Oblečenie na stužkovú pre učiteľku
Ahojte, bývalí žiaci ma pozvali na stužkovú a ja netuším, čo sa dnes na takú ,,akciu" oblieka. Učila som ich len dva roky, resp. celkovo, čiže som sa okrem svojej nikdy žiadnej nezúčastnila a teda, v tom veku som sa nepozerala na učiteľov, čo majú na sebe. Poraďte žienky milé prosím 🙏😊
@heni79 nesúhlasím, dlhé šaty na stužkovú sú úplne v pohode za mňa. https://zenskyweb.sk/clanok/44470-mama-maturant...
Dress for apple shape/body - ukáže to x možností, aké šaty sú vhodné. Následne v obchode: skúšať, skúšať, skúšať.
@bielavila ja som mala tiež dávno stužkovú, pred vyše 20 rokmi. Dlhé šaty sme mali len my, učiteľky aj matky boli každá v šatách po kolená alebo v elegantných kostýmoch so sakom. A to niektoré učiteľky boli len o pár rokov staršie, ako my. Ani ony neprišli v dlhých robach. Je to určitý bonton, tak ako keď na svadbe je v bielom iba nevesta.
Práve toto riešim z pohľadu mamy. O týždeň stužková. Treba dodržať základné pravidlá.. Nie príliš veľký vystrih, dĺžka skôr midi (pod kolená), nie príliš výrazne zdobenie. Ak sú odhalené ramena, tak štóla cez ne aspoň na oficiálnu časť... Pekne lodicky, telové silonky...
@bielavila Neviem či si v poslednej dobe bola na stužkovej a v akej úlohe. Ale naozaj je aktuálny trend - dlhé šaty majú maturantky! Je to ich deň. Maturanti obleky, samozrejme ich strih je aktuálny. Ostatné ženy skôr midi, ak dlhé šaty, tiež decentnejšie (nie róba). A neznamená to, že tie slávnosti nie sú "na úrovni". Viaceré ti písali to isté. Mimochodom, píšeš o dvoch učiteľkách na stužkovej. Boli tam iba dve? 🤔 Čo mali oblečené matky?
@jaskolka ďakujem, ale ak je toto jablko, tak som to zle pomenovala. Ja mám veľké ruky, chrbát, brucho, úzke boky a relatívne chudé nohy. Vrch nosím 42 a rifle 38 🙈
tieto radím si neobjednať....mám presne ten istý strih, rukávy, všetko, len v červenej farbe, z kvalitnej látky z butiku za 60 eur....kolegyni sa veľmi páčili tie moje, tak si objednala tieto z Bonprixu a prišli jej šaty v takej kvalite, že ich nosí kolo domu keď upratuje, v práci ich ani raz nemala, keď jej prišli, tak sa do nich obliekla a katastrofa, hrozný materiál a ani strih nie je taký, aký na fotke...bola som prekvapená, lebo sama mám pár vecí z Bonprixu a všetky mi prišli vcelku kvalitné a pekné...ale toto .... hrôza....
Ak ťa nebaví behať po obchodoch, pozri si nejaké koktailové šaty, trebárs na answear, zalando, aboutyou . Vyfiltruj si typ šiat, veľkosť....objednaj si aj troje, doma vyskúšaš, a čo ti nesedí, vrátiš (zdarma, a vrátia ti €).
Bonprix má naozaj biednu kvalitu materiálov aj strihov...
Ja takéto veci riešim v Peek&Cloppenburg
Je to síce rakúskaj stránka (sk nemá eshop), ale v BA majú cca to isté https://www.peek-cloppenburg.at/damen/kleider/c...
@lenka591996 ďakujem, presne takéto niečo som akurát mám chudšie nohy a menšie brucho. Ale tento typ budem teda hľadať 🙏

Puzdrové - napríklad také niečo. Pod to kvalitna sťahovacia bielizeň.