icon

Po akom čase ste sa zasnúbili?

12. apr 2022

ahojte, zaujima ma po akom case..(mesiacoch,rokoch) ste sa s partnerom zasnúbili ?
Lebo mne pride ze ja sa toho asi ani nedockam..uz sme spolu 6 rokov a stale nic...pritom o svadbe, detoch sa bavime, dokonca uz mame 4 roky vlastne byvanie ale toto nejako neprichadza :(
ja mam takmer 29r, a on o rok mladsi 🙂

hefo
13. apr 2022

Nevidím dôvod, prečo by svadba nemohla byť pred kúpou nehnuteľnosti a jej zariaďovaním, alebo paralelne s tým. To s tým podľa mňa nijako zásadne nesúvisí. Resp. súvisí, ale skôr opačne - nehnuteľnosť kúpená pred svadbou je "jeho", zatiaľ čo v manželstve by to už bolo v zásade "vaše spoločné".

adkalu
13. apr 2022

Po polroku, po roku sme mali svadbu. U nás bolo opačne, ja som netúžila po svadbe, ale o našu lásku som stála a veľmi. Nejako to neakceptoval, kúpil prsteň a hotovo. A myslím, že to bol asi najlepší nápad aký mal, obdivujem jeho vytrvalosť a tvrdohlavosť a absolútne presvedcenie, že som ta prava🤣. Ja som nemala odvahu na takýto životný krok a v tak krátkom čase, ale oplatilo sa. Dnes sme už niekoľko rokov manželia, je naozaj skvelý manžel a úžasný otec pre naše deti. Chcem tým povedať, že niekedy to musí zobrať niekto pevné do svojich rúk a trosku nakopnúť veci, lebo preslapovat na mieste nemá zmysel. Vo vašom prípade sa žiada nejaká akcia, posun- bud svadba alebo to potom nechať tak. Držím palce🍀

autor
13. apr 2022

@hefo mozno preto lebo taka svadba co by sme chceli víjde na cca 5000eur aj to som este myslim ze napisala malo a to nechceme nic extra..mozno max pre 25 ludi (najblizsich)...a realne pri kupe domu prave tych 5 000 eur slo na zalohu domu pred tym ako nam dala banka hypoteku aby nam realitka podrzala dom....ale to som napisala len jeden priklad...(vsetko sme si platili sami, aj tu svadbu planujeme)

autor
13. apr 2022

@adkalu dakujem❤

ajush5
13. apr 2022

Keď plánujete svadbu, načo riešiš zásnuby. Tak keď to tak bude cítiť, asi sa vysloví nie? Ak sa ti nechce čakať, požiadaj ty jeho.

autor
13. apr 2022

@ajush5 urcite nie😂 poziadat chlapa? na to ja niesom..ani by som to nikdy nespravila

jarmilka86
13. apr 2022

My sme boli spolu 6 rokov, začali sme sa baviť o deťoch, rodine keď som plánované otehotnela tak ja som bola tá čo na svadbe netrvala, on ju plánoval hneď od momentu ako sme zistili že čakáme bábo,,s prsteňom a pokľaknutím prišiel 2 dni pred svadbou,,, čo už som mu mala povedať 😂😂😂 tento rok 15 rokov čo sme spolu a 9 rokov manželia,,,

autor
13. apr 2022

@jarmilka86 lepsie prstienok dva dni pred svadbou ako vôbec 😂

jarmilka86
13. apr 2022

Aj Monica žiadala chandlera 🤣🤣🤣 ak cítiš že to bude ok tak niekedy treba previať iniciatívu,,, alebo preskočiť zásnuby,,, skus prísť s neakym pekným dátumom že “laska čo keby sme sa 23.3.2023 o 23:03 vzali? Možno bude súhlasiť a o rok bude svadba

jarmilka86
13. apr 2022

Teraz môžem úprimne priznať že kľaknúť som ho donútila 😂😂😂 akože fakt,, už keď za takýchto okolonosti tak aspoň na kolená,,🤣🤣🤣ale my máme všeobecne taký humorný vzťah

autor
13. apr 2022

@jarmilka86 mozno som naivna...ale ja by som chcela svadbu este v roku 2022...a ten moj chlap to vidi realne😂 cize ziadne 2023

