icon

Peniaze alebo vecný dar na svadbu. Čo je vhodnejšie?

24. apr 2025

Ahojte
Potrebovala by som poradiť
Manželov brat má budúcu sobotu svadbu, obrad je v kostole a potom sa ide na posedenie do reštaurácie. Bude nás 21 nakoľko len veľmi blízka rodina
Budúci mladomanželia nám povedali len toľko, že konzumné si každý hradí sám,resp.každá rodina si zaplatí za seba(večera,káva,alko-nealko,koláč)
Moja otázka znie - dať do obálky peniaze alebo kúpiť vecný dar?
Nepýtajte sa prečo si všetko platíme pretože odpoveď nepoznám 😀

Strana
z6
autor
2. máj 2025
@really8

Veru dufam ze nikdy taka nebudem❤️❤️❤️❤️❤️ mam o dost mladsiu sestru a urcite ma stala viac ako ja ju. Ale nemam to spocitane. A tu mas dalsie ❤️❤️❤️❤️❤️ snad mas dost

@really8 ďakujem veľmi si ma potešila 🙂

autor
2. máj 2025
@ereska

Z toho si nic nerob niekto si precital asi kusok z temy alebo to je pod tym nickom tvoja svagrina nastavajuca 🤣🤣🤣

@ereska no jo, to je tu už taký zvyk 😀 hlavne že sa pochválila koľko ju stála setra 😀

ereska
2. máj 2025

No ona to nikdy nepocitala ale vie ze dala sestre viac ako ona jej 🤣🤣🤣

really8
2. máj 2025
@ereska

No ona to nikdy nepocitala ale vie ze dala sestre viac ako ona jej 🤣🤣🤣

@ereska jeeeezis no ty si sa predviedla. Jasne ze som jej dala viac ked som o x rokov starsia. A keby si temu prave ty precitala tak by si vedela ze som uz reagovala skor. No neva. Tu mas aj ty ❤️❤️❤️❤️

bombulka
2. máj 2025
@really8

Veru dufam ze nikdy taka nebudem❤️❤️❤️❤️❤️ mam o dost mladsiu sestru a urcite ma stala viac ako ja ju. Ale nemam to spocitane. A tu mas dalsie ❤️❤️❤️❤️❤️ snad mas dost

@really8 fu, z čoho si taka zlostna?

autor
2. máj 2025
@bombulka

@bombulka znie tak vyrovnane vsak?

bombulka
2. máj 2025

Agresívny komentar so záplavou srdiečok je vždy spoľahlivé znamenie...

really8
2. máj 2025
@bombulka

@bombulka ja nie som zlostna. Len hovorim ze mi je zle ked si bratia takto preratavaju kto komu dal kolko. Ked sa surodenci takto k sebe chovaju. No sak ale niektori ludia maju radsej peniaze jak vlastneho brata. Taki to pochopit nemozu.

autor
2. máj 2025
@really8

@bombulka ja nie som zlostna. Len hovorim ze mi je zle ked si bratia takto preratavaju kto komu dal kolko. Ked sa surodenci takto k sebe chovaju. No sak ale niektori ludia maju radsej peniaze jak vlastneho brata. Taki to pochopit nemozu.

@really8 máš pravdu a vidíš to aj v prispevku že kto ma radšej peniaze
Maj pekný deň 🙂

really8
2. máj 2025

Ano vidim. Nemusis sa skusat. Smutne vztahy. Este bude veselo ked sa zacne dedit.

autor
2. máj 2025
@really8

Ano vidim. Nemusis sa skusat. Smutne vztahy. Este bude veselo ked sa zacne dedit.

@really8 našťastie toto je už dávno za nami, ale ďakujem 🙂

mamina7070
2. máj 2025

hrozne ako takyto zly a lakomy clovek -tvoja svagrina dokaze nicit rodinu
chudaci svokrovci

som_realistka
2. máj 2025

mňa dostala švagrova veta, že on nie je nikomu povinný platiť obed 🙂, však nie je, tak nech nepozýva na svadbu, v tom prípade pozvanie malo byť asi také, že "hej po obrade my dvaja ideme do reštaurácie xyz a môžete tam ísť aj Vy, celkom dobre tam varia"

lenka.25
2. máj 2025
@really8

@ereska jeeeezis no ty si sa predviedla. Jasne ze som jej dala viac ked som o x rokov starsia. A keby si temu prave ty precitala tak by si vedela ze som uz reagovala skor. No neva. Tu mas aj ty ❤️❤️❤️❤️

