Peniaze alebo vecný dar na svadbu. Čo je vhodnejšie?
Ahojte
Potrebovala by som poradiť
Manželov brat má budúcu sobotu svadbu, obrad je v kostole a potom sa ide na posedenie do reštaurácie. Bude nás 21 nakoľko len veľmi blízka rodina
Budúci mladomanželia nám povedali len toľko, že konzumné si každý hradí sám,resp.každá rodina si zaplatí za seba(večera,káva,alko-nealko,koláč)
Moja otázka znie - dať do obálky peniaze alebo kúpiť vecný dar?
Nepýtajte sa prečo si všetko platíme pretože odpoveď nepoznám 😀
Mňa ste tu kedysi roznosili na kopytach zato, že som cezpoľným hosťom neplatila ubytovanie po hostine a museli si ho zaplatiť sami… ale toto je fakt hardcore 🙂
Mňa ste tu kedysi roznosili na kopytach zato, že som cezpoľným hosťom neplatila ubytovanie po hostine a museli si ho zaplatiť sami… ale toto je fakt hardcore 🙂
@andaluzia12 ubytovanie hosťom neplatime ani my, ale hostinu áno.
Ahoj, viac by dostali, keby utratu v restairacii zaplatili a kazdy host by tak bol stedrejsi.takto hosti trochu demotivuju, ale to uz je ich vec
Na sumu by som sa nikdy nepytala cudzich ludi, su to vase vztahy, tu podrobnosti nikto nepozna
kupila ozdobnú obálku alebo niečo dekoračné na sashe je napr toho dost a dala peniaze
Dar im dáš, keď si pohostenie zaplatíš sama. Ježkove oči, mne je trápne aj za nich 😬
Áno, to bolo čítanie😄. Už sem tému pridali
Muz to ako vidi? Je to jeho brat, tak nech rozhodne on. Aj rodicia si musia platit, alebo len surodenci? Aspon rodicov by mohli pozvat. Isla by som na veceru, ale dar by som nedala, max kyticu a pohladnicu. Asi ocakavaju, ze kazdy si zaplati + dostanu do obalky. Na stastie som nikdy nestretla nikoho kto by robil svadbu kvoli zarobku.
a co chce vlastne tvoj manzel? pises len o sebe a svojich pocitoch,ale je to jeho brat .. mozno on aj napriek platbe na hostine chce byt .. tvoja svagrina lakoma a ty sebecka... ved sed doma,ale muza pusti ... aj keby im dal len tu kyticu alebo daco male na pamiatku ... ale aspon sa stretnu ako rodina
si si istá, že si to dobre pochopila to konzumné? väčšinou je jedlo zaplatené len každý si zaplatí sam alko nápoje, ak ich bude požívať
Dcera žije v Irsku a ona mi hovorila, ze tam sa to tak bezne robi, ze mladomanželia zaplatia len prípitok a hostia si kazdy svoje. Tiez som sa nad tym pozastavovala.
Prečo sa nezoberú oni dvaja so svedkami a idú na večeru spolu? Ušetria...a kto im chce potom zablahoželať a poslať eura, dar, pošle...
Toto je ozaj, ale trapas roka.🙈😃tak chcem svadbu, ale jedlo v restike si uhradia hostia. By som sa hanbila ako pes🙈to ani rodicom nevesty a zenicha nie je trapne???? Svojej dcere by som to vytmavila, kebyze mi toto povie, ze hostia uhradia svoje jedlo🙈nic by som im nedala, max poslala po niekom telegram a kyticu😃🤦♀️
Už sme boli na kadejakých svadbách ale toto je aj pre mňa novinka. Dala by som kyticu fotorámik nejaký pekný( alebo iná drobnosť) a vsjo. Peniaze by som nedala - nemám im čo kompenzovať, keďže si pohostenie máte zaplatiť vy.
My ideme mať tiež len takú malú svadbu,iba najbližšia rodina 15 ľudí,u nás na záhrade, jedlo zabezpečené normálne z restiky a teda nechceme ani peniaze ani dary,lebo veď je to len také posedenie, slávnostný obed.
@autorka ako dopadla svadba ?
