Výber mena pre dvojčatá: Aurora, Rebeka alebo Dália?
Ahojte, s manzelom cakame dvojicky a su to dievcatka. Rodim o 3 mesiace. Zvazujeme mena Aurora a Rebeka. Čo si o tom myslite? Zvazovali sme este namiesto Aurory aj Dália.☺️
Nezvyčajné, budú sa hodiť k priezvisku? Aurora Spišáková, Rebeka Halušková by bolo trošku komické.
Rebeka podľa mňa úplne bežné meno, nevidím dôvod nedať zo, sk sa vám to páči.
Aurora je menej časté mení, ale nie úplne raritne, Ako by ste ju volali? Rory? Ak sa vám to páči, tak ani ti nevidím dôvod, prečo nedať, napokon každý si zvykne
Ak sa vám páči Dalia a R-ka v menách (Rebeka, Aurora), tak len nahodím, že existuje aj Dária, syn v škôlke má spolužiačku s takým menom.
@anonym_autor Ak budes volat na obe, zle sa to vyslovuje.
Ja len ze ak jednej date meno Aurora, tak sa k nej viac hodi Dalia. Su to pekne mena, ano, nie su typicke pre SK, ale nie su to zni ziadne zlataniny. Proste pekne netradicne mena. Rebeka je k jednemu alebo druhemu prilis obycajna.
@anonym_autor mne sa k sebe tie mena nehodia. Ked si predstavim kolko krat na nich budes volat naraz...alebo spominat obe deti naraz lebo pri dvojickach je to proste velmi pravdepodobne...na jazyk to ide spolu tak tazko..asi to spojenie Ro Ra Re mi nejak tak neladi. Mne osobne sa to tak cudne vyslovuje
Nezvyčajné, budú sa hodiť k priezvisku? Aurora Spišáková, Rebeka Halušková by bolo trošku komické.
@anonym_e3da0c
A keď sa vydajú, zmenia si meno aby sa hodilo k po tiež výšku, či ako potom 😁?
@anonym_autor
Krásne mena ste vybrali, Aurora som chcela aj ja a Rebeka je tiež fajn. Ďalšia je také ojedinele, kritici sa ti 5 deti na ihrisku, keď zavoláš Aurora, Dália 😀
@anonym_e3da0c
Oprava - k priezvisku
Mne sa k sebe Aurora a Rebeka nehodia.. to akoby sa jedna volala Anna a druha Jazmina. Jedno je take tradicnejsie a druhe velmi nie
O dalii ani nehovorim, vzdy si predstavim tu mrtvu zenu 😐
Akurát včera s jednou pani o tom som sa bavila,
Meno Rebeka ako dávajú lebo netradičné
Pritom staršia generácia pouzivala ako ,, nadávku,, ty si ale Rebeka
No meno sa pouzivalo dávno predávno,len generacia , ktorá ho mala za otrepane a v zlom mysle slova a teraz sa vrátilo 🙂
Podľa mňa je to ok ale je pravda, že sa budu zle vyslovovať obe mená 🙂
Akurát včera s jednou pani o tom som sa bavila,
Meno Rebeka ako dávajú lebo netradičné
Pritom staršia generácia pouzivala ako ,, nadávku,, ty si ale Rebeka
No meno sa pouzivalo dávno predávno,len generacia , ktorá ho mala za otrepane a v zlom mysle slova a teraz sa vrátilo 🙂
Podľa mňa je to ok ale je pravda, že sa budu zle vyslovovať obe mená 🙂
@anonym_2c25f4 Bez urážky, nemam rada takéto srandicky, ale nas sa zase používalo ako "nadavka": ty Dorota jedna
Rebeka - ok
Aurora je loď - VOSR
@anonym_17114b mladsia generacia uz vobec nevnima Auroru ako kriznik revolucie. Je to pekne meno.
@anonym_2c25f4 Bez urážky, nemam rada takéto srandicky, ale nas sa zase používalo ako "nadavka": ty Dorota jedna
@zojazoja veď jasné,hej to je presne... ale pointa bola ako sa to mení generáciami 🙂
@anonym_autor a ja by som sa vrátila k starým nemám a budeš "kúúúl"😁👍
Janka a Danka, Katka a Zlatka, Anka a Hanka, Betka a Grétka, Zorka a Dorka, Ela a Hela, atď
Rebeka - ok
Aurora je loď - VOSR
@anonym_17114b
a vies o tom, ze lodiam sa davaju vacsinou zenske mena?
