Pokazená oslava

13. apr 2022

Zanedlho budem mať oslavu narodenín, budem sláviť okrúhlu 30tku. Vnímam ju aj ako taký zlom, že ešte nie stará, už ani nie mladá, preto by som to chcela aj poriadne osláviť. Ide však o to, že mám aj priateľa, s ktorým bývam v jednom meste a ďaleko od našich, v podstate tu nemám ani vlastných kamarátov, len spoločných a len jeho rodinu a známych, som tu krátko. Akože mám kamarátku, ale tá nedávno porodila, iná sa zase presťahovala, no proste nemám s kým iným osláviť ako s našimi spoločnými kamarátmi. Ide o to, že sme sa rozhodli, že urobíme jednu spoločnú oslavu narodenín, nakoľko on má narodeniny pár dní predo mnou, tak ľudí nebudeme volať dva krát, avšak on nemá okrúhle. Ja mám však trocha problém s tým, že priateľ zavolal na oslavu svojich rodičov a hoci ich mám svojim spôsobom rada (keby to nie sú jeho rodičia, asi sa nekamarátime) a bojím sa, že mi to pokazí celú oslavu. Jeho mama v jednom kuse každého uráža, najmä priateľa, ten je potom nervózny y toho, stále sa sťažuje, že aby sa dala tichšie hudba, keď niekde sme, stále nás upozorňuje, nech nepijeme a jeho otec je v pohode, lenže dosť pije a vtedy rozpráva len o rusoch a politike a stále sa ma pýta, čo mi je, keď s ním nechcem vypiť a podobne, lebo ja beriem lieky, ja veľmi piť nemôžem, len do nálady. A nie, nie sú to tie typy, čo odídu po hodinke, že nech sa mladí zabávajú, oni ostanú do rána, lebo sa nudia a chcú potom riešiť, kto ako sa choval. na druhej strane mňa zavolali a hostili na každej oslave a že ich nebolo málo. Na druhej strane je to moja 30tka, fakt jediná v živote. Dve oslavy sa urobiť nedajú, lebo hovorím, že je nás menej a ani obísť, lebo to bude v ich dome (v priateľovom byte, je to generačný dom). Priateľ hovorí, že keby v meste bývali moji rodičia, že by ich zavolal tiež na svoju oslavu, ale nebývajú, takže je to iba keby. Ako by ste to vy riešili? Proste s úsmevom na perách a zahryznutým jazykom s nimi tú noc vydržať alebo oslavu ani nerobiť alebo čo? Ďakujem

ckocka
13. apr 2022

Je to aj jeho oslava a v ich dome - ja by som to vzdala.

autor
13. apr 2022

Tak v jeho byte, ja to budem chystať, aj upratovať aj všetko, nie oni. A ja budem mať okrúhle narodeniny. Ja som na 29tku oslavu ani nerobila, žiadnu vôbec som nemala, on má každý rok ceremónie na narodeniny.

ckocka
13. apr 2022

Ja ťa neprehováram, len konštatujem čo by som robila ja.

radanna11
13. apr 2022

To si ako naštvaná že si priatel vo vlastnom byte , v dome vlastných rodičov robí vlastnú oslavu ? A čo že si robí ceremónie veď je to jeho byt v ich dome

zuzanka.zuzu
13. apr 2022

fakt ťa viac trápi oslava než to, že v 30tich rokoch bývaš na poschodí u (budúcich?) svokrovcov? 😀

autor
13. apr 2022

Ja bývam sama, ale som rada, že máte takéto informácie o mne, viete viac ako ja 🙂

autor
13. apr 2022

Mám vlastný byt, ale malý a oslavu som chcela robiť niekde na verejnom priestranstve, ale ukecal ma, že uňho to bude najlepšie a tak a teraz aj toto s jeho rodičmi. Proste teraz to vyzerá, že ja som tá zlá, čo nechce jeho rodičov na oslave, ale ja som tam tú oslavu ani nechcela. Všetko si budem platiť sama, nemusíte sa báť. tak isto aj chystať aj upratovať. Len priestory sú jeho.

