icon

Po akom čase vás partner požiadal o ruku?

18. apr 2024

Ahojte, po akom čase vás partneri požiadali o ruku ? 🙂
Máme 2 ročného syna a jeho ani len nenapadlo…
Už to vlastne ani nechcem, som z toho veľmi smutná a trápim sa.

andaluzia12
18. apr 2024

Reálne nepoznám ženu, ktorá žije v partnerstve (niesú manželia) a dieťaťu by dala svoje priezvisko, nie partnerove. Tu je vás plný kôň čo sa oháňate "svojím priezviskom" ale reálne som takú ženu zatiaľ nestretla, možno sa pohybujem v okruhu nesprávnych žien? :D

lucia7933
18. apr 2024

@andaluzia12 mozno realne ani ja by som nakoniec nedala po mne..ale partnerove...ale aspon to chlapa donuti sa zamysliet a dohnat ho k zasnubam :D ale ja uz som bola tiez taka nervozna z toho ze vsetci sa okolo nas berú, same zasnuby okolo... ze ja som to v tej chvili myslela fakt vazne ze proste za co ma mat dieta priezvisko po nom ked ani vlasne neviem ci si ma chce vziat :D

stanulienkat
18. apr 2024

7-8 rokov. Ja by som ale nerodila deti kamosovi.

bessie12
18. apr 2024

@andaluzia12 to, že ty nepoznáš, tak to neznamená, že také ženy neexistujú. Moja mamina mi dala svoje priezvisko a ja som už môjho snúbenca s tým oboznámila. Povedala som mu, že ak otehotniem pred svadbou, tak dieťa dostane moje priezvisko a nie je jeho. U mňa je to buď / alebo.

ckocka
18. apr 2024

@andaluzia12
@lucia7933 Ale prečo? Aký to má význam? A ako ho to donúti zamyslieť sa? Inak nevie že má dieťa, alebo čo - ja tomu fakt nerozumiem.

lucia7933
18. apr 2024

@ckocka tak ked sme to riesili my, tak som tehotna ani nebola a dieta bolo v nedohlade...tak ten moj si to tak neuvedomoval asi..ale ked sme si to jasne odkomunikovali ze ked sa narodi dieta nech neocakava ze priezvisko bude po nom kym nebudeme aspon zasnubeny..tak az vtedy pochopil (asi) :D dovtedy mu to asi nedockvaklo alebo to nebral vazne neviem...proste u nas to pomohlo
mozno keby som uz bola tehotna tak by som mu to ani nemusela hovorit a boli by zasnuby aj bez toho ...to uz neviem..nastastie u nas bola svadba skôr ako som otehotnela

samskia
18. apr 2024

@bessie12 fuha, tak s tymto som sa este nestretla. preco by si nechcela dat vlastne dietatu priezvisko jeho otca? nejde mi to akosi do hlavy.

blondiee83
18. apr 2024

Presne na polrocne "vyrocie" ma požiadal, po 3 r. svadba. A potom deti. V tomto sme obaja konzervatívni a nebyt manzelmi ani neprichadzalo do úvahy.
Ale mozno ta "potesim" - na staré kolená si ta asi vezme. Vieš, vdovský dôchodok 😉 žiaľ, čierny humor, ale je to tak

lenicka999
18. apr 2024

Úplne ti rozumiem ako sa cítiš. Ja by som sa ho na tvojom mieste opýtala štýlom že ako to vidí on so svadbou. Že si čakala na zásnuby už keď si bola tehotná, potom keď sa malý narodil ale stále nič. Teraz má už malý 2 roky a stále sa nič nedeje a ty si z toho sklamaná. Priala by si si aby vybral nejaký prsteň a v nejakú peknú chvíľu ťa požiadal o roku. Vedela by si si si predstaviť že by ste sa tento rok alebo budúci vzali.
Takto to bude stačiť a daj mu pár mesiacov čas na premyslenie. Pokiaľ sa nič nestane tak by som sa zasa jemne opýtala a už aj pohrozila, že ty si predstavuješ byť niekoho žena a vydať sa a pokiaľ to neodpovedá jeho prestávam tak sa budú musieť vaše cesty rozísť pretože takto nebudeš šťastná.
Držím prsty, snáď sa chalan uvedomí. Možno mu to fakt len nedoplo, ale keď ťa miluje tak pre teba spraví prvé aj posledné. Ver mi.

