Netradičné meno pre dieťatko
:D Tak baby sup sup s napadmi pre dievcatko mam bud Tabitta,alebo Elizabeth, doma mame Samuela Dušana, Selenu Luciu, Benjamina Dusana ale toto stvrte ak bude vajcurik nic ruce som zo slovenskych nenasla:D:D a to co sa mi paci ma tu uz 10 deti:D:D
@bonnie1 pozri,ja pred detmi kritizovat mena ich kamaratov ci spoluziakov nemienim. Len mam pocit,ze sa hanbime za to,ze sme Slovaci,za nase slovenske mena. Som dost tolerantna,ale nazor si vyjadrit hadam mozem. A urcite chcem,aby aj moje deti boli tolerantne a akceptovali inych a i ich nazory. Ale tiez ocakacam,ze si budu moct vyjadrit svoj nazor,ktory bude respektovany tiez.
a kebyze si radsej zo zahranicia beriem priklad v inych veciach. V cistote,poriadku,dodrziavani zakonov a pravidiel. A ano,nejaka Anna moze byt rovnako neporiadna ako nejaka Asley(ci ako sa to pise),ale to uz zavisi od vychovy,nie od mena.
a ani ja som nesedela len,doma. Sestra sa teraz vratila zo Svajciarska a skor,ako ich mena by sle si mali od nich zobrat ich pristup k domovine a majetku cudziemu i vlastnemu. A k tomu mi opat nepomoze zahranicne meno,ale to,ako dieta vychovam.
@siska53 no vidis. sama si takto otvorena a v podstate ti tie mena nevadia 🙂 zo zahranicia sme si zobrali dost..pozri na MK- samy next a gap a znacky ktore ani nepoznam a bez internetu by som sa asi s nimi v zivote nestretla 🙂na dovolenky k moru , na nakupy do rakuska, polska , madarska..vsetko zahranicne je dobre 🙂 preco nie mena..? inak aj pankrac servac bonifac su v kalendari a ja osobne som sa s nimi nestretla 🙂
@siska53 neviem potom preco sem prispievas,vies islo o netradicne mena a nie aby sa tu popudzovali jedna voci druhej..ja si cennim nazor aj
@bonnie1 nakolko ma s detmi skusenosti, myslim ze smeobcas prilis zakrpateni zvyknut si na nove veci🙂 mne sa pacia aj slovenske mena ale nie natolko aby som ich dala svojim detom nic ine an tom nie je 😉
Selenka sa mi pacila od malicka nasla ma tu ucitelka zo strednej lebo si paamtala ze som tak chcela volat svoju dceru podla toho ma spoznala 😀 a doma mame aj Benjamina a Samuela...ale ked som chcela Bystrika ci Maximiliána co tiez je v kalendari mm nechcel tak anm ostali uz len mena zahranicne:D
Mne sa pacili Tristan, Zoran a Krištof. No nakoniec ma nas syn obycajne a v celku caste, no krasne meno - Lukáš, lebo som to tak citila a ide to k priezvisku a aj z hladiska numerologie to vychadzalo pozitivne 😀
@bonnie1 ani ja by som si v zivote nedovolila kritizovat mena druhych deti pred mojim dietatom. ale ked uz v ambulancii vidim nejake fest netradicne meno, tak si cosi o rodicoch myslim. a ze ti to dieta nepovie, ked je male nie je sa comu divit - aj ja som moje meno zacala riesit az okolo puberty. a znova opakujem, nevedia mi netradicne mena to znamena ze to meno znie normalne, len sa casto nepouziva dajme tomu pre mna viliam zoja atp. ale ked uz vidim dajme tomu emily zoe alebo nejaku inu habaduru, tak tam mi pride, ze rodicia musia byt originalny za kazdu cenu. a poviem ti moj poznatok - mozno ini nebudu suhlasit - ze cim uletenejsie meno, tym ma rodic nizsie vzdelanie.
@womankc 😀 😀 no snad ani nam tam nebude plavat 😀 😀 😵
Biancu tu uz mame 😉 sme sice mala dedina ale mien tu je nekonecne:D:D a kadejake teda z domova eticky maju aj Romualda dokonca 😀 Semirka, Kiara, Timejka,Bianca, Nicolas, ale aj Igorka mame, Jasmine sme mali tiez🙂 Carol a ine:D enspomeniem si v rychlosti🙂
Manzel chcel Zuzanu no ja anii pocuut a potom srandoval ze Dušana po nom no Samko ked to pocul mu zabehlo od smiecu sa tu sulali na tom ako koe zeby sme mali Dusanu 😅 😀 😵 nvm co sa tak rehnili:D ci preto ze ocino je Dusan🙂🙂no kto im ma rozumiet obcas:D
@lucka127 lebo som dakymi netradicnymi tiez prispela,napr. som poznala dievcatko menim Sevda,ale ta mala ocka Araba.
a Samka som strasne chcela,bol mojou srdcovkou od posledneho rocnika vysky.ale muz z mojho zoznamu vybral ine,meno. Nad Benjaminom sme,uvazovali,keby nahodou slecne narastol pipik,potom sice mm suhlasil,so Samkom,ale tyzddn pres porodom,ked uz po neviemkolkykrat pocul meno Samko,mi povedal,keby to bol predsa chlapec,nech je to,Vincent. Takze ak by motyla,vystrelila,mame do zasoby Vincenta. To je,tiez malo pouzivane meno,netypicke a pouzitelnz aj v zahranici v podobe,v akej je.