thoughtfulweirdo
13. apr 2022

A priateľ nevie, akí sú jeho rodičia a ako z nich bude on sám nervózny? Navrhla by som zvlášť oslavu pre priateľov a zvlášť posedenie špeciálne len s jeho rodičmi. Keď to zoberiem z pohľadu hosťa, mne by bolo zvláštne zabávať sa "pod dohľadom" oslavencovych rodičov a tiež by som si to tak neužila ako bez nich a to vôbec nehovorím o alkohole alebo nejakých neprístojnostiach. Podľa mňa oslava s rodinou je o niečom inom ako oslava s priateľmi a nevidím moc zmysel v zmiešaní dokopy

h2
13. apr 2022

Ahoj, keď som mala 40-tku, mala som 3 oslavy: 1. v práci, 2. doma s rodinou a 3. s kamoškami. Môj muž mal pred pár rokmi 50-tku, mal 2 oslavy: jednu v práci a druhú v reštaurácii pre rodinu+kamarátov. Čo ti bráni urobiť oslavu s tvojimi rodičmi a len tvojimi kamarátmi v meste, kde žijú rodičia?

mamutka
13. apr 2022

30 som oslávila len s priateľmi. Myslím, že je lepšie ako si to plánovala ty. Len s priateľmi a u teba, nemalo by vadiť ze je to malý byt, ale tak neviem koľko ľudí a aký priestor. Potom radšej vonku. Jeho narodky ak chce sláviť s rodičmi, tak tam by som nevolala priateľov, len blízku rodinu.

mamutka
13. apr 2022

A ešte jedna vec, dala by som si pozor na chlapca, ktorý chce na svojich oslavách s priateľmi aj maminku. A nevie sa od nej odsťahovať 😶

autor
13. apr 2022

@thoughtfulweirdo Ja som mu to navrhla, že či by sme nešli napríklad cez deň s jeho rodičmi niekam von, že ich niekam pozvem a tak a že večer by sme dali párty mladí, že aj zatancovať a tak, lebo fakt že som už dlho nikde nebola a tešila som sa veľmi, ale on ma dosť zahnal do kúta tým, že proste jeho mama bude nad nami a ocino by sa nahneval, lebo šak on musí byť všade, kde sa pije a teraz to vyzerá akoby som bola strašná mrcha, lenže jediné, počom túžim je osláviť narodeniny a zároveň si nerozhnevať priateľa a jeho rodičov. V tomto smere sa dosť často prispôsobujem a tento krát som chcela urobiť podľa seba, ale hovorím, že už s tým bytom ma ukecal.

autor
13. apr 2022

@mamutka Nevie, veru ☹ Ja bývam 200km od rodiny a mám vlastný byt, i keď menší, ale som samostatná a on veru ešte nikdy nebýval sám. Roky pri ocovi, teraz pri mame a teraz nad mamou a ešte aj ich brat tam býva. Ale toto je už iná kapitola, len že si trafila do čierneho, ako sa hovorí 😀 A jj, volá ich úplne že všade a nie je to podľa mňa OK. Jeho brata frajerka keď robila 30tku, tak im vyslovene povedala, že môžu na oslavu prísť, ale len na hodinu. A tak sa aj stalo, lebo inak by boli dokonca,a by mali čo riešiť.

abbey1
13. apr 2022

V jeho dome by som teda urobila rodinnú oslavu, na ktorú by som pozvala i svoju rodinu, keďže tam bude i jeho rodina.
A s priateľmi by som isla osláviť niekam do podniku. Vôbec by som neriesila oslavu nasilu s niekým, s kym nechcem.
Nastavte si normálne dialógy hneď teraz. V manželstve už bude neskoro toto riešiť.

0adka0
13. apr 2022

Urobila by som si oslavu vo vlastnom byte aj keď je malý, neviem si napríklad predstaviť tie hádky, keby sa v cudzom byte niečo zničilo. Nechcela by som na oslave ľudí, ktorých nemusím, mali by všetko pod dohľadom a potom ohovárali, predstav si, že si vypiješ s kamošmi a zatancuješ tam pred nimi na stole a budú to vyťahovať ešte 20 rokov alebo kamaráti pred nimi na teba nahovoria rôzne zážitky, normálne som sa teraz zahanbila, keď si predstavím párty so svokrovcami 😀

autor
13. apr 2022

@0adka0 Haha, konečne ma niekto chápe. Ja som bola tiež číslo niekedy, lenže už som sa naučila tak slušne, kedže všade kam ideme sú aj jeho rodičia, tak aby neriešili, lebo jeho mamka rada. Akože nič by som určite nerozbila ani tak, koniec koncov ja to budem i tak celé upratovať, nie on, ale rozmýšľam, že ich zavolám niekam von, lebo bývam v bytovke, susedia by sa nepotešili 😀
Alebo keby im to nejako vysvetlí, že nech idú proste domov spať.

vilma7
13. apr 2022

A čo tak si prenajať chatu a pozvať tam len kamarátov?

