Nevhodné správanie švagrinej na oslave
Dievčatá čo si myslíte o tomto. Som nahnevaná a neviem čo si myslieť. Mali sme menšiu oslavu,bolo to v týždni. Prišli švagrovc, rodičia, prišli deťom gratulovať, pretože cez víkend také pracujeme
Neponúkala som alkohol. Švagriná, že či mám nejaký aperitiv. Ja ako úplný abstinent preto sa v alkohole neorientujem, som si myslela, že pýta niečo ako vodka,alebo gin alebo nejaký tmavý alkohol, vravím že to nemám.
Fľaše vína čo sme podostávali a tak, máme uložené na najvyššej polici v kúpeľni.
Švagriná to potom zbadala a prišla aj s fľašou do obývačky že aha a že nemáte! Že či si to môže otvoriť...no samozrejme môžu si to otvoriť.. akože drzosť si to tak zobrať a priniesť.
Vôbec mi nenapadlo núkať celú veľkú fľašu vína,keď skoro nikto nepil alkohol keďže boli autami. Samozrejme sa ani nedopila celá fľaša a viac ako polovica zbytočne zostala.....
Akože baby,potom že či mám niečo k tomu vínu že syr alebo tak niečo. Samozrejme som nemala nachystané syry k vínu, keďže som ho neplánovala ponúkať. Vytiahla som čipsy,nech si aj deti dajú a začala so mnou hľadať misku 🙈 ....pritom na stole mali toľko pochystané, nesedeli len u kávy.
Keď sme boli u švagrinej na posedení,tak som si nikdy nedovolila skrinky v kuchyni otvárať ani niečo navyše pýtať....
@aurora33 víno možno bolo z tej kúpeľne už hnusné a nabudúce nebude vypytovať, win win 😁
@marryliese pre misku som išla ja, načo budú dve osoby otvárať skrinky?
@januska12323 nabudúce bude pýtať šampus a jahody k tomu, ktoré nebudem mať
Autorka to kvôli takej blbosti si založila temu? Asi by ťa skôr malo štvať to, že si klamala a nie to, že si dala pohár vina. Divne rozmýšľaš prepáč 😂 a k nám keď niekedy príde návšteva aj cez týždeň tak tiež ponúknem vino. Ja nerozdelujem jedlo a pitie podľa toho či je víkend či nie 🤦♀️ návšteva je návšteva. To, že ty nepijes je okey ale ponúknuť vino pokial si ho mala dom si mohla. Teda môj názor 🫠
Baby ja neskutocne žasnem aké ste zrazu empaticke a prajne hostiteľky 🤭🤦🏻♀️ je úplne jedno či ide o víno alebo misku na chipsy… a za ďalšie je úplne jedno či je to autorkina sestra mama alebo hocikto…boli ma niečo potrebovala by som alpu…. Hmmm tak presmejdim všetky poličky a najdem niečo zaujímavejšie hmmm čo tak povedať že najdem vibrator na poličke trochu za závesom (hej kde ho mám schovať?) prídem s nim do obývačky lebo som nadrzana? 😅 však to je ako chuť na víno či to už nie?
@jaass pýtala tmavý alkohol na namiešanie drinku, niečo ako gin alebo také niečo a to som ozaj nemala. Akože wtf už.
@66bublinka66 🙈🙈🙈🙈🙈🙈😆
Ešte teda taká perla. Poháre na víno som tiež nemala 🙈 dala som také úzke na šampus 🤣 och,som strašná hostiteľka,fuj fuj
Veď ale ako inak to vysvetlit, čítam 5 strán o tom že hmmm chuda švagriná …honestly ani ty to neriešiš naj spôsobom ale toto čo si opísala by som vytmavila aj mojej mame nieto svagrinej
Ja úplne nerozumiem, o čo ti ide.
Na jednej strane ti vadí, že ohovorila jedlo a muffiny z krstín, takže ti prekáža, že ťa nevníma ako dobrú hostiteľku.
Na druhej strane sa nesnažíš byť dobrou hostiteľkou, lebo ti je jedno, či sú hostia spokojní.
Ja napríklad roky nejem sladkosti, ale napriek tomu vždy hosťom niečo pripravím. Proste chcem, aby sa u nás cítili dobre. A ani červené víno nepijem, ale aj to máme doma, keby si to niekto z hostí prosil.
V každom prípade by som víno radšej vyhodila ako skladovala v kúpeľni, len tam zaberá miesto a už sa to asi veľmi nebude dať piť.
Akože vrchol už,mi tady vyskakuje reklama syr na panvicu madeta 🫶🍀
Preco stale porovnavas, co robi ona a co vam ponukne a neponukne a nabali, nenabali...
Ved ty organizujes...
