Netradičné meno pre dieťatko
:D Tak baby sup sup s napadmi pre dievcatko mam bud Tabitta,alebo Elizabeth, doma mame Samuela Dušana, Selenu Luciu, Benjamina Dusana ale toto stvrte ak bude vajcurik nic ruce som zo slovenskych nenasla:D:D a to co sa mi paci ma tu uz 10 deti:D:D
Gustav, Juraj,Frantisek,Marcel. Nie,ze by sa mi pacili nejak osobne,ale hodili by sa podla mna k vasmu priezvisku,ja,vzdy hladim aj na to,co by sa mi pacilo k,priezvisku. Nas syn,ak by este daky bol,by sa volal bud Vincent,alebo Florian. A paci sa mi i Felix,ale to sa mi zle vyslovuje s priezviskom,ktore by nase dieta nosilo.
mne sa z dievcenskych paci okrem,uz spominanych aj Livia,Anna(moja oblubena hrdinka a tych v dnesnej,dobe je,pramalo),Kristina,Agata. A chutne,je i Amalia,jmamina,co so mnou lezala pred 2r.v porodnici,sa tak volala.
a mojej malej by pristalo i Maria-Lujza,ale,premenovavat ju,nebudem.:(
Ty kokos, ze Tabitta no uz teraz ju lutujem, ked zacne chodit do kolektivu, lebo deti su naozaj krute. Ty mas pekne meno Lucia, tak preco chces svoju dceru vytrestat takym menom, ved je vela peknych mien v kalendari a slovenskych. Ja nechapem niektorych rodicov co to davaju svojim detom za mena, ved to dieta sa bude s tym menom pretlkat cely zivot. Taka 50-rocna teta Tabitta no hroza
Bernardina, Genovieva, Franciscia, netradicne mi znie dokonca bezne meno Duňa....Nepacia sa mi, no su minimalne netradicne. Hm, ak mozem, ja by som mena uz privelmi nekombinovala, ak uz kombinaciu, potom mien navzajom kompatibilnych. Musia byt nutne dve mena? Ak teda to druhe velmi nelahodi prvemu? No zvaz. Aby ste nedali napr. Tabitta Anežka...dve mena co nejdu dohromady absolutne. 😉
@lucka127 za čo tak svoje deti trestáš dvomi menami? Skúsila by som aj také obyčajné ako Ján, Jozef, Juraj. My máme doma Kateřinu a ak by sa mi raz podarilo dcéra Ella a syn Theodor, to máme jasné asi týžden od zoznámenia.
@8domcatko888
Vies o tom ,ze meno Chiara ma korene v Taliansku?Je to talianske meno a v preklade znamena slovensky Klara.Prave sa ucim taliancinu takze viem.
Arabela, Sola, Krysten, Milka, Jenna , Elsa, chlapci Destyn, Jordan, Miles, Eugenio, Austin,
Ja som naopak chcela úplne obyčajné mená, ktoré by sa dali pekne aj zdrobnelinou osloviť, keď sú detičky malé (ja aj tých starších v súkromí tak stále oslovujem, lebo to budú moje deti aj v 50-ke) a tiež, aby neboli dlhé, čo som ocenila hlavne pri rozvode, kde som do malých koloniek mala vtlačiť mená mojich detí, a vlastne všade, na úradoch. Priezvisko máme trochu dlhšie, takže bolo super aj to, že majú len jedno meno. A tiež som prihliadala na to, aby sa tak na Slovensku, ako aj v zahraničí dali bez problémov osloviť, keďže dnešná doba je taká, že tie naše deti nevieme, kde nakoniec skončia a kde si budú budovať svoj domov a kariéru 😉
Chúdence deti 😎 Lilien Zoe? To sa spolu ani nehodí ☹
Moje deti majú tiež netradičné mená, vlastne zahraničné mená. Lenže sú cudzinci a hodia sa k zahraničnému priezvisku. Čo je hlavné - sú na SK ľahko vysloviteľné 😎
Já mam Tiatianu 🙂 je to naše ale strašne málo používané takže medzy našima je to trošu exotika 😀
Sorry Tatianu 😀
My sme dali Lucas a Adela, lebo manzel s nicim inym co som navrhla nesuhlasil. (manzel je Lukas a ja Adela). Mne sa paci Nicolas a pre dievca LillyAnn alebo Elizabeth.
mne sa páči z dievčenských Zoe, Mia, Aurora, Lara, Chloé, Zara,Noémi
z chlapčenských Max, Zac, Alex
Hubert a Hermina 😅
chlapcenske- Noel,Liam, Damien- treba ale zvazit,ci sa bude meno hodit k priezvisku,lebo chlapec si ho ponesie cely zivot. 🙂
Selena a Tabita - chudence deti. Boze ludia, spamatajte sa.
my sme mali pre chlapca vyhliadnute meno Eamonn - irska obdoba Eduarda/ Edmunda a k tomu by dostal este grecke middle name Achilleas, ale opakujem, middle name, nie dve prve mena 🙂
na niektoré mená by mal byť paragraf 🙄 mám dve dievčatá, jednu neter, dve krstné dcéry tretiu na ceste a všetky majú krásne slovenské mená
@niki101988 pre niekoho trest pre niekoho vysada,nam sa to pacilo muz je Dusan ja Lucia..🙂 a deti si nestazuju beru to normalne🙂 aj nad Jurajom som premyslala,dievcatko mame jasne len ten chlapcek no nvm nvm..