ivik4
18. apr 2024

Na 1. Vyrocie vztahu

ckocka
18. apr 2024

@samskia mne nejde vôbec do hlavy prečo by si vlastnému dieťaťu nechcela dať svoje priezvisko.

lauriik
18. apr 2024

@andaluzia12 ja poznam jednu. Ma dve deti s dvoma partnermi. Prvemu synovi dala svoje priezvysko. S partnerom sa rozisli. Druhemu dala svoje priezvysko a vobec nic s tym nedosiahla. Zobrati stale niesu. Takze neviem ci tato taktika je uplne stastna.

vroni
18. apr 2024

My sme sa brali po ôsmych rokoch, naša dcéra mala šesť a hrôza hrôz, dokonca aj otcovo priezvisko. Môj muž našťastie nechodí čítať koňa a tak sa nedozvedel, že keď už má dieťa s vlastným priezviskom, tak je proti všetkým pravidlám, aby žiadal zenu o ruku a chcel sa ženiť. 🤦🏼‍♀️
Pre autorku - normálne komunikovať. Asi z toho nebude prekvapivé romantické gesto s poklakom, ale pokiaľ ten muž o teba stojí, tak nebude mať problém.

januska12323
18. apr 2024

A prečo sa ho neopýtaš? Romantické zásnuby ako z filmu už nie sú v móde. Ty len dúfaš, čakáš, že možno a pritom keby si sa toho chytila pred pôrodom už ste mohli byť dávno zobratý.

katusiik
18. apr 2024

U nás bola do roka hypotéka, do 2 rokov zásnuby a do 8 mesiacov svadba. 🙂 Nič nás k tomu netlačilo, deti aktuálne nechceme, ale chceli sme byť rodina. Ja som ale tému manželstva riešila celkom skoro a úplne na rovinu na rovinu - že nechcem žiť dlhodobo s niekým len tak a svadba je pre mňa dôležitá. Viac som to neriešila, on sa podľa toho ''zariadil'' :D

vkatush
18. apr 2024

Zásnuby po 16m, svadba po 17m.
Bol by požiadal aj skôr, ale chcela som dokončiť školu a svadba až keď si urobím zázemie v práci. A tak bolo dieťa.

Na tvojom mieste by som nečakala na pekný prsteň a veľkolepé zásnuby, asi sa nedočkáš.
Spravila by som to ako kamoška.
Mužovi povedala, nech si na XX.XX. berie dovolenku, lebo idú na matriku a majú svadbu, vybavila termín. Sú spolu viac ako 20 rokov.

Ak si ťa chce vziať, nemá problém.
Ak si ťa nechce vziať, odmietne.

lauriik
18. apr 2024

Mna moj manzel po 7 rokoch poziadal o ruku, jedno dieta uz sme mali a druhe bolo na ceste. Priezvisko som dala samozrejme obom manzelove. Neviem co je to tu na konikovi za nazor, ze ked maju spolu dieta a ma muzove priezvisko tak uz si ju nikdy nevezme. Ja poznam 90% parov, ktore sa brali uz s deťmi. A ako uvadzam vyssie, mam len jednu znamu, ktora na truc dala svoje priezvisko synom. V dvoch roznych partnerstvach a ani jeden si ju nezobral. Asi to taka paka na chlapov nebude. A keby so mnou chcel niekto takto zametat vyhrazkami, ze ked si ma nevezmes dam dietatu svoje priezvisko tak sa mu tiez ma tu svadbu vykaslem.

ckocka
18. apr 2024

@vroni Nie je to žiadna hrôza ak ti to nevadí. Ak to niektorej vadí a nemá istotu že si ju partner niekedy vezme - čo samozrejme nemá kým si ju nevezme - tak to tiež nie je hrôza, iba jej blbosť.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
katica06
18. apr 2024

Zásnuby po 15 mes, svadba do roka. Ale mňa by žiaden chlap na dieťa bez svadby nenakecal. U nás sa riešila najprv svadba, potom dom až následne deti

radacak
18. apr 2024

V podstate má.o ruku ani nežiadal..kúpili sme prsteň spoločne akosi a vzali sme sa po vzájomnej dohode,obaja sme chceli len prosté vtedy prišiel správny čas,keď mala dcéra 5 rokov ,po 7 rokoch vzťahu.Sme spolu už 16 rokov ,9ako manželia.Ja by som netlačila,všetko príde vtedy keď má..Druhé dieťa som tiež chcela už dlhšie len prosté musel prísť správny čas.. teraz čakáme druhé po takmer 14 rokoch.