Ked je u nas viac ludi, teda znami a rodina, je normalne, ze pridu, ze pomoct, donesu pribor, taniere na stol.. nakrajanu co oni donesu, zoberu si pohar zo skrinky. 1-2 ja ludia nemaju sancu vsetkych hostit, všetky potreby plnit. Ved normalne pomozeme si.
A ked cosi take organizujeme, tak sa snazime mysliet na vsetkych a je doma aj nejaky alkohol aj nealko aj nejaka bublinka, ked vieme, ze inym to chuti, ale my to nepijeme. Ja neviem, ved normalna vec. A ze sa nedopije, nedoje vsetko, tiez normalna vec, neda sa naplanovat vsetko. A ked nieco nemame, tak nemame, neda sa mat vsetko.
Vino je inak super do varenia nabudúce 😉
Ja fakt nemôžem uveriť se takí ľudia existujú… a potom som začala robiť v restaurant industry
Preboha ako keby si mala doma cudzích... segra s mužom a deťmi sa u nás obsluzia aj sami a to iste aj my u nich..." máš nealko pivo? " ..,, jasne chod si do pivnice vybrať aké chceš,,
Robíš z toho drámu ako keby ti to víno mala skryté v skrini medzi nohavičkami.
Noaco že pýtala 😅 každý sme nejaký a a keď aj ma rada alkohol tak to ide mimo teba. Pozvala si ich na návštevu tak si mala im ponúknuť čo sa patrí ale to je môj názor 😉
@44janica44 vidíš niekde že by sa na to opytala švagriná?
@44janica44 keď si to dovolila,tak je to predsa iná situácia. Ja nechcem,aby mi hocikto chodil do skriniek
@jaass a za ďalšie veľmi rada by som vedela čo sa patrí lebo autorka napísala xy veci čo pobukla
@marryliese na detskej oslave nechas ludi fajcit? 🙄
Ja teda nevidim ziadny dovod, preco by sa mal podavat na oslavach alkohol, specialne teda na tych detskych.
U nas sa nefajci ani na balkone. Moji rodicia fajcia u seba na balkone a aj tak smrdi cely byt aj oni. Ak si potrebuju zapalit, tak vonku, pred bytovym domom mozu. Cele moje detstvo fajcili v byte a ja so surodencom sme pasivne prefajcili cele detstvo. Pokojne nech si clovek aj prepije pecen a prefajci pluca, ja k tomu prispievat nemienim.
V autorkinom pripade by stacilo, keby sa svagrina ponukla z toho, co bolo vylozene na stole a nevznikol by ziadny problem ani s kupelnou, ani s kuchynskou skrinkou.
Neviem aké máte vzťahy so svagrinou, ak také, že sa cítite u seba ako návšteve, tak potom áno, návšteva nemá čo "kutrat" v skrinkách. Je to neslušné.
Ak máte vzťahy ako my v rodine, kedy sa napr u mojej sestry, mužovej mamy, starkej... Cítim ako doma, nikto nemá problém s otvorením skriniek, chladničky a podobne.
Ja osobne by som to neriešila, stalo sa, nič hrozné sa nestalo, mala si povedať, že si nemala v plane ponúkať alkohol tak nemáš pripravené syry k vinu napr...
Urob dobre rizoto z bieleho vína a už kľud. Nie je to hrozna vec ktorú musíš riešiť ďalší týždeň.
@guudy keby som mala doma nejakou náhodou cigarety (hoci nefajčím a manžel iba tie elektronické)a niekto by požiadal,tak áno, dám. Keby že ich nemám,čo ich ani nemám,tak jasné,že ich nepôjdem kupovať a normálne poviem,nie, nefajčím, nemáme.No a čo sa týka alkoholu,je to ako som písala,proste aj keď sa budeme neviem ako tváriť,tak je to proste tu "zvykom" dať si prípitok.
Navyše autorka mala skutočne alkohol doma,čiže nie je to tak,že by ho cielene musela ísť kupovať. Ok,zabudla,že ho má a švagriná si ho (nie celkom slušne)vzala sama. Keby vôbec ho doma nemala a tým pádom neponúkne,tak ok, dá sa to pochopiť. Ale tu bola situácia trochu iná
Správanie švagrinej mi vôbec nepríde neviem aké nevhodne. Tiež sa u blízkej rodiny chovám “ako doma” a tak sa chovajú aj oni ku mne. Akože strašný problém, že hľadala s tebou miskou 😂 koniec. Veď nesnorila ti po gaťkách a ponožkách. Evidentne ju nemáš rada, lebo riešiť takúto kravinu a ešte to zaklincovat tým, že ostala nedopitá fľaša. Tak si jej ju mala pribaliť? Či na čo tie fľaše skladujete keď ich nechceš ani vyhodiť ani nikomu ponúknuť?
