Nepozvali ma priamo na "krstiny" - ísť alebo nie ?!
ahojte,snažím sa to napísať stručne,
5rokov žijeme spolu s priatelom ,buducí rok budeme mať svadbu.
Jeho sestre sa v máji narodil syn ,on bude krstný, 8.9 budu krstiny .
Náhodne som sa dozvedela ,pritom medzi sebou nemame ziadne tajnosti,rodinne vztahy si myslim ze mame celkom dobre aspon z mojej strany.
čo by ste urobili na mojom mieste ? ísť na krstiny alebo nie?
velmi zle mi to padlo ,že nás nevolali ako pár , lebo keby moj brat mi oznámil ze budem krstna pritom by vedel ze mám niekoho skym mam vazny vztah a cakame spolu babatko tak moja reakcia by bola že bud spolu alebo nech si vyberu druhu osobu.
Dakujem za kazdu radu ,blbe komentare prosim vas nechajte si pre seba . 🙂
@nini1010 vies preco nechapes, aky zmysel ma davat krstnych podla vlastneho uvazenia a nie podla nejakych rodinnych pravidiel? Pretoze evidentne asi nechapes aku ulohu maju plnit krstni rodicia. To nie je o nejakej pocte, alebo co.
Zrejme si svagrinej fakt nebola dost dobra na to, aby si bola krstna. No a? Za to mozes ty, nie ona.
@petulda333 No ju nepozvali vobec na tie krstiny, dozvedela sa to nahodou, to jej vadi ako prve. Kazdopadne keby ju pozvali ako partnerku krstneho a rozumne vysvetlili preco ona krstna nebude, urcite byto bolo o inom. To chcem povedat, ze ak sa to dozvedela iba nahodou, partner jej nic nevysvetlil, tak tu chyba zakladna komunikacia.
Celkom som to nepochopila. Nepozvali ta vobec na krst? Na hostinu? Lebo to je divne. Ved ste skoro rodina. Jasne ze krstna byt nemusis
@domculik to nikde nevidim,ze by pisala ze ju vobec nepozvali. Len to,ze nebude krstna
@petulda333 a co si o tom myslis ty ? 🙂
Naša dcéra má taktiež krstného len môjho brata a ten má priateľku , no nikto sa neoduval a ani ona , že krstná Nieje .
@domculik o com,ze nie je krstna? Nemusi byt vobec. Ja som jej prispevok a nasledne sj koment pochopila tak,ze ju nepozvali za krstnu a ona je urazena,preto nechce ist. Ze bud ich daju ako par alebo nech daju niekoho ineho,to pise aj hore. A pride mi to sebecke,lebo rodicia sa maju rozhodnut sami. Ak by ju nepozvali vobec,tak je to od nich sproste. Kedze su par,cakaju babo a budu sa brat,no o tom nic nepise. Takze sa tu jedna skor o jesitnost
No môj manžel sa stal krstným otcom ešte v 18tich rokoch svojej neterke a ja som krstná mama môjmu synovcovi. Krstili tiež ešte pred naším sobášom a obe deti to berú tak ze sme obaja krstný rodičia, keďže sme spolu. Takže to je len formalita podľa mňa, ktorú netreba rozoberať. Zbytočne by sa robila zloba v rodine. A tak ako píšu ostatné, teoreticky nemôže byt ani jeden z vás krstný. Možno to chcú pred farárom uhrať, že je slobodný. 🤷♀️
@petulda333 No ved o toto mi ide ze ja som to pochopila ze ju nepozvali vobec na oslavu. Ze nie je krstna to mi je jasne ale ocividne jej to nik nepovedal. U nas sa tiez preferuju ako krstni rodicia pary takze by som aspon chcela vediet ze OK, tvoj partner bude krstny z jednej strany, z druhej mame niekoho ineho lebo u nas to tak robime atd.
mne by to vadilo urcite tiez,kamoska mala presne tento pripad,vztahy dobre,s priatelom bola 7 rokov,svadba uz naplanovana a krstny mal byt iba priatel,dotklo sa jej to,povedalamu to a to predostrel sestre ze oni su sucast,idu sa brat a do tohto tiez chce ist s nou ako buduco manzelkou lebo mu to pride ako vydelenie z rodiny jeho onedlho zeny .tak boli obaja nakoniec...Ale obhajil si to on,nie ona pred rodinou.......Ak sa u vas tak nestane chod,bud mila,dar len tak nejaku drobnost uplne obyc za 15e,a hlavne im neurob radost tym ze das znat na sebe ze ti to vadi.(ked budete krstit vy,vratite im to)ja som hold uz taka...Daj vediet ako to dopadlo😘
@conquestor cista skolka co jej radis...nikde nieje ze krstni maju byt par,navyse oni ziju v hriechu podla cirkvi a niesu ani manzelia!!! Cize by ani byt nemohli!!