Ale zas je iné ak to ten druhý nechce,vtedy sa ozaj človek asi nedočká.Je dobré to mať ujasnene čo kto chce,my sme chceli len musel prísť správny čas.Mali sme malú svadbu a tak sme to chceli

mimuska328
18. apr 2024

Možno som staromodna ale my sme sa dohodli ze budeme mat deti až po svadbe. A keď už prišla téma ze chceme mať dieťa tak sme sa rozhodli ze sa vezmeme. Zial bábätko stale nemáme ale svadbu neľutujeme ani jeden ze sme mali

vroni
18. apr 2024

@ckocka, to bola irónia. Chcela som tým povedať, že keď si muž ženu vziať chce, tak ju o to požiada. Len niektorých je treba evidentne trochu postrčiť. A keď nechce, tak nepomôžu ani patorcata s matkinym priezviskom a ani čakanie s prvým sexom až po svadbe.

nmld
18. apr 2024

Po 4 mesiacoch. Opytala som sa ho, ci by sme najprv nemali spolu chodit 🙂 o mesiac 18 vyrocie svadby

maranco
18. apr 2024

@blondiee83 * Ale mozno ta "potesim" - na staré kolená si ta asi vezme. Vieš, vdovský dôchodok 😉 žiaľ, čierny humor, ale je to tak *
Poznám takého, deti už dospelé samostatné a za manželku si bral ženu keď ležala na onkológii, v nemocnici mali aj sobáš. Stihol to pár dní pred koncom.

lucia13022023
18. apr 2024

5 rokov 🤣 ale sme spolu od mojej 16tky čiže skôr by to nebolo moc vhodne 🤣

majka36912
18. apr 2024

Poziadal ma po 5tich rokoch, ale svadba este nebola. Jeho rodina nas tlaci, aby to bol velky bašável, ale mne sa do takeho niecoho absolutne nechce. Som mu povedala, ze ak by som s nim nechcela byt, nepodpisem s nim spolocnu hypoteku, a ze rozviezt sa da kedykolvek, ale ked mas spolocny dlh voci banke, je to podstatne vacsi zavazok 😂😂😂
Ale sranda bokom...vziat sa planujeme, ale pre mna je to len formalita a pre neho detto, je to lepsie len z hladiska buduceho vyrovnania majetkov/vdovskeho a podobnych veci.
Preco ho nepoziadas o ruku ty? Ak ho lubis a chces s nim ten zivot stravit, je asi jedno, kto koho poziada.

autor
18. apr 2024

@majka36912 on býva u mňa v byte a hypotéku mám len ja na seba 🤦🏻‍♀️😂

majka36912
18. apr 2024

Tak tym padom dufam, ze ti aspon poriadne prispieva na hypo a domacnost, inak by som ti vlastne radila, ze mas byt v tom vztahu vacsi chlap ako on a s tym veru nesuhlasim, to by sa potom mal trochu pochlapit 🤔

bessie12
18. apr 2024

@samskia a prečo by som mala? Ja budem všade s dieťaťom behať. A navyše som cudzinec. Dokazovať, že ja som matkou dieťaťa nie je boh vie čo. Prečo ženy automaticky dávajú priezvisko po partnerovi ? Urobiť dieťa ano, ale svadba už nie ??? Co je väčší záväzok? Dieťa ci svadba?? 🤨 a potom nariekaju, ze nemozu zmenit na napr. na svoje po rozchode. Vsak MK je plny takychto tem. Napríklad ja ak by som dostala priezvisko po "otcovi" tak by som sa mojej mamine za to "poďakovala" a hneď po dosiahnutí plnoletosti zmenila na mamine.