Oblečenie na 1. sväté prijímanie

9. jún 2021

Ahoj, moja krstná dcéra bude mať za chvíľku svoj veľký deň a ja netuším čo si obliecť. Prvé a posledné na ktorom som bola bolo moje 😀
Chcela by som šaty, v kostýmoch a saku sa necítim dobre. Nemám to v šatníku a nekúpim si to kvôli pár hodinám. Predpokladám že nie je vhodné mať odhalené ramená a mini šaty..... Ale čo ďalej? Ako veľmi to má byť alebo nemá byť elegantné?

1angelika
9. jún 2021

Určite sa treba obliecť elegantne a nie športovo. Neviem akú máš postavu no niečo určite nájdeš čo nebude stáť majland a využiješ aj potom. 🙂

nika23t
9. jún 2021

Môžeš šaty, môžeš aj sukňu a blúzku, alebo nejaký pekný top a k tomu sukňu alebo nohavice. Nemusí to byť vyslovene slávnostné, len sa vyhnúť vyzyvavemu, alebo niečomu vyslovene rušivému. A tiež nič športové. My sme mali prvé svätá prijímanie nedávno a dokonca dve maminy mali šaty s odhalenými ramenami. Myslím, že dnes máš obrovský výber. Určite by som ale šla do niecoho, čo ešte využiješ. A lodičky. Tie vedia pekne doladiť výzor.

autor
9. jún 2021

@1angelika dĺžka šiat je aká vhodnejšia? Po kolená alebo po zem? Viem že nie športovo, ale tiež to nechcem prehnať s elegantnosťou a pôsobiť pri iných ako keby som išla na svadbu. Alebo je vhodné oblečenie aj ako na svadbu?

deti95060810
9. jún 2021

po zem šaty isto nie. stačia po kolená, alebo aj tesne pod kolená. plecia by nemali byť odhalené, ani špagetové ramienka na šatách.... A malo by to byť slávnostné oblečenie, je to predsa slávnosť....😉

deti95060810
9. jún 2021

pozri stránky mayoral. sk
matmazel.sk
majú aj kamenné predajne kde sa dajú šaty vyskúšať - čo ja osobne preferujem pred objednávaním...

renka30
9. jún 2021

Krstné deti síce nemám ale keď mali moje baby prijímanie tak na jednom som mala čierne nohavice a blúzku bez rukávov, v kostole na tom tenký svetrík. Mladšia mala minulý rok, kúpila som si šaty po kolená so širšími ramienkami (bol koniec júna a veľmi teplo) a v kostole som mala oblečené sako. Za mňa si daj niečo jednoduché ale elegantné, určite nie je nutné oblečenie ako na svadbu. V prípade šiat či sukne by som volila dlhšie alebo v dĺžke tak po kolená, určite nie príliš mini. Ale kľudne aj nohavice a nejaký top či blúzku.

silvike
9. jún 2021

Podla mna sa staci obliect tak ako v nedelu do kostola. Proste, slusne, elegantnejsie. Ale myslim ze vyslovene svadobne outfity by uz bolo privela. To asi nie. Alebo ako ked chodis do prace kde sa vyzaduje nejake elgantnejsie oblecenie. Tak podla mna takto aj na prijimanie.

nafka0483
9. jún 2021

Obliekla by som sa rovnako/podobne ako keby som isla gratulovat na promocie, na pohovorv do prace, na sud... cize elegantne ale nie ako na svadbu. Ramena zahalene, ziadny extra velky vystrih, ziadne mini. Bud slusne cierne nohavice a bluzka, alebo puzdrova sukna a bluzka, alebo nejaky pekny top, alebo slusne puzdrove saty (mozu byt aj bez rukavov, na siroke ramienka a ak treba tak na vrch lahky svetrik, alebo sako, pripadne prehodit satku. K tomu lodicky, alebo elegantne sandale, pripadne slusne baleriny.

terezka1947
9. jún 2021

Cokolvek elegantne.
Tiez mam saty,po kolena,iba predlzeny rukav,jemny vystrih. Kludne aj nohavice,bluzku,top.
Nie je nutne mat na tuto prilezitost nic specialne.

1angelika
9. jún 2021

také šaty ako na svadbu určite nie, žiadna róba..normálne letné šaty alebo aj nohavice a blúzka, to je už na tebe...

janickacrazy
9. jún 2021

Ja som mala elegantné letné šaty, dĺžka tesne pod kolená, sako asi potrebovať nebudeš. My sme mali veľmi horko, chvíľu sme čakali pred kostolom a všetci chlapi zhadzovali saká.

autor
9. jún 2021

Dakujem vam za rady 🙂
Viete mi aj povedat co budem robit ako krstna pocas sv. omse?

janickacrazy
9. jún 2021

Nemusíš nič robiť, len sa budeš pozerať.