icon

Nevhodné darčeky od priateľovej mamy: Ako to riešiť?

9. feb 2025

Baby ako riešite nevhodné dary od priateľovej mamy? Som mladá, samostatná, všetko si kúpim čo potrebujem, obliekam sa slušne. No ona mi kupuje staré obruse do obývačky, obrazy čo vôbec mi nepasujú, kozmetiku čo vôbec nepoužívam. Priateľ hovorí, že by sa urazila keby som jej povedala, aby mi nekupovala. Sú to darčeky na Vianoce a narodeniny. Som minimalista, najradšej by som všetko darovala/vyhodila. Podľa priateľa mám byť vďačná za darčeky 😄leto dáva to z lásky a robí jej to radosť.

pribinak
9. feb 2025

Daruj ďalej

kaca222
9. feb 2025

Poriadne si pred narodeninami/Vianocami premyslite, čo by sa vám zišlo, ale priateľ nech to navrhne mame 🙂 Možno to pochopí.
Ak nie, máte dve možnosti: povedať jej sama a nech sa urazí, alebo to darovať ďalej 🙂

lukbe
9. feb 2025

Aké stare obrusy? Používané? Z bazáru ci ako? To by som povedala, že nechcem, To iste pri kozmetike . Povedz, že máš svoju značku.

patka06
9. feb 2025

Poďakuj a posuň ďalej.
Na budúce nech sa priateľ s mamou porozpráva a pomôže jej vybrať vhodný darček

stellarstar
9. feb 2025

Ak nevyužiješ podaj ďalej 🤷‍♀️ ja od kamky tiež dostávam dárky kt nie sú pre mňa. Tak ich bud vyhodím alebo podám doma niekomu kto to využije

deti95060810
9. feb 2025

charita... keď je to nové, nerozbalené tak nie je problém ... svojho majiteľa si to isto nájde.

banalu
9. feb 2025

"Darujem za postovne" alebo---> kôš 🤷‍♀️

eternity24
9. feb 2025

Ja tiež, čo sa mi darované nepáči , bud niekomu posuniem ak ma o to záujem. Poprípade to dakam založím a časom vyhodim.

zuzinka888
9. feb 2025

Povedat priatelovi co ma povedat mamke aby ti kupila- tak nenapadne. Vyber konkretny kusok- ukaz frajerovi aj kde sa to da kupit- a on nech nenapadne tuto informaciu posunie dalej. Ja mam ku vsetkym sviatkom napisany zoznam a roky to funguje.

ajko2011
9. feb 2025

Darovala by som ďalej 😉

minenkaa
9. feb 2025

Vyhod,posun ďalej

autor
9. feb 2025

@lukbe nie z bazáru ale staré ktoré nepasujú mladej, mám moderný byt, nepotrebujem tam obrusy ktoré sa dávali pred 30 r., taký štýl. U mňa všetko zladí

suzitok
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
9. feb 2025

Pred sviatkami jej povedz, ze nech si nerobi starosti s nakupom darceka, ze vsetko co potrebujes, mas. A opakuj do nekonecna. Alebo jej mimochodom povedz storku, ze si od mamy dostala obrus a vyhodila si ho, lebo take nepouzivas.

autor
9. feb 2025

@stanulienkat to som už hovorila, že všetko mám.

tetapetra
9. feb 2025

Posuň, vyhoď, nerieš

suzitok
9. feb 2025

To, že všetko máš a nič ti netreba, to nezaberalo ani u nás. Vždy kývla rukou a odbila ma, že ja sa hanbím povedať, že mi treba obrus, lebo na stole nemám, atd.. dokonca aj na telku jeden prehodila, no skoro ma trafilo 😀

marca12
9. feb 2025

Mne moja raz dala umelu kyticu,co sa dava na hroby. Ked mala prist som ju vytiahla. Takto som saskovala zopar krat az som raz zabudla vytiahnut a odvtedy je v krabici a viac ju nevytahujem. To iste by som robila s obrusmi. Ostatne,co mi dala ani nenosim. Kabelky sa hanbim vytiahnut medzi ludi,tie su stale v skrini. Uz som aj uvazovala ich vyhodit. Posledne roky mi nastastie uz nekupuje veci skor kozmetiku a take vyuzitelne veci. Mozno si vsimla,ze to nenosim. Ak sa ti to nepaci,tak to nepouzivaj a mozno jej to dojde. Takuto uchylku ma aj moja mama. Ona kupuje darceky,ktore sa jej pacia a nie podla toho,co by sa obdarovanemu pacilo.

autor
9. feb 2025

@marca12 chápem, no ja sa šaškovať nebudem 🙂nevytiahnem keď príde

marca12
9. feb 2025

Dobra volba. Mozno jej to rychlejsie dojde a prestane ti kupovat nezmysly

miriamzba
9. feb 2025

Ja som dostavala od svokry tiež dosť neobvyklé "dary", napr 1ks hubka na riad- použila som, makovy olej po zaruke- dávala som si ho na vlasy, viackrát kávu po zaruke- vyhadzujem, staré knihy z jej kniznice v salatovom vydaní- darovala som mestskej kniznici, obraz ktorý kreslil svokrin otecko- chvilu nám doma visel ale po poslednom malovani skončil asi v garáži, ale dostali sme aj hodnotnu vec - starozitne hodiny, tak tie máme v obyvacke doteraz. Toho, čo som fakt nevedela nijako pouzit, som sa zbavovala.

ivana11155
9. feb 2025

Naozaj daj dalej, lebo ked nieco povies, sa urazi. Ja kozmetiku co nepouzivam vyhadzujem, lebo mi je to trapne posuvat.

fliacik
9. feb 2025

Jaaaj, keby si videla, čo všetko som ja od mojej svokry podostávala, to by bolo na román. Vyskúšala som všetky slušné možnosti, ako jej naznačiť, že zbytočne míňa svoje peniažky na veci, ktoré nevyužijeme, že mi k sviatku stačí čokoládka alebo kvetinka a nech radšej sebe dopraje...nepomohlo. Každý sviatok sa mi tu kopia ozdôbky, formičky a papiere na pečenie, adventné vence, lieky, rôzne svetielkujúce dekorácie, osušky, laky na vlasy, zimné doplnky so zvieracími vzormi, šľapky pre babičky alebo nočné košele o dve čísla väčšie než potrebujem...už neriešim. Darček si vždy pred ňou rozbalím, prejavím radosť, pekne sa poďakujem...a po odchode triedim - niečo využijem, niečo darujem a niečo vyhodím.

ivankamirka
10. feb 2025

Daruj jej to naspäť 😂

taktotedanie
10. feb 2025

Ved podakuj a posun dalej co to musis mat vystavene v byte ci co?

nacomeno2
15. feb 2025

Vyriešiť to nevyriešiš , len sa pekne poďakovať a potom to niekde podarovať ďalej. Ja to mám veľmi podobne, každý vie že nemám rada dekorácie (ani ich nemám kam dať, poličky mám plné kníh) a živé kvety, ku ktorým nemám vzťah, vždy mi vykapú, nebaví sa mi o ne starať. Aj tak na každé narodeniny dostanem buď nejakú dekoráciu alebo kvetinu a to som tiež mladá, ale darčeky dostávam ako k 40 tke. Inak máme výborné vzťahy, ale toto ju asi nikdy nepreucim 😅