Nemám vymyslené mená. Poradíte?
Už dlho rozmýšľam nad menom pre bábätko. Termín mám 6 augusta takže to môže prísť aj teraz. Nie som však presvedčená o mene.Bude to dievčatko ale musím vedieť 1 pre chlapca a 1 pre dievčatko.Mám Jakuba takže to meno už nie. Páči sa mi Nella ale tých je dnes veľa. Nevravte Rebecca.Dakujem
Ja mám dcérku, ktorej som dala meno po mojej mamke na pamiatku 🙂 ale dali sme tomu cuzinecký nádych..nie je Zuzana ale Suzie 🙂 A ak by som mala mať druhé dievčatko tak by bola Magdalénka...ale zase nie po slovensky, ale Madeleine ...ja viem určite si viacerí povedia, že som trafená ale páči sa mi to...má to množstvo variant ako ju volať a zase starý rodičia ju stále môžu volať Magdalénka ako moju Suzie volajú Zuzka :D
Nuž a chlapec...to je ťažké, ale vždy sa mi pačil Michal alebo Juraj 🙂
Dúfam, že som aspoň trošku pomohla ...
P.S: Dnes je s tými menami dosť problém, lebo už je každého moc, resp. každé meno zažíva nejaký boom a potom je ťažké byť origoš a nezničiť zároveň dieťaťu život :D
Veľa šťastia ;)
napíšem ti môj zoznam dievčenských mien, ktoré sa mi páčili, kým sme nevedeli pohlavie 😀
Hana, Anna, Zoja, Nina, Lívia, Júlia, Olívia, Linda, Alžbetka, Klára
no ja som mala Petra, Lívia a Nataša a mám 3 chlapcov :o)
ahojky,mne sa pacia babske..Smonka,Eliska a Klarka a pre chlapca Martinko,Michal,Matej🙂
Ja som sa nevedela rozhodnúť ani ked bola na svete tak jej dal meno primár a volá sa sonka 😀
@diapavuch ahoj zozber si zoznam mien , a urcite najdes to naj pre tvoju dcerku .daj na svoj vnutorny pocit , ked uvidis to naj meno ,
mna nikdy ani nenapadlo tu pisat na MK ake mena mam vybrat pre svoje deti. vyberali sme ich spolocne s manzelom , a vybrali sme pre nas tie najkrajsie mena na svete pre nase dve srdiecka .
skuste si sadnut spolocne ku kalendaru a uvidite co vymyslite .
😉
Mne sa pacia mena: Martina, Laura, Julia, Thea, Lucia, Marianna 🙂
Daj mu meno, aké sa ti páči. A "cudzinecký nádych" je často skôr smiešny, tak pozor na to.
ja mám ten istý problém. Mysleli sme, že to bude chlapec a na mene sme sa zhodli hneď. Ale bude to dievča. Na dievčenskom sa vôbec nevieme zhodnúť, pekných je strašne veľa. To isté mala kámoška, bábo sa jej už narodilo (tretie dievča) a ona nemala vybraté meno. Malej dali meno sestričky na sále - Danielka po mame 🙂
zober si zoznamy mien, pohladaj na nete je ich neurekom. vypis si tie co sa ti velmi pacia - urob si uzsi vyber - ten uzsi vyber skonzultujte spolu s muzom a potom sa dohodnite na tych co sa vam pacia - neviem ale tieto verejne konkurzy na vyber niecoho tak osobneho mi pripadaju pekna fraska 😅 lebo teraz co spravis - ak bude vacsina v teme volit napriklad filomenu tak dceru nazves filomenou lebo to tak volili baby na MK 😅
no ja som mala tiez velku dilemu.. velmi sa mi pacila anna ale vsetci ze boze budu jej hovorit anca a tak :/ az na koniec sme boli na dovolenke v taliansku a tam bolo tak krasne dievcatko a volala sa Greta.. tak som sa do toho mena zamilovala.. nie margaretka a Gretka 🙂 aj to mi ofrflali lebo mame priezvisko na G ze bude ako greta garbo :D take tvrde ale syn jej to uz pekne skomolil na Gretička :D ale teraz si vsetci zvykli a su nadseny ako jej to pasuje :D a ako to pekne znie ;)
@diapavuch viete, meno pre babatko je taka sukromna zalezistost, ze to si musite vy v rodine vybrat. ake sa paci manzelovi, a synovi? Nela je pekne meno, ale Nela a nie Nella. Alebo ked mate Jakuba, tak dajte aj dalsie na J. Johanka, Janka, Julia. Mne sa paci meno Maria a Stela. Keby som mala dceru bola by Stela, alebo Nela. ale mam 2 synov. Tomas, Lukas, Matus, Marek je krasne chlapcenske meno. Vanesky, Natalky, Sofinky - tych je uz vsade plno.
@lienka1601 u dievcat je vyhoda ze ked sa vydaju zmeni sa meno :D tak potom uz GG nebude 🙂. Mozno....
