icon

Nepozvaná na krstiny: Ako by ste reagovali?

Včera o 09:13

Ahojte, s priatelom som uz 3r a viem, ze ma jeho rodicia beru ako sucast rodiny. Jeho teta mala pred pomaly 2r svadbu, vtedy sme boli spolu rok a bola som na svadbu pozvana, samozrejme som aj sla…Narodilo sa im pred casom babo a v sobotu maju krstiny, no na tie pozvana nie som. Mrzelo by vas to, ci by ste sa nad tym vobec nepozastavili? Vdaka za nazory🥰🫶

januska12323
Včera o 10:55

@anonym_autor na krstiny je pozvaná najbližšia rodina, nie frajerky nejakých synovcov. Čudovala by som sa keby jeho vôbec pozvali.

anonym_213ebe
Včera o 10:56

@anonym_autor Ro je ich vec, koho pozvu. Ja by som nesla. Ale frajer, nech ide. Sesterka mala frajera, ale jeho sme tiez nevolali, ona bola. Na sestrinej 40tke tiez bola bez frajera.
Ona zas nepozvala nas na svadbu, ani mna, ani sestru, poslala len 1 pozvanku na obrad cez nasich rodicov, ze sa ide vydavat, na hostinu vobec.

Ale tak ja tieto aktivity nemusim, takze mi to bolo jedno.

anonym_582dfa
Včera o 11:01

Nieco ine je svadba nieco ine krstiny ja na krtiny som pozvala krstnu mamu, starych rodicov, brata a to je cele nikoho viac a ich sme potom samozrejme pozvali aj na obed. Nepotrebujem z krstin robit velku oslavu 😂 Takze mna by to nemrzelo, nemalo by preco.

krasneleto
Včera o 11:02

@anonym_autor ak je pozvany priatel a ty nie- tak ano , zamrzelo... ak ani on nie, tak nie nezamrzelo

anonym_dfc11e
Včera o 11:05
@anonym_c42893

@anonym_dfc11e Myslím, že doba sa zmenila a dvaja, keď sú dlhšie spolu, tak sa považujú za pár aj bez sobášneho listu, ale podstatnejšie je , že keď som s niekým , tvoríme pár, tak najradšej idem na rodinné a spoločenské akcie s partnerom

@anonym_c42893 doba sa zmenila ale aj v tom, že už sa nerobia veľké hostiny, ale komorné stretnutia, všetko je drahé a je od veci očakávať, že teta pozve synovca s frajerkou. Toto sú krstiny, nie svadba. Ja sa čudujem, že teta vôbec synovca volá, veď stačilo zavolať svojich súrodencov bez dospelých detí.

krasneleto
Včera o 11:05
@anonym_dfc11e

a prečo by mnohé mrzelo, že priateľ je pozvaný a on pôjde na krstiny dieťaťa svojej tety bez frajerky? Veď to nie je jeho sestra, ale teta!
Prečo je to také dôležité chodiť s frajerkou na všetky rodinné komorné oslavy?
Veď to nie je manželka, o rok môže mať druhú frajerku. Moja sestra kedysi dávno bola na krstinách nášho prvorodeného syna so svojim vtedajším frajerom. Akože neviem koho bol nápad volať cudzieho chlapa na krstiny nášho dieťaťa, už si nepamätám, ale ani netuším ako sa ten chalan volal, sestra je dávno vydatá za niekoho úplne iného.

@anonym_dfc11e ja to beriem, ze je jedno ci je to manzelka, alebo partnerka... s vynimkou, ze sa poznaju dva vikendy... ked uz on je pozvany ako nepodstatny clen - nevnimam ho ako uzky kruh rodiny, pozvala by som aj ju ... ale to som ja

anonym_dfc11e
Včera o 11:08
@krasneleto

@anonym_dfc11e ja to beriem, ze je jedno ci je to manzelka, alebo partnerka... s vynimkou, ze sa poznaju dva vikendy... ked uz on je pozvany ako nepodstatny clen - nevnimam ho ako uzky kruh rodiny, pozvala by som aj ju ... ale to som ja

@krasneleto ok, to som odpovedala tebe ako anonymovi? Veď každý nech si pozýva koho chce, ja by som zas dospelých synovcov nepozývala vôbec.

abbey1
Včera o 11:17

Krstiny nie sú svadba.

anonym_4f0608
Včera o 11:38

Ja sa čudujem, že pozýva aj dospelého synovca...

autor
Včera o 11:54
@lindous

Si si istá, že pozvaná nie si? Že to neberú ako automatiku, že prídete spolu? Toto nech priateľ ešte overí, ak sa nepýtal, to že ťa nespomenuli menovite alebo si nedostala osobne pozvánku, nemusí znamenať, že nie si vítaná alebo že s tebou nerátajú, u nás v rodine sa tieto veci berú automaticky… a teda ak naozaj nie si z nejakých dôvodov pozvaná, či už finačných alebo kapacitných alebo že si to proste želajú len takto, tak by som to úplne rešpektovala a priateľa poslala, nech strávi deň s rodinou bezo mňa

