Poraďte moderné meno
🙂
Loraine,Rebecca,Sofia,Isabella,Louanne,Lisa,Amy,Leila,Daisy,Alissa,Larissa,Samantha,Zara,Paris,Harper...
Matt,Scott,Oliver,Rayan,Lars,Senne,Rafael,Lucas,Soren,Hans,Conor,James,Kevin..
typicke zahranicne mena ,ak chces zahranicne
@j_ank_a presne tak,aj ja si myslim,ze typicke slovenske mena su uz pomalicky rarita,takze zacinaju byt IN 😀
mne sa pacia Juraj,Michal,Matej,ale aj napr.Filip,Peter,Jakub,Lukas,Martin....Marienka,Hanka,Julia,Alzbetka,....maju svoje caro....a myslim,ze sa nemusime "opicit'za inymi narodmi.....budme hrdi a hlasme sa k Slovensku-trebars aj menami...
najdolezitejsie aj tak bude,ako vychovame nositela toho,kt.mena....ak to bude spravny clovek,bude aj jeho meno pekne 😉
moje deti majú také mená aký majú aj charakter.popis k menám presne na nich sedí
@terezka1947 presne tak... Ja som Jana a som hrda na toto meno, paci sa mi a bude ho nosit pravdepodobne aj moja dcera... chlapcenske meno sa mi paci Dominik, Jakub, Adam.. manzel chce Adama, tak budis.. :D uvidime, mozno nas oslovi este nieco, ale Aurora ani Christopher to nebude... :D je to strasne... u nas v skole mame Christophera a 90% deti ho volaju kris, krisa.. nemoze zato, ale trapi ho to.. takto pomenovanych deti mame vela a vela prezyviek... je hlupe pomenovat dieta podla mena, ktore je momentalne ,,in,, a ktore bude zniet zahranicne a ,,netradicne,, mamicky, vase deti budu cele dectvo len trpiet... (teraz mam na mysli napriklad mena, ktore som menovala tu, nemyslim mena ako Max, Vanessa a podobne pekne znejuce... tie su v celku fajn... ).. 🙂
Mne sa páči moje meno Silvia 🙂 je aj naše aj zahraničné, aj staré aj nové, nedá sa nejak extra zhovadiť, najhoršia varianta s akou som sa stretla je Silva či Slivka,no s tým sa dá žiť 🙂 keby som sa tak nevolala ja a mala by som dcérku, tak by sa volala práve takto 🙂 nie som za mená po rodičoch, preto sa náš synček nevolá po tatinovi Martin, aj keď sa mi to meno páči 🙂
Syn sa vola Dean,tak ako sa to pise,tak mu aj hovorime,meniny ma 1.7.,je to sem-tam v niektorom kalendari.Dcera je Diana, najstarsi je Patrik.
Paci sa mi Lucia,Patricia...Simon-ale s vyslovnostou saimon(angl.)
Dievčatá, z vlastnej skúsenosti viem, že nie je vždy výhoda mať meno, aké nemá nikto nielen v celej triede, ale ani v širokom-ďalekom okolí. Hlavne, ako je to meno fakt divné. Viem, že teraz sa dávajú mená od výmyslu sveta a keď ja som bola malá tak to bolo iné (už spomínané Zuzky a Katky, z každej sme mali v triede po 4). A ako sa teda volám ja? Hedviga! ☹ 😠 ☹ 😠
@h2 viem aké je to biť jkediná v triede 😀 čosi som pokafrala a hneť vedely za kím isť 😀 v tirene to bola samá Simonka, Nikolka... a ja? ALžbetka na celej skole jediná 😀 😀 😀
Ja by som na tvojom mieste hrabla niekam do slovenskych archivov a vybrala si meno z nejakych 20-tych rokov napriklad. Ked uz potrebujes byt "in" hladaj co je komplet "out"
Michael je take univerzalne meno. Po anglicky Mike, po nemecky ho volaju Michi, na Slovensku Misko alebo Misi. (Ja som vybrala mena Elisabeth - Sisi, kedze by bola pol. Rakusacka, a pre chlapca Gregor alebo Carl Edmund. Ale preslo meno co vybral otec - Michael, myslim, ze vybral dobre 🙂 )
Ja som dala Zaru a voláme ju Zarinka a sme všetci veľmi spokojní. Hodí sa k priezvisku a aj jej veľmi sadne 🙂
mne sa páči moje meno. som ľubica a ziadnu inú lubicu nepoznám.
a volajú ma ľubka,lubi,lubusik.
ale najviac sa mi páči keď počujem lubenka lubenkam ta🙂
mne sa páči Lilien,Lucka,Ivanka,Kristínka a chlapčenské Tomáško, Roland,Lucian, Christián,Dávid
pre dievca aj by som mala ale pre chlapceka neviem vobec chcela som Dariusa alebo Tobiasa ale dakomu sa paci dakomu nie
mne sa paci anna maria, helena, patricia, veronika...
alebo stanislav , lukas,pavol....
podla rodiny by mohla byt maria terezia, frantisek, ferdinand, leopold, ale to nechcem, takze stanislav chlapec, a dievca helena alebo anna maria...
@sashabb ano v tom máš pravdu,že po otcovi je blbé dať meno.Moj priatel sa volá Marián,ale to nie preto by som dala aj dietatu také meno,ale koly tomu,že sa mi to meno páčilo už dávnejšie a iné sa mi moc nepáčia 🙂 Aj kebyže je teraz moj priatel Peťo,Vlado alebo nejaký Hugo aj tak by som dala meno Marián 😀 😀 😀
najzvlastnejsie mena, ktore poznam z mojho okolia su Kayla, Lori, Inez, Rachel, Leila, Miranda....

Tiez nechcem nikoho urazit...ale z tych zlatuckych Cyntii ,Megan (ani z toho neviem urobit mnozne cislo) a inych povymyslanych mien raz budu dospeli ludia,stari ludia...babka Cyntia 🙂 takisto sa dievca asi vyda a no neviem
S nasimi slov.priezviskami sa nehodia taketo mena.