Netradičné mená pre detičky
Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..
My sa sice len snazime, ale pre dievcatko mam uz meno. Leoni. Ja zijem v rakusku toto meno neni az take neobvykle.neter sa vola Chia (dzia)s makcenom na z. Je to indicke meno tusim..
my máme Hermínku, pekné meno zo slovenského kalendára 😵 tiež sa ma každý (okrem jednej kamarátky) pýtal prečo také meno. Lebo je pekné a nie veľmi často dávané ... a neuveriteľne jej pristane 😉
@aliza V jednom máš pravdu, riešia sa tu somarinky... 🙂 Ale presne o tom je diskusia...Myslím, že som nikoho vo svojom článku neurazila, je to môj názor, tak som to prezentovala, rovnako ako iné mamičky predo mnou a určite aj kopa po mne. Toto nie je téma o pečení, téma sa volá Netradičné mená a o tom sa tu diskutuje.
My davame Rebeku. Neviem ci je to nezradicne meno, ale urcite menej pouzivane ako Sara, Liliana,Sofia atd
@aliza No konečne jeden normálny názor.Nech si každý dá meno svojmu dieťatku aké sa mu páči.Veď o tom to je,že si môžme vyberať.Ja mám tiež slovenské meno a v puberte som s ním nebola spokojná.A mojej dcére som dala zahraničné a ktovie,možno že ona spokojná bude.Nemyslite si,že slovenské meno je zárukou spokojnosti dieťaťa.
Mena babiciek - Ursula a Margita. Ak sa nam postasti dievcatko tak jej chcem dat meno Sarlota 🙂 Vyborne sa hodi aj k muzovmu priezvisku - tiez dolezite. 🙂
Ja mam kamosku z Turecka, vola sa Funda, a tiez poznam Afriku - je z Norska, a Jesus /on je z Argentiny/
my mame doma Sárku a chlapčeka Viktorka, no a ked sa podari tretie tak bude Lucka alebo Vilko 😉
Spolužiak zo strednej sa volal Urban, bol jediny s takym menom, nikto v okoli dlhe roky take meno nedal a asi ani neda... 🙂
Jedna mamicka americanka dala svojmu synovi(otec arab) meno Fakrallah no a maju z toho v Amerike ludia psinu ked sa predstavi,vraj vsetci reaguju really???(nuz ono ked sa to vyslovi pred americanom tak to znie zaujimavo) 😀 Alebo v Dubaji je gynekolog dr.Faker 😀 ten si tu profesiu asi vybral naschval aby pasovala k priezvisku.
My sme na skole mali spoluziaka z inej triedy menom Prokop.a dalsi sa volal Simon (bez makcena).
Moj osoby bankar sa vola Mojmir Demeter (Demeter priezvisko) a ked som robila na zachranke chodili sme k ciganovi volal sa Mojzis Polhos :o)
Ja mám Lianu - teraz ako tak pozerám aj tu na MK,nejako ich je dosť....pred 7.rokmi som okrem mojej nepoznala žiadnu 😉
... naše deti - Manuel a Paula - nemame slovenske priezvisko (Južná Amerika), takže to pekne ladí dokopy ...
Náš malý sa volá Tobiáš, meno som vybrala podľa obľúbenej starozákonej knihy a je aj v českom kalendári, preto mi nepripadalo nezvyčajné, až do chvíle, keď mi asi 25 človek povedal, že AHA, Tobias!!! A bežne ho ľudia nazývajú Tobias, čo z duše neznášam, hlavne preto, že táto verzia mena sa mi nepáči... A tak každého len trpezlivo opravujem, nič iné mi asi nezostáva... No a u nás v rodine bolo veľmi rozšírené meno Alojz a Alojzia.
ja mam Kristiána...všetci kamaráti,spolužiaci vrátane pani učiteľky ho volajú Kiko...teraz už to nie je až také nezvyčajné meno,no pred ôsmimi rokmi keď sa môj Kiko narodil ich tu u nás bolo pramálo...
@tripplebi meno ti musi ale pasovat aj s priezviskom.daj si to vyratat niekomu,kto sa zaobera numerologiou.spravi ti numerologicku priezku a povie ti,vlastnosti pod tou kombinaciou mena a priezviska.