icon

Nevhodné správanie švagrinej na oslave

25. mar 2025

Dievčatá čo si myslíte o tomto. Som nahnevaná a neviem čo si myslieť. Mali sme menšiu oslavu,bolo to v týždni. Prišli švagrovc, rodičia, prišli deťom gratulovať, pretože cez víkend také pracujeme
Neponúkala som alkohol. Švagriná, že či mám nejaký aperitiv. Ja ako úplný abstinent preto sa v alkohole neorientujem, som si myslela, že pýta niečo ako vodka,alebo gin alebo nejaký tmavý alkohol, vravím že to nemám.
Fľaše vína čo sme podostávali a tak, máme uložené na najvyššej polici v kúpeľni.
Švagriná to potom zbadala a prišla aj s fľašou do obývačky že aha a že nemáte! Že či si to môže otvoriť...no samozrejme môžu si to otvoriť.. akože drzosť si to tak zobrať a priniesť.
Vôbec mi nenapadlo núkať celú veľkú fľašu vína,keď skoro nikto nepil alkohol keďže boli autami. Samozrejme sa ani nedopila celá fľaša a viac ako polovica zbytočne zostala.....
Akože baby,potom že či mám niečo k tomu vínu že syr alebo tak niečo. Samozrejme som nemala nachystané syry k vínu, keďže som ho neplánovala ponúkať. Vytiahla som čipsy,nech si aj deti dajú a začala so mnou hľadať misku 🙈 ....pritom na stole mali toľko pochystané, nesedeli len u kávy.
Keď sme boli u švagrinej na posedení,tak som si nikdy nedovolila skrinky v kuchyni otvárať ani niečo navyše pýtať....

autor
25. mar 2025

@abbey1 švagriná je žena môjho brata

autor
25. mar 2025

@mmooly 👌😃

anaj_janka
25. mar 2025

Ako sa u teba správa tvoja mamina alebo súrodenci? Alebo ty u nich? nehľadas pri nič v prvom rade lásku a spokojnosť?

nevenka
25. mar 2025

@januska12323 ja otvorim barovnik (skrinku, kde to mame vsetko) a vytahujem, hovorim, ze aha, aj toto mame...ja ale viem, komu co ponuknut. Kolkokrat aj zabudnem na daky alkohol, lebo to sa bezne u nas navsteve nenuka, svokor soferuje, svagor tiez, otec tiez, tak jedine zeny a tie nezvyknu. Obcas si so svokrou dam ovpcne vino, tak 1 pohar kazda. No a svagrina sa zvykne spytat, co mame, aj povie, na vo by mala chut. Ak mame, otvorime. Vacsinou nejake Prosecco, vino.
No celu kovbojku si z toho vyrobila. Mne by to nevadilo, kebyze dojde s tou flasou vina. Ja by som komentovala, ze jaaaj, ja som myslela, ze chces nieco tvrde, to nemame, ale vino si das, tak fajn. Nedoslo mi. Podla mna si zle reagovala Ty a chybu si spravila Ty, ze si sa nespytala, na co by mala chut. Mozno by povedala, ze vino a Tebe by doplo, ze mate. 🤪

jennky13
25. mar 2025

som asi divna, ale mne by taketo jednanie vadilo, myslim, ze ona nemalo co pozerat ani po kupelni, co je v policiach ulozene a ak aj to nasla, mala respektovat, ze to hostitelka neponukla. Nasla si sama flasku a este k nej chcela nieco, co nebolo na stole.
To sa proste nerobi, ja by som si to nedovolila ani setsre, ked ma navstevu. Keby sme boli len my dve, tak je to ine, ale pred navstevou - ona hostitelka, ona urcuje pravidla.

bluka2
25. mar 2025

To je divne. Ja som sa naposledy osprchovala u kolegyne, spontánny nápad, keď nám netiekla voda a zastavili sme sa tam 😆 a pracovný vzťah pokračuje v najväčšej pohodicke. Taká blbosť …

elenatomasova
25. mar 2025

Nebuď taká lakoma...

