icon

Po akom čase ste sa zasnúbili?

12. apr 2022

ahojte, zaujima ma po akom case..(mesiacoch,rokoch) ste sa s partnerom zasnúbili ?
Lebo mne pride ze ja sa toho asi ani nedockam..uz sme spolu 6 rokov a stale nic...pritom o svadbe, detoch sa bavime, dokonca uz mame 4 roky vlastne byvanie ale toto nejako neprichadza :(
ja mam takmer 29r, a on o rok mladsi 🙂

autor
13. apr 2022

@sherynkamalinka tak nepoznate ho..neviete preco to doteraz nespravil... zase povedzme si pravdu..neviem ktora by chcela byt zasnubena pod natlakom? ved aj pre toho chlapa to musi byt stresujuce ked som mu o tom vcera hovorila tak ja sama by som teda nechcela hned na druhy den byt zasnubena mala by som z toho blby pocit ze vsak vcera som do neho hucala a spravil to len preto aby som bola spokojna🙊🙈

jelka21
13. apr 2022

Mojmu sa tiez 3 roky do zasnub velmi nechcelo, stale len srandoval, ze sa bude volat po mne. Tak som zacala pozerat obrucky a snubne prstene, ukazovala som mu, ake sa mi paci a ci aj jemu a aky chcem asi zasnubny prsten. A ked sme sli okolo zlatnictva, tak som ho stiahla, ze nejaky snubny vyskusam, ako mi sedi...A tam ziadny pekny nemali, tak uz sme hladali cielene a nasli sme. On ho kupil a ked sme dosli na navstevu k mamke, poziadal ma o ruku. Nebola to nejaka romantika, ale aj tak ma prekvapil, ze to urobil pred mojou mamkou 😃🥰 Muzom naznacovat nestaci....drzim palce...

elisabella
13. apr 2022

Sorry, ale nepisala si predtym, ze ste sa uz velakrat o svadbe a zasnubach rozpravali (parkrat aj pohadali??🙄) Inak suhlasim, ze ak to muz ozaj citi a chce, tak necaka, nerozjima, ale kona...

vsauce_
13. apr 2022

@elisabella Keď ona po tom tak moc túži a tak moc na to čaká, že už vidí len to dobré 🤷🏻‍♀️

autor
13. apr 2022

@elisabella ano lebo to tak je...o svadbe sa bavime asi uz 4 roky... (odvtedy ako sme riesili svoje byvanie)...tak parkrat ano sa stalo ze som bola tak otravna ze som ho nicila tyzden v kuse a mu pukli nervy..

autor
13. apr 2022

@vsauce_ ja vidim aj to zle...ved kto nema chyby?...ale ked toho cloveka naozaj uprimne milujem to sa mam s nim rozist len preto ze este niesme zasnubeny? Ked v podstate vo vsetkom si rozumieme?

autor
Autor odpoveď zmazal
petronellla87
13. apr 2022

My po pol roku stylom ze mu vravim 1.9.2023 je pekny datum na svadbu, a on ze ozaj taky datum by si aj lahko zapamatal a na druhy den som ai sla vybrat prsten😆 cize na to mozes ist aj takto...sice romantika nula celych nula nic ale mozno ho popostrcis...drzim palce😉

vsauce_
13. apr 2022

Veď ja som ti ani nenapísala, aby ste sa rozišli, ale trochu to ber s nadhľadom. Začneš si idealizovať veci, že možno na výročie príde s prsteňom, len aby si nakoniec nebola sklamaná.

autor
13. apr 2022

@vsauce_ presne na den vyrocia to ani nepredpokladam...aj ked velmi milo by ma prekvapil...(lebo vela krat sa vyjadril ze dni vyrocia,vianoce,valentin to urcite nebudu) 🙊🙈

autor
13. apr 2022

ja som si uz vcera povedala ze to necham do leta tak..proste uvidi sa..ci splni co slubil na urcity cas to nechcem riesit...len ci to vydrzim🙊

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
13. apr 2022

@miriam11 to mi je luto :( ved presne takto to nechcem..aby som ho donutila do toho

anavipredam
13. apr 2022

Tak my sme spolu 10rokov. On 30 ja 28. Začali sme ako mladí, finančne podpora rodičov. Atď atď. Pred 4rokmi sme mali prvý podnájom. Potom po dvoch rokoch dcérka a teraz sme dostavali dom. A spýtala som sa chlapa že prečo nie sme. A on totálny flegmatik že jeho to vôbec nenapadne a posledné roky sme toho veľa riešili tak musí prísť ževraj kľudné obdobie 😂 obaja máme iné hodnoty pre mňa aj tá svadba bude len o zmene priezviska a také doťuknutie. Proste tam je to aj o tom že či poznáš toho svojho chlapa. Ja presne viem čo čakať a čo nie 🙂 a najmä sa o tom otvorene vždy bavíme. Je milujúci otec ktorý robí všetko okrem kojenia pri dieťati a veľmi šikovný chlap. Takže ako si to nastavíš/ nastavíte tak bude 🙂

stani.m
13. apr 2022

po 10 rokoch 😉

radacak
13. apr 2022

Také ,,požiadanie,,o ruku ani nebolo🤣🙈dostala som prsteň ale žiadosť nebola...vzali sme sa po 7 rokoch s 5 ročnou dcérou už🥰sme spolu už 14 rokov ❤️

