Netradičné mená pre detičky
Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..
Moja sa vola Stela.Chcela som meno,ktore je v kalenadari,ale nieje casto pouzivane.A poznam dievcatko,co sa vola Maribel :D
my mame Kiaru 🙂 vzdy som chcela to meno pre dceru a ma to pre mna aj osobitny vyznam,kedze mi to pripomina nieco z minulosti.. ale som spokojna ,ze sme nakoneic nedali ine,aj ked vela mien sa mi paci,ale Kiara vyhravala vzdy. chcela som ju pisat Chiara,no muz si presadil,ze podla priezviska,ktore sa nam zacina na K, tak chcel aj krstne meno na K,tak nakoniec ju piseme tak 🙂
Ja som minule stretla jednu slecnu,l ktora sa volala Eunyka a v skole som ucila Saskiu a jej sestru Fabiu...mozno mali aj tretiu-Feliciu 😉 A poznam aj Fatimu.
Ked som cakala nasu hviezdicku,teta mi nahovarala meno Evelina...ale manzel nechcel 2 mena,lebo ja som trvala aj na "obycajnom" dedicnom Alenka...A nepasovalo by ani k priezvisku,takze sa nam do rodiny narodila tretia Alenka a mne to pride mile.
Bernardína 🙂
Moja dcéra dostala meno Jacqueline Salome, hovorí si Jackie a na svoje meno je nesmierne hrdá. Chodí už do školy a na škole každý vie kto je Jackie 🙂 Spolužiačky majú mená ako Edina, Reka, časté sú Zoe, Lambert, Rút, Oliva (nie Olívia), Kinga, zaujímavé a netradičné v okolí Rupert a Clea 🙂
no my rozmyslame nad Vilmou, este sme sa nerozhodli. ale mne sa este paci Gerda, Filipa, Fjora, Loriana... z polovice mien ma manzel vysmial 😠 . ja nechcem byt nejako ze originalna v menach, ale mne sa nejako nase slovenske mena velmi nepacia.
Fiona, Frida, Mavie, Kyra, Alana, Zaretta, Nevena, Nisa, Ricarda,-takto sa volaju dievcata v skolke ,kde pracujem.
Moje som nazvala : Angelina Timea & Linda Maria
Chlapci: Otis,Kilian( favorit u Ch u nas bol), Alwin, Max, Sanjog, Nathan,
moja stará mať sa volala Bernardína, jej sestra Matilda. moje deti majú zahraničné mená a priezviská máme také tiež. ale druhé meno má syn Ivan a dcéra Anna.
na Islande je to s menami tak, že sú mená, ktoré su povolené a ktoré sú zakázané. aké kombinácie mien nemôžu byť. ktoré meno môže byť iba ako druhé meno. môže byť ako prvé ale nemôže byť použité ako druhé meno. ........
je to tak asi lepšie, lebo čo tu čítam, tie mená k slovenským priezviskám, katastrofa. a kombinácie 2 mien, čo sa k sebe vôbec nehodia. no neviem
a ja mám meniny 16.jan, také normálne meno 😉
Ja som mala spolužiačku Jadranku a moja dcéra zase spolužiačku Čedomirku. Volali ju Čeduš.
Ešte máme mená v rodine ako Lorena, Bohumil, Bohumila, Anton, Antonaneta, Elizabeta, Drahomír, Jacinta... poznám aj Kolomana, Eunyku, Ráchel, Marlen 😉
Lioba, Flavia,Fidelia su dcery svagrininej znamej - Cosimy z DE
....moja babka sa vola Jozefina... inak my mame Aylin ako bolo spominane je to turecke meno, ale my sme obaja slovaci, nezijuci na slovensku...a mojej mami kamaratky z mladosti syn ma dceru menom Kunikunda, ziju v nemecku.
my cakame 2.chlapceka a bude sa volat Liborko paci sa mize je to take nezvycajne ma povod zo slovanskeho mena Ľubor ale skor sa mi paci ta ceska verzia Libor 🙂 prvy syncek je Marosko
my mame patriciu, nemyslim si, ze je neobvykle alebo netradicne, kazdopadne je velmi malo pouzivane a pritom tak krasne 🙂 v porodnici sa vsetky sestricky cudovali, ked sa ma hned po narodeni pytali na meno, vraj take tam dllllllllho nemali 😕 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a volame ju celym menom - patricia, prip. patka
@livka299 ja ked sa niekomu predstavim tak vzdy vznikne akysi zmetok v tom ako ma ten clovek ma oslovovat.Niektori ma oslovia Daska ale popravde to nemam rada lebo meno Dasa je v kalendari a je to uplne ine meno,ak ma volaju Dagmar to je take podla mna tvrde-teda znie to tvrdo.Mna v rodine volaju Dadka.
môj malý ma meno Alex Evan a perfektne sa knemu hodi aj priezvisko
@huginko aj my mame Huga volame ho Hugi,Hugines,Huginko,Hugis,Dzundzi,Blondinka(ma biele vlasky)
A co tak meno Fridolin? 😀 Poznala som jedneho Fridolina a ten chudak si vsade pisal Fridrich cudzi sa az z jeho parte dozvedeli ze bol Fridolin,cely zivot svoje meno nenavidel
@zuzana323 ked som bola prvy krat tehotna sa mi tiez pacilo meno Chiara(ale raz som videla na obchode plagat,ze stribtiz Bar Chiara) tak som to zrusila.
@sannussi kamoska ma tiez rocneho Huga,Maria Cirova ma tiez 4 rocneho HUga,Michalovi Hudakovi sa tiez teraz narodil Hugo,Kuko z Horkyze slize ma tiez Huga.

Moja spoluziacka ma syna Tamera a dcérku Aylin.to sú turecke mena kedže muž je s turecka