icon

Nepozvaná na krstiny: Ako by ste reagovali?

Včera o 09:13

Ahojte, s priatelom som uz 3r a viem, ze ma jeho rodicia beru ako sucast rodiny. Jeho teta mala pred pomaly 2r svadbu, vtedy sme boli spolu rok a bola som na svadbu pozvana, samozrejme som aj sla…Narodilo sa im pred casom babo a v sobotu maju krstiny, no na tie pozvana nie som. Mrzelo by vas to, ci by ste sa nad tym vobec nepozastavili? Vdaka za nazory🥰🫶

Strana
z3
biba_18
Včera o 09:17

a priateľ pozvaný je? a ak je pozvaný ide bez teba?
ja osobne ak by sa to stalo mne - do kostola idem bez ohľadu na to či ma pozvali na oslavu… ale od priateľa by som asi čakala že na oslavu bezo mňa nepôjde… lebo ak by to bolo opačne - nešla by som bez priateľa ktorého by nepozvali…

anonym_7fa2fc
Včera o 09:19

Ved su to len krstiny. Preco by ta mala na krstiny pozyvat teta tvojho frajera? Toto by som vobec neriesila. Krstiny su predsa komornejsia udalost nez svadba.

sisa_s

Po 3r vztahu by ma to mrzelo, ale neriesila by som... u nas ani nie je zvykom na krstiny pozyvat sirsiu rodinu, rodicia, surodenci, stari rodicia, krstni rodicia, hotovo..

anonym_81d985

Podla mna nie si dostatocne blizka pribuzna, pre pana na krstiny sa nepozyva s kazdej piatej nohy priatelka ako na svadbu, kde sa pozyvaju pary....

patka06
Včera o 09:21

Išla by som na obrad do kostola, priateľ ak je pozvaný nech ide aj na oslavu.
Krst je zvyčajne v úzkom kruhu rodiny, nepozastavovala by som sa nad tým, že ma nepozvali a ani by sa ma to nijako nedotklo

anonym_c124ce
Včera o 09:21

@anonym_autor V dnešnej dobe sú všetky oslavy drahé, preto ľudia často sa snažia znížiť náklady tým, že pozvú len najbližšiu rodinu. Sobášený ešte nie ste, takže nie si úplne v ich rodine. Si stále len jeho "prívesok" - neber to ako niečo negatívne, ale nejako som to musel popísať. O rok sa môže stať, že bude mať inú priateľku. Krstiny sú oslava v užšom rodinnom kruhu, ako svadba. Na svadbu sa pozýva väčší okruh ľudí, ako na krstiny a zvyčajne na svadbu sa pozývajú aj partneri členov rodiny.

Takže neber to osobne, len asi majú obmedzenú finančnú alebo priestorovú kapacitu, tak pozvali len tvojho priateľa. Predpokladám, že priateľ nebude krstným otcom, alebo sa oslavy iba zúčastní.

Manželka má 2 krstné dcéry. Keď krstili prvú, tak sme spolu len chodili. Na krst som nešiel. U druhej sme už boli manželia a som oficiálne jej krstný otec. Ale aj tú prvú beriem ako krstnú dcéru, aj keď oficiálne má len krstnú mamu.

anonym_12cd18
Včera o 09:22

Ste v nejakom kontakte? Navštevujete sa? Stretávate sa? Lebo ak nie, tak nie je dôvod tá poznávať
Na svadbu to je take aby sa tam tvoj priateľ nenudil

anjelicek26
Včera o 09:26

Nie si ta najblizsia rodina, hotovo...krstiny nie su svadba, neber to osobne... ja som tiez na krste mala rodicov, sestry a ich deti, muz brata s detmi... to bolo vsetko...

anonym_e4e616

na svadbu si bola pozvaná aby sa mal priateĺ s kým zabávať. Na krstiny spoločnosť nepotrebuje. Nie si jeho manželka, len priateľka.
Nie, nešla by som.

anonym_74ff39

Pri novorodencovi treba minimalizovat pocet ludi. Ja by som nevolala nikoho okrem krstnych a starych rodicov a surodencov. Cudujem sa ze vobec zavolali tvojho frajera

anonym_f068bc
Včera o 09:27

Pozitivne. Nemusis sa nikam trepat, obliekat, mozes ist do fitka, von do prirody. Rodinne udalosti su prilis precenovane.

anonym_dfc11e
Včera o 09:29

Mna osobne by to teda vôbec nemrzelo, prečo by mala byť na krstiny pozývaná frajerka môjho synovca? Trocha ďaleká "rodina" (ani rodinou ešte nie si), nemyslíš? Máš dojem, že rodičia dieťaťa nemajú dosť bližšej rodiny?
Keď budeš mať dieťa a krstiny budeš riešiť ty, pokojne popozývaj koho chceš, toto nechaj na rodičov.

anonym_c42893
Včera o 09:32

Mňa by nemrzelo, že nie som pozvaná na krstiny, veď tie sa posledné roky konajú vo väčšine prípadov v užšom rodinnom kruhu.Mozno by ma mrzelo, ak by priateľ bol pozvaný a sa oslavy aj zúčastnil bezo mňa

ivik4
Včera o 09:38

Nie neriesila , ani by ma nehlo nad tym vôbec premyslat. Su to len krstiny

anonym_dec78a
Včera o 09:39

neriešila by som
nešla by som vôbec nikam
su to len krstiny a na tu sa pozyva min, .ludi

anonym_dfc11e
Včera o 09:44

a prečo by mnohé mrzelo, že priateľ je pozvaný a on pôjde na krstiny dieťaťa svojej tety bez frajerky? Veď to nie je jeho sestra, ale teta!
Prečo je to také dôležité chodiť s frajerkou na všetky rodinné komorné oslavy?
Veď to nie je manželka, o rok môže mať druhú frajerku. Moja sestra kedysi dávno bola na krstinách nášho prvorodeného syna so svojim vtedajším frajerom. Akože neviem koho bol nápad volať cudzieho chlapa na krstiny nášho dieťaťa, už si nepamätám, ale ani netuším ako sa ten chalan volal, sestra je dávno vydatá za niekoho úplne iného.