@petulda333 tvojou odpovedou musia teda hladat uplne ineho krstneho cirkou posadnuteho kedze ten vyvoleny je hoden zatratenia a zije v hriechu a este aj v hriechu dieta splodil..nie iba ona zije v hriechu...
@conquestor vobec nemusi byt posadnuty cirkvou..a pisem,ze ONI ziju v hriechu,teda podla cirkvi..nie je to moj nazor..je bezne,ze rodicia obcas niektore veci zataja ak nemaju koho ineho dat,kto by bol ,,vhodny,, podla cirkvi..ale to stale neznamena,ze ak volali jeho musia aj ju. Ja osobne nepoznam nikoho kto by sa pre nieco take urazil. Je to detinske
@petulda333 Vies co ale povedzme si na rovinu. Tak on zije v hriechu len to na nom nevidno kedze nie je tehotny ako jeho partnerka a preto je hoden ? A este lepsie je: Z kazdej strany jeden "slobodny" krstny rodic, ktory vsak ma 99% niekde partnera s ktorym na 99% zije v hriechu ? Potom aky vyznam ma ten krst ? Preco sa robi ? Kvoli podstate krstu alebo iba kvoli tomu ze sa to patri ? Ak ideme cirkevne i logicky, tak naozaj krstni rodicia by mali byt par, ktory dava priklad tomu malemu clovieciku, a, z praktickeho hladiska, ak by sa rodicom nieco stalo, tak tito ludia by mali byt prvi, ktori by sa mali o tohto cloviecika vediet postarat.
@domculik mne to pisat nemusis,ja to vsetko viem a nasi krstni su v manzelskom zvazku 😊
@domculik a inak mne je jedno kto si koho da..ja som to len napisala pre info..a autorka by sa mala zamysliet nad sebou..takto niekoho nutit koho ma dat za krstneho je hlupe
@petulda333 Zamyslam sa totiz nad tym ze ako by som reagovala, keby niekto zavolal za krstneho iba mojho manzela. Jasne, nerobila by som okolo toho teatro, ale je to take... pre mna blbe. A jasne, nanucovat sa urcite nehodi, ale kazdopadne mali ju s tym oboznamit ako sa veci maju, mozno fakt u nich v rodine je taky zvyk tak si to vzala osobne. Preto vravim ze minimalne ten partner jej to mal vysvetlit ako to maju.
@domculik no ako pises,mozno je to u nich bezne preto ich nenapadlo vysvetlovat to dalej. Moj muz je tiez krstny a boli sme uz manzelmi 3r a ani ma nenapadlo to riesit. Takisto oni nic nevysvetlovali lebo bezne sa to takto robi...
Hmm myslim ze je na rodicoxh koho si urcia za krstnych. A ked chcu len tvojho priatela tak to akceptuj nikde nie je napisane ze musis byt aj ty.. a kvoli tomu sa urazat😏
Mojho muza brat je nasim detom krstny napriek tomu ze mal v tej dobe snubenicu trvala som natom ze ona nebude jednoducho preto lebo manzelia neboli este mohli sa rozist a veru sa aj rozisli a teraz ma inu a to ako by potom bolo? Podla mna to spravili dobre asi to vidia rovnako netreba sa urazat
@janulla1 presne aj u nas, take nepisane pravidlo, ze krsty z jednej strany,a krstna z druhej. Pripadne prehodene, ak to nevychadza. Moj maly ma za krstneho mojho brata a krstnu muzovu sestru, resp.neter. Svagrina nemohla,lebo bola sobasena a naslednee sa rozviedli,k tomu slobodba matka....mne by ani nenapadlo si narokovat byt krstnou,ani keby boli sme manzelia
hmmm neviem, ako je mozne, ze ta to trocha zamrzelo, no su to preve a len rodicia, co maju vyberat, kto bude krsny a kto nie. ako sa rozhodnu tak bude, podla mna tam nie je ziadny priestor na oduvanie sa

@itka39 niektore zduvanie sa fakt nechapem.
Ja budem chciet za krstnu sesternicu a mohla by mat neviem akeho frajera, aj svadbu planovat aj neviem co, jej partner by urcite krstny mojich deti nebol.
Moja krstna mala tiez priatela v case mojho krstu, aj sa nakoniec vzali a su spolu doteraz, ale za krstneho mi nesiel.
Proste tvoja svagrina to chce len takto, ze krstny bude jej brat a hotovo. Absolutne ti neprinalezi sa na to fucat.