icon

Narodeninová oslava - nechcené prespatie svokrovcov

27. mar 2025

Na víkend som k nám pozvala svokrovcov na návštevu, kvôli narodeninám mojej 2 ročnej dcéry . Bývajú pomerne ďaleko, tak sa mal manžel dohodnúť s bratom, že by prespali u neho. U nás malo byť posedenie pri torte a chlebíkoch. Prespávanie som nechcela, lebo som už v deviatom mesiaci a fakt ma bolia nohy (ledva upečiem tortu a nachystám pohostenie). Keď u nás prespávali naposledy, okolo návštevy som kmitala hlavne ja. To ešte nebol problém, nemala som ťažkosti a nachystala som 3 chodové menu aj s tortou, upratala pred a po návšteve, vyžehlila periny, aby bolo všetko tip top. No teraz prišiel muž s nápadom, že on chce, aby tu boli u nás od piatka do nedele aj s prespatím. Vraj sa na to jeho brat vykašlal a prespatie nerieši. Nechápem to, lebo tiež sa jeho brat má cez leto ženiť a doteraz ani nezoznámil rodičov snúbenice s jeho rodičmi, čo mohol využiť teraz. Mám chuť to celé zrušiť. Z narodenín mojej dcéry budem mať akurát to, že budem zničená.

Strana
z2
earlgrey
27. mar 2025

A manžela máš na čo? veď prečo by si ich mala obskakovať...nech svokra navarí...pomôže ti hádam nie?

pribinak
27. mar 2025

Manžel je invalid? Kľudne nech rodičia prídu, ale bude kmitat.
Tortu objednaj

autor
27. mar 2025

@earlgrey Varím hlavne ja. Nemám rada, keď sa muž moce v kuchyni, lebo potom po ňom musím len upratovať a mám nervy. A svokra pochybujem, že sa jej bude chcieť variť.

blancheporte
27. mar 2025

Tortu objednať, prípadne aj chlebíky. Manželovi vysvetliť,že nevládzeš,nech sa postará on.

uriva
27. mar 2025

Prepáč, ale ty máš oslavu a pozveš tam niekoho, no nasačkuješ ho iným do domu, nech sa stará... Máš muža, máš. Možností od cateringu po upratovanie domu až po hotel. Tak nerieš, nebude upratané, navarené na 100% - tam ide o to, či ich pozývaš, aby ste boli spolu ako veľká rodina alebo len preto, že sa to patrí. A ak sa na to necítiš, tak odlož - aj keď či už nebude neskoro.

danielittar
27. mar 2025

Tortu objednaj, chlebíčky/jednohubky spraví manžel a jedlo napríklad objednať? A svokrovci sa určite vyspia aj v nevyžehlených návlečkách. Prípadne ich ubytovať v hoteli?

stankadu
27. mar 2025

Ja by som si sadla a nech sa starajú. Ešte by som zahrala divadielko ako ma nohy aj kríže bolia 😁 Ja viem, tvoja povaha ti to nedovoluje. Inak najvyšší čas sa to naučiť, nemať všetko perfektné.

gribka1
27. mar 2025

Pod podmienkou, že sa o všetko manžel postará, prečo nie. A keď si v kuchyni urobí neporiadok, poprace za sebou. Ale to asi nebude problém, jedine, že sa ti fakt nechce.

viestta
27. mar 2025

Tak nevar trojchodove menu. Bde co stihnes, poprosis muza, svokru, nech daco spravia. Alebo objednate. Sama si to robis. "Nemám rada, keď sa muž moce v kuchyni, lebo potom po ňom musím len upratovať a mám nervy. " Cakate druhe dieta, ste spolu viac ako 3 roky a ty si ho este nenaucila upratat kuchynu? Musi byt vzdy vsetko perfektne? Co ty si otrok domacnosti?