@lindous tak to uprimne netusim a pride mi blbe sa ho na to vypytovat, lebo viem, ze doma povie nieco v zmysle “…. sa pytala, ci ona pozvana nie je “ a to znie uplne ze zle😂

betulinka1
Včera o 12:07

@anonym_autor potesila by som sa, ze ušetrím 🤣🤣🤣 myslim to vazne. Okrem toho trcat niekde pol dna, to dietatko ani netusi co sa s nim robi. Osobne uplne chapem, ked sa teraz selektujú ludia na taketo akcie na blizky okruh rodiny a priatelov. S kym nemam blizky vztah, toho nevolám. Vybavene.

chelgi
Včera o 12:14

Možno sú za tým len financie, majú babo, všetko šlo hore a pozývajú len najbližšich aj bez partnerov.

fairyy
Včera o 12:29

mne by to bolo uplne jedno... ved je to jeho teta ... keby to bola jeho sestra hmm to by ma stvalo mozno, ale tiez asi tak 5 minut a potom by som to uz neriesila

anonym_c42893
Včera o 12:34
@anonym_dfc11e

@anonym_c42893 doba sa zmenila ale aj v tom, že už sa nerobia veľké hostiny, ale komorné stretnutia, všetko je drahé a je od veci očakávať, že teta pozve synovca s frajerkou. Toto sú krstiny, nie svadba. Ja sa čudujem, že teta vôbec synovca volá, veď stačilo zavolať svojich súrodencov bez dospelých detí.

@anonym_dfc11e V jednom z príspevkov som presne týmto konštatovaním začala...

anonym_59a8c8
Včera o 12:37

My sme na krstiny pozvali iba starých rodičov, našich súrodencov BEZ partnera a krstných rodičov

anonym_bd35fc
Včera o 12:38

Neriešila by som to vôbec. Keby sa jedná o blízku rodinu tak by ma to mrzelo, keďže je to ale teta partnera brala by som to úplne normálne.
Tiež som názoru že svadba je väčšia udalosť ako krstiny. Pravdepodobne sa im len nech vyhadzovať peniaze za veľký počet hostí tak pozvali iba užší kruh ľudí.

anonym_dfc11e
Včera o 12:40
@anonym_c42893

@anonym_dfc11e V jednom z príspevkov som presne týmto konštatovaním začala...

@anonym_c42893 nerozumiem, čo to znamená, že ty si začala v jednom z príspevkov presne týmto konštatovaním? Čo tým chceš povedať?

anonym_6d7192
Včera o 12:44

Mám dve deti. Na prvých krstinách bol dospelý synovec s frajerkou, ktorú mám na fotkách a v živote som ju potom už nevidela, samozrejme, platili sme jej obed. Na krstinách druhého dieťaťa bola pre zmenu neter s frajerom, ktorého mám taktiež na fotkách s rodinou a potom som ho už v živote nevidela. Takže asi tak. Akurát všetky tie spoločné fotky sú pokazené a na nič, keďže teraz majú už iných partnerov a svoje rodiny. Krst je rodinná oslava a má to tak ostať.

anonym_2ec719
Včera o 12:48

@anonym_autor keďže ste spolu 3 roky a bola si aj na svadbe, tak je to trosku od veci. A nie, nechápem, prečo manželka môže ísť ale dlhorocna priateľka nie. Z manželky moze byt o rok pokojne ex, ale to asi nevadí.
Uprimne,? Normalne by som sa ho spytala prečo.

anonym_a7bc05
Včera o 13:08

@anonym_autor tak za mna: ked ta uz pozvali na svadbu a odvtedy ste stale spolu, mohli ta pozvat aj na tie krstiny. nemyslim si, ze 1 obed navyse by ju zruinoval, a ty by si urcite priniesla nejaky dar pre to male. skor si myslim, ze to chce robit v uzkom rodinnom kruhu. ono staci, ked sa napocitaju 4 stari rodicia, krstni rodicia, z kazdej strany surodenci s detmi ak maju, pripadne ak ma dobru kamaratku a chce ju tam mat, tak sa dostanes aj na 20 ludi a to uz je dost. uz to ze pozvala synovca je take nevsedne ale zrejme maju dobry vztah. neries to. mozno nadejna tvoja svokra zavedie debatu na outfit na sobotu, tak potom povedz ze neriesis lebo nie si pozvana a mozno sa ukaze ze to je len nedorozumenie. mna ako manzelku "zabudli" pozvat na kar po pohrebe, kde sme s manzelom spolu boli ale mne to nevadilo, tam zrovna som nemusela byt. len to bolo take divne.

anonym_c42893
Včera o 13:24
@anonym_dfc11e

@anonym_c42893 nerozumiem, čo to znamená, že ty si začala v jednom z príspevkov presne týmto konštatovaním? Čo tým chceš povedať?