katkazatka
Včera o 09:45

Neriesila by som. Priatel nech ide, je to jeho rodina.

anonym_820e3d
Včera o 09:46

@anonym_autor na krstiny sa pozýva len najbližšia rodina starí rodičia, krstní rodičia a súrodenci. Obyčajne sa nepozývajú tety, bratranci a sesternice, susedovci... to nieje svadba. Ty nie si ani člen rodiny kam sa chceš trepať.

sense
Včera o 09:51

Zamrzelo by ma to v prípade ak by bol môj partner krstny, a my by sme spolu žili a aj to len v prípade ä, žeby som s jeho tetou mala veľmi dobrý vzťah. Inak nie.
A teda ani by som to nijak neriešila.

anonym_02ca4b
Včera o 09:52

Akože u nás je to vždy tak, že sa na oslávy pozývajú partneri. Takže ja by som tiež nechápala. Asi by ma to tiež mrzelo, no je to už na tých príbuzných.

zuzubb007
Včera o 09:56

Ešte by som bola rada, že nemusím ísť, nechápem tam sa pozýva najbližšia rodina to nieje ako svadba

lindous
Včera o 09:58

Si si istá, že pozvaná nie si? Že to neberú ako automatiku, že prídete spolu? Toto nech priateľ ešte overí, ak sa nepýtal, to že ťa nespomenuli menovite alebo si nedostala osobne pozvánku, nemusí znamenať, že nie si vítaná alebo že s tebou nerátajú, u nás v rodine sa tieto veci berú automaticky… a teda ak naozaj nie si z nejakých dôvodov pozvaná, či už finačných alebo kapacitných alebo že si to proste želajú len takto, tak by som to úplne rešpektovala a priateľa poslala, nech strávi deň s rodinou bezo mňa

anonym_af3a5c
Včera o 09:58

Mať tak tvoje problémy a plat prezidenta.
Na ktstinách boli pozvaný iba krstný a moji rodičia žiadny môjho brata koňa pes. Veď načo?

sisska96
Včera o 10:15

Si krstná mama, alebo rodič, súrodenec? Ak nie prečo by ťa museli pozvať ?? Si iba priateľka, nie blízka rodina

anonym_81dff2
Včera o 10:21
@anonym_f068bc

Pozitivne. Nemusis sa nikam trepat, obliekat, mozes ist do fitka, von do prirody. Rodinne udalosti su prilis precenovane.

@anonym_f068bc asi tak . Ja čím som staršia, tým menej sa mi chce na takéto udalosti chodiť. By som asi bola rada že nemusím ísť 😀

anonym_f068bc
Včera o 10:23

Predstav si, ze raz budes mat krstiny ty a kazdy znameho znamy sa na smrt urazi, ked ho nepozves na udalost, ktora je vyslovene v uzkom kruhu (rodicia, krstni rodicia a surodenci) a nechces mat z toho nervy a starosti, ze musis objednat pomaly celu restiku pre 40-50 ludi,....

anonym_ed64e8
Včera o 10:26

@anonym_autor ved si len frajerka, nie manželka, tak co sa čudujes?
Toto sú tie vaše moderné spolužitie bez svadby. Potom sa čudujete ze vás neberú ako rodinu, no nie, lebo člen rodiny nie ste.

anonym_f068bc
Včera o 10:29
@anonym_ed64e8

@anonym_autor ved si len frajerka, nie manželka, tak co sa čudujes?
Toto sú tie vaše moderné spolužitie bez svadby. Potom sa čudujete ze vás neberú ako rodinu, no nie, lebo člen rodiny nie ste.

@anonym_ed64e8 Keby svadba bola liekom na vsetky vztahove problemy, tak preco je 50% rozvodovost. 🙂Plus svadba by mala byt aj podla cirkvi jedna v zivote a nie ze ideme pokus, omyl a dame si 5nasobne repete s kazdym partnerom.

anonym_2f3f39
Včera o 10:33

@anonym_autor krstiny sú pre rodičov, krstných rodičov, starých rodičov a súrodencov rodičov. A vy tam co chcete robiť?

anonym_c42893
Včera o 10:49
@anonym_dfc11e

a prečo by mnohé mrzelo, že priateľ je pozvaný a on pôjde na krstiny dieťaťa svojej tety bez frajerky? Veď to nie je jeho sestra, ale teta!
Prečo je to také dôležité chodiť s frajerkou na všetky rodinné komorné oslavy?
Veď to nie je manželka, o rok môže mať druhú frajerku. Moja sestra kedysi dávno bola na krstinách nášho prvorodeného syna so svojim vtedajším frajerom. Akože neviem koho bol nápad volať cudzieho chlapa na krstiny nášho dieťaťa, už si nepamätám, ale ani netuším ako sa ten chalan volal, sestra je dávno vydatá za niekoho úplne iného.

@anonym_dfc11e Myslím, že doba sa zmenila a dvaja, keď sú dlhšie spolu, tak sa považujú za pár aj bez sobášneho listu, ale podstatnejšie je , že keď som s niekým , tvoríme pár, tak najradšej idem na rodinné a spoločenské akcie s partnerom

Strana
z3