Ja som od sestry dostala 500 eur na mojej svadbe, na svadbe sa oplatí dar vratit. Keďže ju mala v zahranici a ja pred porodom, nesla som, obeda na Slovensku som sa nemohla zucastnit (už si nepamatam prečo, ale ten dôvod bol asi vážny, keď som nesla. Potom som jej u rodicov dala 500 eur (v podstate naspat, čo som od nej dostala, aj keď som na svadbe a na žiadnej hostine nebola). Čiže by som postupovala rovnako, vratila by som to, čo ste dostali vy.
Bože len nie dary 😀. Ja som dostala zelenú sklenenú asymetricku veľkú vázu. Akože vôbec doma nemám nič zelené, ani sa mi nepáčila. Ak vyslovene nepoznáš ich štýl a nie si si istá ze nevesta po tom netúži tak peniaze. Kúpia si za ne co chcú. Ale druhá vec je ci vôbec chceš dávať nieco keď si platíte samy 😀. Toto som v živote nezazila a teda dúfam ani nezazijem. Dúfam, že počítajú s tým, že keď si niekto v buducnosti spomenie na ich svadbu, tak to nebude spomienka na nevestine nádherné saty ci vybornu zábavu. Bude to: ano to bola ta svadba co sme si zaplatili večeru 😀.
Jezis to je ostuda. Dala by som malu kyticu a do obalky max 100e. Hanba by ma fackovala nedat nic. Ale ani nahostine by som sa nezdrziavala.
@really8 ze,max 100 😀. A koľko by si inak dala? A keď ich hanba nefackuje ani mňa by rozhodne nefackala 😀
V tomto pripade by som dala len kyticu. Este som nepocula,aby si svadobny host platil v restauracii.
Toto pocujem prvy krat ,aby si hostia zaplatili pohostenie.
Zagratulovala by som im po omši pred kostolom s kyticou a šla by som domov. Do reštaurácie Nie. Ako písal vyššie.. Vy máte výdavky.. oblečenie,, + pohostenie..?? To nie je svadba.
Dcera žije v Irsku a ona mi hovorila, ze tam sa to tak bezne robi, ze mladomanželia zaplatia len prípitok a hostia si kazdy svoje. Tiez som sa nad tym pozastavovala.
@janka2805 v Irsku to je trosku ine. A bezne mas na svadbe zaplateny prvy chod ako obed alebo veceru a potom pripitok. Hostia si potom platia alkohol a zvysok. Ale tu je to tak zauzivane. Moj sef bol sokovany ze doma mladomanzelia platia alkohol a kolace, davaju vysluzky cely svadbu. A doma si vies do restavracii doniest svoj alkohol a platis nejaky maly poplatok za otvorenie flase, to v Irsku neexistuje. My sme mali teraz iba prijmanie a isli sme na obed ako rodina bolo nas tam 7 a svagor platil okolo 300 eur.
Svadbu neplatia rodičia podľa počtu svojich hostí? Za celý môj život, čo som bola na svadbe, tak vždy platili rodičia. Ale asi som už staromódna.
Svadbu neplatia rodičia podľa počtu svojich hostí? Za celý môj život, čo som bola na svadbe, tak vždy platili rodičia. Ale asi som už staromódna.
@roseania kedysi to tak bolo, u nas tiez platili rodicia, kazdy za svoju stranu, ale terajsi rodicia mladych maju na krku hypoteky tazko povedat, ale kazdy to ma inak
Ja by som išla len na obrad a dala len kyticu, pohľadnicu a nejakú maličkosť. A ak pôjdeš aj na "hostinu", tak by som tiež dala to isté. Nič naviac. Keď im nie je hanba toto urobiť, tak ty sa teda hanbiť vôbec nemusíš, že nedáš žiadne peniaze. Ja by som im nedala ani cent.
Akože oni vás pozvali ale platťe si všetko sami?🤣👌🤦🏼♀️ za takýchto podmienok by som priniesla len kvety .
Wau...v takomto prípade by som dala kyticu kvetov-zo slušnosti a nejaký darcek-nieco lacnejšie,jednoznačne.Mozno len poukážku niekde do wellness.Zvlastny prístup od nich,tak nad čím uvažovať?

Radosť mať takuto osobu v rodine naozaj