Posielali ste oznámenia, keď ste mali svadbu so svedkami?
Baby, ktore ste mali svadbu na úrade, len Vy 2+2svedkovia, ziadne ceremonie, nič..posielali ste rodine aspon oznámenie o svadbe?? Teda ze sa budete brat??
@digysa verit nemusis ale moj muz chcel mat svadbu a ja nie, bol to moj napad. Vsetci moji pribuzni skonstatovali, ze je to presne svadba aku si u mna predstavovali. keby som nebola v CA, bola by som bud na ostrove Mo'orea vo Francuzskej Polynezii, na Angel Watterfalls vo Venezuele alebo naozaj v base campe pod Everestom.
preco musi byt v kazdej teme hadka?
@monciky lebo jehovove nas musia prehovarat na nieco nemoderne .Poctivu svatbu a musim volat aj vsetkych neboztikov z cintorina bo si to nezasluzia byt nepozvaní ked sa o mna cely zivot starali 😀
@happyfrog80 ja ti želám takú krásnu rodinu ako je tá moja a také dobré deti ako sú moje 😉
@mima4 ďakujem,ale mňa niečia úbohosť neuráža,je to jej vizitka tu na nete a nie moja 😉
@mirkaandrej v podstate je tvoja úvodná otázka nelogická,ak dostaneš od niekoho oznámenie o konaní sa sobáša ,tak nepôjdeš zagratulovať? ja áno,ak mi to okolnosti dovolia,pokladám to za slušnosť..tak načo posielať dopredu,ak tam nechceš nijakých gratulantov mať?
@janinah Posiela sa oznámenie o konaní sobáša preto, aby o tom vedeli, ak tam nepriloziš malu kartičku, ze ich voláš k svadobnemu stolu, znamená to, ze im to len OZNAMUJES,,, určite nikto nepôjde cez 200km len aby mi zagratuloval...preto aspon to oznamenie...to logiku má,,,
@mirkaandrej je možné,že sa to nie všade berie rovnako,tu u nás je oznámenie bez lístka k svad. stolu dôvodom na osobnú gratuláciu po sobáši,ak pridáš aj lístok k stolu,tak je to pozvanie aj na svad. hostinu,mne došlo zagratulovať asi 95% ľudí,ktorí dostali oznamenie...
Ahoj, my sme sa tak brali a poslali sme až po všetkom oznámenie celej rodine v znení: Dovoľujeme si Vám oznámiť, že dňa ..... sme sa prvýkrát podpísali spoločným priezviskom 😀 Ja som si oznámenia robila sama, a ako podtlač sme mali našu svadobnú fotku, teda ja a muž v svadobných šatách ako si dávame "prvý" bozk
@mirkaandrej suhlasim s janinah, nejde o karticku "pozvanie k stolu" - svadobne oznamenie vsetci beru tak, ze teda sa pridu kuknut, potrias pravicou, nejaky kvet dat... samozrejme sa nechystaju k stolu.
ja poznam viacero parov, ktore sa brali takto intimne len so svedkami a VSETCI to oznamili az PO svadbe. Ci uz poslali oznamenie, ze sa vtedy a vtedy vzali, alebo proste len poslali mailom ci na FB dali fotky zo svadby.
Samozrejme to je pre kamosov, pre rodinu zrejme skor treba poslat papierovu formu s oznamenim, co sa stalo.
Moji rodicia sa tak brali - kedze moja mama sa nechcela nikdy vydavat a ocovi trvalo vela rokov, kym ju do toho dokopal, tak jej podmienka bola, ze len podpisu papier na matrike a dovi 😅
tak to tak aj bolo, nikto o tom nevedel, ani ich rodicia, mali tam len svedkov a proste az potom oznamili, ze sa vzali. Aj to LEN ustne, nikomu nic neposielali, mama mala pocit, ze to je ich vec a nie je povinna to nikomu oznamovat, aj tak na to casom ludia pridu 😅 a to si ani nevzala ocove priezvisko - moja mama je velky rebel (na tu dobu cosi nevidane!) 😀
ale samozrejme, to je extrem, no ako pisem, ak tam naozaj nikoho nechcete, urcite poslite oznamenie az PO - proste ze sa stalo, inak si mozes byt ista, ze vam tam nejaki gratulanti nabehnu..
@mirkaandrej to že nikto nepríde len gratulovať 200km nie je až také isté, ak ťa má skutočne rád možno aj príde tak ak nechceš aby niekto nahodou prišiel, radšej dopredu neposielaj nič 😉 ... ja som veru jednym kamaratom šla gratulovať na svadbu cca 150km aj ked som vedela že ku stolu nie som pozvaná, svadba bola v kostole a bolo to veľmi dojímavé, pred kostolom som im zagratulovala, dala darček a už ma nebolo... jednoducho to boli ľudia ktorým som za veľa vďačila a mala ich veľmi rada a tušila som že robia svadbu len pre rodičov a blízkych príbuzných... oni dokonca tuším 1/3 ak nie 1/2 penazí čo sa vyzbierali na svadbe zas posunuli dalej na dobročinné účely ... fakt som sa nechcela prísť najesť, len sa tešiť z ich spoločnej veľkej chvíle ... žiaľ už nie sú spolu, smrť ich rozdelila, stale mi je luto, že tí najlepší odchadzajú tak skoro ☹
@mirkaandrej Naco sa tu stale dohadujes? Vidis, ze vacsina Ti vravi, ze taketo svadby, kde si nezelas hosti sa oznamenia posielaju AZ PO??
