icon

Oslavujete s deťmi Halloween?

16. sep 2022

Ak ano, tak ako? Robite aj nejaku vyzdobu?

tamitamitami
27. okt 2024

@julca777 Tak napíšem svoj názor raz, slušne a hotovo. Načo tu ženám píšeš že otvárajú duše diablovi? To sú také hlúposti že až. Ty omnoho viac zla vytváraš tým čo tu píšeš ako niektorá iná tým že s dieťaťom vyreže tekvicu. Téma je či oslavujeme s deťmi helloween a ak áno ako. Nie kresťanská prednáška.....

zuzitko74
27. okt 2024

@julca777 Prepáč mi, ale s takýmto vyjadrovaním voči iným diskutujúcim, by som ťa určite nedávala nikomu za vzor a už vôbec nie malým deťom.

julca777
27. okt 2024

@bessie12 to je pekné, ale tým, čo som povedala, proste ubližujes, len nevidíš teraz tie následky

tetapetra
27. okt 2024

@tamitamitami
@zuzitko74 dievčatá, zbytočne sa trápite a snažíte

julca777
27. okt 2024

@zuzitko74 ja tvoj názor.. Nepoznáš ma, ale však hovor si čo chceš. Vždy som sa najskôr slušne vyjadrila, ale už keď začnete zapárať už to nehovorím úplne kľudne

julca777
27. okt 2024

@tamitamitami ja som sa len vyjadrila, ale niekto sa začal hádať a rozrývat to, čo som napísala... A to s tým diablom je pravda, je to tak, ale je to pravda a tu ľudia nechcú prijať a zvlášť takúto dosť závažnú

julca777
27. okt 2024

@tetapetra presne, zbytočne, lebo aj tak nemáte pravdu

bessie12
27. okt 2024

@julca777 aké následky ??? Následky čoho??? Ako som povedala ja, nikomu neublizujem. Ani mojim imaginarnym deťom.

tetapetra
27. okt 2024

@julca777 ty si satanaš a osobne. Niečo také nechutné ako si ty som ešte nestretla.

julca777
27. okt 2024

@bessie12 sex pred svadbou aj teda mať dieťa pred svadbou, oslava Halloweenu, hriešna hudba - napr. rock, čarovanie, vyvolávanie duchov a podobne veci otvárajú srdcia diablovi. Diabol človeka obťažuje a to sa môže skončiť posadnutím a posadnutie sa niekedy končí smrťou... A očkovanie, ktoré som spomínala je hlavne ublizovanie dieťaťu a ubližovať niekomu a zvlášť vedome a dobrovoľne je ťažký hriech, lebo ťažký hriech je taký, ktorý je vedome, dobrovoľne a vo veľkej veci a keď som vás teraz na toto upozornila tak už to je vedome, lebo viete o tom a aj tak neprestanete

julca777
27. okt 2024

@tetapetra neviem co je to satanaš ale dobre... Ja som ešte nestretla tak veľa matiek pohromade, ktoré takto ubližujú deťom

tamitamitami
27. okt 2024

@julca777 Ty máš pravdu v svojom kresťanskom svete. Čo je samozrejme vporiadku a ja chápem že to takto berieš.
Ale mala by si si uvedomiť že aj týmto čo tu predvádzaš šíriš zlo. Názor sa dá napísať aj normálne a slušne. Treba vedieť rešpektovať aj to že iný človek má iný názor. Nie útočiť a vypisovať tu také sprostosti (kde druhému praješ zle).

tetapetra
27. okt 2024

@julca777 si chorá osoba. Teba mali zaočkovať proti jedu

julca777
27. okt 2024

@tetapetra 🤣 🤣 okej ako myslíš...teba mali potom zaočkovať proti šíreniu hoaxov a bludov

julca777
27. okt 2024

@tamitamitami ja som ho napísala najskôr slušne a začali ste sa do mňa navážať a tak som tu pravdu ešte zdôraznila....

julca777
27. okt 2024

@tamitamitami a nie su to sprostosti a nikomu neprajem zle...