Na celej tejto situacii ma zaráža najviac jediná vec. Teda okrem tvojej vzťahovačnosti. Prečo pre boha skladujete alkohol v kúpeľni?
@66bublinka66 pisem, že každý to ma inak 🙂 ja ponúknem či je nedeľa, pondelok, sobota vždy to iste. A inak, keď sa jedna o rodinu tak tá je u nás ako “doma” ponúkneme a nemáme s tým problém. Sú jednoducho ľudia, čo majú problém ponúknuť viac lebo sú skúpi. Ale to teraz pisem všeobecne. A za ďalšie. Autorku by malo štvať to, že klamala a nie že niekto si vypýtal alkohol/ktory podotýkam mal byť ponúknutý 😂
trápne si sa cítila? TY, ona by mala, že hrabe v cudzích veciach.
K syru - mala si jej povedať: víno si si našla! nájdi si aj syr a nakrájaj ho.
Pre budúcnosť, budeš vedieť, ak mate alkoholičku v rodine, určite treba na stôl aj pálenku, aby sa spila na mol ....
A nabudúce ju nepozvi 😎 a poskrývaj fľaše
😀
Tvoj problem nie je flasa vina na hornej skrinke v kupelni, tvoj problem je to, ze neznasas svagrinu. Skus popracovat na tom, aby si silou mocou na nej nehladala nejaku zadrapku. Je to manzelka tvojho brata alebo sestra tvojho muza, teda rodina. Skus aspon trosku akceptovat, ze oni si ju vybrali, tak sa nauc s tym (nou) zit.
@jaskolka tak to mame diametralne rozdielne. My ideme detom prikladom - nepijeme a nefajcime. A ako som uz pisala, v nasej socialnej bubline sa viacmenej nepije. Fajcia iba moji rodicia, z kamaratov nikto.
Autorkina svagrina bola len drza… a uprimne, autorku chapem, ze ak svagrina pytala aperitiv, tak jej nenapadlo ponukat jej vino. Pravdepodobne ani mne by nenapadlo🤷🏼♀️
Za mna na detsku oslavu proste alkohol nepatri. Kto sa nevie zabavit bez neho, ma zjavne hlbsi problem.
@alica110 zle citas nie su vsetci abstinenti, len ona. Pisala, ze boli autami( ale asi zabudla, ze pohar si dospely, co nesoferuje- manzelka asi môze dat)Praveze, ked mas inych clenov rodiny, ci blizkych znamych, asi nebudu vsetci ako ja. Autorka a mozno jej muz su tak to podla seba urobili, to je tiez na zamyslenie, tak isto ako aj to, co svagrina urobila( keby ja som vegan, nikomu nedoprajem mäso, ked odmietam sladke, nebude torta, lebo ja nechcem?) Keby polozila 2 flase na stôl, nestalo by sa to. Ak by nik nechcel, vrati spät ak ano aspon by cosi minula. A vyhli by sa obe tejto situacii.
Ja si naozaj neviem predstavit,ze niekto mi pobeha po byte a co najde,donesie s tym,ze to ch e jest/pit...
Velmi zalezi od tonu,akym by s tym dotycna osoba prisla-ak by sa spyzala,slusne...aha toto som zszrela tam a tam....co keby sme to nacali?
Tak mooozno
Ale uz to ze to bola detska oslava a vie sa,ze oni doma nepiju..tak akceptujem...
A hrabat sa v skrinkach...
Ja doslova neznasam,ked sa mi vselikto mota v kuchyni...
Veta-mozem ti pomoct...? Ma ozaj vytaca,lebo na co?
Predsa navsteva je navsteva.
Nema sa obsluhovat sama a ani nema chystat pohostenie pre seba...
Ked niekampridem,som kde ma usadia,ak ma pohostia podakujem,ak nie,nevdi...
Pamätam sa...ked som sa vydaval.volali sme hosti na svadbu...
Moja birmovna krstna bola este mlada,byvala s rodicmi.
Usadili nas so honosnej obyvacky a tak sme tam stravili cca hodinu...
Anilen vodu nam neponukli...nieto este kavu alebo kolac.
A boli sme ohlaseni.
Z Rakuska sme prisli
Hanbila som sa ako pes.....za nich
Ale v zivote bx mi nenapadlo nieco si pytat alebo ist hladat...
Kazdy si robi reklamu sam.
A to ze svagrina ohovara...
Ked by si mala aj vsetko zlate,taka klebetnica by vzdy nieco nasla.
Takze klud....neries..
Ja som mnohorat povedala so eteru-komu sa u nas nepaci,nech nechodi..
Nie som otrok domacnosti...

@zmrzlinka2021 a čítala moje komentáre vyššie? Prečo teda má taká dáma potrebu ohovárať hostiteľa, napríklad na tých našich krstinách, hlavný chod a muffiny. To je tiež bežné?