icon

Poraďte moderné meno

patik114
23. jan 2014

🙂

satanka1
23. jan 2014

Tiez nechcem nikoho urazit...ale z tych zlatuckych Cyntii ,Megan (ani z toho neviem urobit mnozne cislo) a inych povymyslanych mien raz budu dospeli ludia,stari ludia...babka Cyntia 🙂 takisto sa dievca asi vyda a no neviem
S nasimi slov.priezviskami sa nehodia taketo mena.

jana293
23. jan 2014

Loraine,Rebecca,Sofia,Isabella,Louanne,Lisa,Amy,Leila,Daisy,Alissa,Larissa,Samantha,Zara,Paris,Harper...
Matt,Scott,Oliver,Rayan,Lars,Senne,Rafael,Lucas,Soren,Hans,Conor,James,Kevin..
typicke zahranicne mena ,ak chces zahranicne

terezka1947
23. jan 2014

@j_ank_a presne tak,aj ja si myslim,ze typicke slovenske mena su uz pomalicky rarita,takze zacinaju byt IN 😀
mne sa pacia Juraj,Michal,Matej,ale aj napr.Filip,Peter,Jakub,Lukas,Martin....Marienka,Hanka,Julia,Alzbetka,....maju svoje caro....a myslim,ze sa nemusime "opicit'za inymi narodmi.....budme hrdi a hlasme sa k Slovensku-trebars aj menami...
najdolezitejsie aj tak bude,ako vychovame nositela toho,kt.mena....ak to bude spravny clovek,bude aj jeho meno pekne 😉

gubcikova
23. jan 2014

moje deti majú také mená aký majú aj charakter.popis k menám presne na nich sedí

j_ank_a
23. jan 2014

@terezka1947 presne tak... Ja som Jana a som hrda na toto meno, paci sa mi a bude ho nosit pravdepodobne aj moja dcera... chlapcenske meno sa mi paci Dominik, Jakub, Adam.. manzel chce Adama, tak budis.. :D uvidime, mozno nas oslovi este nieco, ale Aurora ani Christopher to nebude... :D je to strasne... u nas v skole mame Christophera a 90% deti ho volaju kris, krisa.. nemoze zato, ale trapi ho to.. takto pomenovanych deti mame vela a vela prezyviek... je hlupe pomenovat dieta podla mena, ktore je momentalne ,,in,, a ktore bude zniet zahranicne a ,,netradicne,, mamicky, vase deti budu cele dectvo len trpiet... (teraz mam na mysli napriklad mena, ktore som menovala tu, nemyslim mena ako Max, Vanessa a podobne pekne znejuce... tie su v celku fajn... ).. 🙂

solvia
23. jan 2014

Mne sa páči moje meno Silvia 🙂 je aj naše aj zahraničné, aj staré aj nové, nedá sa nejak extra zhovadiť, najhoršia varianta s akou som sa stretla je Silva či Slivka,no s tým sa dá žiť 🙂 keby som sa tak nevolala ja a mala by som dcérku, tak by sa volala práve takto 🙂 nie som za mená po rodičoch, preto sa náš synček nevolá po tatinovi Martin, aj keď sa mi to meno páči 🙂

terkalr
23. jan 2014

Syn sa vola Dean,tak ako sa to pise,tak mu aj hovorime,meniny ma 1.7.,je to sem-tam v niektorom kalendari.Dcera je Diana, najstarsi je Patrik.
Paci sa mi Lucia,Patricia...Simon-ale s vyslovnostou saimon(angl.)

mnamko
23. jan 2014

@pea87 diky,malveru pod čapicou zasran 🙂

h2
24. jan 2014

Dievčatá, z vlastnej skúsenosti viem, že nie je vždy výhoda mať meno, aké nemá nikto nielen v celej triede, ale ani v širokom-ďalekom okolí. Hlavne, ako je to meno fakt divné. Viem, že teraz sa dávajú mená od výmyslu sveta a keď ja som bola malá tak to bolo iné (už spomínané Zuzky a Katky, z každej sme mali v triede po 4). A ako sa teda volám ja? Hedviga! ☹ 😠 ☹ 😠

