaz je bežné a fakt podľa cirkvi ak nie som veriaca a tým pádom nemilujem boha, tak podľa nich nedokážem nikoho milovať? Moju rodinu, atď? Lebo mne to neprišlo normálne. 🤨🤷

1ryba
Odpoveď bola odstránená
michellemary
8. jún 2024

Keď ženích/nevesta pred oltárom povie nie.

petronela1985
8. jún 2024

@papaya1234 mne sa stalo, hosť mi povedal na mojej vlastnej svadbe, že sa mu páčim a keď sa rozvediem, že sa môžeme dať dokopy 🤦 bol to hosť z manželovej strany, čistý magor. Doteraz neviem, prečo ho pozvali.

michellemary
8. jún 2024

@petronela1985 na kamarátkinej svadbe mala JEJ MATKA poznámku, že aj tak sa do roka rozvedú... Už sú svoji 10 rokov, a majú 3 deti. 🙂

betulinka1
8. jún 2024

@mimka1402 presne toto ma napadlo, ze asi by som ju nahodou obliala červeným vínom 🤣🤣🤣🤣

vkatush
9. jún 2024

Ja som bola svedok na svadbe a dalo mi to zabrať 😂

DJ úplne na hovno.
Jemu vraj bolo teplo, tak si zohnal ovládač od klímy a celú nasmeroval na neho na koniec sály (všetci sa potili, nechápali, prečo nefunguje klíma ani na parkete ani pri stoloch). Navyše nikto sa nezabával, tak som chodila za ním a vravela mu, čo má púšťať, nech to rozprúdime (taký zlý playlist som ešte nepočula). Bol nasratý, že mu kafrem do roboty, ale konečne sa dalo tancovať a nevesta šťastná, že prázdny parket sa začína plniť.

A potom za mnou prišla mama nevesty, že kedy bude už program. Pozerám, o čom vraví, ja o ničom neviem. A vraj nevesta chcela nejaké hry a program pre hostí. Tak som rýchlo utekala do auta po papier a pero, vymyslela topánkovú hru a napísala krátky vtipný príhovor. Mala som úspech.
A potom sme sa mali ísť všetci fotiť. Ale fotenie sa muselo odložiť na neskôr (kedy už všetci spotení a polka make-upu preč), lebo sme sa nemohli fotiť bez ženíchovej sestry. Ktorá musela odísť domov pohrať sa s jej psom, lebo chudák je sám už pár hodín 😑
(Napr na pohreb vlastného deda odmietala ísť, lebo kto ostane doma so psíkom).

lauricka
9. jún 2024

@melanta svadby bez deti su, podla mna, nie kvoli detom ako takym, ale o prachoch. Nechcu minat viac penazi, tak zakazu deti.

dixitka
9. jún 2024

@lauricka no mňa keby pozvali na svadbu bez detí, tak by ušetrili aj na mne, lebo by som dieťa nemala kde nechať, takže by som vôbec nešla 🤣 a ja by som ušetrila na dare, tomu sa hovorí win-win 😁 ako chápem, keď niekto svoje deti nevezme, lebo sa chce zabaviť a nie behať im za zadkom. Ale nikdy by mi nenapadlo hosťom “zakazovať” vziať so sebou deti 😏

Strana
z3