janinah
13. apr 2022

To ti príde normálne oslavovať 30. bez svojich rodičov? Úplne si sa prispôsobila frajerov a jeho rodine.to vôbec nie je ok Zober frajera.chod do svojho mesta k rodičom urob oslavu tam a vybavené To sú tí svokrovci dôležitejší? A frajer a čo on povie? No raz budeš plakať.ani dvojgeneračna vila to nespraví .

whatever1
13. apr 2022

Cez den oslavit len s jeho rodicmi(mensie posedenie)a potom poriadna oslava s kamaratmi. Nemixovat kamaratov s rodicmi a bude to v pohode.

jarmilka86
13. apr 2022

Ak oslavovať rodinne tak aj jeho aj tvoji rodičia,,,a na párty a riadnu žúrku použi svoj byt ako štartér a potom do mesta mládež žiť,,, s rodičmi žurka ti šibe?? A ak jemu ozaj tam utekaj od neho preč? To čo za chlapa že sa nechce riadne zabaviť a opiť bez rodičov?

autor
13. apr 2022

Nakoniec urobíme cez deň s rodičmi jeho a večer s mladými. Tak sme sa dohodli, som mu to ešte raz vysvetlila a dal mi za pravdu, že ani on by sa necítil dobre.

nikolka1986
13. apr 2022

Objednaj chatu a urob oslavu tam, sama, nie spoločnú s frajerom.

janetinka27
14. apr 2022

svoju tridsiatku by som slavila najma so svojou rodinou a priatelmi. takze ak tvoja rodina z nejakeho dovodu nemoze prist, urobila by som to meste,kde mam rodinu a priatelov.
on nech si kazdorocne ceremonie slavi kde chce,trebars u vas v byte.
to je akoze co,ze na tvoje narodeniny nepridu tvoji hostia, len jeho?
urob si svoju oslavu. a inak potom zistis, ze 30 nie je ziadny zlom, budes stale mlada, mne vtedy zacal zivot 😀

bikarbona
14. apr 2022

Ahoj, urob si oslavu ako ty chces. Priatelovi rodicia su divni, netaktni ludia a sam priateľ musi oslavit asi 50tku, aby nebol ako desatrocny. Tvoja 30tka bude mozno ozaj zlom. Nebudes uz travit volny cas s ludmi, s ktorymi nechces. Toto je cesta do pekla veru.

lala123
14. apr 2022

Ja nechapem, veď zavolaj aj svojich rodičov a aj pár kamarátov zo svojho mesta. Veď ubytko za pár EUR pozháňas určite alebo môžu byt v tvojom byte

melanta
14. apr 2022

Tvoji rodičia bývajú ďalej o 200 km, nie na inom kontinente. My chodievame vyše 300 km každý víkend. Kľudne pozvi teda svojich rodičov. 200 km nie je argument, len výhovorka. Avšak viac ako oslavu by som riešila to, že tvoj partner chce stále bývať s mamou. Toto je tvoj problém, nie oslava.

bosorka2302
14. apr 2022

a keby ste si vybavili nejaku chatu a tam oslavili s mladymi? My tak ideme ja som mala 40tku, a oslava bude na chate, kde sa bude grilovat, gulas, objednala som korytko masove a tak. Objednala som chatu a vsetko ostatne si zariadim sama, my tam budeme od piatku do nedele a navsteva uz ako uzna za vhodne, mozu aj prespat, alebo ak by sa necitili dobre mozu ist domov.

zabina27
14. apr 2022

Tu teraz riešiš oslavu, ale rozmýšľaš aj nad budúcnosťou s ním??? Lebo byt v dvojgeneračnom dome, vsetecna svokra a svokor, ktorý si rád vypije... Byt predpokladám jeho a žiadna chuť do budúcna sa sťahovať, lebo veď on má... No to je hotová pozvánka do skupiny "ach tá svokra" 😭
No a pokiaľ je on prechodná stanica a nad budúcnosťou s ním neuvažujes, tak si sprav oslavu podľa svojich predstáv

simca06022011
14. apr 2022

Vies ako sa u nas oslavujú okruliny? S rodicmi a rodinou vacsinou len chvíľu alebo jeden den a s partiou iny den alebo "potom". Ja by som svoju oslavu s jeho nespajala, hlavne ked si to ty chces uzit. Pravdepodobne na neutrálnej pode by som si zohnala chatu a pozvala vsetkych ktorých chcem na vikend, mozu pricestovať atd, Slovensko je malé 😂

simca06022011
14. apr 2022

@bosorka2302 presne takto sa to robí 😁