Pomáhajú vám chlapi s prípravami na sviatky?
Neviem,ci len ja mam doma tento kus,ale moj nic nepomoze.Teda pomoze,ale vsetko mu musim hovorit a ja uz stracam trpezlivost a vsetko potesenie z Vianoc opadlo.Sam od seba nic nespravi a to sa netyka len sviatkov,ale celkovo bezneho dna.viem,ze mozem byt rada,ze aspon ked mu poviem,tak urobi,o co ho poprosim,ale aj tak ma ide z neho sibnut 😀
@22beba mne ked sa nechce upratovat,tak mi povie,vsak nemame bordel a nenapadne ho ani povysavat.nechapem ako moze byt taky hnily.pomaly sa mi uz zacina hnusit
@sunshineka nuz ja mam dceru nie syna....napriek tomu si myslim ci uz zena al. chlap si kazdy vybera polovicku sam, teda pokial to nieje nejaka krajina kde sa sobase dohaduju, a deti su take ako to vidia doma, bez ohladu ci je to syn alebo dcera...a pochybujem ze tvoj manzel/priatel je taky len tieto vianoce alebo tento mesiac...ale ak si si chcela len ulavit a cakat, ze kazda napise akeho humusaka mas tak toto forum nebude asi to prave....nic v zlom ...peace....vyloz si nohy a daj si kafe aj jezisko sa narodil v mastali tak co....
@sunshineka no to niektorí taký sú ti verim .. napr ako moj tato .. ten je taký lajdák a bordelár .. že až ja mam na to strašné nervy on si napr ošúpe pomaranč a šupky hodi za gauč alebo nechá použité tyčinky na umyvadle.a podobné perličky ... 😀 to robím poriadky s ním každý deň ako 😀 ani moja mama ho nedokázala prevychovať... 😀ale naštastie sa onedlho presťahujeme 😀 môj zase chodí a upratuje ked mne sa nechce a ešte nadáva že som lenivá 😀 ked sa mi nechce ... ved aj mne sa to može občas stať no nie? .-)
pomahaju? proste pripravujeme spolu 😉 - to nie je o tom, ze niektory tomu druhemu pomaha, je to nasa spolocna domacnost, aj o deti sa starame spolu, rozhodujeme spolu, jednoducho spolupracujeme 🙂
ja som si zvykla hovoriť "potrebujem, aby si mi pomohol to a to...." konkretne. oni - chlapi nám nevedia čítať myšlienky a preto niekedy použijem aj vetu "mohol by si... " ale tej sa väčšinou vyvarujem, lebo to "mohol" znamená aj, že nemusí.. ale zas je pravda, že keď vidí, že je toho dosť na mňa, tak sám vytiahne vysávač, vyvesí mi prádlo, príp. postŕha zo šnúry, či poskladá spodné prádlo (jeho 😎 ) alebo ponožky, uprace riad a podobne. a to je aj teraz pred sviatkami, príp. pred oslavou, pred návštevou a tak. už je za tie roky naučený, že ja potom chytám nervy a je lepšie tomu predchádzať :DD
je však pravdou, že oni sú traja bratia a svokra ich viedla k samostatnosti a upratovaniu, takže ja som iba vďačná, že je taká, aká je a že s ním v tomto ohľade nemám problém. my sme žili spolu už pred svadbou, takže sa to jasne ukázalo počas toho spolužitia, ako to bude u nás fungovať :D
@sunshineka nuz, mame, co sme si vzali 😉
Mne môj MM vždy najviac pomôže, keď mi vezme deti a ja si môžem porobiť. 🙂
"Muz, se kterym se v pripade potreby muzete podelit o chod domacnosti, ci o deti, o ktere se dokaze postarat, je MUZ. Muz, ktery vi, ze vase dite je opravdu vase spolecna zalezitost a nenecha vse na vas, protoze on prece "neni zenska", je MUZ. Muz, ktery dokaze byt citlivy a ma snahu o pochopeni, je MUZ. Muz, ktery nepotrebuje za kazdou cenu davat najevo svou fyzickou silu, je MUZ."
Lucie Groverova
Mne môj manžel pomáha. Sám od seba. A ja ho aj kvôli tomu milujem 😉
@sunshineka bože, ten moj je snáď jedinečný kus. 🙂 Musim povedať ,že ten môj varí,žehli,pečie, šije,upratuje...Moja mama len žasne a ja som šťastná,že mám takého úžasného manžela. 🙂 A popri tom stíha ísť do posilovne,venuje sa deťom,so synom sa drvi AJ,teraz s dcerkou študujú knižku,poobede stihne isť s kamarátom na bike-lebo u nás tuk na brušku nehrozí.Želám vám krásne vianoce. 🙂
Samozrejme že "pomáha" nedá sa to nazvat pomáhaním.... Ved žijeme v jednej domácnosti. Robí veci sám od seba. Obaja milujeme poradok a čistotu. Pokial som ja dopekala posledné kusy ráno, tak on zatial povysaval, utrel prach .... A robí to každú sobotu ( ja cez tyzden ) žehlí u nás len on ( zbožnuje žehliť ) nemusia byť ani sviatky nato, aby mi pomáhal 🙂 dokáže všetko to, čo žena. Okrem pečenia 😉 Ale to ani niektoré ženy nedokážu 🙂 🙂
@sunshineka Môj pomáha tak, že vypadne z domu 😀 Nemáš jediná takého chlapa, môj je podobný - ak mu poviem, spraví, ale sám od seba nič. Ja som na to už zvyknutá, takže úplne vážne mi najlepšie pomôže, ak sa mi nemotá pod nohami, zoberie syna von a ja mám čas upratať a nachystať tak, ako si to predstavujem.
