Oslava prijímania a rozvedení rodičia
Ahojte, neviem či tu nejaká podobná téma je ale chcem sa opýtať. Syn bude mať v máji prijímanie a chcela by som mu urobiť u nás v reštike takú menšiu oslavu kde by by sme teda boli syn, ja a môj priateľ, moji rodičia a sestra s priateľom a dcérkou. Lenže viem že sa patrí pozvať aj druhú stranu zo synovej strany len ak by som pozvala napríklad hneď len jeho starkú a jeho bio otca, môj priateľ by odmietol ísť a myslím si že si zaslúži tam byť keď už pár rokov sa stará o malého ako o svojho. Alebo spraviť radšej oslavu len s mojou rodinou s tým že ak bude chcieť ex nech si spraví o také dve hodinky on so svojou rodinou zas posedenie, ktoré už teraz viem že nespraví. Ak by som zas pozvala iba exsvokru či by sa ex necítil dotknutý a čo on / i keď neviem či by bol ochotný prísť na oslavu kde bude aj môj priateľ)
Dúfam, že som to zrozumiteľne napísala 🙂
Ja by som sa opytala tvojho syna ako to vnima on a ako by chcel oslavit svoj velky den - skoro 10r dieta uz ma nejaku predstavu o tom co a ako a aj vnima vztahy v rodine, podla toho co povie tvoj syn by sa mali - pokial maju len kus radi tvojho syna- aj biootec a aj tvoj priatel. Pripadne sa mi paci riesenie co uviedla @gala79 - den pred by som sa snazila dohodnut s exom aby ho zobral na nejaky special obed/veceru aj s jeho familiou a v den primania by isiel uz len do kostola a potom ty a vasa rodina na obed
@prasiatko30 no len niekedy majú 10 rocne deti viac rozumu ako "urazeni" dospeli... a niektory uz len s "principu" budu robit napriek... ( neviem ci je to aj situacia autorky) ale neprekvapilo by ma to...
malého som sa pýtala, vraj tam chce svoju starkú ale tatku nie, preto som sa aj na začiatku pýtala či by nebolo blbé pozvať iba exsvokru a aby jeho tatko zas nebol urazený a po ďalšie ex má tiež súrodencov, pozvem jedného druhého nie tak zas otázky čím som ja horší keď mňa ste nepozvali...čím viac ľudí tým komplikovanejšie
Vsetko Zavisi od všetkých vasich vzťahov v rodine navzájom,do ktorych cudzí ludia na nete nevidia,osobne si neviem predstaviť,že by som v tejto situácii riesila iných ako pokrvnych príbuzných.
@katarinapekna no, pravda, ale pruser je, ze ani exmanzel a ani novy priatel nie su pokrvna rodina 😉
@mia018 prosim ta,a ty co riesis svojho ex?Ak mas dobre vztahy s bývalou svokrou,pozvi ju-je predsa stara mama tvojho syna a píses,že ho ex vodi ku svojej mame.
Ak sa bude tvoj syn ženit,nech si on pozve aj svojho otca,to sa ta nebude vobec týkat,ale teraz oslavu robis ty a tvoj priatel,takže ja by som ho urcite nevolala
@maciatkolulu exmanzel je pokrvny príbuzný-je otec dietata a pokial mu dieťa nie je lahostajne,ma tam mat svoje miesto.toto je slávnosť dieťaťa nie rodicov a ich iks nových partnerov
@katarinapekna asj nje si rozvedena. ono hej otec by mal byt na oslave dietata, ale vies ty za akych okolnosti sa rozisli? ci akoze ked sa dajme tomu vyprdol na svoje dieta, nechodil na besiedky, ignoroval ine sviatky, bol doma.hruby, ozraty, tak ma matka dieta, sklonit hkavu, nepozvat"noveho muza, ktory to dajme tomu financiu a stara sa onrodinu uz roky?? snad nie??? ak som spravne citala tak v tomto pripade samotne dieta tam.nechce otca a to uz o niecom svedci... ako som pisala, zalezi od stavu v ktorom sa dana rodina nachadza a aky vztah maju rodicia medzi sebou. bude sa nieco silit a oslava bude na prd, dieta nebude mat pekne spomienky. ja si napriklad za spolocny stol s ex priatelkou nesadnem, on, ona a aj ja a deti vieme.preco. moj muz, ktory sa o nas stara a ktory je otcom mojho dietata si za spoločný stôl pri dajme tomu stuzkovej ma pravo sadnut, kedze sa ppdstatny cas ppdielal na starostlivosti o moje deti. kdezto ex priatelka sa postarala iba o problemy, plac a nestastastie, nemoze sa zucastnovat aninoslav u rodiny mojho ex a za to ja uz nemozem, ona sa sama postarala o svoju povesť atd. takze zial nie vzdy je to tak ako pises...
No podla mna slavnost ako taka je sväte prijimanie. Tak ho pozvi do kostola. Je uz na nom ci pride alebo nie. Slavnostny obed uz je len posedenie. A tam ho pozyvat uz nemusis. Niekto ani posedenie nerobi. Nieje to povinnost.
nečítala som som ani jeden predchádzajúci príspevok a teda vychádzam z úvodného príspevku. osobne si myslím, že tvoj ex ako aj priateľ by si mali uvedomiť , že ide o tvojho syna. Ja by som pozvala každého tak ako si napísala patrí sa to. Kto tam príde nechaj na nich, ale obaja muži by si mali uvedomiť, že je to oslava pre tvojho syna a vaše problémy by sa ho nemali dotýkať. Ak majú radi svoje/tvoje dieťa tak by sa mali dokázať premôcť a urobiť to najlepšie čo sa pre tvojho syna dá. A patrilo by sa, aby obaja bilogický rodičia sa v prípade spoločného stretnutia podielali na financovaní. Je to oslava vášho dieťaťa, on za to nemôže a nemal by byť obeťou, či sa tvoj ex s priateľom má rád alebo nie.
Pozri, sadnite si s malým a napíšte si spolu zoznam hostí. Uvidíš koho tam chce syn mať. Podľa toho sa zariaď.
Ja si tu situaciu neviem predstavit, vsetci sa tam pekne pokope stretnu, o com sa asi tak budu rozpravat? Bude tam prijemna atmosfera? Uzije si to to dieta?
Ked mal moj syn prijimanie, vyslo na vikend, ked je u otca, on mu spravil oslavu so svojou rodinou, ja s novym partnerom som prisla len do kostala a bola som stastna, ked som odtial po nutnych, naoko milych rozhovoroch vypadla. Neviem si predstavit, ze by som s nimi este obedovala, ble. A nie, nebolo mi to luto, ze som oslavu nerobila ja. Viem, ze nam to vsetkym viem vynahradit inac a dieta nema namietky, uplne chape.

Ako vy čo píšete čo budem robiť keď bude birmovka, stužková svadba... Birmovka neviem, ale tak čo sa týka stužkovej a svadby tam si už môže sám určovať koho pozve koho nie, tam sa môže stať že potom ani mňa nepozve a nespravím s tým nič