Peniaze alebo vecný dar na svadbu. Čo je vhodnejšie?
Ahojte
Potrebovala by som poradiť
Manželov brat má budúcu sobotu svadbu, obrad je v kostole a potom sa ide na posedenie do reštaurácie. Bude nás 21 nakoľko len veľmi blízka rodina
Budúci mladomanželia nám povedali len toľko, že konzumné si každý hradí sám,resp.každá rodina si zaplatí za seba(večera,káva,alko-nealko,koláč)
Moja otázka znie - dať do obálky peniaze alebo kúpiť vecný dar?
Nepýtajte sa prečo si všetko platíme pretože odpoveď nepoznám 😀
Kyticu by som dala len..ked su natolko zgrlavi, ze si jedlo mate platit vy
tak to je riadny trapas. som v zivote ani nepocula. a odpoved na tvoju otazku nemam, ale asi ako tebe to vyhovuje. vobec by som sa nejako hlbsie nad darom nezamyslala.
@janulka182 Veď práve to, že doteraz čo sme chodili na svadby( a aj naša svadba) ešte nikto podobnu situaciu nemal a preto som vždy volila peniaze aby sa im čo to vrátilo z tých výdavkov a neboli až tak moc škodní...ale teraz naozaj neviem či stačí kytica ako píšeš a nejaká drobnosť.. 😀
Ja osobne rada obdarúvam, ale v tomto prípade by som neveste kúpila kyticu, k tomu malý večný dar a hotovo.
Ja pochopím, že ľudia nemajú peniaze a chcú svadbu. V tom prípade urobím malé pohostenie doma, kde sa ako rodina stretneme, užijeme si spoločné chvíle kľudne pri jednohubkách a kofole.
Ale pozvať ľudí na svadbu, následne do reštaurácie a požiadať ich, aby si utratu zaplatili sami, je i na mňa priveľa.
Presne, dala by som kyticu🙈 ak na svadbu nemajú, nech sa zoberú na úrade. Hanba by ma fackovala toto povedať svojim hosťom, alebo teda pozvaným na moju svadbu, že plaťte si sami za jedlo a pitie
Tiež pozerám,že len pri 21 pozvaných a platia si sami. By som sa hanbila ako 🐕,keby je to najbližšia rodina. No,svadba ako lusk 🤭. By som normalne uvažovala,či mám niečo dať, keďže idem len na obed do reštiky a popri tom bude veselica 😏.
Ja osobne rada obdarúvam, ale v tomto prípade by som neveste kúpila kyticu, k tomu malý večný dar a hotovo.
Ja pochopím, že ľudia nemajú peniaze a chcú svadbu. V tom prípade urobím malé pohostenie doma, kde sa ako rodina stretneme, užijeme si spoločné chvíle kľudne pri jednohubkách a kofole.
Ale pozvať ľudí na svadbu, následne do reštaurácie a požiadať ich, aby si utratu zaplatili sami, je i na mňa priveľa.
@abbey1 ponukli sme sa s manželom že pohostenie môže byť u nás v záhrade a nech si len zabezpečia veci k tomu ale o tom nechceli počuť - že nechcu mať starosti....tak neviem prečo nás vlastne volali prečo si nezobrali len svedkov a rodičov alebo prečo sa nezoberu niekde na dovolenke keď im to velmi vadí...
Dala by som akurat tak kyticu, nic viac. To je teda riadny trapas 🙂 Ani by som nad vecnym darom teda absolutne nepremyslala, toto pocujem prvykrat, aby takto niekto vyriesil.
Presne, dala by som kyticu🙈 ak na svadbu nemajú, nech sa zoberú na úrade. Hanba by ma fackovala toto povedať svojim hosťom, alebo teda pozvaným na moju svadbu, že plaťte si sami za jedlo a pitie
@lucia13022023 veď toto s úradom nič nemá. Aj v kostole mohli mať len svedkov. Ale nezaplatiť najbližšej rodine pohostenie, to je fakt na hlavu. Asi by som dala len kvety a ak oni dali niečo vám, zariadiť sa podľa toho, ale teda dat menej o tie útraty.
Tak toto som ešte nepočula. Čiže oni len objednali reštauráciu a všetko ostatné platíte vy. Dala by som im mešec s najdrobnejšími mincami, keď sa prezentujú ako žobráci nech tak aj vyzerajú.
vzhladom na to, ze si utratu mate hradit sami, kupila by som len kyticu. je to cudne a trapne, ze nie su schopní zaplatit ani len veceru
Ufff tak to je aj na mna vela 🙈🙈🙈
Nie tak davno sme boli na krstinach. Pozval nas muzov kolega.... co sme teda "cudzi".
Ale pozvat na svadbu svojich najblizsich? A takto????
Ufff 🙈🙈🙈
Ved to nie je 100ludi ze ozaj fakt ze kopa ludi.
Takto kolko vyjde strava a vsetko? 20 max 30€ na osobu??
Neviem kolko vas ide? Ak by si si toto nemala platit kolko by si im dala? Pripadne ako riesila dar?
Tak by som asi nejako doslova "spekulovala".
Ze ak by si dala napr 200€. A tuto kolko cca zaplatis tak odratat. A dat teda bud hotovost do tej vysky alebo nieco vecne do tej sumy.... i ked normalne pocas tohto pisanie stale mi v hlave ide ze co?!?!
@lucia13022023 veď toto s úradom nič nemá. Aj v kostole mohli mať len svedkov. Ale nezaplatiť najbližšej rodine pohostenie, to je fakt na hlavu. Asi by som dala len kvety a ak oni dali niečo vám, zariadiť sa podľa toho, ale teda dat menej o tie útraty.