Nie, ani keď poprosím, ak mi nepomôžu deti, mám smolu.
Ešte som zabudla, syn bude mať 12, ten mi pomáha maximálne, super sa s ním robia veľké nákupy, vediem ho k práci doma od mala, aby ma raz nevesta neprekliala.
@sunshineka hlavne to akurát dnes pred štedrým dňom nerieš! A pri dlhých odpovediach akí sú niektorí muži super a tvoj sa v to, nikdy nepremení, len budeš mať toho nervy. Presne. Ja to nemám tiež ružové a čo sme si vzdali to máme. Radšej ho pošli von, kým si urobíš dôležité veci aby si ho nevidela. To pomáha. Alebo mu vyložene povedz, čo má robiť pri prevrátených očiach, mozes chytiť amok, takže by som zhodnotila situáciu či sa ho to oplatí opýtať... Normálne si daj k tomu nejaké vinko pusti hudbu a nekaz si sviatky. Veselé vianoce.
moj manzel pomaha a nielen na sviatky, aj bezne - pokial nie je v praci alebo nepracuje doma. Ako zivnostnik nema pracovnu dobu, takze to mame rozdelene tak "tradicne" a teda ze on pracuje a zaraba a ja vytvaram zazemie jemu aj detom.
Viem kolko vela toho ma a tak ma ani nenapadne vozit sa po nom, ze mi nepomoze s pripravami na Vianoce, to on ma skor naopak brzdi, ze to napr. s vypekanim nemusim az tak prehanat, ale ja chcem 🙂
Nech uz je model spoluprace fungovania domacnosti akykolvek, podstatne je aby to danej rodine vyhovovalo.
mne pomaha - vezme deti von, prebali, oblecie nakrmi.. nie je to len na vianoce, je to cely rok a beriem to ako velku pomoc.. ked doma nie je, vediem aj chod domacnosti aj deti, takze ked mi aspon cast odpadne som rada, ze nachvilu vypnem..
inak na vianoce nejake extra pripravy nerobim - jedine ozdobim stromcek a peciem.. to robim po veceroch a je to relax.. cely dom nedrhnem - nepride k nam anglicka kralovna.. ved budeme doma len my - a nam nevadi spinave okno, alebo prach za telkou..
ja tiez neriesim ziadne upratovanie, ale s pecenim sa rada blysnem, peciem vzdy trochu aj pre svokrovcov, babky, svagrine a tento rok som aj susedom v bytovke nadelila kolaciky, takze peciem vcelku dost 🙂
@sunshineka Môj manžel mi pomáha, keď mu poviem, čo treba. Žeby sa sám hrnul do práce to nie🙂 Ja som upratala, napiekla a on uvaril kapustnicu a urobil zemiakový šalát. Včera urobil stromček s deťmi.Je šikovný a som rada, že ho mám🙂
Tak moj muz poriadi, umyje okna pomoze mi so vsetkym okrem pecenia to nevie.a na stedry den on sam vsetko uvari ja nemusim vobec nic ani sa pohnut.je kuchar ale salat urobim ja pretoze mi povedal ze robim vynikajuci.
No moj pomaha. Rozlozil stromcek, uci sa kvoli mne kapra vycistit a naporcovat. Bol s malou kym ja som nakupovala, kludne by nakupil aj on, ale ked ja si to radsej sama. A ostatne veci si bezne delime. Ja navarim, on umyje riad a pod. Ale je pravda, ze ked som na materskej, viac veci robim ja.
jaj mne vcera vecer manzel povedal ze ako co nestihas idem do tesca nakupit a zajtra mas klud len na pecenie.. vies to si musis len vediet rozdelit.. 😉 . isiel o 21hod a 21.15hod mi vola: zlato nevies kde mam penazenku??? 😀 doma na botniku pri dverach 😀 😀 😀 kupil si jedno pivo, pecivo na rano a detom banany to naskriabal v aute drobaky 😝 takze takto pomaha moj muz ale snaha bola 🙂
Moj manzel ma tiez cely rok diagnozu CHLAP, ale na Vianoce:
urobi velky predvianocny nakup uplne sam,
postavi a so synom ozdobi stromcek,
urobi zemiakovy salat,
a urobi pirohy ktore mame ako vianocnu tradiciu namiesto makovych bobalkov.
Myslim ze je to dost a som mu za to vdacna.
Na mna ostava upratovanie, vyzdoba, pecenie kolacov, varenie kapustnice, priprava ryb a stolovanie.
Vsetko je o dohode mi sme si to takto podelili a sme spokojni 🙂
pomahaju, ale vzhladom k tomu, ze ti moji chlapi maju 3 a 4 roky, by som bola radsej, ak by sa hrali v detskej izbe a pecenie, vyzdobu a vlastne vsetko by nechali iba na mna... 😅
na strednej som mala spoluziaka, ktory jeden rok nemal Vianoce. ked sme v januari prisli do skoly tak sme sa vsetci bavili o tom, aky mame stromcek, co jedlo a zakusky, darceky a tak. dotycny spoluziak povedal, ze mama par dni pred vianocami ochorela a vianoce prelezala v posteli, takze nemali ani stromcek, ani kapra, ani darceky, lebo to nemal kto zabezpecit. pritom mal otca, uplne normalneho otca, ziaden alkoholik ani nic podobne, ze by to skratka nezvladol. nie, u nich v rodine robila vianoce mama a ked kvoli chorobe vypadla, tak vianoce neboli 😕 😕 😕

@sense ani ja nepeciem tristo druhov a stokilove nakupy uz vobec nie,kedze som na nakup ako vzdy isla sama.za toto mozu matky,tak si dobry pozor davajte,akych ciciakov vychovate so synov