@siska53 ako by ste ho volali v zdrobnenine? toto am trapi pri Elizabeth ci ju volat potom Betka alebo Alzbetka🙂 Isabeel je take jemne ale Elisa🙂🙂preto asi mm nechcel Tabitta a segra sa rehotala ze hej Tá bitáá a to mi ostalo tak v hlave a clekom mi to pohovadilo to meno:D ze Isabell mi pride fakt krasne ako v preklade tak aj ked sa rozdeli Bella-krasna🙂 😵 😵
@lucka127 no elizabeth v anglicku je zdrobnelina Lizy , je to také milé . a isabell tiež tak izy , izka , alebo teda bell.
No tieto hovadenia , to tiež nemám rada , my tu máme takého jedného známeho a ten ti na akékoľvek meno povie nejakú hovadinu na Denisku povedal Deniska má rada peniska 😎 , Bianka a jej blanka a tak pohotov vedel hovadiť. Až ti tie mená znechutil 😖
No a vincent - jedine vincko
U nás majú inak jedny Františka a teda vyslovene si žiadali , aby mu nikto to meno nekomolil a ani nezdrobňoval a teraz to každému príde normalne a každý ho proste vola František , inak meno môjho tatina to bolo. Mama ho volávala Ferino
@lucka127 ja mám kámošku Elizabeth,má vyše 30 a nikdy som ju neoslovila Betka..Alžbetku áno,aj Beži,Bežka,
ale Elizabeth bola v skratke u nás Eli 😉
@womankc taka moja mala lííza to by slo chi, hej ved prave ze sa najdu kadejaky co radi sa bavia na tomto🙂🙂 mi mame v rodine Antona moja amma ho vola banderas:D ze idem k Banderasovi do Terchovej🙂 strasne sa na tom bavime nie zo skodoradosti nerozumej zle prosim ale podarene to je 🙂 na ansich sa smeju ze deti z Oravy sicko pojedia:D Sela milovala kapustnicu uz ako 8 mesacna:D a ti to nemohli rozdychat ze to zuje kllobasu a akdeco bezne take nejedavala ale sak sme boli na oslave:D:D
@barcelona94901 to je krasne tiez🙂
@lucka127 to je iné , to je také milé hovadenie , to aj ja veľmi často pužívam a konkrétne aj toho banderasa , mám kamaráta takého drobného zavalitého a volá sa anton...... tiež som ho volala António, to je v rámci vtipu. Ale toto keď nám zahlásil, keď muž vravel, že to bude asi deniska a ten hneď héj, Deniska má rada peniska ............ 😎
A k tej Betke, Lizy je podľa mňa krásna zdromnelinka , alebo Lizinka
@lucka127 a k tomu jedeniu , moja staršia frčala na domácich klobásach, slanine, bryndzových haluškách a rybacom šaláte, to keď videla........ a len druhí kukali ako to do nej padá xixixixixiix a všetky moje deti vyzerali ako z mathauzenu , ale pojedli jak dospelí, nebudem opisovať ako to teraz prebieha, čo sú v puberte 😀 v skratke sa to dá nazvať závodná jedáleň , syn je na sladké a vyzerá ako svahilec 😀 keby si mu varila každý deň parené buchty, ovocné knedle a makové rezance tak blahom lieta a tá najmenšia , keď sa jej opýtaš , že čo chce papať , nasleduje otázka Máš mäso????? alebo daj niečo slané sladké nemám rada a vrchol zákusku je opekaný chlebík s cesnakom a masťou a varené mäso z polievky, to keď zacíti vývar , je postavená s miskou pri šporáku , že či už je to mäso uvarené xixixixixiix
Inak sa samozrejme varí u nás si myslím dosť zdravo a hory zeleniny , ale toto u nich fičí dodnes , teda pokiaľ dovolím

@siska53 no mna rozculi skor tyrana a zbita Zuzka ako stastna Sofia ..kazdy sme nejaky.. kazdy ma iny prah tolerancie. tym ze som si precestovala kus sveta som niekde inde 🙂ja by som nedala meno marek- hoci mame v rodine, karol , nedala by som ani katku a ani svoje meno by som nedala. mam normal meno - nic masove na tu dobu ani terajsiu ale nemam ho rada. vidis a stretla som stastnu hajnalku, dzevata, jessicu, vivien..