@lucka127 nic si tu z tych komentov nerob, to je len ta nasa slovenska prizemnost a obmedzenost 😕. Nikde na svete sa mena neriesia a teda tie kombinacie su niekedy fakt bizarne 😨 , ale nikoho ani len nenapadne to posudzovat, ci sa nebodaj vysmievat. Ak sa raz budu tvojim detom vysmievat, tak je to len vdaka mamickam, ake su tu na MK, ktore namiesto tolerancie ucia svoje deti vysmievat sa inym. Fakt nechapem, preco sa tu u na na SK tak strasne riesi, ze k slovenskemu priezvisku sa nemoze dat meno zahranicne? len preto, ze sa to niekomu nepaci? tu v UK maju bezne anglicke meno a k tomu indicke, cinske, africke priezvisko alebo opacne a co je na tom? preco ma niekto potrebu riesit? Tabitta je pekne meno 😉.
@stanislavao ako milacik ved tvoje sa tak nevolaju co riesis nasa je na svoje meno hrda🙂
Ruben pre chlapca sa mi zda velmi pekne a netradicne a pre dievca Violet, Liliana, Melania 🙂 Tieto mena sa mne pacia z tych menej tradicnych. 🙂
@vamajka Je to len nezvyk, keby si s takym menom zila par mesiacov povazovala by si ho za uplne bezne a normalne, ako maju vacsinou skusenost ludia co bud ziju nejaky cas v zahranici - za chvilu im to prijde uplne bezne a normalne alebo ktori maju v okoli deti s takymi menami, taka reakcia aku uvadzas je len prvotny sok z nezvyku. A neboj, ked by bola 50 rocna teta Tabitta coolova, to meno by si si vyslovene zamilovala. Narozdiel od takej tiez cca 50 rocnej tety nasej sudedy Ance, ktora je tak zuriva a zlostna ze teda to je jedna HROZA.
Tak ja som dnes pocula u maleho chlapceka ozaj velmi..hmm.. setrne to nazvem "netradicne meno" a to Brumko. A toto mi povedzte, ci je ok 😖 BRUMKO 😅
Ono je skoda mena rozlisovat na tradicne a netradicne, nakolko uz tam je ten punc nalepky, "tradicnaci" pohrdaju "netradicnakmi" a naopak, a pritom by malo ist len o to ci je meno pekne.
Nie robit tabory, kastovat, vytvarat neznasanlivost, ale snazit chapat a potom mat rad, lebo vsetko pochopene je dobre.
Davat meno len preto ze je ci uz tradicne alebo netradicne a zakladat si na tomto fakte je take obmedzene. Kazdemu sa paci nieco ine a ked pocujem dospeleho vyslovit ze ake za trest meno (to sa pouziva v pripade netradicnych, na ktore reaguje tradicna na SK zatial este vacsina), alebo naopak ake tuctove (takychto komentov sa dockaju tradicni), tak mam dost.
Mne sa pacia mena vsetky, len niektore viac a niektore menej co sa tyka toho ci by som ich dala dietatu ja sama. U inych neviem o tom ze by mi kedykolvek v zivote vadilo nejake meno! Ano, parkrat sa stalo ze nejaky konkretny nositel mena bol sympatickejsi ci menej, ale to preto este nebudem prenasat na meno ako take, preboha.
Kazdy clovek je jedinecny a na okolie sa treba vykaslat, ja mam sice deti mien netradicnych ale nie preto ze by som chcela byt sialene moderna ci zvlastna, ale jednoducho a len preto ze sa mi viac pacili, uz nezijeme na kopaniciach kde akceptujeme len vlastny kroj a hebrejske mena o ktorych nam par storoci tvrdili ze su slovenske a tak si to teraz tiez myslime, lebo na povodne sa vlyvom propagandy zabudlo...uz mame v dispozicii cely svet co sa tyka mien. Tiez nas odhovarali, a stale cakam kedyze sa to zacne mojim detom niekto posmiavat, uz smerujeme pomaly k 2. stupnu na ZS a este zdoraznujem NIKDY sa im za mena nikto neposmieval. To je len taka predstava ludi, tento argument neobstoji v praxi.
Radit niekomu konkretne meno len tak od pasa ma naozaj nenapada, nakolko ved zoznamov je dost a kazdy si musi vybrat take co sa paci jemu, no nie?! To by som mohla zacat vymenovavat ako slovnik...Jedine snad najaky taky kluc kedze vsetky doterajsie mate tusim 3 slabicne a sve zacinaju na "S" a tretie na "B", tak to 4te dat tiez 3 slabicne na B nejake, mozno...ale jasne ze nemusi

Mne sa paci Matias alebo Lukas. A pre dievcatko Olivia alebo Chiara 🙂