icon

Po akom čase ste sa zasnúbili?

12. apr 2022

ahojte, zaujima ma po akom case..(mesiacoch,rokoch) ste sa s partnerom zasnúbili ?
Lebo mne pride ze ja sa toho asi ani nedockam..uz sme spolu 6 rokov a stale nic...pritom o svadbe, detoch sa bavime, dokonca uz mame 4 roky vlastne byvanie ale toto nejako neprichadza :(
ja mam takmer 29r, a on o rok mladsi 🙂

kormino
12. apr 2022

@janinah úplne s tebou súhlasím,tiež mám rovnaký názor.Dievčatá treba v živote usmerňovať,aby potom nepísali takéto príspevky na MK.

autor
12. apr 2022

a myslite ze co mam vlasne robit? ked rozhovory nepomahaju.. on mi vzdy povie len ze on vie co ma robit a co sa od neho ocakava

autor
12. apr 2022

inak este dodam som jeho prva partnerka,priatelka inu nemal...tak neviem ci aj preto ze sa boji alebo co ...ale zase deti chce a to je myslim este vacsi záväzok ako len zasnubenie ci svadba

acrobaleno
12. apr 2022

6 rokov a viac, to už je prechodený vzťah.

autor
12. apr 2022
vsauce_
12. apr 2022

Druhá vec je, že ho vôbec nepoznáme, tak ťažko povedať, či je to len taký ťuťmák, alebo ozaj sa nechce viazať a lepšie mu je takto. Ale moj byvalý bol taký, že ma namotával ako chce svadbu (ani to nešlo z mojej iniciatívy), ako chce dom, dieťa a potom mi povedal - sme ešte mladí na svadbu. Po 6 rokoch si našiel inú 🤷🏻‍♀️

acrobaleno
12. apr 2022

Inak dnešní chlapi ale aj niektoré ženy vidia manželstvo ako väčší záväzok než dieťa napríklad. A to je tak trošku na hlavu. Načo by si bral babu, keď má všetko od plného brucha, pravidelného sexu a decka?

autor
12. apr 2022

@acrobaleno ved presne takto nechcem dopadnut :(

acrobaleno
12. apr 2022

@autorka Veď krúť očami...očividne máš s tým problém, že si ťa nechce vziať. A je to prechodený vzťah, kam ste sa posunuli? Nikde. Bývate spolu? Máte spolu nehnuteľnosť?

autor
12. apr 2022

@acrobaleno v podstate mame vsetko okrem svadby a dietata 🙂

autor
12. apr 2022

@acrobaleno ano kupili sme si vlastný dom po 2r vztahu pisala som vyssie

kormino
12. apr 2022

Milá autorka,mohla by som byť tvoja mama,preto ti napíšem názor možno starosvetský☺Viem,že dnes je moda mať dieťa bez svadby.Ale..Mala som vo svojom okolí jeden takýto vzťah,ktorý skončil veľmi tragicky.Zostala žena sama s dieťaťom s hypotékou bez akéhokoľvek nároku na príspevok na seba.Toto je len jeden dovod,stať sa može hocičo.A dalšie príklady a je ich teda dosť su,že ked ten pár má dieťa,tak sa muži do svadby vobec ale vobec nehrnú

acrobaleno
12. apr 2022

@autorka akože je to tvoj život, ale chyba no. Veď hypotéka je tiež veľký záväzok.

estrella5
12. apr 2022

Čo máš robiť? Nehovoriť o tom a čakať, príp. sa zmieriť aj s možnosťou, že to nepríde... Alebo sa zobrať a ísť... Alebo ho požiadaj o ruku ty, naplánuj svadbu ty, príp. zásnuby preskoč a začni plánovať svadbu (ale to už je o tvojej povahe). Ja osobne iné možnosti nevidím. Kopec rozhovorov už určite bolo a bez výsledku. Po mojich skúsenostiach by som to už riešila radikálnejšie... Zamyslela by som sa nad sebou. Ak dokážem žiť hoc aj celý život bez svadby, tak by som to neriešila... A ak mi na svadbe záleží, rozišla by som sa... Ale to som ja..

larisa
12. apr 2022

Možno si ta nechce zobrať za manželku, veď všetko má aj bez sobáša tak na co vsak . Najprv ste mali riešiť svadbu až potom spoločne byvanie. Tak bez svadby žiadne deti. Možno to chce prestavku vo vzťahu mozno sa spamätá alebo bude sa obzerať po inej žene.