marca12
27. mar 2025

To robis velku chybu. Ked si chces vsetko sama robit a nenechat si pomoct,potom sa nestazuj. Ved bordel patri k vareniu a nech si ho pekne po sebe aj uprace. Bud vdacna za pomoc a nefrfli tolko okolo vsetkeho. Robis zbytocnu dramu. Raz hadam prezijes navstevu rodicov. Nech sa im venuje manzel a nechci vsetko robit sama,nechaj si pomoct. A co,ze nebude vsetko tip top. Tak nebude,no bude aspon ako tak upratane. Na poriadku a nazehlenych veciach stastie nestoji. Stastie stoji na rodinnej pohode a vludnej atmosfere. Skus si to uzit a nekaz si taky pekny vikend.

nyphadora
27. mar 2025

Manželovy povedz nech pridu v v sobotu doobeda, poobede oslavite a v nedelu po ranajkach- doobeda nech idu domov. V sobotu upec kuracie stehna s ryzou a vyvar. Chlepbicky objednaj aj tortu alebo aspon jedno z toho. Veceru nech riesi muz( idealne keby Vas svokrovci niekam pozvali).

pralinka86
27. mar 2025

Objednajte obed, donáška... Dooobeda aj poobede vsetci nech idu s manzalom a vnuckou vyvencit vnučku, utuzit vztahy 🙂 hocico, dnu von, nech si uziju spolu cas. Hoci len ihrisko nejake

ukulela
27. mar 2025

manzelovi by som povedala, ze upratuje a chyta on, jedlo by som v pohode objednala .... ty si ich pozvala, posielat ich spat ku svagrovi je trocha mimo. a teda periny by som urcite nezehlila ....

domkakvet
27. mar 2025

Nech u vas prespia a tvoj manzel nech sa o nich postara, ty urob iba to co si mala v plane, ze urobis.

marryliese
27. mar 2025

Nemusíš robiť trojchodové menu ani všetko komplet vygruntovať. Objednaj tortu aj chlebíky, manžel nech ti pomôže upratať a vybavené. Svokra snáď pochopí že nevladzeš, normálna svokra by tehotnej unavenej neveste rada pomohla

janinah
27. mar 2025

Cele si to nedomyslela,ale pozvat si navstevu a hodiť ju na krk inemu je megatrapne.Tym svojim postojom " JA SAMA" si narobis este dost problemov aj v buducnosti.

lucia147852
27. mar 2025

Ja tu vidím chybu hlavne v tebe. Sorry. Chceš byt za dokonalú pred svokrou. K čomu? A pozvať niekoho s tým, že ale prespis inde je trápne. Máš muža, nech sa zapojí on. Spraví bordel? Nech si ho uprace. On nie je tvoje dieťa, ktoré radšej pošleš do izby, nech sa nemota okolo. Je to tvoj partner a syn tvojich svokrovcov. Ma sa zapájať pri pohostení rovnako. Tortu s chlebíčky mozes objednať.

januska12323
27. mar 2025

Zas vymyslená téma? Nie je možné aby si niekto takto zbytočne komplikoval život.

pe_mi
27. mar 2025

Ahoj, z tvojho rozprávania je jasné, že si to robíš sama.nenechaš na manžela ,aby navaril, pomohol,nepoprosiš svokru, chceš všetko sama a podľa seba a potom sa sťažuješ,že je toho veľa.
Buď sa uvoľní a nechci všetko tip top alebo si to popredu zariaď, aby si z toho nemala také nervy.
Je to oslava a nie nemusí byť všetko tiptop

lucia147852
27. mar 2025

@januska12323 ale je, poznám 2 rovnaké baby. Úplne na chlp

ukgirls
27. mar 2025

a co sa stane ak im nevyzehlis ak namiesto obskakovania povies zlatko nevladzem zas mi puchnu nohy spravis caj mne aj svokre a upraces ? ak neuprace hold pocka to .. zivot nieje o upratovani obskakovani a vypekaniu .. treba sa vediet uvolnit a uzit si momenty ... a ak sa svokra ofuci-hold byva daleko tak ti to moze byt jedno .. alebo nech ti pomoze tvoja mama s pripravou ..

