Po akom čase ste sa zasnúbili?
ahojte, zaujima ma po akom case..(mesiacoch,rokoch) ste sa s partnerom zasnúbili ?
Lebo mne pride ze ja sa toho asi ani nedockam..uz sme spolu 6 rokov a stale nic...pritom o svadbe, detoch sa bavime, dokonca uz mame 4 roky vlastne byvanie ale toto nejako neprichadza :(
ja mam takmer 29r, a on o rok mladsi 🙂
Nuz tak len sa s tym zmierit a neriesit to 🤷🏼♀️
@autorka Veď máš ústa tak sa spýtaj. Teraz budeš čakať dokedy, kým sa mu uráči ťa požiadať o ruku? Dokým neporodíš druhé dieťa?
@acrobaleno a myslis ze som sa nepytala?🙂
Po necelom roku,ale vzali sme sa až po takmer 13rokoch😅😂 Ja svadby neznášam a využila som túto covid dobu aby som mala len pár hostí.
Po 5tich rokoch ☺️
My po 3 rokoch zásnuby, potom pár mesiacov na to svadba. Obávam sa, že keby ťa aj teraz požiadal o ruku, už by to nebolo ono, nebola by si taká šťastná keď by si mala pocit, že to urobil z donútenia...radšej si rozmysli či chceš s takýcm chlapom stráviť zvyšok života..
@autorka a on ti na to čo povedal? Neviem síce koľko máš rokov, ale keď nechceš prestupovať z nohy na nohu na mieste ďalších 2-5 rokov, tak mu daj ultimátum a potom uvidíš.
Vo vašom prípade je svadba už len formalita. Ono keď žiadny prstienok nezaručí šťastné manželstvo. Aj keď je v okolí veľa rozvodov, tak to dosť odradí od uzavretia manželstva.
@acrobaleno mam 28 rokov, v lete 29, on o rok mladsí 🙂 v takmer vo vsetkom si rozumieme..no povedal mi na to vzdy nieco v tom zmysle ze on vie co ma spravit a co sa od neho ocakava a ze namam na neho tlacit..co vlasne ani ja sama nechcem..a ultimatum v akom zmysle? Ani to som moc nechcela davat..pride mi to take..ze potom to fakt uz akokeby spravi len z donutenia a nie z lasky
@elizabet173 teraz chce .. dokonca sme sa uz aj pokusali..ale ked to nevyslo nechali sme to tak..
@autorka Tak keď vie čo má spraviť, tak prečo to nespraví? Máte dosť rokov na to, aby ste sa niekde posunuli. Keby ťa ľúbi, tak nemá problém na tvoju žiadosť o ruku povedať áno. A dovolím si ti poradiť, že deti by som si s ním bez manželstva nerobila. To už vôbec si ťa nevezme.
my sme sa zasnúbili po 4 rokoch... ale to zasnúbenie proste vzišlo z rozhovoru a z plánov... bavili sme sa často čo chceme do kedy mať a pri debate o deťoch sme si povedali že až po svadbe to začneme skúšať a tak z toho vzišlo že ma drahý požiadal o ruku.. rok na to svadba.. rok po svadbe dieťa :D ... treba sa spolu rozprávať, plánovať, a vyslovene si povedať čo jeden od druhého očakávate a kedy... môj muž chceli deti, ja som chcela deti ale až po svadbe, taks me sa dohodli a bolo... ja viem že sa to ľahko hovorí ale čo iné ti poradiť... potom už len vyhrážky, ultimáta a prosíkanie čo vieš kam povedie... 🙄
Mne povedal môj muž na začiatku vzťahu, že ma chce na celý život. A pre svadbu sme sa rozhodli, žiadne požiadanie nebolo. Ale mňa veľmi bavilo to naše spoločne nadšenie okolo svadby, ktorú sme si robili, tak aby nás bavila🙂Svadba bola po 7 rokoch, ale my sme spolu začínali mladí. Ale, aby sa nepovedalo, tak 3 mesiace pred svadbou som sa dočkala aj zásnubného prsteňa a romantického požiadania a bolo to prekvapenie. Tak som sa dostala aj k prsteňu, ktorý som už stihla aj stratiť. Ale obrúčku som 10 rokov nedala dole z prsta🙂
My sme ani zásnuby nemali. V podstate sme začali po roku a pol co sme boli spolu plánovať svadbu. Bývali sme spolu od začiatku. V čase svadby sme už riešili dom. Zobrali sme sa 2r potom ako sme sa spoznali.
@acrobaleno neviem preco to nespravi...uz ma aj napadlo ci to nemohlo byt preto lebo od kedy sme kupili dom tak 2r.sme riesili len veci okolo toho (bol to holodom) cize nemalo penazi sme do toho vrazili a vsetko sami bez pomoci rodicov...a doteraz este dokoncujeme veci v zahrade...takze dost penazi slo do byvania...tak neviem ci aj toto moze byt za tym
@autorka Keď sa tak veľmi milujete, kľaknutie na koleno a opýtanie sa jednej vety nič nestojí a ani nezaberie čas.
Lenže dôvod prečo to zatiaľ nespravil by mal povedať on, a nie ty takto hádať... Veď nech vyloží karty na stôl. Možno je to len nejaká banalita, čo má v hlave a časom sa na tom spoločne zasmejete. Ale úprimnosť by proste mala byť...
A musia tie zásnuby byť? Moja sestra bola napríklad 3 x zasnúbená a slobodná je dopodnes. Takže sa vezmite a hotovo 🤪🤪🤪
Buď je to ignorant, alebo si ťa nechce vziať zámerne z nejakého dôvodu. Neviem, čo je horšie.
Malá svadba (nemusí to byť mecheche pre 100 ľudí) nie je náročná ani organizačne, a veľmi ani finančne. Obávam sa, že keby mu na tvojom šťastí dostatočne záležalo, tak by sa prekonal.
Po 5 rokoch zásnuby a svadba sme spolu 10 rokov.
@elizabet173 ja som mu to tak nejako aj naznacila..a vlasne aj povedala ze nechcem byt slobodna mamicka
ked ja sa bojim aj o hovorit s nim o tejto teme..lebo sa obavam ze to skonci hadkou :/
ja som clovek ktory sa velmi nerad háda, vyhybam sa takym situaciam pokial sa dá... som dost citliva osoba a kazda hadka dopadne tak ze placem lebo mi to je luto
Zasnubili sme sa po 9,5 roku, zili sme len my dvaja spolu 6 rokov... nemala som potrebu na to tlacit a na blbe otazky okolia kedy konecne, bola odpoved - jednu sobotu ked sa budeme nudit. Svadba nakoniec bola v piatok 😂 🤷🏻♀️
Na tvojom miete sa s tym bud zmier a nechaj muza dychat, alebo to ukonc. Nie je nic horsie ako si hadkami a slzami vydobit zasnubenie... Ako potom clovek ma vediet, ze si ta ten muz uprimne chcel vziat 🤔
@banalu len tazke sa s tym je zmierit nakolko by som velmi chcela uz dieta..teda vzdy som chcela prve stihnut do 30tky..a on to dobre vie
@banalu uz som si aj par krat povedala ze co ved vela ludi malo najprv dieta potom sa zasnubila a bola svadba...ale ako to tu uz niekto pisal presne to ma napadlo ze potom uz vôbec sa mu nebude do toho chciet ist

@gabriela_obzerova ale ja sa s nim rozist nechcem...Nechcem nechat vztah len kvoli tomu ze nemam prsten..
Ako clovek je velmi dobry..spolahlivy, mozem mu doverovat,..len toto nechapem..