zuzitko74
27. okt 2024

@julca777 Iste, to onííí začalííí. Žiadna z nich sa tu však neprezentuje, ako nasledovaniahodný príklad. Len si vo svojej rodine robia tak, ako sa im páči. Ty si sa tu však pasovala za samozvaného strážcu morálky, tak by si v prvom rade tú morálku mala dodržiavať ty sama. Čo nerobíš.
Nepoznám ťa, máš pravdu. Poznám len tú časť z teba, ktorú si mi ukázala v tejto debate. Rimanom 2:17-24

tetapetra
27. okt 2024

@julca777 ja tu nesirim nič 🤣 to robíš ty. Ešte sa začneš vydávať za mňa

bessie12
27. okt 2024

@julca777 poznať sa po sexuálnej stránke pred svadbou je podľa mňa dôležité. Pretože je to z jedna veci, ktorá keď nefunguje, tak je to na rozchod. Hriešna hudba, tak o tomto radsej pomlcim. Vyvolávanie duchov, tak s tým na mňa nechoď. S ducharcinou mam skúsenosti a nie, nevyvolávala som ich. Voči tomu mam obrovský rešpekt. Čarodejníctvo? To mam len teoretické skúsenosti 🤷‍♀️

julca777
27. okt 2024

@zuzitko74 len som sa vyjadrila 🙂

julca777
27. okt 2024

@tetapetra kto by sa už len vydával za teba.. Ja som rada, že nie som ty

julca777
27. okt 2024

@bessie12 to je jedno aké slušnosti máš. Proste sex pred svadbou je HRIECH a veľký a ešte v ňom splodiť dieťa je hriech, to dieťa je viac otvorené diablovi

bessie12
27. okt 2024

@julca777 jasne. Ešte povedz tu bájku o dedicnom hriechu 🤣🤣🤣🤣

julca777
27. okt 2024

@bessie12 to nie je bajka🤦

julca777
27. okt 2024

@bessie12 nevieš prijať pravdu

tamitamitami
27. okt 2024

@julca777 Ale ty musíš pochopiť že to je TVOJA pravda. To že niekto iný to vníma inak a myslí si o tom svoje je úplne vporiadku. Tak ako je vporiadku že ty si o tom myslíš svoje.

Nepraješ zlé? Prečítaj si čo píšeš ženám len preto že majú iný názor ako ty.

tetapetra
27. okt 2024

@julca777 si si istá? Vieš, pri tvojom stave, človek nikdy nevie

bessie12
27. okt 2024

@julca777 ale chod do pekla s takými somarinami. Ako môže byť decko vinne za to co urobili jeho rodicia. No nijak .. 🤦‍♀️

zuzitko74
27. okt 2024

@julca777 Ty si musíš uvedomiť jednu vec. To, čo píšeš, je pre ostatných diskutujúcich tvoj subjektívny názor, nie absolútna pravda vytesaná do kameňa. Iste, máš právo na svoj názor. Nemáš však právo žiadať, aby mu veril aj ktokoľvek iný okrem teba a už vôbec nemáš právo, súdiť ľudí na základe tvojho názoru.
Niektorí ľudia nemajú dosť prirodzenej autority, inteligencie a argumentov na to, aby si svoj názor vedeli obhájiť. V takej chvíli zvyknú vytiahnuť nejakú ,,vyššiu moc" , za ktorú sa radi schovávajú a tvária sa, že hovoria v jej mene. Obávam sa, že toto je aj tvoj prípad.

janulik2008
27. okt 2024

@julca777 Svôj pôvod má v keltskom sviatku Samhain, ktorý oslavovalo keltské obyvateľstvo Britských ostrovov. Zostal významným sviatkom aj po prieniku kresťanstva na toto územie. Duchovenstvo malo záujem, aby sa pôvodne pohanský sviatok, kde sa slávili rôzne sily, ktoré mali počas tohto sviatku možnosť pôsobiť vo svete ľudí, zmenil na oslavu sviatku Všetkých svätých – kde by sa oslavovali všetci známi aj neznámi svätci kresťanskej cirkvi. Šírením kresťanstva začalo na Britských ostrovoch prichádzať k splynutiu pôvodného keltského sviatku a zvykov s ním spojeným s kresťanským sviatkom Všetkých svätých (ang. All Hallows). Keďže sviatok Všetkých svätých sa oslavoval 1. novembra, sviatku oslavovanému deň predtým sa začalo hovoriť „All Hallows’ Eve“, z čoho skrátením vzišlo slovo „Halloween“.

Takze ...