Mne sa praveze veľmi páči keď sa krstné meno začína na rovnaké písmeno ako priezvisko
Tazko radit, pretoze ked nevieme priezvisko, tak sa to horsie pasuje, aby to "spolu znelo" 😉 My mame Terezu a Tomasa - zaciatocne pismena ale nie su cielene rovnake, proste sa nam to tak pacilo. Mne sa pacia zahranicne mena, ale svojim detom by som ich nedala, pretoze k priezvisku by sa im to vobec nehodilo a znelo by to komicky. Pacia sa mi aj slovanske mena, v nasom kalendari je ich dost (pripadne ceskom). Urcite by som sa vyhla zdrobneninam (predstav si svoje deticky ako 50 - 60-rocne dospele osoby). Snazili sme sa vybrat meno, s ktorym nebude velky problem ani v zahranici pri vyslovnosti 🙂
Pre dievcatko sa mi paci este meno Marina, Dorotka, Gretka 🙂 Olivia, chlapcenske Daniel, Oliver, Michal, Dominik, Simon (s makcenom), Samuel... mozno otrepane, lebo ich je vela, ale pacia sa mi.
🙂 tak aspon viem, ze nie som sama co sa absolutne nevie rozhodnut 😵 😵 doma mame tiez Jakuba a Simonku..
pre dievcatko sa mi paci Aneta, Hana, Zoja, Nina, Pavla, Michaela, Natasa...vyberam aj podla toho, aby nemali meniny blizko narodiek...pre chlapceka Marek, Juraj, Michal, Lubos, Lukas, Adam, Matej...vela zavisi od priezviska a uz spominaneho datumu 😉 a toho ci v blizkej rodine nie jhe uz dietatko s takym menom...my mame priezvisko na š, tak zial vsetky mena zacinajuce alebo konciace š a prave tie sa mi pacia pre chlapcov najviac som musela vylucit 😒
Moja dcéra je Melánia...voláme ju Meli,Mel,Melany,Melanka
Ja mam dcerku Bronislavu, volame ju Bronka, Boba a pre chlapca som mala pripravene mena Maximilian alebo Metod
my sme vyberali mená podľa patrónov... osoby, ktoré to dotiahli ďaleko... a ku ktorým majú už aj deti vďaka tomu blízky vzťah🙂
To spravne meno ti mozno napadne az vtedy, ked sa sa babatko prvy raz pozries (snad to nebude ta spominana Filomena🙂). Nerob si z toho stres, urcite vyberies dobre.
Mne sa pacia starsie klasicke mena, ktore dnes nie su v mode..Katarina, Eva. Alebo nieco ruske - Nada, Natasa.
Nie je lepšie klasické, slovenské meno? Záleží aj od priezviska, lebo taký René Haluška,či Carmen Ošťadalová vyznejú hrozne. mne to príde akoby tí rodičia ani to dieťa nechceli, ked ho takto trestajú. Napr. Rafael Rafay. 😀
Ja mam pocit, ze dieta si svoje meno vyberie samo. Z nejakého dovodu ti nejake meno chodi po rozume, vracia sa ti z viacerých stran - tv, noviny, zapocujes ho niekde v MHD apod. a dovtedy si napr. o takom mene ani neuvazovala. Takto vzniklo meno pre dceru, je Amalia.
my sme zatiaľ potrebovali len jedno chlapčenské meno - ale pozerali sme si význam mien ktoré sa nám páčili, a tak sme sa potom vylučovacou metódou dopracovali ku tomu nášmu - a sme spokojní. Nepíšem ho, lebo máte iné priezvisko ako my a vám sa vôbec nemusí hodiť. 🙂 Nuž musí sa páčiť vám a hodiť sa ku vášmu priezvisku. Asi by som sa sústredila na význam mena. 😉
Ja mám doma dcérky : Nicol a Vivien. Teraz čakáme tretie dieťatko, ak to bude chlapček tak Patrik, ak dievčatko tak Karin. Inak sa mi páčia mená ako napr.: Marek, Mário, Marco, Nicolas, Sebastián, Sandra, Sarah, Liana, Yasmine 🙂
my máme Sarah, a druhá bude Rebeka s K 😀 a chalana by sme chceli Dávidka 🙂 Mne sa páčilo aj Nikolas a Terezka 🙂
My máme Sorin dievcatko žiadnu inú nepoznam a Tamarku ale velmi som chcela Coco ale manžel ani počuť ...a pre chlapčeka sa mi veľmi páči Damian,Oliver a Markus alebo Matias
Mne sa k Jakubovi hodi Alzbetka alebo Anicka..a chlapcenske Matej 🙂

@diapavuch zober si predsa zoznam mien. vacsina kalendarov ma na konci zoznam podla abecedy a najprv si vyskrtaj, ktore sa ti vobec nepacia. a porovnavaj s priezviskom, ci sa hodia spolu. ako sa dietko bude volat, musis vediet predovsetkym ty sama, nie aby ti radili cudzi 😒