jennky13
25. mar 2025

@petronelag nerozumiem, preco by na oslave mala byt flasa alkoholu ? Opakujem, hostitelka urcuje pravidla, co sa bude podavat a co nie.

mantilka
25. mar 2025

Príliš riešiš švagrinú, to že hľadala misku je normálne a ty v tom vidíš problém. Tvoj postoj poukazuje, že máš s ňou nejaký problém.
Možno by ma nahnevalo, že vytiahla fľašku z kúpeľne, ale nie že sa nedopila. A ak si s tým mala problém, bolo jej treba pribaliť domov. Nádych výdych a ries skutočne problémy lebo si len kazis dní a ide to to na zdravie.

tamtamka26
25. mar 2025

ja si myslím, že švagriná už aj zabudla, že u teba bola a ty robíš z toho zbytočnú tragédiu. víno si jej mala pribaliť domov, aby sa využilo, keď ho máš ty vyliať. alebo si ho uvar a urob si pekný večer 🙂

heminepa
Autor odpoveď zmazal
jennky13
25. mar 2025

@mmooly lakoma je v com ? ze neponuka alkohol ? ze k alkoholu neponkla syr, ktory si svagrina vymyslela ? Trosku sa zamysli nad tym, co pises ! Lakomstvo by bolo, keby im dala kavu a vodu ....a pozvala na oslavu

jennky13
25. mar 2025

ja si myslim, ze sa zamysli ako nabuduce zareagujes a jasne das najavo, ze si neprajes, aby ti snorila po polickach. Mas na to plne pravo aj ked je to manzelka tvojho brata. Je to tvoja oslava, tvoj dom, tvoje pravidla . Ak sa rozhodnes, ze si kazdy moze chodit kde chce a vyberat veci odkial chcu, tak znovu su to tvoje pravidla. Nech si ostatní hovoria co chcu, ale ty urcujes hranice ako sa ludia maju spravat v tvojom dome aj ked je to rodina. Spytaj sa, ci aj ty mozes chodit po izbach a vyberat si na co mas chut ty ?

autor
25. mar 2025

@mantilka snoriť v skrinke na návšteve ti príde normálne? Mne teda nie....

lius
25. mar 2025

zasnem, nechapem, preco by sa mal alkohol vobec podavat na detskej oslave? Necudujem sa, ze sme na poprednej priecke na svete v alkoholizme

aurora33
25. mar 2025

Mne príde divne že máte doma víno v kúpeľni 😃😃😂😂😂

kiki68
25. mar 2025

V kupelni vino? OMG, toto je normalne humorna situacia, svagrina ako alkacka ide ako colny pes vino zhanat a v kupelke zasoby 😀😂🙈🙈 by som sa hanbila byt tou svagrinou. My tiez moc nepijeme a tieto veci hned ako dojde vhodna obet predkladam na stol, aspon ma toho zbavia

autor
25. mar 2025

@aurora33 😆 no a čo, nemám ho kde inde dať. Ak by sme mali špajzu,tak to strčím pod regál a vybavené

tamtamka26
25. mar 2025

to je pravda, že otvárať kredence sa nepatrí. to mi aj pri svokre vadilo, že prišla a všetko prekutrala, kým našla pohár na vodu - pritom by som jej ho dala aj sama. ale ako píšem vyššie, nerieš, určite už všetci zabudli, že si jej to neponúkla, aj že si nemala syr. niektorým ľuďom proste nevyhovieš, ani keby máš na stole kaviár. a víno ulož napr do rolldorky na chodbe, alebo inde, aspoň ho nabudúce nenájde 😀