kinna
Odpoveď bola odstránená
oktobermimi
24. jan 2014

@h2 viem aké je to biť jkediná v triede 😀 čosi som pokafrala a hneť vedely za kím isť 😀 v tirene to bola samá Simonka, Nikolka... a ja? ALžbetka na celej skole jediná 😀 😀 😀

timea186
24. jan 2014

Pre dievcatko Zara, Sunny, Amela... 🙂
Pre chlapceka Alan, Levon, Leon... 🙂

mahmulienka
24. jan 2014

Ja by som na tvojom mieste hrabla niekam do slovenskych archivov a vybrala si meno z nejakych 20-tych rokov napriklad. Ked uz potrebujes byt "in" hladaj co je komplet "out"

patik114
autor
24. jan 2014

@gubcikova zas az take nie normalne co su uz mena ale nie jak pred 10 rokmi ale teraz

e5
24. jan 2014

Kamaratka ma v rodine Carmen, Prinscila ( Prisci), Leo

pea87
24. jan 2014

@kinna ved tak sa vola ta Meciarova vila nie? 😀

e5
24. jan 2014

Michael je take univerzalne meno. Po anglicky Mike, po nemecky ho volaju Michi, na Slovensku Misko alebo Misi. (Ja som vybrala mena Elisabeth - Sisi, kedze by bola pol. Rakusacka, a pre chlapca Gregor alebo Carl Edmund. Ale preslo meno co vybral otec - Michael, myslim, ze vybral dobre 🙂 )

e5
24. jan 2014

@pea87 no, ale myslim, ze v tej dobe sme o jeho vile este nechyrovali :D Ale super postreh, mna to pri nej este nikdy nenapadlo. :D

e5
24. jan 2014

@pea87 a nie je jeho vila ELEKTRA? Carmen je z opery.

mauceuka77
24. jan 2014

Ja som dala Zaru a voláme ju Zarinka a sme všetci veľmi spokojní. Hodí sa k priezvisku a aj jej veľmi sadne 🙂

voskovka
24. jan 2014

@h2 malinová???? 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 (to bol vtip akože)

lupape
24. jan 2014

mne sa páči moje meno. som ľubica a ziadnu inú lubicu nepoznám.
a volajú ma ľubka,lubi,lubusik.
ale najviac sa mi páči keď počujem lubenka lubenkam ta🙂

voskovka
24. jan 2014

my mame vybrate miško a natalka 🙂

lilly9
24. jan 2014

mne sa páči Lilien,Lucka,Ivanka,Kristínka a chlapčenské Tomáško, Roland,Lucian, Christián,Dávid

patik114
autor
24. jan 2014

pre dievca aj by som mala ale pre chlapceka neviem vobec chcela som Dariusa alebo Tobiasa ale dakomu sa paci dakomu nie

zvolsiinylogin
25. jan 2014

mne sa paci anna maria, helena, patricia, veronika...
alebo stanislav , lukas,pavol....
podla rodiny by mohla byt maria terezia, frantisek, ferdinand, leopold, ale to nechcem, takze stanislav chlapec, a dievca helena alebo anna maria...

beus15
25. jan 2014

@sashabb ano v tom máš pravdu,že po otcovi je blbé dať meno.Moj priatel sa volá Marián,ale to nie preto by som dala aj dietatu také meno,ale koly tomu,že sa mi to meno páčilo už dávnejšie a iné sa mi moc nepáčia 🙂 Aj kebyže je teraz moj priatel Peťo,Vlado alebo nejaký Hugo aj tak by som dala meno Marián 😀 😀 😀

ivinka77
25. jan 2014

najzvlastnejsie mena, ktore poznam z mojho okolia su Kayla, Lori, Inez, Rachel, Leila, Miranda....

patik114
autor
25. jan 2014

@gubcikova urcite nie ....

monhla
26. jan 2014

@beus15 My sme dali Lauru /vybrané mená pre deti mám cca 12 😀 / a teraz je to vraj meno v top 10 za minulý rok 😝
Ja som dávala mená aké sú u nás neni a vždy som sa trafila medzi najpoužívanejšie. A to sme nechceli. No babám mená sedia a tak čo už.