Netradičné mená pre detičky
Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..
ked som cakala mojho prveho syna, tak bol cele tehotenstvo Matusko, ale k priezvisku mi to nesedelo a tri tyzdne pred porodom som prisla v noci za manzelom a povedala, ze to nemoze byt Matus, tak hladal na internere a kedze mame nemecke priezvisko, tak nasiel meno Arthur - okamzite som sa do neho zamilovala, aj ked okolie sa na to divne pozeralo - uz si zvykli 🙂, no a druheho mame tiez chlapceka, tak sa mi pacilo Henrich, Henri, ale ked som chcela tak velmi Matuska, tak sme vyberali k Arthurovi a je to Mathias a pokrsteny Matias-Henrich. Arthur, Mathias, Marius - manzel 🙂....
ja mam doma Martinku a Rudka slovenske mena synovy vela ludi hovori ake ma pekne meno (po ockovi(
@dadulkadanulka moja mamka je tiez Dagmar a cely zivot s tym mala problem. Ako ta volaju? Ju kadejako od Dadky cez Danku Dasu cojaviem ona ma najradsej obyc Daga. a jej manzel ju vola Daguska 🙂
@standu tak mna tiez vseliako volaju,ale podla numerologie je lepsie ked Dagmar nevolaju Dagmar 🙂 mna len otec volal Dagmar,inak malokto.mamina mi hovori Dadena,kamosky Dada a niektory Dasa.
môj manžel je Víťazoslav a jeho spolužiak bol Svätopluk. moji spolužiaci zase Mojmír a Milo. a kamarátkina sestra je Desanka
aa
@kacenka255 Tuším začína byť Vilko časté meno. A to sa nám všetci divili, keď sme ho vybrali. 🙂
Mala som dve kamošky, jedna bola Milana a druhá Dušana, spievali sme im:
Milaná, Dušaná, nezatváraj pred nama. 🙂
@h2 hm no ano aj my sme dlho vysvetlovali ze preco 😀 a teraz sa vsetci smeju ze je to kralovsky zbojnicke a ja sa smejem ze druhy bude robin he he 😀
@tripplebi presny postup neviem.nam to meno vybrali v Indii.zadali sme presnu hodinu,datum narodenia,to iste za mna aj manzela,datum svadby nas dvoch(ten sme mali tiez vyratany).blbe na tom je,ze meno podla horoskopu sa neda vybrat vopred,my sme indicke meno zapisovali do matriky az za 10dni po narodeni maleho.
@nikak23 Prepáč, to je ale strašná blbosť, čakať s menom, čo Ti vyberie nejaký Ind. Ani nevieš, podľa čoho tie mená vyberajú! Možno majú dlhý zoznam a zaradom ich posielajú, bez ohľadu na akékoľvek dátumy. Napíš mi všetky tie údaje, čo si písala do Indie, pridaj 100€ a ja Ti pošlem meno. 😀
@dadulkadanulka toto som volakedy vedela aj ja robit. len sa tomu uz dlhu dobu nevenujem. mna skor zaujimalo, ci sa nedaju zohnat nejake postupy kde na zaklade horoskopickeho radixu dokazem vypocitat navhodnejsie meno daneho cloveka.
@tripplebi tak to neviem,viem,ze numerologia je skôr pre taketo veci.
Mne sa neskutočne páči chlapčenské meno Ondrej! Dievčenské Klaudia ,Sára,Zoja! Ja som Daniela to je tiež veľmi pekné meno.
Naša bude Loriana asi aj keď manžel sa teraz zamiloval do mena Zoana
@nikak23 zaujímave 🙂 a ako sa teda vola?
my mame Zinu zo slovenskeho kalendara 🙂
Adhiraaj,co je nieco ako vladca vladcov,kralov,panovnikov.
Baby Zoana Balková alebo Loriana Balková ? a psledná maožnosť je Olívia 🙂
My chceme dat malej meno Megan. Budeme ju volat Megi, Meginka.
@lucinka1104 Olivia 🙂
@motylik0258 to sa aj mne moc páči Vaše meno ale u mm neprešlo aj ja chcem Olíviu len manžel tu Zoanku a deti Lorianku 🙂
my mame Raymonda 🙂

ja si myslim,ze kazda mamina by mala mysliet na to,aby sa dieta nehanbilo za svoje meno a nemalo kvôli nemu komplexy.ja som Dagmar a tiez mi dlho trvalo kym stravim to meno 🙂 to meno tiez nie je tradicne u nas na Slovensku.