@anonym_dfc11e Chcem tým povedať, že v mojom prvom príspevku som na začiatku napísala v podstate to, čo ty, že by ma vôbec nemrzelo, že ma na spomínané krstiny nepozvali, keďže tie sa v poslednom obdobi robia len v úzkom rodinnom kruhu Nemám až tak veľa príspevkov k téme, ľahko to nájdeš

oblecenie99
Včera o 13:26

Ja som v každej diskusii na tému "svadba c/a spolužitie" za tím svadba, ale napriek tomu musím napísať, že ma zaskočili niektoré závery z tejto diskusie. Keby boli spolu 15 rokov a mali dve deti? Prečo je to iné? Veď priatelka ako priateľka, či? Tri roky je už podľa mňa celkom dosť na seriózny vzťah (teda ak nemáte 17 a začali ste chodiť v 14 ich 🙈). My sme pozyvali muzovu sestru a nebola otázka, či príde aj jej partner, samozrejme, že bol.pozvany tiež. Sú spolu tiež nejake tri roky, vtedy ešte ani spolu nebývali. A argument, že autorka aspoň ušetrí je tiež taký no.. lebo napr. ak spolu žijú, majú viac menej spoločne náklady a taký dar pocíti v rozpočte aj ten druhý, bez ohľadu na to, či je pozvaný alebo nie. Ale to neviem, či aj spolu žijú.

anonym_dfc11e
Včera o 13:26
@anonym_c42893

@anonym_dfc11e Chcem tým povedať, že v mojom prvom príspevku som na začiatku napísala v podstate to, čo ty, že by ma vôbec nemrzelo, že ma na spomínané krstiny nepozvali, keďže tie sa v poslednom obdobi robia len v úzkom rodinnom kruhu Nemám až tak veľa príspevkov k téme, ľahko to nájdeš

@anonym_c42893 ved ok, viaceri tu mali rovnake reakcie, autorka sa pyta, my odpovedame kazdy za seba. Nemam potrebu hladat tvoju reakciu, nevidim v tom vyznam. Ved mozeme mat rovnaky nazor.

anonym_c42893
Včera o 13:33
@anonym_dfc11e

@anonym_c42893 ved ok, viaceri tu mali rovnake reakcie, autorka sa pyta, my odpovedame kazdy za seba. Nemam potrebu hladat tvoju reakciu, nevidim v tom vyznam. Ved mozeme mat rovnaky nazor.

@anonym_dfc11e Keďže si mi oponovala, odpovedala som ti, že v podstate píšeme to isté,len možno v inom čase a možno trochu inak formulované

krasneleto
Včera o 13:48
@anonym_dfc11e

@krasneleto ok, to som odpovedala tebe ako anonymovi? Veď každý nech si pozýva koho chce, ja by som zas dospelých synovcov nepozývala vôbec.

@anonym_dfc11e nepisem nikdy v jednej diskusii ako anonym a zaroven ako ja... cize to asi nie mne... reagovala som na napisane

anonym_fd753c
Včera o 13:58

Koľko máte rokov? 20? O chvíľu už spolu nebudete takže tiež by som ta nepozvala.

anonym_db0e22
Včera o 14:26
@anonym_59a8c8

My sme na krstiny pozvali iba starých rodičov, našich súrodencov BEZ partnera a krstných rodičov

@anonym_59a8c8 nevadi. sestra ma uz s frajerom mozno dieta, ale BEZ partnera je bez partnera.

biba_18
Včera o 14:27
@anonym_6d7192

Mám dve deti. Na prvých krstinách bol dospelý synovec s frajerkou, ktorú mám na fotkách a v živote som ju potom už nevidela, samozrejme, platili sme jej obed. Na krstinách druhého dieťaťa bola pre zmenu neter s frajerom, ktorého mám taktiež na fotkách s rodinou a potom som ho už v živote nevidela. Takže asi tak. Akurát všetky tie spoločné fotky sú pokazené a na nič, keďže teraz majú už iných partnerov a svoje rodiny. Krst je rodinná oslava a má to tak ostať.

@anonym_6d7192 v čom sú tie fotky pokazené? 😏

anonym_cc3da9
Včera o 14:27
@anonym_6d7192

@anonym_6d7192 take "objavy" by sa na rodinne fotky nemali cpat a velakrat maju tolko rozumu, ze sa necpu, popripade sa odfotia a potom sa cvakne verzia bez nich, cvak💥 dnes nic nestoji uz nie su drahe 30 polickove filmy, ale velkokalacitne gb karty🤣

anonym_20d650
Včera o 15:52

@anonym_autor nemrzelo, neriešila by som to. 🤷‍♀️