@anonym_autor
Krásne mena ste vybrali, Aurora som chcela aj ja a Rebeka je tiež fajn. Ďalšia je také ojedinele, kritici sa ti 5 deti na ihrisku, keď zavoláš Aurora, Dália 😀
@svetlonos
akí kritici?
Mne sa páči Rebeka, aj Aurora je pekné ale nejak sa mi k sebe nehodia. Asi skôr potom ta Dália a Aurora, no je to na vás. Mne tiež vraveli na meno syna že nie a aj tak som ho dala🙂)
a nebude vadiť ak tá Aurora bude ráčkovať?
@vulka pocula si uz o logopedovi vsak?
@vulka pocula si uz o logopedovi vsak?
@anonym_dad2a8 a ty vieš,že niekto sa to nedokáže naučiť?mám dve kamošky, ktoré chodili dlllllllho k logopedovi a stále rackuju a obe majú v mene r
@anonym_dad2a8 a ty vieš,že niekto sa to nedokáže naučiť?mám dve kamošky, ktoré chodili dlllllllho k logopedovi a stále rackuju a obe majú v mene r
@anonym_5ed61b mam byvaleho profesova, ktory je medialne znamy a ako dospely navstevoval logopeda a naucil sa povedat toto pismeno, nakolko ma vystupy v televizii a radiach.
Nemyslim si, ze je dovod nedat dietatu meno, kde je R, lebo co ak.
Ja mam tiez znamu, ktora ma v mene aj v priezvisku R a nechce sa to naucit tak s tym zije, pokojne to mozu riesit aj teraz v dospelosti.
@anonym_5ed61b mam byvaleho profesova, ktory je medialne znamy a ako dospely navstevoval logopeda a naucil sa povedat toto pismeno, nakolko ma vystupy v televizii a radiach.
Nemyslim si, ze je dovod nedat dietatu meno, kde je R, lebo co ak.
Ja mam tiez znamu, ktora ma v mene aj v priezvisku R a nechce sa to naucit tak s tym zije, pokojne to mozu riesit aj teraz v dospelosti.
@anonym_dad2a8 ony to riešili aj v dospelosti
@anonym_dad2a8 ony to riešili aj v dospelosti
@anonym_5ed61b to, ze sa to ony nenaucili moze znamenat aj to, ze nemali vhodneho logopeda, dostatocne netrenovali, nemali dostatocnu mieru motivacie atd. Na zaklade toho, ze sa to dve tvoje zname nenaucili nemozes vytvorit zaver, ze sa to nedokaze naucit kazdy. Nechodila si s nimi k odbornikovi, nevies ako to prebiehalo. Ale pokojne nedavajte detom nema kde je R, lebo sa to nie kazdy nauci, taktiez aj mena s L a mozno aj so sykavkami budu dost rizikove. Potom zostaneme vsetci na anne a janovi.
Keby sa nevyberali mena od R kvoli rackovaniu, tak stvrtina mien ti vypadne, to je zas nazor. My mame Rosalie, mali sme na zozname aj Hanu, Gretu, Johannu, aj tu Auroru... Rebeka a Gretka je tiez krasna kombi.. kazdopadne tymi menami nic nepokazis... .
@anonym_5ed61b to, ze sa to ony nenaucili moze znamenat aj to, ze nemali vhodneho logopeda, dostatocne netrenovali, nemali dostatocnu mieru motivacie atd. Na zaklade toho, ze sa to dve tvoje zname nenaucili nemozes vytvorit zaver, ze sa to nedokaze naucit kazdy. Nechodila si s nimi k odbornikovi, nevies ako to prebiehalo. Ale pokojne nedavajte detom nema kde je R, lebo sa to nie kazdy nauci, taktiez aj mena s L a mozno aj so sykavkami budu dost rizikove. Potom zostaneme vsetci na anne a janovi.
@anonym_dad2a8 však ale ja netvrdím,že sa to nik nenaučí,ja som len povedala,že mám dve známe čo sa to naučiť nedokázali 🤷
@anonym_dad2a8 však ale ja netvrdím,že sa to nik nenaučí,ja som len povedala,že mám dve známe čo sa to naučiť nedokázali 🤷
@anonym_5ed61b dobre.
Mne sa páčia všetky tri mená. Nevšedné a pritom stále pekne znejúce aj v slovenčine. Asi treba zvážiť aj ako ich budete bežne volať. Syn sa volá Simon (nie Šimon) a mne sa páči aj Simonko aj Simo (tak ho volajú v škôlke).

Rebeka - ok
Aurora je loď - VOSR