Páči sa vám meno Aurora?
Ahojte chcela by som vediet Vas nazor na meno Aurora a jej vyznam
@issiq no tak sorry že som vyjadrila svoj názor, pre mňa za mňa si daj meno aké chceš, to je tvoja vec, veď proti gustu žiaden dišputát. Ale tvoja dcéra ho bude nosiť celý život a ak nej bude slovenské priezvisko s koncovkou -ová tak nič srandovnešieho nie je, aj na ši rómski spoluobčania majú rôzne pekné mená ako Brenda Lakatošová, Angelina Rigová a pod. 😀 😀 😀 😀 😀
nie
nie, nepaci, ale nechapem preco sa to tu vobec rozobera, kebyze chcem take meno dat mojmu dietatu je mi uplne jedno co si mysli tetka od susedov o tom mene, hlavne aby sa mi hodilo k mojmu dietatu a aby som ho tym negativne nepoznacila na cely zivot 😅
@natalienka12 ziadna koncovka ova 😉
@rolak presne tak, vysmech ide od rodicov a ked citam tu tie reakcie niektorych mamiciek, tak sa ani necudujem, ze dnesne deti su take krute a netolerantne 😢 . Dieta samotne nenapadne, ze nejake meno je cudne, smiesne a pod. Ja zijem v zahranici, kde sa teda deti volaju fakt kadejako, aj smiesne, aj skomolene mena som pocula, aj vymyslene....a v zivote dcera neprisla s tym, ze 'mami predstav si, mame chlapca, co sa vola Cici ' (obidve c s makcenom). proste ju to ani nenapadne a pritom ide o cinskeho chlapceka. deti to fakt neriesia, iba rodicia.
A k teme, mne osobne sa meno Aurora paci a nevidim dovod, preco by ho rodicia nemohli dat. Mne sa to teda nespaja so Sovietskym zvazom, nakolko toto meno sa dnes bezne pouziva v zahranici.
@issiq
vo všeobecnosti je to pekné meno .. skús vziať v úvahu nielen vaše rodinné priezvisko, ale možnosť svadby .. Aurora Horáková, Nováková ešte znie pekne, aj ked zvláštne, no taká Aurora Smreková, Rybáriková, Janíčková .. ked sú priezviská samo o sebe úsmevné
hoc píšeš, že žiadna ová, no kto vie ako sa rozhodne pri svojom sobáši
nie, ako loď
@issiq Aurora je krásne meno 😉 vôbec nerieš lode ani Rusko. ja mám síce dcérku s rýdzoslovenským menom Lucia, ale to len preto, lebo manželovi sa veľmi páčilo. inak ja som mala na pláne dať Larisu. tiež mi staršie generácie hovorili, že to je deka. ale teda ja mám 29 a keby mi to nepovedali, v živote by som o tom netušila. nehovoriac o tom, čo naše deti, ktoré majú medzi sebou už celkom iné mená ako sme mali my. Deti to podľa mňa neriešia. Jedine tak rodičia. A tých ľutujem. Síce tiež poznám jedno dievčatko, ktoré sa volá Vanessa Tulipánová, ale keď hovoríš, že vy máte netradičnejšie priezvisko, tak sa toho neboj. Daj také meno, aké sa t i páči.
@issiq áno, to mi je jasné .. tak ako mi je jasné, že hoc aj by ste žili v Holandsku, tak ako na potvoru si tam nájde Slováka 🙂 a presťahujú sa na SVK .. v otázke máš význam mena .. aurora je iný názov pre polárnu žiaru, používa sa aj v spojení la aurora, podľa prekladača je to zornička, slovenská verzia mena Laura, či Zora a čo viem, tak v Disney je to meno princeznej v rozprávke Šípková Ruženka
Nie
Nie, ale čo na tom záleží? Bude to tvoje dieťa, nie moje 🙂
Apropo.... v "Ženách z rodu Gilmorovcov" bola Rory 😉 Vždy sa mi to meno páčilo....
@lili_mia ja mam muza cechoslovaka a je zo mna Ludmila Laszloova..
a zabijem sa? 😀 ked ho lubim, chcem mat priezvisko ako moje deti.... Keby som davala meno podla priezviska, tak ma dtbne, sak k tomu sa hodi len Ildiko alebo Emese... A co ked sa vyda za Janosika???? 😀 svokra je ceska a vydajom sa vola Bozena Laszlova... No co narobime, ked aj na tom nasom malom slovensku sa miesaju vselijake narodnosti.... A kvoli mojmu slovensko-madarskemu menu sa mi este nikdy nikto nesmial....
jasne, a pre chlapca Potemkin🙂
@issiq keď sa Ti páči daj 🙂 presne ako písala @rolak deti si to nebudú spájať, dospelí možno.
My máme napr. Adelku a tiež sa veľa ľudí spýtalo, či už večerala 🙂 nekomentujem... deti to poznať už asi nebudú a v pôrodnici sme boli na izbe dve a naokolo ich začína byť až priveľa, nie je to už nezvyčajné meno, možno aj Ty rozprúdiš nový trend 🙂
@issiq telenovely od 12 nepozeram, tak asi nie. Proste by som take meno nedala, lebo mam takéto asociacie v hlave. Nechcela som ťa uraziť, len som napisala odpoved na tvoju otazku. Ak si chcela len pozitivne ohlasy mala si zadať otazku trošku inak. Napr, Komu sa pači meno aurora, napište A nie či sa nam pači, lebo ti nič ine ako ano nechceš počuť 😉
Mne sa paci, najma po vypocuti pesnicky od Ramazzottiho 🙂
mne sa to meno velmi paci! slovanska varianta je tusim Svetlana! a nevidim na tom nic zle, ked nam tu pobehuju Sophie, Sarah, Jessici a ine cisto slovenske mena!
@carodejnica v Gilmore Girls boli Lorelei Gilmorove, nie Aurory! super serial, inak! 🙂 🙂 🙂
mne ako rackujucej osobe sa to meno vobec nepaci 😀 😀
ee, sak to je meno pre lod 🙂, mozno tak o 100r ked sa na to zabudne 😀
a este tak kombinacia zo slovenskym priezviskom napr Aurora Kováčova..... OMG sak to by som si isla v 16tich uradne zmenit meno.
@ingrid16 tiez ma napadlo meno Mercedes! kazdy mysli na auto, pritom je to katalanske meno - volala sa tak frajerka grofa Monte Crista (A. Dumas) uz v 19. storoci! a dnes kazdeho len nemecke faro napadne!
Inak, osobne sa mi pacia skor taketo "europske" mena, zaujimave, ze nam zneju cudzejsie ako vsetky tie bezne hebrejske, casto pouzivane - Anna, Maria, Hana, Zuzana, Eva - pochadzaju z hebrejciny!
@cenculinka preco nie? ked dam dietatu meno alexander - pre mna krasne meno - tak ho predsa nebudem volat alexko ci sanko - to znie otrasne....
zofia je krasne meno - zofka znie ako nejaka onka z.hornej dolnej
nechaprm uplne tie pripomienky o vyslovnosti r - polovica dievcenskych a chlapcenskych mien ho v sebe ma a polovica deti nehovori pekne r - A?

@natalienka12 stačilo napísať nie...myslím ze tu nikomu nepreskakuje...jedine ak tebe 😒 🙂 🙂