toscania
13. apr 2022

Mna moj manzel poziadal o ruku po 2 rokoch a 4 mesiacoch - v den, ked som ho chcela o ruku poziadat ja a mna skoro vyvalilo, ked ma predbehol❤❤❤ a necitala som vsetkych 7 strán, avsak z toho co poznam ja pary naokolo, tak viem, ze ak by Ta naozaj chcel poziadat o ruku, tak Ta poziada sam uz davno hoc aj na zachode ( som si to teraz predstavila a to by bola teda originalna pecka 😂😂😂😉🙃 ) ....ak aj boli/su pary, ze sa vzali lebo ....uz sme spolu dlho / ved uz sa vezmime / ultimatum svadba alebo rozchod, tak tie vztahy potom nefuguju /nefungovali na tom "spravnom" zaklade, lebo to nebolo skutočne "prianie - chcenie - tuzba - pocit - presvedčenie" oboch partnerov a aj tie vztahy tak vyzeraju/vyzerali ( a to maju dve az pat deti = pocet deti v manzelstve vobec neznamena ani nezarucuje, ze su ti manzelia o to viac stastni ci spokojni alebo zamilovani ) ....cize nieco v zmysle - vzal som si Ta, aby som nebol za debila...kľudne vsak mozes byt vynimka, ktora potvrdzuje pravidlo... buducnost ukaze...kazdopadne zelam vela stastia❤❤❤

tmavovlaska93
13. apr 2022

Po 8 rokoch :D

lulka321
13. apr 2022

My s mužom po 3 a pol roku, o pol roka sme sa zobrali. Moja kamoška je s priateľom už 8 rokov a zasnúbili sa len nedávno. 🙂

jana_eyre_2
13. apr 2022

Zasnúbili sme sa keď : sme mali dom, keď sme mali prvého syna na svete a keď som čakala druhu dcéru.. povedala som mu že to už bude trápne že máme dve deti a stále nie sme zobrati.. tak ma akože požiadal o ruku, ja som akože povedala áno a do pol roka sme si dohodli termín na úrade, doriesili pár nutnosti čo svokra chcela aby bolo na svadbe a zobrali sa.. po 8mich rokoch spoločného života.. nie sme romantici, sme prakticki ľudia, manželstvo beriem ako ľahšie nastavenie spolužitia dvoch ľudí..

Ja sa na tieto tradície zasnúbenia a svadby pozerám tak, premna je to totálna zbytočná vec, robinsa to len preto lebo to tak spoločnosť očakáva, premna by proste mohla existovať len dohoda na úrade a je to.. tak to asi vidia aj muži, aspoň si myslím.. preto sa často stáva že muži sa do toho nehrnú, lebo sa im to proste nechce riešiť a absolvovať.. a možno má pre teba niečo prípravene cez leto, možno už zajtra.. veď po korone sa dá robiť "všetko" len krátko tak ešte chvíľu musíš byť asi trpezlivá.. samozrejme ak vie čo chces a má ťa rád, tak snáď niečo urobí..

any_soj
13. apr 2022

No žiaľ toto je dosť bežné - muž nedospeje do štádia sebadarovania, lebo v podstate nemusí - dostane vsetko ako v manželstve, len chýba podstatná časť - záväzok. A teda často potom už ku svadbe nedôjde. Zasnúbili sme sa po niečo vyše roku. Vzali sme sa 3 mesiace neskôr, tam už nebolo na čo čakať. Pre mňa bolo veľmi vzácne počuť od manžela práve tie slová - vezmeš si ma...? To, že sa odváži ponúknuť seba ako dar, navždy. Že sa mi statočne ponúka, hoci je riziko, že jeho sebadarovanie nebude prijaté. Inak, odporúčam skvelý podcast Ako si nezobrať teľa, najmä prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu.

bambulalala
13. apr 2022

Pp 2 mesiacoch chodenia,o rok bola svadba už s babami v brusku🙂 je to už 13 rokov co sme manželia a mame 4 deti😊

ouwecka
13. apr 2022

Do roka a o necely rok svadba

mirka3211
13. apr 2022

Po 2 a pol roku a polroka od zasnub bola svadba, teraz v juni mame 1.vyrocie sobasa a 4.vyrocie, co sme spolu...

tamichloe
13. apr 2022

Na Vianoce zásnuby,v januári svadba😊, nechodili sme spolu ani rok😁....sme spolu 25rokov🤗🤗🤗

lucijalucy
13. apr 2022

Zasnúbení po 8 rokoch vzťahu, ešte nie sme zobratí (bude to dva roky od zásnub). Nehrotíme, neriešime..

anyka2110
13. apr 2022

Nechcem byt "zla" ale naco by sa "viazal" ked ma vsetko co chce 🤷 ja by som to brala tak ze to so mnou nemysli vazne a boji sa vziat zodpovednost keby nieco... Ale ja som uplne ina skola, taka stara skola... Ja by som na tom trvala ze alebo sa vezmime alebo je koniec...naco stracat cas vo vztahu ked to ten druhy so mnou nemysli vazne? Moj pohlad na vec, verim ze sa nie kaxdemu bude pacit 🤷

tanya65
13. apr 2022

Vela zien tu napisalo pravdu a to:ked obaja chcu,tak to ide. Vy dvaja mate rozdielne hodnoty a jemu sa nechce,aj ked tvrdi opak.

lucka114
13. apr 2022

Sme spolu 14 rokov a nie sme zasnúbení ...