lius
25. mar 2025

mozno pre niektore z vas odveci, ale napadol ma rozhovor s Branom Mojsejom (uz zopar rokov abstinuje), ako vnimaju male deti alkohol. Pride navsteva, rodicia konverzuju, otvori sa flaska, postupne sa smeju viac, otvara sa dalsia flasa a rodicia uz tancuju, spievaju, niektori aj na stole. A v tej detskej hlavicke otaznik: Co je toto za zazrak v tej flasi, ze zrazu je moja mamina s ocinom stastni, vysmiati? Hmmm...ja viem, niektore mi sem napisete, ved co je na tom, dat si poharik vina, ale za mna je lepsie si ho dat v kruhu priatelov bez tych deti...alkohol nema co patrit na detsku oslavu

terezkaarthuramax
25. mar 2025

Ja by som to neurobila. Iba ak by mi dovolili..ale ja som u jedných kamaratov aj navarila. Ale aspon také suroviny ako maso to som.kupila za svoje a z toho uvarila.. ale to sú takí kamarati co im nevadilo a dovolili mi to. Inak by som neurobila lebo skrinky a tak to je súkromie tej rodiny.

zmrzlinka2021
25. mar 2025

Autorka,

Tvoj problém je podľa mňa niekde inde. Ona je dáma, má určitý štandard, je veselá, úprimná a tvojim bratom milovaná. Tebe niečo z tohto chýba, preto si nájdeš hocičo, čím môžeš vyvolať akýkoľvek konflikt, napätie...

Možno by bolo dobré sa pozrieť na to, prečo ti tie veci prekážajú.

terezkaarthuramax
25. mar 2025

@lius mas pravdu... Ale na mojich oslavach v detstve bolo vino.. nic to na mne nezanechalo. Dam si obocne vino ci smotanovy liker alebo ten co ide don salko alebo ovocny alkohol tolko krat za rok ze na jednej ruke to spocitam. A aj to len preto ze tu smotanu, ovocie a salko lubim kebyze to tam neni ani o to nezakopnem.

lius
25. mar 2025

@terezkaarthuramax chapem, asi si z tych silnejsich jedincov, ktori nemaju tendenciu k zavislostnemu spravaniu 🙂

lienka.7
25. mar 2025

@autorka akoze prepac, ale robíš z komára somara 🤦‍♀️
Pýtala sa, či máš, ty si tvrdila, že nemáš a ona ti doniesla fľašu z police. Nehrabala sa ti predsa v skrini...
Chcela si dat víno, tak si dala víno, kde je problém? Jaj, ze nestihla celú fľašu? Tak si jej ju mala pribaliť s tým, ze haló, nedopila si si 😁

1mata
25. mar 2025

Preháňaš podľa mňa. Ja by som bola rada, že si švagriná našla aj sama pitie a je spokojná 🫣😄

aurora33
25. mar 2025

A čo tak mať ho v kuchyni? 😃😂

jaskolka
25. mar 2025

Za mňa ste obe divne. To,že ty nepijes,ok,no jednoducho nie každý to tak má a aj keď sa budeš rozčuľovať,tak proste je zvyk,že veľa ľudí si na oslave ten alkohol chce dať. Nie opiť sa do nemoty,ale prípitok,čo je jeden pohár.
Švagriná zase nemala čo brat sama fľašu,ale normálne sa opýtať,že "tam a tam som videla víno,rada by som si pripila". Slušne požiadať a hotovo.
No s to s miskou som nepochopila,prečo je problém,že hladala aj ona misku?

guudy
25. mar 2025

@jaskolka aj nefajciar ma ponukat na oslave cigarety fajciarom? Ci len pri alkohole to plati? ;)

marryliese
25. mar 2025

@guudy pokial by mi niekto daroval cigarety a návšteva by sa pýtala či nemám kľudne im ich dám. 🤣 Ale stačilo aby dotyčná povedala nehnevaj sa, to máme odložené a nekupovala som, nie švagrinej dovoliť a potom ju tu osočovať 🤣 to že švagriná hladala misku na pohostenie berie ako "snorenie" 🙈🙈🙈