icon

Netradičné mená pre detičky

karabashka
3. okt 2013

Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..

edita56
Autor odpoveď zmazal
aliza
12. dec 2013

@zdenus11 sorry, zle som sa vyjadrila....deti vedia, ze je meno 'ine', ale absolutne to neriesia, pokial to nepochytia doma od rodicov

hennyinnsbruck
12. dec 2013

My sa sice len snazime, ale pre dievcatko mam uz meno. Leoni. Ja zijem v rakusku toto meno neni az take neobvykle.neter sa vola Chia (dzia)s makcenom na z. Je to indicke meno tusim..

rienok
12. dec 2013

my máme Hermínku, pekné meno zo slovenského kalendára 😵 tiež sa ma každý (okrem jednej kamarátky) pýtal prečo také meno. Lebo je pekné a nie veľmi často dávané ... a neuveriteľne jej pristane 😉

nastasyk
12. dec 2013

@sannussi inak musim suhlasit, ja som chcela Oskara a muz Huga. Ale ked som na ultrazvuku videla toho maleho obra, to mohol byt len Hugo, Oskar mu vobec neslo to je skor pre take chude chlapciatka. A teraz sa mi Hugo tak paci ze by som za nic nemenila🙂

zdenus11
13. dec 2013

@aliza V jednom máš pravdu, riešia sa tu somarinky... 🙂 Ale presne o tom je diskusia...Myslím, že som nikoho vo svojom článku neurazila, je to môj názor, tak som to prezentovala, rovnako ako iné mamičky predo mnou a určite aj kopa po mne. Toto nie je téma o pečení, téma sa volá Netradičné mená a o tom sa tu diskutuje.

arletty
13. dec 2013

@nastasyk si predstav ze to sedi ako si napisala 🙂)) kamaratka ma oskara a je to chude chlapciatko a strasne mu to meno svedci 🙂

tykat
13. dec 2013

@nastasyk jaaaj čistá pravda, presne si viem predstaviť Oskara ako takého útleho blondiačika s okuliarikmi a odstávajúcimi ušami 😀

prasiatko30
13. dec 2013

@tykat
@arletty
@nastasyk no ja som poznala jedneho oskara a nebol ani utlucky a vychudnuty ani blondak 😀

petruska1212
13. dec 2013

My davame Rebeku. Neviem ci je to nezradicne meno, ale urcite menej pouzivane ako Sara, Liliana,Sofia atd

tinusa3333
13. dec 2013

@aliza No konečne jeden normálny názor.Nech si každý dá meno svojmu dieťatku aké sa mu páči.Veď o tom to je,že si môžme vyberať.Ja mám tiež slovenské meno a v puberte som s ním nebola spokojná.A mojej dcére som dala zahraničné a ktovie,možno že ona spokojná bude.Nemyslite si,že slovenské meno je zárukou spokojnosti dieťaťa.

brumcaky
13. dec 2013

Mena babiciek - Ursula a Margita. Ak sa nam postasti dievcatko tak jej chcem dat meno Sarlota 🙂 Vyborne sa hodi aj k muzovmu priezvisku - tiez dolezite. 🙂

januska30
13. dec 2013

Ja mam kamosku z Turecka, vola sa Funda, a tiez poznam Afriku - je z Norska, a Jesus /on je z Argentiny/

viko07
13. dec 2013

my mame doma Sárku a chlapčeka Viktorka, no a ked sa podari tretie tak bude Lucka alebo Vilko 😉

luslus
13. dec 2013

@standu tak ta maminka, ktora ma dceru Suri Zaru a syna Sofiena asi nema slovenske priezvisko. alebo aspon deticky. Su to arabske mena, moj manzel je tiez Sofian a hadam preto, ze byvame na Slovensku tak im nedam slovenske mena :D

hemetre
13. dec 2013

Spolužiak zo strednej sa volal Urban, bol jediny s takym menom, nikto v okoli dlhe roky take meno nedal a asi ani neda... 🙂

kuwait
13. dec 2013

Jedna mamicka americanka dala svojmu synovi(otec arab) meno Fakrallah no a maju z toho v Amerike ludia psinu ked sa predstavi,vraj vsetci reaguju really???(nuz ono ked sa to vyslovi pred americanom tak to znie zaujimavo) 😀 Alebo v Dubaji je gynekolog dr.Faker 😀 ten si tu profesiu asi vybral naschval aby pasovala k priezvisku.

siska53
13. dec 2013

My sme na skole mali spoluziaka z inej triedy menom Prokop.a dalsi sa volal Simon (bez makcena).

hajajanka
13. dec 2013

@rienok Vy ste dali krasne meno! My mame v rodine Herminku (teda Herminu), je to uz starucka pani, ale neskutocne mila, dobra a mam ju velmi rada. Vzdy si spomeniem na nu, ked pocujem toto meno.

hajajanka
13. dec 2013

@anavila 2 z tychto mien mali moje pra a praprababka 😉

bazarik237
13. dec 2013

Moj osoby bankar sa vola Mojmir Demeter (Demeter priezvisko) a ked som robila na zachranke chodili sme k ciganovi volal sa Mojzis Polhos :o)

mirrinka
13. dec 2013

Ja mám Lianu - teraz ako tak pozerám aj tu na MK,nejako ich je dosť....pred 7.rokmi som okrem mojej nepoznala žiadnu 😉

standu
13. dec 2013

@luslus slovenka, manzel slovak 😉

standu
13. dec 2013

@mirrinka mam spoluziacku z vytvarky lianu...

naira80
13. dec 2013

... naše deti - Manuel a Paula - nemame slovenske priezvisko (Južná Amerika), takže to pekne ladí dokopy ...

beybitko
13. dec 2013

Náš malý sa volá Tobiáš, meno som vybrala podľa obľúbenej starozákonej knihy a je aj v českom kalendári, preto mi nepripadalo nezvyčajné, až do chvíle, keď mi asi 25 človek povedal, že AHA, Tobias!!! A bežne ho ľudia nazývajú Tobias, čo z duše neznášam, hlavne preto, že táto verzia mena sa mi nepáči... A tak každého len trpezlivo opravujem, nič iné mi asi nezostáva... No a u nás v rodine bolo veľmi rozšírené meno Alojz a Alojzia.

luslus
13. dec 2013

@standu to fakt? tak to je zaujimave 🙂 a nie su moslimovia? ja poznam slovenskych manzelov a su moslimovia, deti maju ale moslimske mena

tripplebi
13. dec 2013

@nikak23 ako sa da vyratat meno podla horoskopu?

naruto
13. dec 2013

ja mam Kristiána...všetci kamaráti,spolužiaci vrátane pani učiteľky ho volajú Kiko...teraz už to nie je až také nezvyčajné meno,no pred ôsmimi rokmi keď sa môj Kiko narodil ich tu u nás bolo pramálo...

dadulkadanulka
13. dec 2013

@tripplebi meno ti musi ale pasovat aj s priezviskom.daj si to vyratat niekomu,kto sa zaobera numerologiou.spravi ti numerologicku priezku a povie ti,vlastnosti pod tou kombinaciou mena a priezviska.