@really8 a prosim ta v com sa autorka predviedla . Akurát je sklamaná z prístupu svojej nastávajúcej švagrinej . A ty porovnávaš neporovnávateľné . Medzi mojimi dcerami aje rozdiel 9 rokov , staršia už brigáduje , je dospela , mladšia chodí na ZŠ . A staršia mladšej stále niečo kupuje za svoje peniaze , lebo jej chce urobiť radosť . Jasne , že od mladšej nič nečaká , veď to je logické . Ale raz , keď bude mladšia dcéra dospela a nebodaj bude mat svadbu a takto by ju pozvala , že teda pozývame Vás na svadbu , ale teda to čo skonzumujete si aj zaplatíte , myslím , že by bola veľmi sklamaná a dvakrát by si rozmyslela, či svojej sestre len tak nezištne ešte niečo kúpi . Akcia vždy vyvolá reakciu

really8
2. máj 2025
@lenka.25

@really8 a prosim ta v com sa autorka predviedla . Akurát je sklamaná z prístupu svojej nastávajúcej švagrinej . A ty porovnávaš neporovnávateľné . Medzi mojimi dcerami aje rozdiel 9 rokov , staršia už brigáduje , je dospela , mladšia chodí na ZŠ . A staršia mladšej stále niečo kupuje za svoje peniaze , lebo jej chce urobiť radosť . Jasne , že od mladšej nič nečaká , veď to je logické . Ale raz , keď bude mladšia dcéra dospela a nebodaj bude mat svadbu a takto by ju pozvala , že teda pozývame Vás na svadbu , ale teda to čo skonzumujete si aj zaplatíte , myslím , že by bola veľmi sklamaná a dvakrát by si rozmyslela, či svojej sestre len tak nezištne ešte niečo kúpi . Akcia vždy vyvolá reakciu

@lenka.25 ja som to uz vysvetlila a nechce sa mi to pisat znovu. Je to moj nazor, moj pohlad na vztahy. Nemusia s tym vsetci suhlasit ale je zarazajuce ze ja som ta zla a nahnevana a neviem co len preto lebo by som pri sestre nekalkulovala a btw nekalkulujem ani dnes aj ked obe zarabame. Toto co si vymyslela svagrina je ubohe a trapne a keby im ten obed zaplatili daju do obalky len tolko co prejedli?

lenka.25
2. máj 2025
@really8

@lenka.25 ja som to uz vysvetlila a nechce sa mi to pisat znovu. Je to moj nazor, moj pohlad na vztahy. Nemusia s tym vsetci suhlasit ale je zarazajuce ze ja som ta zla a nahnevana a neviem co len preto lebo by som pri sestre nekalkulovala a btw nekalkulujem ani dnes aj ked obe zarabame. Toto co si vymyslela svagrina je ubohe a trapne a keby im ten obed zaplatili daju do obalky len tolko co prejedli?

@really8 ale keď raz niekto pozve na svadbu , tak každý dá podľa svojim možnosti / uvazenia . Niekto dá aj menej , ako svadobčanov stojí hostina , ale normálna neveste nepočíta kto jej koľko dá. Pozýva ľudí , lebo chce s nimi osláviť svoj veľký deň . Ale toto je dopredu čistý kalkul a ja osobne by som sa na tomto určite nezúčastnila . A vôbec sa nečuduje. , že autorku mrzi , keď vie , koľko im oni pomohli a novomanželom nestoja ani za jeden obed

really8
2. máj 2025
@lenka.25

@really8 ale keď raz niekto pozve na svadbu , tak každý dá podľa svojim možnosti / uvazenia . Niekto dá aj menej , ako svadobčanov stojí hostina , ale normálna neveste nepočíta kto jej koľko dá. Pozýva ľudí , lebo chce s nimi osláviť svoj veľký deň . Ale toto je dopredu čistý kalkul a ja osobne by som sa na tomto určite nezúčastnila . A vôbec sa nečuduje. , že autorku mrzi , keď vie , koľko im oni pomohli a novomanželom nestoja ani za jeden obed

@lenka.25 ok. V pohode. Ja by som kvoli sestre sla. Je to aj jej den.

ereska
2. máj 2025
@really8

@really8 tak ale aj trosku slusnosti medzi surodencami zavolam bracha na svadbu ale si tu vsetko zaplat a do obalky mi daj 300e tak ako zase trochu chrbtovej kosti by sa im nezaskodilo

sandrasstini
2. máj 2025

Za mna ked na nieco nemam, nejdem do toho. Toto mi pridd odveci aj keby nemaju nemaju peniaze a chcu tak velmi svadbu pozvu rodicov svedkov max surodencov a urobia skromne pohostenie doma a nie ze chcem svadbu nemam nanu ale urobim si a zaplatte si. Ja by som dala v tomto pripade len kyticu a flasu kvalitneho alkoholu a to uz aj tak bude dost penazi.

caramellka
2. máj 2025
@ereska

@really8 tak ale aj trosku slusnosti medzi surodencami zavolam bracha na svadbu ale si tu vsetko zaplat a do obalky mi daj 300e tak ako zase trochu chrbtovej kosti by sa im nezaskodilo

@ereska Ono smutné je, že to nie je len o slušnosti, ale už skôr o využívaní a kalkulovani... -Ty mi urob grátis zamkovu dlažbu, atď, atď., ja budem chodiť na všetky tvoje oslavy, grilovačky... aj so snúbenicou, samozrejme aj na tvoju svadbu, ale ty na moju svadbu síce prísť môžeš, no "pozvanie" obnáša úhradu jedla a plus očakávame do obálky min. 300€ na svadobnú cestu... Hmm...🫣

sisa_s
16. máj 2025

Ako to dopadlo autorka?😁

bielasovicka
16. máj 2025
@sisa_s

Ako to dopadlo autorka?😁

@sisa_s tiež som zvedavá 🤭

evcagabi
16. máj 2025

To aj mna zaujima 😅😅😅

Strana