deedol
27. mar 2025

baby dobre pisu. ved nechaj muza pomoct. (a mimochodom, aj deti tak vychovas, ze nebudu moct pomahat pri nicom, lebo urobia neporiadok?) a keby som bola tvoja svagrina, dost by ma vytocilo, ze ty chces mat oslavu 2r, ale rodicia maju ist spat k nam. to sa tak nerobi. ine je, keby sa sami ponukli, ale nie ze ty nakazes muzovi, aby to "vybavil".

autor
27. mar 2025

@deedol Ďakujem za rady. Asi si ozaj vyložím nohy a upečiem iba tortu, nakoľko veľmi rada pečiem a robím to hlavne pre dcéru. Aby som upresnila, svokrovcov pozval hlavne môj muž, ja som tak nejak súhlasila zo slušnosti. Aj preto, lebo po pôrode my k nim cestovať nebudeme a dlho sa neuvidíme. U brata mali prespať aj z dôvodu, že svokrovci chceli vidieť aj ich. Už len zo slušnosti, že od nich dostali nie malú finančnú injekciu na svadbu a byt, mohli súhlasiť (okrem toho je manželov brat aj krstný otec môjho dieťaťa). Ale vidím, že na pomoc sa netreba až tak spoliehať, ako tu niektoré tvrdíte. A na koniec musím dodať, áno... Bohužiaľ bola som vychovávaná ako perfekcionistka a chcela som sa blysnúť. Ale máte pravdu, niekedy treba zvoľniť a viac zapojiť muža.

deedol
27. mar 2025

jasne, nechaj ho, ved ty mas teraz dolezitejsie ulohy pred sebou - dobojovat tehotenstvo, porodit... ja som tiez bola taka, ze ja viem vsetko najlepsie a nikto tak neuprace ako ja atd. atd., ale vekom sa ucim byt aj leniva a aj odovzdavat aspon cast zodpovednosti. v zaujme zachovania vlastneho zdravia 🙂

susitko
27. mar 2025

oslavu urob.zapoj muza.tortu objednaj.urobte misu parizaku a kup rozky.ved svokrovci pochopia,ze vsetko nebude tip top, kedze si tesne pred porodom.a nech si zvykaju.na dalsie narodeniny dcery budes lietat okolo 2 deti.tiez budes vytazena.nech sa aj oni zapoja.

som_realistka
27. mar 2025

Sama si už teraz zarábaš na pekný "prúser" v budúcnosti, čim skôr sa manžel naučí, že keď sa varí tak treba aj upratať, tým lepšie, a že to nebude dokonalé? No a? Keď budeš mať maličké bábo, tak budeš musieť z niečoho upustiť. A hlavne, ak muž uprace a nebude to dokonalé nevadí, pri ďalšom raze ho len trošku nasmeruj a bude to lepšie a lepšie. Len nezačni raziť politiku "najlepšie si to urobím sama" lebo padneš na hubu

evcagabi
28. mar 2025

Ja len, ze v 9m som bola rada, ked som sa presunula z gauca po byte nie chystat oslavy. Obdivujem 😁

pandorra
28. mar 2025

Zeny preco z muzov robite neschopakov? Skodite len same sebe…Pockaj pri 2 detoch, ako sa ti jeho pomoc zide…

cukroska
28. mar 2025

Tak to je ten problém "nemám rada,ja sama..."

cukroska
28. mar 2025

@evcagabi Ja som bola ako guľa a deň pred pôrodom (rodila som skôr ) sme boli ešte s mužom po nákupoch v Maďarsku, pamätám taká horúčava na máj, ledva som chodila také opuchnuté nohy 🤣 Prišla domov trochu oddýchla a dala sa prezliecť periny, prala varila (akoby som vedela, že už príde ten deň). My sa natom doma vždy zabávame,že v noci mi odtiekla plodová voda a ja som ešte periny prezliekla aj sušiť ich dala,urobila staršiemu desiatu do školy a až potom šli do pôrodnice 😅😂😂😂 A teraz mám pomaly o 16.rokov viac,nemusím byť aj tehotná a musím sa dokopať dačo robiť haha

Strana
z2