katarinka89
12. apr 2022

Tak nech si na deti pocka- on nevie urobiť gesto a požiadať ta o ruku ale to by bral aby si mu dieťa porodila. Nechaj to tak a možno keď prestaneš riešiť toto, tak sám sa nakopne alebo ty zistíš ze ti ani zato nestojí

autor
12. apr 2022

@larisa ano to ze som mala najprv riesit svadbu na to som prisla az neskôr. Naskytla sa nam velmi dobra ponuka na kupu vlastného tak sme do toho isli...Prestavku vo vztahu urcite nie.., som si nim ista a viem ze s nim chcem byt

autor
12. apr 2022

@katarinka89 len keby som bola mladsia..ale ja by som aj to dietatko uz velmi chcela ..vzdy som chcela mat do 30 aspon jedno

larisa
12. apr 2022

A keby ste sa s ním vybrala do zlatníctva spoločne vybrať prsteň a hneď aj obrúčky. A ked budu už obrúčky, tak už aj svadbu naplanuj. 🙂

ludka140281
12. apr 2022

Mala som 24,on 22 a chodili sme spolu 2 týždne... súhlasila som.... nasťahovali sa k sebe a po 2 mesiacoch zasnúbili..po roku vzali ba sme spolu 17 spokojných rokov😘... niekedy je to spriaznená duša a hneď vieš či áno, alebo nie ♥️ želám veľa šťastia ❤️ porozumenia a lásky 🍀♥️

denden77
12. apr 2022

po 11m, uz uplynuli skoro dalsie 4 roky a stale sme sa nevzali 😁 (a ani sa nechystam 🤣)

tosomja
12. apr 2022

Prvé spoločné Vianoce mi dal prsteň že si ma chce vziať. 😀 Na ďalšie Vianoce mi dal zase prsteň, že teraz už naozaj. Na narodeniny mi povedal, že musíme napísať nulitu jeho manželstva lebo si ma chce vziať v kostole. Včera prišiel s tým, že on nebude čakať, že stačí aj na úrade, len nech som jeho. 🤣🤣 Ešte veľa verzii budem počuť. Ja sa do svadby nehrniem. Sme spolu teraz presne 4 roky v jednej domácnosti a máme dve deti. Mám za sebou 13r manželstvo a on 11r.
Som rada, že sa stále "vyhovára a nikdy nie je čas" 😃

birika
12. apr 2022

preco? my sme mali "zasnuby" bez pstena - ten nam dodali den pred svadbou 🙂 - a o 3 mesiace bola svadba...zasnuby tiez po troch mesiach chodenia.....brali sme sa po pol roku chodenia a nebanujeme dodne a uz to je naozaj peknych par rokov - mali sme obaja 23

katarinka89
12. apr 2022

Nie všetko ide tak ako my chceme' - ja som sa zasnúbená s ex až po 9 rokoch- neviem načo čakal ale ten krok urobil až na margo toho, že som sa s ním rozišla pre iný dovod- samozrejme som to odmietla a o 2 mesiace prišiel s druhým prsteňom.......to som sa už nad ním zľutovanie no pravdupovediac s odstupom času som si uvedomila ze ja som nato čakala dlhé roky a aj tak som sa s ním rozviedla- ten pocit ze ho do toho , tlačím,, bol hrozný a s ním to ani nepohlo. Nájde sa druhy- ty nemáš ešte noc stratené- mam 33 r a druhého muža som spoznala ako 27/28 ročná a hneď som otehotnela a po 1,5 roku sme sa vzali.

sense
12. apr 2022

Vieš máš možnosť povedať mu na rovinu chceš svadbu aj s termínom, ved keď to chce aj on. Ie je problém, alebo nech ti povie konkrétny dátum.... A musíš sa zmieriť s tým ze zrejme zásnuby ako si predstavuješ nebudú.... Alebo čakať ze možno raz na svätého dindi to spraví ako ty túžiš....
Druhá vec ak by ste aj mali dieťa rozhodne mu nedávaj meno po chlapovi ak chceš byť raz vydatá, lebo potom už ozaj nemá žiadny dôvod na sobáš a ma vsetko

hama007
12. apr 2022

Po 6 rokoch. 🙂

gabriela_obzerova
12. apr 2022

Po siedmich rokoch som sa nedockala, nevedel sa vymacknut, ani spolocne byvanie, ani nic, takze smola, poslala som ho niekam. Potom som stretla terajsieho manzela, asi po roku a pol ma poziadal a to som tak skoro vobec necakala 🙂
Pre toho prveho som si pripadala ako zaloha. Ze cakal, kym nepride nieco lepsie a ja som bola jeho istota, ked nie. A ja si zasluzim viac ☺️ A aj Ty. Pri prvom po siedmych rokoch nic, kazdy sme byvali u svojich rodicov, ani naznak zasnub… Pri druhom som za tu istu dobu stihla svadbu, domcek a nadherne tri deti..,

julianabelakova
12. apr 2022

Po 11rokoch 😅 ked uz sme mali rocne dietatko a potom este druhe a bola ak svadba ☺️

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
12. apr 2022

@sense inak s tym priezviskom pre dieta to ma uz napadlo aj som mu to tusim raz tak naznacila ze ak by nahodou bolo dieta pred svadbou chcem aby sa volalo po mne