Co chces este pocut (precitat)? Nerozumiem.....
Ach jaj, dalsia debata kde to sklzlo do invektiv a osocovania...ja vas niekedy zienky nechapem...
Niektori to vyriesili celkom pekne tym, ze poslali foto zo svadby s textom "vzali sme sa dna...." a tym aj vsetkym oznamili, ze su svoji, aj ich nikto pri obrade merusil.
@mirkaandrej mi sme tak mali, neposielali sme nič, najbližšia rodina vedela o našom velkom dni, aj priatelia, ale bez oznámení...nikto nič nemal proti, teda aspon nám to do očí nepovedali 😀
@mirkaandrej pri svadbe o 2 svedkoch sa oznamenie posiela az PO... ak posles oznamenie pred, je na 100% jasne, ze niekto pride zagratulovat. kamos sa takto zenil, oznamil to na fb, ze o 2 hodiny sa berieme, len my a svedkovia a nahrnulo sa im tam ludi od vymyslu sveta - rodina, kolegovia, kamarati... aj s kvety stihli kupit 😀
nevesta skoro v teplakoch a cumilovia v robach
no hrozná diskusia..... ako niektoré to tu tak prežívate akoby išlo o Váš deň....... nikto z nás nemôže súdiť pohnútky a rozhodnutia druhých, každý nech chodí vo svojich topánkach........ nemyslím si ze, všetky matky alebo rodičia to musia brat tragicky ked ich dieťa sa rozhodne mat sobáš len zo svedkami.... a kvôli tomu určite nemusí byt ani menej lásky a súdržnosti v rodine..... u každého je to individuálne..... niekto bude oslavovať aj vypadnutie zubu a niekto nebude ani svadbu..... mne by to bolo úplne fuk, kto ako sa berie a koho si pozýva.....hlavné je nech to manželstvo vydrží a je stastné 🙂 naši sa vôbec neurazili, ze nemuseli byt na 8 minútovej rýchlej záležitosti......sa tomu smiali ako sme to rýchlo zvládli a ze sme šťastní..... a ináč vzťahy máme pekné, udržujeme, aspoň raz za mesiac si dáme spoločný obed......rodičia vedia brat veci s humorom a nadhľadom, dokonca aj moja mamka, ktorá má 84...... poznám vela rodín, kde väčšne niečo oslavujú, len co sa zablízka hneď majú nacvicené pózy na fotenie, vsetko pôsobí dokonale, no vzájomne sa ohovarajú a keby mohli pichli by si nožíky do chrbta...je mi z akých ľudí na smiech......a co sa týka diskusie, to by nebola naša slovenská črta, namiesto úprimnej rady..... pitvať to co netreba...... pre autorku, urobte to ako cítite..... normálny človek to pochopí a nebude zbytočne nafukovat..... vela šťastia a hlavne lásky prajem, nech vam to vydrží🙂
@mirkaandrej ahoj aj my sme mali svadbu iba so svedkami,ziadne oznamenia sme neposielali nikomu,ked sme prisli na sk po 2 mesiacoch od svadby,tak sme rodicov a brata s rodinou pozvali na obed
my sme mali sobáš na úrade dokopy nás bolo 20 čisto len rodičia a súrodenci s deťmi a potom sme išli na obed a stačilo nám to, bolo to super tak sme si to predstavovali, mala som šaty svadobné jednoduché užila som si to a neposielali sme oznámenia nikomu...
@mirkaandrej Neposielali. Ale my nenosime ani obrucky (zakon to nevyzaduje) a ziadali sme bez hudby a recitalov a podobnych ceremonii. Vylozene sme mali len to, co uklada zakon. Hehe matrikarka z toho bola taka nesvoja, ze ked som podpisovala zapisnicu, tak mi hovori "a nezabudnite novym menom". Pozeram na nu a reku mam sa podpisat Haratikova Martina a nie Martina Haratikova? :D Meno som si totiz nechala.
my sme mali sobáš len so svedkami a poslali sme známym a rodine oznámenie, ale až DODATOČNE. nechceli sme aby sa to dozvedali od kdekoho náhodne, tak sme to vyriešili takto🙂
Ahojte. Prečítal som si diskusiu a vyjadrovanie @happyfrog80 nepovažujem za najvhodnejšie. Je prirodzené, že ľudia spolu nesúhlasia a ich názory nie sú rovnaké, to však nikoho neoprávňuje nadávať či urážať inú osobu. Koník je stránka zameraná na to, aby sme si pomáhali, usmerňovali sa a podporovali. Preto @happyfrog80, ak chceš na koníku ďalej pôsobiť, bude vhodné ospravedlniť sa @mima4 a uvedomiť si, že v diskusii nikdy neexistuje víťaz a porazený, ale len taký, ktorý pomáha alebo pomoc potrebuje. Okrem toho, vyber si, ktorý z loginov chceš používať a ostatné zablokujem. Vďaka. Loginy: @happyfrog80 @2014eva @lllllllllllll

@happyfrog80
ty si fakt dusevne labilny clovek... nema zmysel s tebou diskutovat...