nikolapie
13. apr 2022

U nás to bolo tak, že práve došlo po 5 rokoch ku skratu a keďže sa ten vzťah nikde neposuval sme sa nakoniec naozaj skoro rozišli. Teraz už manžel sa nevedel rozhýbať ale u mňa mal istotu, že ho na 100% chcem ako svojho muža a otca mojich detí. Tiež mi hovoril ako chce byť so mnou, chce aby som bola jeho ženou a mamou jeho deti no stale sa nevedel rozhýbať až to teda prešlo do toho skratu kedy sme si jednoducho museli dať na mesiac pauzu s tým, aby sa konečne rozhodol. Buď sa teda posunieme ďalej vo vzťahu alebo je koniec.. obdivujem ľudí, ktorí dokážu žiť bez manželstva, ja by som to nedokázala a tiež vychovávať deti nie v spoločnom mene. Takže u mňa sa nezobrať neprichádzalo do úvahy. Nakoniec ma požiadal o ruku cca po troch mesiacoch od pauzy a do pár dní sme sa vzali a aj som otehotnela. 😅 Sme spolu už 8 rokov z toho 3 roky manželia. 🤷🏽‍♀️
Čo sa týka financií ja som zase úplne iný extrém, my by sme aj na klasickú svadbu mali, ale zobrali sme sa v Central parku. 😆 Len my dvaja so synom ešte v brušku a fotografkou priamo z NYC ako svedkom. 🤭🤭🤭

jarmilka86
13. apr 2022

@nikolapie po takej svadbe som ja vždy túžila,, ale švagor mal podobnú rozviedli sa a svokor má z toho traumu tak môj muž je nechcel zväčšovať tak sme mali šaškareň, kde som sa ani ako tehuľa opiť nemohla 🙈🤣,,,

autor
13. apr 2022

ale myslite ze zacat riesit svadbu bez zasnubenia je divne? mne to tak vzdy prislo....ale ked citam poniektore komentare tak mi to az tak divne asi v tejto dobe nepride🙊😂

nikolapie
13. apr 2022

@jarmilka86 ja som z Oravy, takže moja strana to nie moc dobre niesla ak ešte vôbec teraz to preglgli. Ja na to mám úžasné spomienky a deťom raz budem ukazovať fotky a rozprávať akého majú otca romantika, že to všetko zariadil sám. 🥰 To bolo naposledy, čo pre mňa také niečo romantické spravil to len na okraj. 😆😆😆
Autorke: ja osobne by som neriešila svadbu pokiaľ by sme neboli zasnúbení, ale tiež tu čítam kadečo 🤷🏽‍♀️ ja si stále myslím, že záleží od teba a jednoducho si to so svojím priateľom musíte vyriešiť samy dvaja. Viem ako sa cítiš bola som v tej koži, ibaže sme nemali vlastné bývanie to je horšie. On si to musí v hlave dať do poriadku, ale tiež musí vedieť, že ty chceš byť jeho ženou a ak si ťa nehodlá vziať tak ďalšie roky strácať vari nechceš.

autor
13. apr 2022

@nikolapie nechcem to urcite nie 🙂 Aj som mu povedala ze by som rada bola keby dietatko prislo do manzelstva. Ale myslim ze on chce, ved dnes mi ukazoval zasnubne prstienky a sa ma pytal ktore sa mi pacia a co na to poviem..az som bola prekvpena 🙂 Vo vsetkom si rozumieme a napr u nas take nieco ako pauza ma ani nenapadlo, lebo som si nim ista...ale nechcem ho tlacit a byt zasnubena nasilu 🙂 uvidime chcem tomu dat cas este nejaky ten mesiac,dva...🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
13. apr 2022

ale dakujem za kazdy nazor🙂 urcite si z kazdeho nieco vezmem

jarmilka86
13. apr 2022

Ukázalo ti prstene? Tak mu povedz ktorý sa ti páci a on ho kúpi a požiada ťa,, nie každý chlap je taký že vymysli super romanticky plán kde bude všetko okolo plakať dojatím,,,buď rada že ťa neposlal niekam so svadbou,, ale zmier sa s tým že veľkého prekvapujúceho romantického požiadania sa asi nedočkách