@lukbe úprimne neviem ako to funguje, koľko co stoji. Mysela som si, že na úrade je to lacnejšie 😁
Jezis to je ostuda. Dala by som malu kyticu a do obalky max 100e. Hanba by ma fackovala nedat nic. Ale ani nahostine by som sa nezdrziavala.
Haha ja odpadnem to je aké dobre. Chcem mať svadbu a žiadne výdavky tak pozvem ľudí a nech si sami zaplatia za seba načo by som mala hradiť vlastnú svadbu. Ako neviem ja by som v takomto prípade finančný dar určite nedala
Ak chcu teda takto sestrit, ani by som tam nesla.
Dat svadobny telegram a koniec.
Investovat do oblecenia, priprav na svadbu, platit si konzum a este aj davat dary?
Mali sa vziat o 2 svedkoch a cau.
My sme mali 12ludi, najblizsi okruh, ale vsetci dostali aj vysluzky, platili sme si svadbu sami s manzelom, fotografa, zakusky, vsetko.
Ved to je trapne, nechat rodinu platit na vlastnej svadbe.
my sme mali tiez malu svadbu v restauracii, ale preboha, platili sme to my! ved pri 21 ludoch sa zmestia do tisicky, aj keby ste si neviem co objednali. fuha no dala by som kvety (alebo ak nechcu kvety nieco ine) max do 50e, alebo tych 50e do obalky. (ratam, ze sme traja a minuli by sme tam okolo 70-100 na jedlo a pitie). ale je mi teda trapne za mladomanzelov.
Nabudúce keď budete mať vy nejakú oslavu a oni sa zúčastnia tak ku koncu prid s bločkom že teda takáto bola útrata za to čo zjedli a vypili a za darčeky ďakuješ😄
My sme mali tiež malu svadbu a len obed, cca 25-30 ludí no odpadla by som keby si majú jedlo platiť hostia 😂
ja nemám slov, nie som schopná ani napísať normálnu odpoveď ... ja by som na takú svadbu ani nešla, len na obrad, ako si môžu pozvať na zábavu ľudí a nechať ich zaplatiť, veď to nie je ani pozvanie, chcú oslavovať, ale za vaše peniaze, no môj ty bože...
Tak to je trapas a hanba toto. Dala by som im len nejakú mini kyticu a mozno nejakých maximálne 20€ do obalky. Viac určite nie, keď si v podstate musíte všetko zaplatiť.
Budeme mat viac hostí, ale všetko platíme my. Dokopy to bude cca 80 - 100 ľudí.
To im nie je trápne ??
Pokiaľ poznáš dôvod ,napríklad , že naozaj sú na tom finančne zle, tak v tom prípade by som nemala problém zaplatiť si večeru a dať aj € do obálky . Pokiaľ sú len žgrlaví , tak by som kúpila malú kyticu a vybavené , vôbec by mi nebolo trápne nedať svadobný dar.
a vaša účasť na svadbe, aj tá finančná, keďže si vy máte zaplatiť za konzum by mala byť darom, čiže kytica a konzumné
S takymto poctom hosti sme mali krstiny a vyslo nas to 600€ aj s tringeltom. Deti dostali do daru este viac €, keby mali svagrivci vsetkych 5 pokope, a aj keby ozaj boli svorc bez penazi, tak by to zatiahli z darov. A mohli si usetrit tento neskutocny trapas.
K daru - kupila by som max kyticu.
Ja by som tam ani nešla, takéto niečo, že platiť si co zjem na svadbe.... Čóóó? Úplne nehorázne. Nech idú do riti s takou svadbou. No fuj.hanba na 100 rokov
Pokiaľ poznáš dôvod ,napríklad , že naozaj sú na tom finančne zle, tak v tom prípade by som nemala problém zaplatiť si večeru a dať aj € do obálky . Pokiaľ sú len žgrlaví , tak by som kúpila malú kyticu a vybavené , vôbec by mi nebolo trápne nedať svadobný dar.
@lenka.25 Peniaze maju, tam nebude ten problem, skor si myslim ze nevesta je troska zgrlava, ako nechcela som sa nejak vyjadrovat nemozem niekoho prinutit ma pohostit ale naozaj aspon na "kavu" mohli pozvat...
Asi to naozaj spravíme tak,že sa zučastnime obradu v kostole, pred kostolom zablahoželáme s kyticou a nejakou drobnosťou a odídeme, Ved najesť sa možeme aj doma 😀
🤣 som si myslela, že poznám najžgrlavejšiu osobu na svete ale táto dvojica ju tromfla. To je des, fakt by som viac ako kyticu a fľašu vína neobetovala 🙈
Ale aspoň vám to oznámili vopred, pretože mohol kľudne nastať aj taký priebeh pohostenia,že by vám to vyúčtovali po svadbe. By ma vykotilo 🤭.
Ale aspoň vám to oznámili vopred, pretože mohol kľudne nastať aj taký priebeh pohostenia,že by vám to vyúčtovali po svadbe. By ma vykotilo 🤭.
@zuzanita1609 aj to sa stalo. Asi 2 roky dozadu bola taka téma, ze ženích po večeri pýtal účet a začal pýtať od hosti 😁
Myslim, ze by mi stacilo ist ma obrad 😅 bez darov

tak to je riadny trapas. som v zivote ani nepocula. a odpoved na tvoju otazku nemam, ale asi ako tebe to vyhovuje. vobec by som sa nejako hlbsie nad darom nezamyslala.