Poradíte ženské meno na písmenko V?
Hladam meno, ktore bude jemne, zenske, nie "silne" - vodcovske, aby podtrhlo jemnnost zeny. dakujem 🙂
Mne sa moje meno-Veronika, dlho nepáčilo, az kým som nezistila co znamena. Teda: pochádza z gréckeho mena Bereniké a znamena "nositeľka víťazstva". Ja som vyberala mená pre deti aj podla ich významu, nielen začiatočného písmenka, alebo ci sa hodí k priezvisku, atd.
Viktoria, Viola, Vanda
jemne su vlasta a vladena,vladka
Valéria 😉
Ja mám doma Vladimíru - voláme ju Vladka, Vladenka... a spolužiaci v škole ju volajú Via
Valentina,krasne meno 😉
my mame vilmu 🙂
Valéria - meno má latinský pôvod a jeho význam je “silná žena”. Nositeľky tohto u nás zriedkavého mena oslovujeme Valika, Valinka, Lérka. Valérie, ktoré oslavujú meniny 20. júna, sú veľmi ťažko ovplyvniteľné a málokedy zmenia svoj názor. Sebadôvera Valériám rozhodne nechýba, ťažšie je to s ich dôverou v iných. Do vienka dostali silnú súťaživosť. V škole patria medzi najlepšie študentky, v pracovnom tíme medzi najaktívnejšie zamestnankyne. Vždy sa snažia dostať až na vrchol, post šéfky je zvyčajne ich vysneným cieľom. Ak ho dosiahnu, zodpovedne si plnia všetky povinnosti.
Ja by som dala meno Venice alebo Violet, Vilma, Viona, Velvet 😵
...mne sa páčia francúzske takže asi Valéry,Virgile alebo Vianney
mne osobne sa páči z mien na V najviac Viktória, sestra dala dcére toto meno, ja som Veronika, tiež nemám problém, ľudia ma volajú rôzne, kamoška má Vandu... osobne sa mi Vivien, Velvet, Venice a podobné moderné mená nepáčia tu na svk, a Velvet a Venice mi pripomínajú skôr názvy nejakých vín než meno pre dievča/ženu 🙂))))))
potom Vladimíra, Vladislava, Vlasta... ale tie mi pripadajú také moc chlapské. 😒
Nevidim tu este - Valika. A hlasjem za Viktoriu 🙂
viktoria, vera, veronika, vanda, valeria - nic nove ma nenapada, z tych co tu padli pre mna tieto naj
tiez tu odznela valentina, nie zle
akoze viviene....fakt baby, ved uznajte, ktore z vas ma take priezvisko, ze to dobre znie? to si moze dovolit dat niekto so zahranicnym priezvisko, inak to znie strasne komicky....
Mne sa tiež páči Viola, je jednoduché, ženské, jemné. Viola znamená fialka. Viola, Violka, Viuška.
Vanda, Valentína, Valéria, Vanesa, Veronika, Viera, Vieroslava, Viktória, Vilma, Viola, Vladimíra, Vlasta
Veronika ci Vanda
Viktoria
ja mám Vivien 🙂 voláme ju Vivienka, Vivuška, Vivi, Vivinka 😉
valeria, viktoria
my máme v rodine Vendy
to co su tu uz za otazky 😝
Vanesa, Vanda, Vivien, Valika, Veronika, Viktória - a keď čítam tú charakteristiku, že nie silné, vodcovské, ale také, aby zdôraznilo jemnosť ženy, tak potom si myslím, že Viktória vypadáva a mohli by do úvahy prichádzať Vanesa, Vivien alebo Veronika, to už podľa toho, či chcete viac slovenské alebo viac medzinárodné
Viola, Veronika,
Vanessa
Valéria, Valerie alebo Vivienne...
Veronika, Vierka, Vladka
Vanda 😉