makinja
13. apr 2022

Po 10. A to kebyže nedávajú leták na Sofiu s 10% zľavou tak do dnes možno že prsteň nemám. Ale my to tak spolu "že aha núkajú zľavu, ideme kúpiť prsteň? No moooze" 😂 a aspoň nosím taky aky sa mi páči.. A potom to už šlo spontánne, svadba atď. Si myslím že keď vzťah funguje ako má, tak je jedno či sú tam papiere alebo nie, je to skôr formalita

kaculda2
13. apr 2022

1.5 2019 sme spolu začali chodiť, 1.1.2020 zasnubenie a 28.5.2021 svadba 🙂 úplne prirodzené bez natlaku. A vzťah s ex "frajerom" 2 deti, 7 rokov spoločného bývania a miesto svadby kopec mileniek.. Keď to je ten pravý nemusíš ho prosiť o lásku, jednoducho to samé príde.

shia
13. apr 2022

My nie sme zasnubeni doteraz a to už sme 10rokov manželia a dve deti 😁brali sme sa asi po 7-8 rokoch, ano,urychlilo to moje tehu, ale bolo plánované takžerátalisme s tým, že sa vezmeme.. boli sme tesne po škole vtedy (24r). Vlastne doteraz nemám snubny prsteň a v rámci srandy mu to pripomínam, že kedy ma už aj požiada o ruku..Takže dá sa aj svadba bez zasnubenia 😁😁ale tak,naozaj čakám,kedy má už riadne požiada 😅

danulicek
13. apr 2022

Zasnúbili sme sa po 4 rokoch, sobáš bol po 7,5 rokoch vzťahu. Keď tak premyslam, k zásnubám sa manzel “dokopal”, keď sme sa rozprávali o rozchode a k manželstvu, keď sme mali partnerskú krízu a zvažovala som rozchod 🤷🏻‍♀️ Neponahlaj nic a nikam, bud to bude alebo to nemá byt 😇 drzim palce

adanac
13. apr 2022

Po 2 mesiacoch, sme spolu 21 rokov

vsauce_
14. apr 2022

Tak vidíš, odkedy si napísala tento príspevok, tak sa to u vás asi začalo hýbať. Ukazuje ti už snubné prstene? Už potom uvidíš, či mu išlo len o to aby si bola ticho, alebo to myslí vážne 😄

poleva
14. apr 2022

Mila autorka...zasnuby nechce a svadbu chce? Z tvojich komentarov ja citim, ze to vsetko chces hlavne ty...myslim ze znameni si mu dala dosť...mal by teraz konať on....kedysi som preživala to čo ty...ale ja som uplne iny pripad...bol rozvedeny s 2 deťmi...nechala som to potom tak, vypustila z hlavy a jeden krasny den ma na stole cakal prstienok , kytica , a labyrint cez ktory som musela prejst aby som sa k tomu dostala...šípky po celom byte...bolo to krásne, potom sma mali svadbu a detičky, sme manželmi 15 rokov, pozname sa 20...žijeme velmi pekne...Tym chcem povedat to, ze romantikmi mozme byt ci sme starsi, mladsi, slobodni, rozvedeni, ci mame záväzky z predchadzajucich manželstiev...Ak ťa miluje, prekvapí ťa a ja vam to prajem...kazda zena si zasluzi byt milovana..z vasich riadkov citim ze ste a velmi po tom tužite..

poleva
14. apr 2022

@obuveli suhlas

danadadka
14. apr 2022

11 rokov som cakala 😉

skarleta_kaizerova
14. apr 2022

Ja som mala vzťah 5 rokov tiež pred tridsiatkou už som na to tiež tlačila trocha aj na dieťa a skončilo to rozchodom. A do pol roka som mala Partnera ktorý má po 9 mesiacoch požiadal o ruku a o 4 mesiace na to som otehotnela. A rodila som chvíľu po tridsiatke. 😊

giannkak
14. apr 2022

Prestaň sa s tým zaoberať a ono to pride samé keď tomu príde ten správny čas. Ja som tiež nič neriešila po 2 rokoch sme zacali spolu bývať do roka sme mali svadbu, zásnuby boli týždeň pred svadbou (ako že dal mi zásnubný prsteň) je pravda že som koli tomu ze som bola tehotná ale chceli sme byť spolu takže nebolo to na silu len to prišlo samé. Máte ešte čas treba si užiť kým ste dvaja potom už budú rodinné povinnosti.